Bildirim
Sıfır Sandero Ambiance mı yoksa 2. el mi
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
SAdece ikisi arasında kalırsanız Fiesta dizel tabi ki tartışılmaz. Ama ben size toyota yaris dizeli öneririm km si düşük ikinci eli uygun araçlar bulmak mümkün -
Sandero daha yeni, ESP'li bir araç. Satarken 2.el araca kıyasla daha çok zarar edersiniz. 2.el dizel fiestanın sorun çıkarabilme ihtimali çok daha yüksektir Sandero'ya göre. Yerinizde olsam tercihim Sandero'dan yana olurdu. -
Şu Dacia ile piyasada ki araçları kıyaslamayı ne zaman bırakacak forum?
Dacia neden alınır?
1) Bakımı, parçaları ucuz olsun, yakıtı beni üzmesin son derece ekonomik olsun ne alayım = Dacia.
2) Konfor, donanım, tip, yalıtım, güvenlik, marka algısı/imajı benim için önemli değil ne alayım = Dacia.
Bilmem anlatabildim mi.Renault'un bile altında konumlandırılan bir markayla, diğer markaları ki özellikle Ford, Toyota gibi dünya devi, her alanda kendini kanıtlamış markaların modellerini kıyaslamayı bir kenara bırakın artık.
Edit; Fuarda sırf Dacia'lara acaba nasıl araba yapmışlar diye ( yenilerini görmek babından ) bindim ( eskileri zaten rezaletin son perdesi ), hepsinden binmemle inmem bir oldu.Diğer araçların yanında bunlar otomobil değil teneke!Aksini de kimse iddia edemez nokta.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LanciaDeltacı -- 11 Ocak 2013; 12:33:46 > -
quote:
Orijinalden alıntı: LanciaDeltacı
Dacia neden alınır?
1) Bakımı, parçaları ucuz olsun, yakıtı beni üzmesin son derece ekonomik olsun ne alayım = Dacia.
2) Konfor, donanım, tip, yalıtım, güvenlik, marka algısı/imajı benim için önemli değil ne alayım = Dacia.
Bilmem anlatabildim mi.Renault'un bile altında konumlandırılan bir markayla, diğer markaları ki özellikle Ford, Toyota gibi dünya devi, her alanda kendini kanıtlamış markaların modellerini kıyaslamayı bir kenara bırakın artık.
Edit; Fuarda sırf Dacia'lara acaba nasıl araba yapmışlar diye ( yenilerini görmek babından ) bindim ( eskileri zaten rezaletin son perdesi ), hepsinden binmemle inmem bir oldu.Diğer araçların yanında bunlar otomobil değil teneke!Aksini de kimse iddia edemez nokta.
Kesinlikle katılıyorum.Fuarda bende inceledim önemli markaların modelleriyle bunları kıyaslamak o markalara hakarettir.
-
quote:
Orijinalden alıntı: OuL
SAdece ikisi arasında kalırsanız Fiesta dizel tabi ki tartışılmaz. Ama ben size toyota yaris dizeli öneririm km si düşük ikinci eli uygun araçlar bulmak mümkün
Yarislerin yakıt tüketimi nasıldır? -
quote:
Orijinalden alıntı: m.C.k.
Sandero daha yeni, ESP'li bir araç. Satarken 2.el araca kıyasla daha çok zarar edersiniz. 2.el dizel fiestanın sorun çıkarabilme ihtimali çok daha yüksektir Sandero'ya göre. Yerinizde olsam tercihim Sandero'dan yana olurdu.
Bende sizin gibi düşünüyorum aldığım 2. el araç mutlaka masraf çıkartacaktır, ama arkdaşların yorumları genel dacia yerine 2. el iyi bir marka alınması yönünde çok kararsız kaldım. -
quote:
Dacia neden alınır?
Birinci maddede hem fikiriz , 2 ye gelecek olursak güvenlik konusunda size katılmıyorum güvenlik elbetteki önemli sandero ambiance da esp abs gibi donanımlar olduğu için aklımı çeldi. Alacağım 2. el bir araç sizce daha mı güvenli olacak bilgi verirseniz sevinirim.
-
Alacağınız bir önceki kasa Ford Fiesta, Sandero'dan daha güvenli olmayacaktır. ESP sayesinde Sandero daha güvenli de diyebiliriz. Zira ikisinin de çarpışma testi puanları neredeyse aynıdır (eski kasa Sandero, eski kasa Fiesta). İkisinde de yan havayastığı bulunmamakta genel olarak. Tercih sizin, imkanınız varsa sandero ile test sürüşüne çıkmanızı tavsiye ederim. Fazla beklentiniz olmadığı sürece sıkıntı çıkartacağını sanmıyorum. -
quote:
Orijinalden alıntı: Augias
quote:
SAdece ikisi arasında kalırsanız Fiesta dizel tabi ki tartışılmaz. Ama ben size toyota yaris dizeli öneririm km si düşük ikinci eli uygun araçlar bulmak mümkün
Yarislerin yakıt tüketimi nasıldır?
Üzmez sizi şehir için sakin kullanımda maximum 6lt/100km görürsünüz ben de benzinlisi var oradan yola çıkarak bir kıyaslama yaptım -
quote:
Alacağınız bir önceki kasa Ford Fiesta, Sandero'dan daha güvenli olmayacaktır. ESP sayesinde Sandero daha güvenli de diyebiliriz. Zira ikisinin de çarpışma testi puanları neredeyse aynıdır (eski kasa Sandero, eski kasa Fiesta). İkisinde de yan havayastığı bulunmamakta genel olarak. Tercih sizin, imkanınız varsa sandero ile test sürüşüne çıkmanızı tavsiye ederim. Fazla beklentiniz olmadığı sürece sıkıntı çıkartacağını sanmıyorum.
Bir kaç gün içinde test sürüşüne gitmeyi düşünüyorum , güvenlik açısından da bir sıkıntı olmayacaksa tercihim sanderodan yana olacak çünkü başkasının en az 70-80 bin kmde i arabasına 20 küsür bin tl vermek istemiyorum. -
quote:
quote:
quote:
Üzmez sizi şehir için sakin kullanımda maximum 6lt/100km görürsünüz ben de benzinlisi var oradan yola çıkarak bir kıyaslama yaptım
Peki hangi modelleri iyidir sahibindende bir çok versiyonu mevcut: 1.0 dan tutta 1.4 e kadar benzinli dizel yelpaze geniş.
-
quote:
quote:
Alacağınız bir önceki kasa Ford Fiesta, Sandero'dan daha güvenli olmayacaktır. ESP sayesinde Sandero daha güvenli de diyebiliriz. Zira ikisinin de çarpışma testi puanları neredeyse aynıdır (eski kasa Sandero, eski kasa Fiesta). İkisinde de yan havayastığı bulunmamakta genel olarak. Tercih sizin, imkanınız varsa sandero ile test sürüşüne çıkmanızı tavsiye ederim. Fazla beklentiniz olmadığı sürece sıkıntı çıkartacağını sanmıyorum.
Bir kaç gün içinde test sürüşüne gitmeyi düşünüyorum , güvenlik açısından da bir sıkıntı olmayacaksa tercihim sanderodan yana olacak çünkü başkasının en az 70-80 bin kmde i arabasına 20 küsür bin tl vermek istemiyorum.
Yerinizde olsam bende sandero alırdım.
Fiesta çok çok temiz geçmişini bildiğim sıfır kaza boya olduğuna emin olduğum bir araba bulursam belki düşünürdüm ama o da koca türkiyede çok çok azdır onlarda size bize düşmez onun için Sıfır sandero
-
quote:
quote:
quote:
quote:
Üzmez sizi şehir için sakin kullanımda maximum 6lt/100km görürsünüz ben de benzinlisi var oradan yola çıkarak bir kıyaslama yaptım
Peki hangi modelleri iyidir sahibindende bir çok versiyonu mevcut: 1.0 dan tutta 1.4 e kadar benzinli dizel yelpaze geniş.
Ben de 1.3 benzinlisi var yagini suyunu koymasan bile gıkı çikmaz aracin. Yakit tuketimi ortalama benzinli modellerin bunula ilgili bir konu açmistim oradan bakabilirsiniz benzinli aracin degerlerine. Ama ben size dizelini oneririm.http://forum.donanimhaber.com/m_69948261/mpage_1/f_/key_//tm.htm
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hocam bakın yardımcı olmak için yazıyorum size.Her konuya yorum yapmıyorum zaten.Şimdi + larını - lerini değerlendirelim birlikte.Bütçenizi de tam belirtmemişsiniz fakat 25 bin tl Sandero ( en boşu ).
Sandero;
- ler;
1) Klima bile opsiyonel olarak ekleniyor ( 1800 tl )
2) Azıcık içi birşeye benzesin derseniz navigasyon ( 1350 tl )
3) Metalik renk ( 550 tl )
4) Aracın içi tamamen kalitesiz.İç görünüş göze dahi hitap etmiyor.Oraya bir tane ekran koymakla iş çözülmüyor malesef.Elle tutulur hiç bir yanını göremedim.Zaten aracın fiyatı belli.
5 ) Yalıtım çok kötü.Bunda ne kadar düzeltildi bilmiyorum ama Duster ki Sandero'dan yukarıda konumlandırılan bir araç, bu konuda çok kötü.Sanmıyorum ki sandero da bu problem aşılmış olsun.
6 ) Sadece sürücü ve yolcu havayastığı var.
7) Araç Renault'dan bile aşağıda konumlandırılıyor.Marka algısı ve imajı son derece düşük.
+ lar;
1) Araç sıfır.Elbette bu önemli bir artı.
2) Bakım maliyetleri, parça fiyatları v.b üzecek bir model değil.
3) Motor çok iyi.Yakıt tüketimi iyi.Ekonomik bir araç.
4) Esp olması güzel.
5) İkinci elde fazla sıkıntı çıkarmaz.
Aracın + ları size hitap ediyorsa ve - lerini es geçebiliyorsanız alınır, binilir.
Şimdi gelelim Fiesta'ya.Bütçenizi yazmamışsınız ama 30 bin civarına alınabiliyor hemde TİTANİUM.
Örnek link ;
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-fort-fiesta-1.4-dizel-titanyum-55000-km-emsalsiz-111168001/detay
Diğer ilanları da inceleyin.Birşey yazmaya gerek yok Fiesta'nın rakibi olamaz Sandero.Eğer bütçeniz 30 bin civarına çıkamıyorsa, linkteki değil de bir önceki kasa Fiesta'yı düşünüyorsanız, o zaman Sandero sıfır olması sebebiyle alınabilir.
Yani klima falan da eklettirmeden yürüyen bir metal yığını alacağım 25 bin e diyorsanız alın yoksa almayın.İki aracı da yan yana koyun bakın zaten herşey ortada.
Ben dışarıdan baktığım zaman SIFIR OLMASI dışında Sandero veya herhangi bir Dacia modelini diğer markalarla özellikle Ford, Toyota gibi önemli markalarla kıyaslayamıyorum bile.Neden alınır veya neden alınmaz yazdım.Umarım kendinize göre doğru kararı verir, iyi seçimi yaparsınız.İyi günler.
-
quote:
Hocam bakın yardımcı olmak için yazıyorum size.Her konuya yorum yapmıyorum zaten.Şimdi + larını - lerini değerlendirelim birlikte.Bütçenizi de tam belirtmemişsiniz fakat 25 bin tl Sandero ( en boşu ).
Sandero;
- ler;
4) Aracın içi tamamen kalitesiz.İç görünüş göze dahi hitap etmiyor.Oraya bir tane ekran koymakla iş çözülmüyor malesef.Elle tutulur hiç bir yanını göremedim.Zaten aracın fiyatı belli.
5 ) Yalıtım çok kötü.Bunda ne kadar düzeltildi bilmiyorum ama Duster ki Sandero'dan yukarıda konumlandırılan bir araç, bu konuda çok kötü.Sanmıyorum ki sandero da bu problem aşılmış olsun.
7) Araç Renault'dan bile aşağıda konumlandırılıyor.Marka algısı ve imajı son derece düşük.
+ lar;
4) Esp olması güzel.
Aracın + ları size hitap ediyorsa ve - lerini es geçebiliyorsanız alınır, binilir.
Şimdi gelelim Fiesta'ya.Bütçenizi yazmamışsınız ama 30 bin civarına alınabiliyor hemde TİTANİUM.
Örnek link ;
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-fort-fiesta-1.4-dizel-titanyum-55000-km-emsalsiz-111168001/detay
Diğer ilanları da inceleyin.Birşey yazmaya gerek yok Fiesta'nın rakibi olamaz Sandero.Eğer bütçeniz 30 bin civarına çıkamıyorsa, linkteki değil de bir önceki kasa Fiesta'yı düşünüyorsanız, o zaman Sandero sıfır olması sebebiyle alınabilir.
Yani klima falan da eklettirmeden yürüyen bir metal yığını alacağım 25 bin e diyorsanız alın yoksa almayın.İki aracı da yan yana koyun bakın zaten herşey ortada.
Ben dışarıdan baktığım zaman SIFIR OLMASI dışında Sandero veya herhangi bir Dacia modelini diğer markalarla özellikle Ford, Toyota gibi önemli markalarla kıyaslayamıyorum bile.Neden alınır veya neden alınmaz yazdım.Umarım kendinize göre doğru kararı verir, iyi seçimi yaparsınız.İyi günler.
Öncelikle vakit ayırıp görüş belirtiğiniz için çok teşekkür ediyorum,
şimdi şöyle bir durum var 2. el için ödeyebileceğim en fazla tutar 20 bin , sıfır araç için ise 25 bin tl. Kendime ait bir para olmadığı için bana söylenen sınırlar içinde hareket etmek zorundayım yani 2. el için bir araca ödeyebileceğim tutar belli bunu kesinlikle artıramam.
Sadece klima ekleterek pazarlık ile 25 e sandreyu alabilrsek alcağız aksi takdirde en fazla 20 bin tlye 2. el araç alınacak.
Bende sizin düşündüğünüz gibi temiz bir fiestadan yanayım ama dizel modeller genellikle 100 bin kmyi geçmiş durumda bu araçlarda mutlaka hasar almış araçlar, dizel 1.4 fiesta 100 bin km altında temiz 20 bine bulmak çok zor bu nedenle daciaya yöneldik.
Marka konusuna gelirsek daha öğrenci olduğum için marka seçme lüksüne sahip değilim, ankarada egodan kurtulmak istiyorum tek amacım bu ayağımı yerden kesecek az yakıt tüketecek ve masraf çıkarmayacak bir araç arıyorum.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Augiasquote:
Sandero;
- ler;
+ lar;
4) Esp olması güzel.
Örnek link ;
Öncelikle vakit ayırıp görüş belirtiğiniz için çok teşekkür ediyorum,
şimdi şöyle bir durum var 2. el için ödeyebileceğim en fazla tutar 20 bin , sıfır araç için ise 25 bin tl. Kendime ait bir para olmadığı için bana söylenen sınırlar içinde hareket etmek zorundayım yani 2. el için bir araca ödeyebileceğim tutar belli bunu kesinlikle artıramam.
Sadece klima ekleterek pazarlık ile 25 e sandreyu alabilrsek alcağız aksi takdirde en fazla 20 bin tlye 2. el araç alınacak.
Bende sizin düşündüğünüz gibi temiz bir fiestadan yanayım ama dizel modeller genellikle 100 bin kmyi geçmiş durumda bu araçlarda mutlaka hasar almış araçlar, dizel 1.4 fiesta 100 bin km altında temiz 20 bine bulmak çok zor bu nedenle daciaya yöneldik.
Marka konusuna gelirsek daha öğrenci olduğum için marka seçme lüksüne sahip değilim, ankarada egodan kurtulmak istiyorum tek amacım bu ayağımı yerden kesecek az yakıt tüketecek ve masraf çıkarmayacak bir araç arıyorum.
Alıntıları Gösterquote:
Dacia.
-
quote:
Orijinalden alıntı: greencher
quote:
Dacia.
Hocam dacia kullanıcımısınız eğer öyleyse bir kaç soru sormak istiyorum. -
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: greencher
quote:
Dacia.
Hocam dacia kullanıcımısınız eğer öyleyse bir kaç soru sormak istiyorum.
Yok hocam dacia kullanıcısı değilim...
Öğrenci olduğunuzdan marka seçme lüksüne sahip olmadığınızı söylediniz. O yüzden sıfır sandero alıp paşa paşa binmek varken ikinci el araçlarla uğraşmayın diye düşünüyorum. Ayağınızı yerden keser, sandero yakışıklı bir araçta... İnsanın kafasının rahatlığı kadar iyi bir şey yok...
Eğer arabaya karşı bir ilginiz varsa, sanayiye gideyim diyorsanız ikinci el düşünün. Ancak az yaksın beni oradan oraya götürsün derseniz bence sandero yeter... Ekonomiklikde cabası...
Dün bir Dacia Logan SW ye bindim -Ticari- 7 kişilik olanlarından...
Araç 330 bin km... Motor gayet sessizdi... Konfor var mı derseniz, yok. O paraya ikinci el konforlu çok araç var 8-10 yaşında. Ancak bu araçların pek ne yapacağı belli olmuyor. Bir yerinden ses geliyor , acaba bu ne diye şüphelenmeye başlıyorsunuz. Öğrenci adamın konforla bir işi olmayacağını düşünüyorum.
Marka seçme lüksünüz yoksa alın derim... Bu fiyata Volvo S80 de alınabilir... Ancak süpriz araç. Ne yapacağını bilemezsiniz. O yüzden Dacia ...
Dacia nın otomatiği olsa almayı düşünebilirdim. Ruhani olarak şu aralar acayip sıfır arabaya binesim var. Sanayi de bir yere kadar.
-
Ford tabiki
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
- hangi araba alınır
- megane 4 sıfır fiyatları
- alfa romeo giulietta 1.4 170 hp
- 0.9 tce motor kronik sorunları
- volvo s60 en çok tutulan modeli hangisi
- en az yakan arabalar
- uçan araba fiyatları
- renault logan
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X