Şimdi Ara

SIFIR RAM ALDIK, BİP SESİ GELİYOR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
455
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ürünü yeni aldım 2 GB ddr2 533 pc ye takıyorum devamlı bip sesi geliyor acaba ram mı arızalı? yoksa üzerindeki soğutucu yuvaya tam oturmasına izin vermiyor olabilirmi? ama tık sesini duyuyorum

• taktığın yuvayı değiştir
  • denedim sorun devam ediyor. Diğer 256 MB olan ramı taktığım zaman sorun çıkmıyor!
  • 256 lığı öne 2 gb lığı arkaya tak ikisini birden. eğer görmezse anakart kaldırmıyordur
  • yaptım ama yine görmedi, bip sesi gelmedi ama sadece 256 gördü.

ANAKART neden kaldırmasınki? (MSI PM8PM)

LGA775, VIAP4M800Pro, FSB1066/800, 2DDRII533, 3PCI, 1AGP, 2SATA, int. 6csat. audio, integrált VGA, LAN, 8USB2.0, mATX
    FSB, 2xDDR II 533/400 (max2GB)

SIFIR RAM ALDIK, BİP SESİ GELİYOR
  • max 2 gb yazmış....PSU n ne peki?
  • max 2 Gb diyor evet ama, ben zaten 1 adet 2 GB ram takıyorum olmazmı yani?

psu: ATX 350
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kasadan çok ses geliyor
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 2xDDR II 533/400 (max2GB)
    anakart kaldırmıyor bence ya..çünkü düşünsene adamlar 2 tane ram yuvası koymuş, ve max. 2 gb demişler. sen tüm maximumu tek yuvada kullanıyorsun. 1 gb normalde 1024 mb ya, bazı firmalar bunun ayarını 1000 mb olarak alıyorlar. 2 gb normalde 2048 mb iken adamlar 2000 olarak hesap ediyorlar. yai 48 mb aşmış olabilirsin. bu sadece beim tahminim emin değilim onu da söyleyim..
  • şimdi şöyle birşey var 2 tane 1 GB koysan:

1024+1024=2048 yapar, biz tek slota 2 GB taktık yine 2048 oldu. Bundan sonra ayriyetten ram taksak ozaman kabul etmemesi lazım ki dediğin gibi olsun diye düşünüyorum..
  • ama adamların tek bir slot voltajını maximuma göre ayarladıklarını pek sanmıyorum
  • 2gb 2048mb demektir zaten onunla bi ilgisi yok. 256mb lık rami takmadan sadece 2gb lık rami takıp denedin mi.. buda olmazsa ya ram bozuk ya da anakart uyumsuzluk gösteriyordur.
  • dostum arkadaşın dediği gibi ekran kartın kaldırmıyor olabilir
  • voltaj az geliyor olabilir.
    elindeki eski ramlerini takarak. anakartın biosuna girip voltaj ayarlarına bakmanı öneririm.
    eğer voltaj ayarı var ise 1,90 - 2,0v yapıp tekrar deneyebilrsin.
  • 256 mb takma sadece 2 gblik olanı tak aynı anakart bende vardı ben sorunsuz olarak kullanıyodum 2gb voltajla ilgili bi sorun olamaz
    anakartın teknik verilerinde yazıyo zaten max2gb

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi djkika -- 7 Mart 2008; 5:08:39 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.