Şimdi Ara

Sıfır Eve Yeni Kombi Taktıracağım Önerilerinizi Bekliyorum (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
3
Favori
7.943
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam senin bu dediklerini %99 doğalgazcı bilmiyor. Çok dolaştım. Sadece 1 dükkanda rast geldim. Oradaki adam da zaten yaşını başını almış bir mühendisti. Dediklerinizi doğruladı. Neyse benim kafamda soru işareti kalmadı. Dediğiniz şekilde sistemi kuracağım.

Yalnız bu oda termostatı

https://www.termostatikvana.com/tp5001-danfoss-dijital-kablolu-oda-termostati-087n791002/detay/W.XmBinlnAw=%7C

http://urun.gittigidiyor.com/ev-elektronigi/danfoss-programlanabilir-oda-termostatlari-221499467#product-information
    http://urun.gittigidiyor.com/ev-elektronigi/danfoss-tp-5001-dijital-program-oda-termostati-205247192

hangisini diyorsunuz? biri 121 lira biri 170 lira.

2si de aynı ürün olamaz. Zira aynı ürün olsa aynı fiyat olmaz. Resimlere bakarsan aynı. Yanlış ürün almayalım?

• leonidas26 kullanıcısına yanıt
    maalesef doğalgaz piyasası böyle şaşırmıyorum
    ne kadar ucuz dandik iş varsa eline kaynak makinesi alan insan ben ustayım deyip saçma sapan işler yapıyor
    linktekilerin hepsi aynı ürün danfoss tp 5001'in kablosuzu da var mhz olarak frekansı yüksektir bütçen varsa alabilirsin kablo derdin olmaz,
    ama kablolusunu alırsan duvarda kabloları hazırlarsın
    koridorda yerden en az 1.5 metre yükseğe ve herhangi bir ısı kaynağına uzak (özellikle petek) müsait bir yere oda termostatını monte edersin
    kombiye giden kabloları kombiye bağlama kombinin altında hazır dursun
    servis ilk defa eve gelip kombinin garantisini başlattığında danfoss tp 5001 aldığını söylersin servis kombinin kapağını açıp kabloları anakarta bağlar
    sonra oda termostatını ücretsiz olarak işletmeye alıp oda termostatının nasıl kullanıldığını /özelliklerini anlatmak zorunda sadece kabloyu bağlayıp gitmesinler
    olur da bazı servis elemanları yokuşa sürebilir sonuçta insanların karakterini bilemeyiz
    baymak'ın resmi kataloglarında önerdiği oda termostatını aldığını ücretsiz olarak işletmeye almak zorunda olduklarını belirtin,ama büyük ihtimalle böyle bir sorun olmaz

http://baymak.com.tr/UserFiles/ProductDocument/Baymak%20kombiler%20brosur-New.pdf

"Türklerin yaşadıkları her yer misak-i milli hudutları içindedir". Mustafa Kemal Atatürk

• Merhabalar, oksijen bariyerli boru ile değişim yapıyoruz, petek boyları belli oldu ve ustayı üstten bağlantıya ikna ettim evinde danfoss ra 2000 uk tipi vana takımı, baysallar regülatör var. Başka neler almalıyım. Kollektörleri duvara yazdı fotoda görebilirsiniz. Günay kalıptan nasıl sipariş verebilirim. Ankara'dayım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

tam geçişli vana ve filtrelerle beraber kollektörleri de ordan alabilirsiniz

almanız gerekenler

1adet 1/2 tam geçişli kelebek vana,İç-Dış Dişli
    1adet 1/2 tam geçişli filtre
    1adet 3/4 tam geçişli kelebek vana,İç-Dış Dişli
    1adet 3/4 tam geçişli filtre

kollektörleri de evde kaç tane petek varsa petek sayısına göre alacaksınız tabi havlupan dahil
    3/4 veya 1inç içten dişli kollektör alacaksınız 1inç alsanız bile usta redüksiyon ile daraltıp ana bağlantı borularını bağlar

"Türklerin yaşadıkları her yer misak-i milli hudutları içindedir". Mustafa Kemal Atatürk
  • Selam, ustayı zor ikna ettim petekleri üstten bağlamaya neyse ki zor da olsa kabul etti. Bu sefer bağlantı seti metal olacak dedim ona da zor ikna ettim. Kollektörleri hazır bağlantı olarak gk dan alsam ne dersiniz disingereation ustam? Ve mobil bağlantıya 2 adet köşe tip 11 adet uk tipi danfoss ra 2000 gaz sensörlü vana, havlupana reglaj, en uzak peteğe normal vana kullanmayı düşünüyorum. Boruları komple dizaynın oksijen bariyerli borusu ile.değiştirdik.

• Krom boruları ne önerirsin uzatma için? Ahh sen niye yoksun ankara'da ben izmirliyim ankara'dayım 😊

• disintegration kullanıcısına yanıt
    Hocam hangisi sıcak hangisi soğuk anlayamadık bir türlü. Tesisatı döşeyen doğalgazcıya sordum hatırlamıyorum dedi. Aldığım vanaları takar mısın dedim kendi sattığımdan başka vana takmam dedi.
    Böyle esnafları gördükçe küçük esnaf batıyor iyi oluyor diye düşünüyorum.
    Şimdiki eviminde soldan sıcak geliyor sağdan çıkıyor. Şimdi biz neye göre takacağız?

kırmızı vanalı kollektörden su basın peteğin olduğu yerden hangisinden su çıkarca o sıcak su girişi

• Hocam adam iş yapmak istemiyor sallamiş 3yıl dır eca kombi kullanıyorum sorun yaşamadım imkan varsa vissmann

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nexon88 -- 29 Mayıs 2016; 4:09:34 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Hocam petekler evi aldığımızda vardı. Birden çok iş isteyince adamların kafası karışıyor. Sen teker teker yaptır daha güzel olur. ben önce kombiyi taktıracağım. Sonra başkasına vanaları taktıracağım.

Aldığım termostatik vanalar şu şekilde.
     Sıfır Eve Yeni Kombi Taktıracağım Önerilerinizi Bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leonidas26 -- 2 Haziran 2016; 23:56:34 >

Hocam nasip olursa yarın taktıracağız kombiyi. Size bir sorum olacak. Yoğuşma gider borusu balkonun giderine bağlanacak. Ancak kışın soğuk olabilir donma yapar diye balkona petek taktıralım dedik. Zaten balkon büyük olduğu için petek taktırmak istiyordum. Ancak kollektör 8li olduğu için başka petek eklenemiyor. Bugün kombici ile konuştum. Adam kombinin altından T bağlantı yaparız balkona peteği bağlarız dedi ben de kabul ettim. Kollektör değişimi işine girersek hem yeni kollektör masrafı olacak hem de zemin mahvolacak diye çekiniyorum. . Zaten 60cmlik küçük bir petek olacak. Balkon daha önce de belirttiğim gibi 5 m2 büyüklüğünde.
    balkon kapalıysa petek olur kollektörün üstündeki ana bağlantı borularından (T) ek hat çekilir,yalnız balkonda petek boşuna çalışmasın termostatik vana taktırıp balkonu ılık derecede bırakabilirsin

• quote:

Orijinalden alıntı: disintegration

ideal petek metrajı için yapabiliyorsanız bütün odaların m2'sini (koridor,hol,mutfak banyo dahil) petek boyu ile yazarsanız evinizde peteklerde değişiklik olup olmayacağını konusunda yardımcı olabilirim
    örnek: oturma odası 14m2 petek metrajı 100cm, mutfak 12m2 petek 80cm...gibi
    çok kaliteli bir kombi de alsanız iş petek metrajına dayanır çünkü evi petekler ısıtır
    bir metre petek montaj dahil 160lira civarında monte ediliyor sizde 120m2 net alan varsa 6mt yetersiz normalde sizin gibi evlerde 80m2 evlerde 6mt olur
    danfoss ra 2000 istanbulda ortalama tanesi 40tl dir petekleri değiştirirken onları da taktırın piyasanın en iyi termostatik vanasıdır gaz sensörlüdür

https://www.termostatikvana.com/yatay-kose-uk-gaz-sensorlu-termostatik-radyator-vanasi-danfoss-013g2990-013g0143/detay/4D5XOxjGLTc=|

kombi mutfaktaysa mutfağa ve kombiye yakın birkaç peteğe taktırın, oda termostatı kombiyi susturmak ve program yapmak için bir tane ve evin ortasına evin genel derecesini yansıtabilecek referans bir noktaya takılır siz kombiye karar verin oda termostatı konusunda yardımcı oluruz
    Merhabalar. Sanirim dogalgaz tesisati konusunda bilgilisiniz. Zahmet olmazsa size basit bir sorum olacak. Bu aralar sifir evler peteksiz satipmaya baslanmis galiba. Cok denk geldim. Dusunduklerimden birisi de oyle. Sizce 200 metrekare net 4+1 dubleks daireye kabaca ne kadar petek, kombi ve montaj masrafi cikar? (Kombi kaliteli olsun istiyorum.)

Tesekkurler.

• kultablasi kullanıcısına yanıt
    merhaba bunun için evin planı lazım ayrıca şehir,yalıtım durumu da önemli

Evin planı yok ancak genel bir minimum maksimum fiyatı öğrenip ona göre pazarlık yapmayı düşünüyorum. O yüzden sordum. Yani illa dediğiniz kadar tutmasına gerek yok. Kabaca bir fiyat aralığını bilirsem ona göre emlakçıyla görüşürüm. Bu konuda hiçbir bilgim yok. İşçiliğiyle birlikte kabaca bir fiyat bilgisi sahibi olmak istedim.
    normal 100m2 bir eve kalorifer tesisatı dahil 7-8mt piyasa peteği+doğalgaz tesisatı+kalorifer tesisatı+piyasa kombisi+işçilik minimum 9000-10000tl civarında mal oluyor

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.