Şimdi Ara

Sıfır km arabada başıma gelenler (reçine)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
2.149
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Uzun süren araştırmalarım ve kabus dolu geceler sonunda yaşadığım şehirde bulamadığım aracı Ege bölgesinde bir bayide buldum ve tanıdık da olması sebebiyle ödemesini yaparak aracı beklemeye başladım.
    Özellikle İstanbul'dan teslimat yapılmasını istediğimi söylediğim halde, erken sevkiyatla gelen arabayı bir şekilde kendileri teslim alıp, beni mağdur ettiler. Buraya kadar kabul edilebilir bir nebze.
    Geçtiğimiz hafta işlerim dolayısıyla annem aracı teslim aldı ve haftasonu ise ben araçla birlikte İstanbul'a döndüm.
    Gel gelelim her şey umduğum gibi olmadı; özellikle kötü yıkamalara maruz kalmasın diye ve hava yağışlı olduğu için yıkama yapılmadan teslim edilmesini istemiştim. Aynen söylediğim gibi sadece mumları sökülerek araç teslim edilmiş.
    Ancak annemin farkedemediği, bayinin de uyarmadığı bir problem var; arabanın mumlu olmayan 4 kapı, ön ve arka direkler, çamurluklar ve ön arka tamponları tamamen sprey gibi reçineye bulanmış. Turuncu/kızıl lekeler, ve tırnağa takılan siyah noktalarla kaplı. Bu benim 5. sıfır km arabam ve daha önceki arabalarımda boya koruma yapılmadığı, sadece yıkandığı halde hiç böyle bir manzarayla karşılaşmamıştım.
    Şimdi soruyorum;
    Kış şartlarından dolayı gemilerde tırlarda böyle bir durum olması sizce çok mu normal?
    Yıkamacıların hepsi yok nano koruma yok seramik koruma yaparız vs gibi yüklü masraflarla karşımda bekliyor.
    Bayi getir biz temizleyelim diyor.
    Bense zaten arabayı almak için gereksiz yere 550-550 toplamda 1100km yol katetmişim, tekrar gidemem. İstanbul'da bana yardımcı olunması için ana distribütöre şikayette bulundum, cevap bekliyorum.
    Aracın uzun süre beklemiş olması mümkün değil, lastikleri bile 41. hafta üretimi, üretim bandından çıkıp Türkiye'ye geldi yani.
    Şu günlerde sıfır km araç alıp başına böyle bir şey gelen, ya da temizlenmeden önce arabasını görme şansı yakalayan var mı? Gerçekten çok merak ediyorum.
    Kendimde Meguiars marka Clay Bar seti, nxt sıvı cila, ulitmate interior cleaner gibi daha bir çok ürün var. Kil ile temizlemeye çalıştığımda, cilalı Turtle Wax şampuanla 2 defa yıkanmış olmasına rağmen 1 ileri 1 geri çektiğim kil turuncu renk alıyor. Yani boya aşırı kirli. 1 kapıyı temizledim ama baktım saatler ve enerjim yetmeyecek, bıraktım...
    Bu durumda hakkımı nasıl aramalıyım? Başıma gelen bir talihsizlik diyerek gidip kaliteli bir boya temizleme ve koruma uygulaması mı yaptırmalıyım? Yoksa her ne olursa olsun markanın Türkiye distribütöründen ücretsiz hizmet mi talep etmeliyim?
    Yapıcı olan tüm önerilerinize açığım arkadaşlar...
    Şimdiden ilgilerinize çok teşekkür ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    İçinizin rhaat olması bedavaya yakın ve el emeği olması sebebiyle kil ve izopropol alkol tavsiye ediyorum
    2-3 saat içinde tüm lekeler kaybolur

Orijinalden alıntı: pro-black

Nasil bi yol izlersiniz bilmiyorum ama aracin marka model vs detaylarini merak ettim

Leon.

Orijinalden alıntı: johnkoot

Merhaba,
    Uzun süren araştırmalarım ve kabus dolu geceler sonunda yaşadığım şehirde bulamadığım aracı Ege bölgesinde bir bayide buldum ve tanıdık da olması sebebiyle ödemesini yaparak aracı beklemeye başladım.
    Özellikle İstanbul'dan teslimat yapılmasını istediğimi söylediğim halde, erken sevkiyatla gelen arabayı bir şekilde kendileri teslim alıp, beni mağdur ettiler. Buraya kadar kabul edilebilir bir nebze.
    Geçtiğimiz hafta işlerim dolayısıyla annem aracı teslim aldı ve haftasonu ise ben araçla birlikte İstanbul'a döndüm.
    Gel gelelim her şey umduğum gibi olmadı; özellikle kötü yıkamalara maruz kalmasın diye ve hava yağışlı olduğu için yıkama yapılmadan teslim edilmesini istemiştim. Aynen söylediğim gibi sadece mumları sökülerek araç teslim edilmiş.
    Ancak annemin farkedemediği, bayinin de uyarmadığı bir problem var; arabanın mumlu olmayan 4 kapı, ön ve arka direkler, çamurluklar ve ön arka tamponları tamamen sprey gibi reçineye bulanmış. Turuncu/kızıl lekeler, ve tırnağa takılan siyah noktalarla kaplı. Bu benim 5. sıfır km arabam ve daha önceki arabalarımda boya koruma yapılmadığı, sadece yıkandığı halde hiç böyle bir manzarayla karşılaşmamıştım.
    Şimdi soruyorum;
    Kış şartlarından dolayı gemilerde tırlarda böyle bir durum olması sizce çok mu normal?
    Yıkamacıların hepsi yok nano koruma yok seramik koruma yaparız vs gibi yüklü masraflarla karşımda bekliyor.
    Bayi getir biz temizleyelim diyor.
    Bense zaten arabayı almak için gereksiz yere 550-550 toplamda 1100km yol katetmişim, tekrar gidemem. İstanbul'da bana yardımcı olunması için ana distribütöre şikayette bulundum, cevap bekliyorum.
    Aracın uzun süre beklemiş olması mümkün değil, lastikleri bile 41. hafta üretimi, üretim bandından çıkıp Türkiye'ye geldi yani.
    Şu günlerde sıfır km araç alıp başına böyle bir şey gelen, ya da temizlenmeden önce arabasını görme şansı yakalayan var mı? Gerçekten çok merak ediyorum.
    Kendimde Meguiars marka Clay Bar seti, nxt sıvı cila, ulitmate interior cleaner gibi daha bir çok ürün var. Kil ile temizlemeye çalıştığımda, cilalı Turtle Wax şampuanla 2 defa yıkanmış olmasına rağmen 1 ileri 1 geri çektiğim kil turuncu renk alıyor. Yani boya aşırı kirli. 1 kapıyı temizledim ama baktım saatler ve enerjim yetmeyecek, bıraktım...
    Bu durumda hakkımı nasıl aramalıyım? Başıma gelen bir talihsizlik diyerek gidip kaliteli bir boya temizleme ve koruma uygulaması mı yaptırmalıyım? Yoksa her ne olursa olsun markanın Türkiye distribütöründen ücretsiz hizmet mi talep etmeliyim?
    Yapıcı olan tüm önerilerinize açığım arkadaşlar...
    Şimdiden ilgilerinize çok teşekkür ederim.

Alkol yada bulabilirseniz teneke aseton saf aseton isinizi kolaylastirir vede hic bir sekilde zarar vermez merak etmeyin biz boyasiz gocuk giderme yapiyoruz bu sene istanbuldaki depolardaki binlerce ayni durumda araclar yapildi vede en hizli cozumu alkol ile temizlerdik araci ayrica sicak silikonla yapistirdigimiz silikonuda boyadan alkolle ayiriyoruz

• ozgur_gs_91 O kullanıcısına yanıt
    İlk kez duyuyorum, hemen araştırıyorum o halde... Almamı önerebileceğiniz bir yer var mı?
    Hiç kullanılmamış 50gr'lık Meguiars kilimi açtım, quik detailer yardımıyla biraz uğraştım, ama sadece lekeler değil, boyanın tamamen yüzeyi kirli, kil çok yoracak gibi görünüyor. İzopropil alkol leke ve pürüzleri mi çözmekte işe yarıyor, yoksa boya yüzeyindeki kir tabakasını mı çözüyor?

• Bunların boya yüzeyini kesinlikle inceltmediğine nasıl emin olabilirim? Ya da şöyle sorayım, hızlı çalışıp, boyadan bir an önce temizlemem gereken, uzun süre kalırsa zarar verebilen bir madde midir saf aseton?
    Zaten uzun sure kalicak bir durumu yok spreyle sıkıp silmeye basladiginiz anda ucmaya basliyor benzin tiner vs maddeler gibi cabuk havaya karisiyor hatta daha hizli microfiber bezle silin vede sildiginiz tarafi surekli yenileyin vede cokta pimpiriklenmiyin korkmayin biraz zahmetle cozulur bu is sonrada bir wax yada alternatif bir baska koruma uygularsiniz maddiyata gore

Konuyla alakası olmamakla birlikte merak eden arkadaşlar için; Leon sattığım arabam. Bahsettiğim araba opak beyaz Golf. Ama bunlar doğrudan bana yardımcı olmayacağı için yazmaya gerek duymadım.
  • Konunuzla alakalı değil ama kil uyguladıktan sonra cila uygulaması yapmam gerekiyor mu?Aracım da çok reçine var kili uygulaması kolay ancak cila işi biraz daha tecrübe ve alet gerektirdiği için hiç girişmek istemiyorum.

ever tried, ever failed. try again, fail again. fail better
  • quote:

Orijinalden alıntı: johnkoot

Hepinize teşekkür ederim, yarın ilk iş izopropil alkol alacağım, Cumartesi de gündüz garajda uğraşayım bakalım... Sonuçları buradan sizlere de bildiririm.
    Kolayca temizlenirse üzerine Meguiars NXT hızlı cila yaparım, bu dertten de kurtuluruz inşallah.
    Zaten başıma ne geldiyse titizlenmemden geliyor galiba.
    Konuyla alakası olmamakla birlikte merak eden arkadaşlar için; Leon sattığım arabam. Bahsettiğim araba opak beyaz Golf. Ama bunlar doğrudan bana yardımcı olmayacağı için yazmaya gerek duymadım.

Önce arabayı yıkatın,İzopropili kil ile birlikte kullnmayın ve seyreltip kullanacaksınız
    Bir miktar izopropil onun yarısı kadarda su ekleyin hızlı bir şekilde önce arabayı 1 tur silin
    Ardından cam sil ve kil ile çalışmaya başlayın bu biraz yorucu olacaktır.
    Aracın üstündeki çamur toz ne varsa çıkacaktır
    Ertesi gün bidaha yıkatın bitti.

• Yanlış anlamayın ama arabayı yıkamadan almak istemişsin nedenini merak ettim. Sonuçta kaç km yoldan geliyor araba bayilerde temizleyip veriyor. Sen kendi başını yakmışsın

Orijinalden alıntı: tontonum

Yanlış anlamayın ama arabayı yıkamadan almak istemişsin nedenini merak ettim. Sonuçta kaç km yoldan geliyor araba bayilerde temizleyip veriyor. Sen kendi başını yakmışsın

Arkadaşa aynen Katılıyorum çok hassas olmakta iyi değil..umarım sorununuz bir an önce çözülür..

• İstanbul'dan teslim etmedikleri için almaktan vazgeçecektim aslında. Tanıdık bayi olması ve babamın ısrarıyla kabul ettim. Dolayısıyla teslimatta ben yoktum. Yıkatsaydım bu lekeler yine ortaya çıkacaktı. Yani benim Öğrenmek istediğim şu; tüm Arabaların başına geliyor mu bu durum? Yani teslim edilmeden önce tüm arabalara Kil ve polisaj mı uygulanıyor? Geçen yıl arabamı alırken mumlu haliyle görmüştüm, tertemizdi. Bu sefer araba leş gibi, sanki Almanya'dan değil Dünya'nın öbür ucundan aylar Süren bir yolculukla gelmiş gibi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.