Şimdi Ara

Sıfır araca ses sistemi taktırıp daha kötü olması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
559
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar sıfır tucson aracımın ses sistemini hiç beğenmiyordum. Bu nedenle gittim bir yere. Kendi hoparlörleri yerine ön ve arkaya mobas midrange takalım sonra yavaş yavaş ekleme yaparız dediler. Taktık midrangeleri ilk önce bi süre kullandım fakat ses dahada yüksek olmasında rağmen ses kalitesi yine kötü. Neyse geçen hafta amfi ekleyelim dedik. 4kanal mobass amfi takıldı. Ayar yapıldı dahada berbat oldu. eve geldim bilmeden kurcalayayım amfiyi dedim gain ve frekans değerlerini değiştirdim . Bu sefer müzik dinlemekten tiksinmeye başladım . Bundan sonra yakın zamanda ön koltuk altı bass ve önlere tweeeter taktırmaya gitcem ama yani neyi yanlış yapıyoruz anlamış değilim.

    Bu arada ses sistemleri hakkında en ufak bilgiye sahip değilim. Dinlemekten hoşlandığım müzik türleri ise house trance miz tarzı şeyler...




  • siz müzik kalitesi ön planda olmasını istiyorsanız midrange hiç takmayacaksınız. midrangleri sökün. ön kapılara 1 takım hertz esk 165. arka kapılara 1 takım hertz 16cm coax. böyle bir setupda subwoofer olmadan olmaz. Bass ihtiyacınıza göre 30cm yada 25cm slim kabin subwoofer. Amfi Qline Force 5 olabilir. ana ünite orjinal muhtemelen. rca çıkışı yoktur. o nedenle Forx 8 kanal ses işlemcisi koyularak kaliteli rca çıkışı elde edilip amfiye girilir. sizin aracınıza yakışan ses sistemi böyle birşey olur. doğru ayar ile müq sonuç alınır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ecrasniann -- 29 Aralık 2022; 23:35:19 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Teşekkürler hocam. Utangaç bir yapıya sahip olduğumdan amfi ve midrangeleri sökün demekte çok zorlanacağım. Dediğiniz sistem biraz külfetli gibi ama neticede müzüğide araç içinde çok önemsiyorum.

    Benim bir diğer anlamadığım mevzu aracın kendi multimedya sistemi ayarlarında mid bass ve tiz ayarı mevcut. mid ayarını -10'a kadar çektiğimde ses daha kabul edilebilir kaliteye geliyor. Bunun anlamı nedir.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: dr.halil

    Teşekkürler hocam. Utangaç bir yapıya sahip olduğumdan amfi ve midrangeleri sökün demekte çok zorlanacağım. Dediğiniz sistem biraz külfetli gibi ama neticede müzüğide araç içinde çok önemsiyorum.

    Benim bir diğer anlamadığım mevzu aracın kendi multimedya sistemi ayarlarında mid bass ve tiz ayarı mevcut. mid ayarını -10'a kadar çektiğimde ses daha kabul edilebilir kaliteye geliyor. Bunun anlamı nedir.

    bişey değil, sizin aracınıza o midrangleri takan usta usta değil bence. amaçları sadece para kazanmak. sadece midrange takarak kaliteli ses dinlenmez. midrange 400hz ile 4000hz arası sesleri vermek için tasarlanmıştır. siz şuan sadece bu aradaki sesleri duyuyorsunuz. müzik bu demek değil ki. müzik bir bütündür. midrange hoparlörler bass ses vermek için tasarlanmamıştır. siz onlara bass ses gönderdiğinizde sesi bozarak verirler. teypden bası kıstığınızda sesin dinlenebilir hale gelmesinin sebebi budur.
    diğer konu ise, gittiğiniz yerin benim dediğim sistemi yapabilecek kapasitede bir ustalıkları olduğunu düşünmüyorum. size direk midrange taktıklarına göre ses işlemcisi bile hayatlarında hiç görmemiş olabilirler. mümkünse ustanızı değiştirin. malzemeleri kendiniz alın. illa hertz olmak zorunda değil. bütçenize göre parçaları değiştirebiliriz. Audison, Focal, Hertz in iş görecek modelleri var. bütçe çoksa high ende modelleride mevcut. Brax ta taksan , eğer işten kendin anlamıyorsan, adam gibi ustan yoksa malzemeyi tam anlamıyla çaldıramazsın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ecrasniann -- 31 Aralık 2022; 0:22:18 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.