Arkadaşlar Niyet ettik Araba alıcaz aile olarak Hayırlısıyla Şimdi bizim evde araba kullanmayi bilen yok bi ben varım. Bende öyle arabalar konusunda pek üstün tecrübeye sahip biri degilim. ama arabalar konusunda tabiki bir hayranligim var herkes gibi ama pek içinde olmadıgım için birazda maddi durumlardan dolayi arabamız olmamişti hiç.
Şimdi ilk kez araba almak istiyoruz ikinci ellere pek bakmak istemiyoruz direk sıfır alalim istiyoruz ? Sizce ne yapalim ?
2.ci sorum ise 40bin TL civarinda ne tür bir araba önerirsiniz? Benım hep kafamda Hyundai i30 kaldi nedense tasarımı filan vs... ama Opel Yeni Astra'da güzel , Yeni Megane'da güzel aslında tabii bunlar tasarım olarak begendiklerim.
Motor olarak 1.6 düşünüyorum sürekli ? dogru mu düşünüyorum bilmiyorum sanki 1.4 motor bana yetersiz gibi geliyor nedense. Bir aralar Opel Corsa 1.4 kullandım idare ederdi yani otobanda 150 filan görmüştük (tabii motor'dan kastım sadece max yaptıgı hız anlamına gelmesin.) Yol tutuşu gibi özellikler aslında istediklerim, işte sizler daha iyi bilirsiniz bu konulari aslında neyse...
Dizel mi ? benzinli mi? soruyorum benım düşüncem Dizel daha agır basiyor. yine görüş belirtirseniz sevinirim? neden dizel ? veya neden Benzinli ?
Araç istanbul içi kullanılacak ve belki yılda 1-2 kez şehir dışına çıkabilir.
birde mesela aracın fiyatı 43.500 TL , bayilerde almaya niyetli gittigimizde bu küsüratli fiyatlarda indirim olur mu ? yaparlar mı? yani düz 40bin Liraya bırakırlar mı aracı ?
Birde bankalar Taşıt kredisi verirken max nekadar verirler ? buna etki olarak Aracı alacagımız bayının bankaya karşı bir etkisi oluyor mu? Mesela banka bize 10bin tl veriyor , Bayii bankaya şöyle diyebilir mi? bunlar bize şukadar nakit verdiler 10degilde 15bin tl verin diye? Bu kredi alma olayinda da inanin çok bilgisiz ve tecrübesizim. daha dogrusu bize krediyi verdiklerinde parayi bize mi direk veriyorlar yoksa banka o bayinin hesabına mı aktariyor ? bunlar belki çok önemli degil ama merak ettigimden ve inanın bilmedigimden soruyorum
Belki biraz uzun oldu ama dedigim gibi inanin bu konularda tecrübeli sayilmam. bide çevremizde de böyle güvenilir yardım edecek pek biri olmadıgı için onada soramadık. Tek çarem burasıydı. Beni aydınlatirsanız , bilmediklerimi açıklarsanız gercekten çok teşekkür ederim size. Şu kardeşinizde artık bir araba sahibi olsun YEETTTTEEERRRRR
38.300 şuan yeni astra bir miktarda indirim alabilirsen lpg de taktrırısın 40 bin aşağısı olur
36,500 e golf alabilirsiniz , lpg de taktırırsınız . 1,5 bin liranız cebinize kalır . Tabi astra'nın baz modeli golf ' ün baz modeline göre biraz daha dolu . Astra'da iyi bir seçim olacaktır .
quote:
Orijinalden alıntı: McCarty
Arkadaşlar Niyet ettik Araba alıcaz aile olarak Hayırlısıyla Şimdi bizim evde araba kullanmayi bilen yok bi ben varım. Bende öyle arabalar konusunda pek üstün tecrübeye sahip biri degilim. ama arabalar konusunda tabiki bir hayranligim var herkes gibi ama pek içinde olmadıgım için birazda maddi durumlardan dolayi arabamız olmamişti hiç.
Şimdi ilk kez araba almak istiyoruz ikinci ellere pek bakmak istemiyoruz direk sıfır alalim istiyoruz ? Sizce ne yapalim ?
2.ci sorum ise 40bin TL civarinda ne tür bir araba önerirsiniz? Benım hep kafamda Hyundai i30 kaldi nedense tasarımı filan vs... ama Opel Yeni Astra'da güzel , Yeni Megane'da güzel aslında tabii bunlar tasarım olarak begendiklerim.
Motor olarak 1.6 düşünüyorum sürekli ? dogru mu düşünüyorum bilmiyorum sanki 1.4 motor bana yetersiz gibi geliyor nedense. Bir aralar Opel Corsa 1.4 kullandım idare ederdi yani otobanda 150 filan görmüştük (tabii motor'dan kastım sadece max yaptıgı hız anlamına gelmesin.) Yol tutuşu gibi özellikler aslında istediklerim, işte sizler daha iyi bilirsiniz bu konulari aslında neyse...
Dizel mi ? benzinli mi? soruyorum benım düşüncem Dizel daha agır basiyor. yine görüş belirtirseniz sevinirim? neden dizel ? veya neden Benzinli ?
Araç istanbul içi kullanılacak ve belki yılda 1-2 kez şehir dışına çıkabilir.
birde mesela aracın fiyatı 43.500 TL , bayilerde almaya niyetli gittigimizde bu küsüratli fiyatlarda indirim olur mu ? yaparlar mı? yani düz 40bin Liraya bırakırlar mı aracı ?
Birde bankalar Taşıt kredisi verirken max nekadar verirler ? buna etki olarak Aracı alacagımız bayının bankaya karşı bir etkisi oluyor mu? Mesela banka bize 10bin tl veriyor , Bayii bankaya şöyle diyebilir mi? bunlar bize şukadar nakit verdiler 10degilde 15bin tl verin diye? Bu kredi alma olayinda da inanin çok bilgisiz ve tecrübesizim. daha dogrusu bize krediyi verdiklerinde parayi bize mi direk veriyorlar yoksa banka o bayinin hesabına mı aktariyor ? bunlar belki çok önemli degil ama merak ettigimden ve inanın bilmedigimden soruyorum
Belki biraz uzun oldu ama dedigim gibi inanin bu konularda tecrübeli sayilmam. bide çevremizde de böyle güvenilir yardım edecek pek biri olmadıgı için onada soramadık. Tek çarem burasıydı. Beni aydınlatirsanız , bilmediklerimi açıklarsanız gercekten çok teşekkür ederim size. Şu kardeşinizde artık bir araba sahibi olsun YEETTTTEEERRRRR
alım gücünüzle paralel bi durum sıfır-ikinci el.
ya da araçtan beklediğinizden.yani 0 jetta almak yerine elbette ben gider temiz 2. el mercedes alırım diyebilirsiniz.BMW demiyorum bakın mercedes(ikinci el bmwlerden uzak durun )
i30 son derece başarılı bir araç düşünülebilir hatta bence o grubun en iyisi.
Dizel mi benzin mi yine size kalmış.Çok km yapıyorsanız eğer dizel mantıklı olacaktır ama yılda 10.000-15.000km yapacaksanız eğer dizeli alırken verilen o farkın ödenmesi lüzümsuz.Ayrıca dizellerin bakımlarının da daha masraflı oldugunu göz önüne alacak olursak benzin genelde daha konforlu bi sürüş sundugundan öne çıkar.Ama yılda 30.000km ve üzeri yapacaksanız dizel daha mantıklı elbette.
Markaların katalog fiyatları üzerinden indirim yapmaları neredeyse %100,biraz pazarlık ve iyi bir indirim dönemini kombine ettiğinizde 43.500lük araba size 40.000 hatta 38-39 a bile düşsebilir.
LPG'li düşüneceksen eğer 2. el al, sıfır arabaya lpg takıp bagajını darmaduman etme..
dizel al, 3-4 sene değiştirmeyeceğin, beğendiğin içine sinen arabayı al, gerekirse 3-5k fazla ver kredi çekecem diyorsun, 3-4 ay fazla ödersin kredini, 1-2 sene daha fazla binersin arabana..
http://www.arabalar.gen.tr/ bu siteye bir bakınız sıfır araç fiyatları ve donanımları mevcut...Az km yapıyorsanız 10bin-15bin civarı benzinli alabilirsiniz illaki dizel diyorsanız b segmenti araçlara bakmanız gerekecek...
sadece başlığa cevap veriyorum, plakayı taktırdıgın an arabanın değeri çok düşüyor. Benim tercihim genelde max 1,5yıllık araçlar almak, 95bin tl lik araçı 2012model 6ay kullanılmış 70bin tl ye bulup almıştık(içindede extra yapılı şeyler vardı 9bin kilometredeydi). Başka bir araç 110bin tl sıfır fiyatı vardı 2ay kullanılmış 95bin tl ye almıştık. Böyle araçlar bulup almak daha mantıklı geliyor sırf ilk ben açıcam hevesine 20-25bin tl vermek güzel bişi değil
indirim yaparlar tabiki. tek bayiden sormayın diğer bayilerden de fiyat alın
ben her zaman yeni bir ikinci el alma taraftarıyım. örnek vermek gerekirse imzamdaki ilk aracı geçen sene ağustos ayında aldım araba mart çıkışlı. Aldığımda sıfırı 47.500 tl idi ben noter masrafı dahil 9.900 km'de 41.500 tl'ye aldım 5 aylık aracı. şu an aracım 24bin km oldu satmaya kalksam 45.bin tl eder. eğer sıfır almış olsa idi 14bin aynı aracı 46bin tl'ye satabilirdim.
nissanıda aynı şekilde 10 aylık iken 51.250 tl'ye aldım sıfırı 60bin küsür tl idi. şimdi satmaya kalksam 55bin'den aşağı vermem ama sıfırını almış olsam 57'ye satardım. mantık çerçevesinde baktığınızda ikinci el her zaman daha avantajlı, garantisi devam ediyor, sıfır kokusu üzerinde ama o galeriden sıfır aracı çıkarmanında tadır farklı. karar senin para var imkan var diyorsan sıfır al.
Cevaplar için Teşekkürler
Şimdi ikinci el'e pek yanaşmamamdaki sebep pek araçların içinde olmamam. Bu konuda tecrübesiz oldugum için yani nebilim kazık yerim diye düşünüyorum. Mesela Şimdi Sıfır alsam 3-5 yıl kullansam eminim iyi bir tecrübeye sahip olurum diye düşünüyorum mesela ozaman ikinci el alabilirim.
Yılda 10bin km'yi geçecegimi sanmiyorum. eğer geçersemde max 15bin km olabilir.
Aracı sıfır alırsam Lpg takmakta pek mantıklı gelmiyor.
Peki kredi konusunda nasıl bir yol izliyorlar ? nekadar verirler genelde kredi? bireysel olarak?
astra alma. forumdaki diğer konuları okuyabilirsin.
Tercih edebilecegin araçlar; İ30,Golf1.4TSİ ,Leon 1.2TSİ(vergi avantajı+yakıt)yada 1.4TSİ ,Bravo 1.4T-Jet bunlara bakın derim... İ30'un 5 yıl garantiliydi digerleri 2 yıldı heralde...
40.000 e sıfır alınır tabi ki..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme