Şimdi Ara

Sıfır fiyatı gibi ikinci eller...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
290
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. "Karşısındakini enayi yerine koyan, aslında kendi enayidir..." Sanırım bu sözü bir çoğumuz biliyoruzdur. Bu konuyu özellikle duygu sömürüsü yapmaya çalışanlar olduğu için açtım. Otomobil piyasası için 2013 yılı öyle garip bir yıl oldu ki. Özellikle son altı ay... Genelde Aralık ayları fiyat düşüş ayları olurdu ama bu sene tam tersi oldu.
    15 Haziran 2013' te araba alma düşüncem oldu. Elimde hiç nakit olmadığı için, tüketici kredisi çekip almayı düşünüyorum. (Bu arada tüketici kredisi faizi 0,80) Bu yüzden de maddi yönden en cazip gelen Opel oldu. Bir kaç opel bayisini arayıp fiyat aldım ama en düşük fiyatı Antalya' dan bir bayi verdi. Şimdi lütfen vereceğim fiyatlara ve altı aylık değişimlere dikkat edin:
    Corsa 1.4 Enjoy active 100Hp (full versiyon) . . . . . . 33.500 TL.
    Astra Clasic 1.6 HB Essentia . . . . . . . . . . . . 34. 000 TL. . . . .33.500
    Astra Clasic 1.6 HB Essentia (full versiyon) . . . . . . 37.000 TL.
    Astra Classic Sedan . . . . . . . . . . . . . . . . . 39.000 TL.
    Yarım saat sonra, bir şeyler sormak için aynı temsilciyi bir kez daha aradım. Çünkü Full Corsa ile Classic Essentia arasında gidip geliyordum. Bu sefer satış temsilcisi, !her ikisini de aynı fiyata vereyim." dedi. Hatta "Elimde bir tane siyah 2012 Classic var. Onu 33.000 TL yaparım dedi. Neredeyse almak üzereydim ama bazı aksilikler oldu ve bir iki ay erteleyeyim diye düşündüm. 15 gün sonra 2000 TL. zam geldi. Bu sefer çevremden "Aralığı bekle" dediler ve bu arada da hurda araç söylemi oldu. Neyse son ÖTV kazığından sonra benim 33.500' e alacağım araç 39.000 oldu. Kredi faizi de 1.30' a yükseldi. Haziranda alıverseydim, faiz farkıyla birlikte 10.000 TL karım olacaktı.
    Neyse gelelim asıl konumuza: 15 Haziran 2013 sıfır Essentia fiatı 33.500 ve 2012 33.000 iken, (Altı ay içinde) 2012 model 18000Km' deki arabaya adam 34.500 istiyor ve bunu yaparken de, sanki ucuza veriyormuş gibi " E... alacağım da, k... borcumu ödeyeceğim de, o yüzden satıyorum. Yoksa arabamdan memnunum..." gibi duygu sömürüsü yapıyor. Saygılarımla.

• rutan kullanıcısına yanıt
    Bu bölüm ilan bölümüdür, sadece ilanlar açılabilir, ayrıca bu konulu başlık "oto genel" bölümümüzde mevcuttur....
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sıfır vs 2. El Fiyat Farkı
    2 ay önce açıldı
    Sıfır mı temiz 2. El mi???
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.