Şimdi Ara

Sıfır Bilgi ile Sıfırdan Android Oyun/Uygulama Yapmak İstiyorum; Desteklerinizi Bekliyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Dün gece kafaya koydum android oyun yapma işini. Oyun yapmayı öğrenmek ve oyunlar üretmek istiyorum.
    Hazır boş vaktim varken şu aralar zorlu kısımlarıın bir an önce aşmak istiyorum. Bilgisayar programalrını biraz kurcaladıktan sonra iyi olarak kullanabilen biriyim. Cabuk aşina olacağımı düşünüyorum. İşin içine kodlar giriyor burası insanın kafasını biraz karıştırıyor aslında mantık ve matematiği severim; şöyle biraz bakıldığında herşeyin bir mantık üzerine kurulu olduğu anlaşılıyor, bir kaç temel bilgiyi alırsam katlanarak ilerler diye düşünüyorum. Evet şu an hiç birşey bilmiyorum ve gçzüme çok zor gibi geliyor ama bilenler için de benim tahmin bile edemediğim basit şeyler çocuk oyuncağı. Eskiden bilgisayarı kullanamıyorken bu nasıl oluyor felan diye kafam akrışırken şimdi herşeyini biliyoruz. Yani bilmiyorken herşey okadar karmaşık ve kaos ortamı oalrak geliyor ki. Ama bir kaç şey öğrendiğinde her yeni öğreneceğin şeyde eskiyi de jkullanıyorsun ve aynı zmanada öğrendiklerini yeni duruma uyarlıyorsun böyle böyle yepyeni şeyler ortaya çıkıyor ve öğrenme aritmetik olarak değil katlana katlana büyüyor.

Herneyse şu an Laptop da Unity - Andorid studio ve Game maker studiolar mevcut biraz video izledim kurcaladım. Temel şeylere baktım işte karakterler tema gibi görsellik olayları tamam. Ama işte oyuna can verme kısmı nda işler karışıyor. Hem kodlar hemde sabit görüntüyü harekete geçirmek hareketli ve devamlı birşeyler oluşturmak ve bu harekeleti şeylerden duruma göre değişmesini istemek karışık geliyor. Sabit düze bir görsel hazırlamak kolay ama bir akış oluşturmak bana şu an çok zor geliyor.

Tutabilen bir oyun için herşeyden önce iyi bir fikir olamsı gerektiğine inanıyorum, bu fikir olursa geri kalan şeyler birşekilde halledlir ve güzel şeyler ortaya çıakrılabilir diye düşünüyorum. Yani örneğin bir oyun için kafamda herşeyi tasarlamışım ancak geriye bu işi android diline ve aktifliğine dökmek kalıyor. Yani şöyle şöyle olsun, şu şekilde ilerlesin, şunu yaptığında şu olsun diyorsun ama bunu telefona yaptırmak gerekiyor.. Bu konuda destekelrinizi bekliyorum.

Basit şekilde, ileride kendi yöntemelrimi yapmamda yardımcı olacak temel şeyleri öğretecek. Öğrenebileceğim kaynaklar önerebilecek. Hazır projeler gönderebilecek, bak şu şöyle oldugunda bu böyle oluyor diyebilecek. Bilemediğim noktada şunu yaptığımda şu şekilde olamsını istiyorum ancak olmuyor dediğimde yardımcı olabilecek arkadaşalrdan desteklerini bekliyorum...

İyi forumlar :)

• Ayni kafadayiz sen ne yazdiysan aynisini dusunuyorum kendi aklimdan gecenleri okudum sanki... bu tür kaynaklar bulsan buraya yaz bende faydalanayim :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Java için youtubede sinan soylu nun videolarini izle. Sıfırdan hava diye yaz çıkar.
    Android oyun için youtubeye libgdx ders yaz türkçe kaynak javakain in videolari var. Hatta linkihttps://www.youtube.com/watch?v=lTmfSXg85PA&list=PL8PxH7CK7mHSULEAiTCToS1M9fwRWVii4

Özetlersek.

1= sıfırdan java tam olarak su gibi içmem lazım.
    2= libgdx android için ideal yazılım motoru iyice öğrenmem lazım. (Javakain e Abone ol hazır girmişken malum türkçe kaynak başka yok sıkılıp video çekmeyi bırakmasın. Ortada kalırız valla :) )

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • www.nakamaturk.com

anime-manga-haber anime tanıtımları multimedya için sayfamıza bekleriz :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.