Şimdi Ara

Sıfır kilometre araç almaya ustayla gitmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
1
Favori
2.036
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, Geçenlerde Kia ceed marka araç için kapora bıraktık satış sözleşmesi vekaletname aldık şimdi kredi çekip paranın bir kısmını yatırıcaz işlemleri başlatacaklar fakat benim aklıma takılan size sormak istedigim bir şey var bu forumda ve diger forumlarda da okudugum kadarıyla sıfır araçları boyatıp satabiliyorlarmış ve bununla ilgili bir sürü şey okudum nette buda beni iyiden iyiye kuşkulandırıyor tabi bu bizim ilk aracımız olacak ve bu işlerden fazla anlamıyoruz haliyle şimdi biz aracı teslim almaya giderken bi kaportacı ustası götürsek usta baksa cihazla boya ölçümü filan yaptırsak olur mu siz nasıl bakıyorsunuz bu duruma sizce nasıl bir yol izlemeliyiz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lecher.badboy -- 8 Ocak 2013; 18:52:05 >

• Bu kadar da paranoyak olmamak lazim, oyle seyler duyuluyo ama biraz da bedevi sansi olmasi lazim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olur tabi, neden olmasın? Kendinize güldürürsünüz bunu baştan bilin..

• quote:

Orijinalden alıntı: TeQuiLaS

Olur tabi, neden olmasın? Kendinize güldürürsünüz bunu baştan bilin..

sen test etmeden al gülmesinler ama sonra bi tarafına patlarsa boyalı araç kendini yeme..
  • Ben usta ile değil de bulabilsem bir boya makinası ile gitmeyi düşündüm ama makina alacak bir tanıdık bulamadım Aracı teslim aldıktan sonra ölçüm yaptırdım, sorun çıkmadı içim rahat Karşı binada oturan bir tanıdığımız ford connect aldı 2 ay sonra satarken aracı 2 parça boyalı çıktı Binde bir ihtimalde olsa baktırmakta fayda olduğunu düşünüyorum İmkanınız varsa test yaptırın, size orada gülmeleri aracı satarken şok olmak ve yalancı durumuna düşmekten bin kat iyidir Satış temsilcimize bu durumu sorduk kendisi bize bu tür araçların sürücü kursları ve araç kiralama firmalarına satıldığını söyledi Sonuçta bu durum yaşanıyor ve çok küçük bir ihtimalde olsa bizimde başımıza gelebilir Bahsettiğiniz gibi bir çok forumda bu tür araç alanlar var ve uzun mahkeme süreci ile uğraşıyorlar
  • tanıdık usta varsa beraber teslim alınabilir..
  • gittiğiniz bayide 2.el kısmından boya makinesini isteyin kontrolu kolay zaten
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Birde bu kadar kafamı karıştırma nedeni biz bayideyken renk konusunda şuan ellerinde sadece siyah ve beyaz oldugunu söylemişlerdi bizde gümüş gri istiyorduk uzun bi konuşmadan sonra yukarı kata çıktık satılan araçların oldugu bir yere oradakilere sordular filan bitane araç bulundu sonra o araç üzerinden işlem yapılırken bayideki satış müdürüymüş galiba o geldi o arac satıldı ve kapısından ezik var cinsinden bir şeyler söyledi sonra başka bira araç üzerinden anlaşmaya vardık bundan dolayıda biz biraz işgillendik açıkcası. Bu arada biz işi saglama alalımda varsın bize gülsünler sonradan gülünecek duruma gelmeyelim bu bize yeter.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lecher.badboy -- 8 Ocak 2013; 18:47:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: maximusix

gittiğiniz bayide 2.el kısmından boya makinesini isteyin kontrolu kolay zaten

Bunuda düşündük yakın zamanda bi tanıdıgımızın başına geldi içimizde bir kuşku olmasın diye boya olçümü yaptırmak istiyoruz diyebiliriz fakat bunu kabul ederler mi acaba?
  • Bence gayet mantıklı, bu yapılanları duyunca... Ne yani bayidekiler bana yanında ustayla geldi diye gülmesinler de, bana boyalı aracı satıp arkamdan mı gülsünler...Eğer usta bulamazsanız bile aracı alır almaz kontrol ettirin bi sorun çıkarsa hemen noterden tutanak tutturup direk bayiye gidin

Ben böyle bir durumda bana gülecek adamın alnını karışlarım, iki cümleyle yapılan dalavereleri yüzüne vurup bozarım, ağzını açamadan uzaklaşır yanımdan
  • quote:

Orijinalden alıntı: fikrijohn33

Bence gayet mantıklı, bu yapılanları duyunca... Ne yani bayidekiler bana yanında ustayla geldi diye gülmesinler de, bana boyalı aracı satıp arkamdan mı gülsünler...Eğer usta bulamazsanız bile aracı alır almaz kontrol ettirin bi sorun çıkarsa hemen noterden tutanak tutturup direk bayiye gidin

Ben böyle bir durumda bana gülecek adamın alnını karışlarım, iki cümleyle yapılan dalavereleri yüzüne vurup bozarım, ağzını açamadan uzaklaşır yanımdan

Bizde bu kanıya vardık özellikle opel formunda okuduklarımdan sonra, çok magdur var bu konuda sonuçta okadar para veriyoruz her şeyini incelemek gerek diye düşünüyorum açıkcası

• Ustaya gerek yok da. Aracın bi içine bakın, gözünüze ilişen kumaş hataları, ya da düğme eksiği, düzgün oturmayan parçalar olabilir. onları bildirirsiniz. istediğiniz opsiyonlar, donanımlar var mı ona bakın. Bir de boya ölçüm cihazı ile sizin önünüzde aracın bütün parçalarını ölçmelerini isteyin. Haberlerde duydum boyalı diye sıfır araçları satıyormuş bazı bayiler, du devirde kimseye güven olmaz diyebilirsiniz. Onun dışında usta götürmek ciddi anlamda güldürme sebebi olabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sadece Sürücü

Ustaya gerek yok da. Aracın bi içine bakın, gözünüze ilişen kumaş hataları, ya da düğme eksiği, düzgün oturmayan parçalar olabilir. onları bildirirsiniz. istediğiniz opsiyonlar, donanımlar var mı ona bakın. Bir de boya ölçüm cihazı ile sizin önünüzde aracın bütün parçalarını ölçmelerini isteyin. Haberlerde duydum boyalı diye sıfır araçları satıyormuş bazı bayiler, du devirde kimseye güven olmaz diyebilirsiniz. Onun dışında usta götürmek ciddi anlamda güldürme sebebi olabilir

Aslında bir yakınımız gibi tanıtıcaz usta demicez tabiki normal biz aracı kontrol ederken oda bakacak bir şey var mı diye ama dediginiz gibi boya ölçüm cihazıyla ölçtürmek daha mantıklı geliyor tabi

• Maalesef 0 araçlarda da sıkıntı olabiliyor,taşıma yükleme esnasında oluşan hasarlar giderilip satılabiliyor.Tabiki alırken usta ile gidip komik suruma düşmeyin ama aldıktan sonra biyerlerde gösterilebilir bence.
  • Çok dogru bir karar. kac kez okuduk burda boyalı ve parca degişimi olmuş araçları.
    bakkaldan ekmek almıyoruz en az 30-40 bin tl verip sıfır araç alıyorsunuz kesinlikle hatasız olmalı. eger bir hata varsa bu bildirilmeli ve fiyattan düşülmeli. Türkiye şartlarında biraz zor tabi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sserkaan

Maalesef 0 araçlarda da sıkıntı olabiliyor,taşıma yükleme esnasında oluşan hasarlar giderilip satılabiliyor.Tabiki alırken usta ile gidip komik suruma düşmeyin ama aldıktan sonra biyerlerde gösterilebilir bence.

Fakat aldıktan sonrada okudugum kadarıyla çok sorun oluyormuş bayi kabul etmiyormuş filan bide mahkemesi var bunun okadar para verip sıfır diye aldıgın arabayla ugraşmakta insana koyar. Ama usta olayı tabi biraz komık bi durum olabilir bu yüzden boya ölcümü yaptırılmasını istemek daha mantıklı gibi
  • Boya ölçüm cihazı 180 lira. Alın birtane bayiden çıktıktan sonra fazla uzaklaşmadan olcun. Birşey çıkarsa bayiye geri damlarsiniz.

Ama bayinin içinde ölçüm yapmayın bence... Hele ki yanınızda ustayla falan gitmek bence çok abartı bir davranış olur...

• quote:

Orijinalden alıntı: Enjektör

Çok dogru bir karar. kac kez okuduk burda boyalı ve parca degişimi olmuş araçları.
    bakkaldan ekmek almıyoruz en az 30-40 bin tl verip sıfır araç alıyorsunuz kesinlikle hatasız olmalı. eger bir hata varsa bu bildirilmeli ve fiyattan düşülmeli. Türkiye şartlarında biraz zor tabi.

Kesinlikle haklısınız ama dediginiz gibi Türkiye burası her şey olabiliyor. Şu boya ölcüm cihazlarından nerede bulabiliriz acaba alıp kendimiz ölçsek iyi olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: edec

Boya ölçüm cihazı 180 lira. Alın birtane bayiden çıktıktan sonra fazla uzaklaşmadan olcun. Birşey çıkarsa bayiye geri damlarsiniz.

Ama bayinin içinde ölçüm yapmayın bence... Hele ki yanınızda ustayla falan gitmek bence çok abartı bir davranış olur...

O 180 liralık boya ölçüm cihazı hangisiymiş,markası nedir?

ELCOMETER en iyi ölçüm yapanlarından bu piyasada,TR de 750-1250 arası değişiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jack_daniel's

quote:

Orijinalden alıntı: edec

Boya ölçüm cihazı 180 lira. Alın birtane bayiden çıktıktan sonra fazla uzaklaşmadan olcun. Birşey çıkarsa bayiye geri damlarsiniz.

O 180 liralık boya ölçüm cihazı hangisiymiş,markası nedir?

ELCOMETER en iyi ölçüm yapanlarından bu piyasada,TR de 750-1250 arası değişiyor.

CEM marka çin mali bir ürün. Binlerce ölçüm yaptım profesyonel cihazlara göre max. %10 yanıldı. Galvenize saç üzerinde daha çok yanilirken otomobil kaportası üzerinde daha da net sonuçlar veriyor. 1 sene içinde elden ele geze geze bozuldu en sonunda ama parasının hakkını fazlasıyla verdi. Ayrıca burada noter tasdikli bilirkişi onayı için ölçüm yapmayacak arkadaş sadece fikir edinecek. Suphelenirse bayiye gider olcturur zaten...

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.