Şimdi Ara

Sıfır Matematik ile Hukuk

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
2
Favori
501
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. Kardeşim bu yıl sınava hazırlanacak. Hedefimiz Medipol Üniversitesi %50 ya da ücretli Hukuk bölümü. Maalesef matematiği sıfır. Ancak sözel dersleri çok iyi. Deneme çözdüğümde %80-90 oranında doğru yapabiliyor ki hala üzerinde çalışmaya devam ediyoruz. Benim merak ettiğim:

- Hedeflediğimiz bölümü matematik çözmeden kazanabilir miyiz?

- Eğer matematik çalışacaksak hangi yayınlardan başlamalıyız çünkü soru tipi PISA tipine kayıyor gibi. Bu nedenle benim zamanımda cebir ağırlıklı olan Birey B ve C, Karekök MPS serilerini çözmüştüm. Şu an bunlar iki kaynak değil sanırım. Ne tavsiye edersiniz?

Bunlar dışında paylaşmak istediğiniz bir şey varsa dinlemek isterim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scientia -- 1 Eylül 2020; 18:1:58 >

• ee tamam hocam daha 1 senesi varsa matematiği rahat 20-25 üstüne çıkarır. rahat olsun 1 sene çok uzun bi süre.
  • Hocam matı 25’e çıkarsa yeter kalburüstü bir hukuk için.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2020 Türkiye'sinde hukuk okuma motivasyonunu nerden buluyorlar çok merak ediyorum.Siz bir büyüğü olarak bu ülkede adaletin doğru düzgün işlemediğini , avukatların sömürüldüğünü ve düşük maaşlar aldığını , hakim ve savcıların bağımsızlıklarını her gün kaybettiğini kardeşinize anlatın daha sonra da %50 veya ücretli bilkent işletme/iktisata gönderin ordan da Avrupaya.
  • s All Good Man kullanıcısına yanıt
    Karşıdaki insanın durumunu bilmiyorsun.Belki hukuk büroları var.Belki şirketleri var, şirkette avukat olarak çalıştıracaklar.
  • rabego R kullanıcısına yanıt
    Konuyu açan arkadaş bizim hukuk büromuz var veya şirketimiz var dememiş ben de ona göre değerlendirdim.
    Sizin mantığa göre yok da dememiş hocam.Hukuk okumak isteyen birine niye işletme iktisat önerdiniz anlamadım.Hem konuyu açan kişi matematiği 0 demiş.Bu arkadaş gitse iktisata dersleri geçebilir mi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • rabego R kullanıcısına yanıt
    Matematik dediğiniz şeyi zaman içinde öğrenirsiniz ama sistemi siz düzeltemezsiniz.Ben ülkede adalet sisteminin işlemediğini , avukat olsa dahi umduğunu bulamayacağını düşünüyorum.Ben de bir hevesle yazdım.Derslerim de iyi ama twitterdan atılan mesajlar üzerine tutuklama/göz altına alma kararı alınan bir ülkede hadi gel hukuk oku demek bana doğru gelmiyor.Yurt dışı imkanı da kolay olmuyor hukukla.Eğer bu arkadaşın ailesinin bir bürosu veya şirketi yoksa mezun olduğu zaman asgari ücretin biraz üstüne çalışacak.Birilerinin bunları anlatması lazım arkadaşa eğer buna rağmen ben hukuk okumak istiyorum derse ne ala ama ben önermiyorum.
    Hocam şu zamanlarda hukuk zaten gömülüyor.İşsiz avukat, 1500-2000 liraya çalışan avukatlar var.Ücretli hukuk okumayı düşünen birisinin maddi durumu zaten iyidir.Maddi durum iyiyse büyük ihtimalle çevresi de geniştir.Siz daha iyi bilirsiniz belki hukukta çevre neredeyse her şey demektir.
    Evet matematik dediğiniz şey zamanla öğrenirsiniz.Ama 12. sınıfa gelmiş bir insan neredeyse 0 matematik yapıyorsa top ünilerdeki iktisat eğitimini kaldıramaz.
  • Antremanlarla Matematik gibi basit kitaplarla başlasın, TYT'den mat 20 net hedefi olsun, TYT'deki konularla AYT'den matta 11-15 net yapsın. Sözeli dediğiniz kadar iyiyse, TYT'de 60 ts sorusundan 55 net, AYT'de ise edb-sos'tan 38/40 yaparsa devlete bile girer. En düşük devlet hukuk: Çankırı Karatekin, bu sene 401,96 puanla kapatmış. Ama ücretli yeter derseniz TYT ts 50/60 net, mat 5 net; AYT'de edb-sos 35/40, yine matta 5 net ile ilk 100 bine girer obpsi 80 civarıysa. İstanbul Medipol ücretli hukuk ise 363 puan ile kapatmış ama niyeyse %50 burslusu daha düşük, 359 puan.

Paranız varsa dershaneye gönderin, özel hoca tutun, matematiği öğrenebildiği kadar öğrensin.

• ben 20 tyt 23 ayt mat ile başkent ücretli hukuku kazandım devlet kazanacagima kesin gözüyle bakıyordum oysaki :/ aytye abanın tyt yapılır bir şekilde 23/17 Türkçe (normalde netlerim 30-35 arasiydi asla güvenmeyin deneme netlerine sınavı salak gibi 30 dkde çözdüm ve batirdim sabah 4 buçukta uyumuştum meditasyon müzikleriyle 3 saat uykuyla girdim sınava en azından Türkçe 35 olsaydı 30-40 bine girerdim) 5
    ayt tarih ve 14/6 sosyal yüzünden ücretli okuyorum :"( Hâlbuki 7 doğru fen vardi palme biyoloji ve kimyayı bitirmistim gene 7 doğru gelmişti . Türkçeyi ihmal etmeyin edebiyattan 19/5 yapmıştım arkadaş çok çalışsın sozelleri sakın hafife almayın edebiyattaki 3 yanlış paragraftan. Benim matematik netlerim 8-10 falandı bunu yükseltmek için matematiği yükselteyim dedim sozelleri batırdım sakin sozelleri ihmal etmeyin. HER GUN PARAGRAF COZUN HAYATİMİN HATASİ PARAGRAF HİC COZMEMEK.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blackthings -- 2 Eylül 2020; 7:10:27 >

• Hocam ben yaz başında (Temmuz ayında 6 net matematik yapıyordum.) Şimdi ise 15 TYT 18 AYT var düşük netlerden üste çekmek kolay sadece konu çalışıp pratik yapacak ilerisi zaten kendi kendine çözülüp gidecek. Pes etmek yerine ve bakmamak yerine matematik çalışsın derim. Ama kendisi bilir, benim için rakip rakiptir. 1 rakip elenmiş olur. :D
  • Çok teşekkür hepimizine. %50 oranında matematik hedeflememiz gerektiğini anladım. Kardeşim küçüklüğünden beri avukat olmak istiyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.