Şimdi Ara

SIFIR ARAÇ - FİYAT PERFORMANS - ÖNERİ - SOHBET KONUSU 2025 (2926. sayfa)

13 Kayıtlı Üye (5 Mobil) ve 61 Misafir (16 Mobil) - 53 Masaüstü21 Mobil1 iOS
5 sn
363.438
Cevap
6.186
Favori
63.066.633
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1241 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
4. Sırada  bugün en iyi #1
Sayfa: önceki 29242925292629272928
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben 10 temmuzda kapora vermiştim. İstanbul avek. 200.000 civarına çıkarsa fiyat o parayı poloya ben vermem.

Bir de konuda şikayet ettigimiz için "yok ağlayanlar var, yok afacanlar var" diye yazan arkadaşlara, ekonomiden bihabersiniz.

2 ay önce ev fiyatlarıyla , şu an aynı mı? Faizler yükselirse fiyatlara ayar cekilir. Bu her zaman böyle olmuştur.

Şu anki fiyatlar balondur, normal değildir. Araç ve tüketici faizleri 1.50 nin uzerine tekrar çıksın göreyim sizleri. Az kaldı :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Şagop

Ben 10 temmuzda kapora vermiştim. İstanbul avek. 200.000 civarına çıkarsa fiyat o parayı poloya ben vermem.

Bir de konuda şikayet ettigimiz için "yok ağlayanlar var, yok afacanlar var" diye yazan arkadaşlara, ekonomiden bihabersiniz.

2 ay önce ev fiyatlarıyla , şu an aynı mı? Faizler yükselirse fiyatlara ayar cekilir. Bu her zaman böyle olmuştur.

Şu anki fiyatlar balondur, normal değildir. Araç ve tüketici faizleri 1.50 nin uzerine tekrar çıksın göreyim sizleri. Az kaldı :)
    aynen öyle kardeşim piyasanın dinamiklerinden anlıyorsun tebrikler. faizlerin yükselmesi fabrikaların normal üretime dönmesi ve yaz bitince talebin daralması vs bunların gerçekleşmesiyle bu başlıkta neler konuşulacağını göreceğiz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: espanol toro

aynen öyle kardeşim piyasanın dinamiklerinden anlıyorsun tebrikler. faizlerin yükselmesi fabrikaların normal üretime dönmesi ve yaz bitince talebin daralması vs bunların gerçekleşmesiyle bu başlıkta neler konuşulacağını göreceğiz...

Alıntıları Göster
    Estağfurullah, çok anladigimdan değil de, kör bile bunu görür. Bir mal alınacaksa faizler yuksekken alınır, düşünce satılır. Bu hep böyle olmuştur. Buradaki bazı arkadaşlar zanndeiyor ki araçlara her ay 15 -20 bin zam gelecek. Kafalar bi milyon :)

Ben kimseye bekleyin almayın demiyorum. Elinde nakit parası olan için fırsatlar gelecek, o a3'leri 350 ye satmaya çalışanların içinde patlayacak diyorum.

Ha ama şu var, olur da tüketici kredisi faizleri covid nedeniyle tekrar 0.82 - 0.75 lere düşerse iş tersine döner.

• Su konuda hala fiyatlarin dusebilecegini dusunenler var, akil almaz. İsimler surekli degisiyor ama.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zerathull -- 16 Ağustos 2020; 18:53:30 >
  • muhalif13 kullanıcısına yanıt
    Hayır yok

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • gnr G kullanıcısına yanıt
    2009-2015 arası nasıl acaba.

Benim açımdan düşmek demek fiyatın maaş, enflasyon gibi ekonomi verilerine oranla daha az artması demek.

Yani sizin bahsettiğiniz gibi fiyat artmış o halde yükselmiş anlamına gelmiyor.

Özellikle 2002-2012 arasında döviz hiçbir zaman 90 lı yıllar seviyesine düşmedi, özellikle otomobil alım gücü ve sayısındaki kıyası size bırakıyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • blasko77 kullanıcısına yanıt
    Eskiden liste fiyatından sağlam indirimler olurdu, üç beş eşantiyon hediye etmek için çabalarlardı şimdi liste fiyatına aldanmayın daha yüksek olur deniyor :)

• EuroAsia E kullanıcısına yanıt
    Liste fiyatından genelde indirim yapılırdı. O yüzden sordum hocam. Hayırlı olsun Allah kaza bela vermeden binmek nasip etsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: matmma

Eskiden liste fiyatından sağlam indirimler olurdu, üç beş eşantiyon hediye etmek için çabalarlardı şimdi liste fiyatına aldanmayın daha yüksek olur deniyor :)
    Gerçekten hocam eskiden stok araçlar olur seç beğen al şu bayi bu fiyatı verdi bu bayi şunu verdi diye sıkı pazarlıklarda olurdu...

Geçen benzeri birşey denedim bayiyi arayıp nasıl verirsiniz diye kızmış adam

Ne günlere kaldık.

İthal araç hayal olcak pozisyona doğru gidiyoruz...

• Siz buradaki galerici, alsatci "ahlak timsali" kişilere bakmayın beyler. Bunların alayı karaborsaci.

Bugun araba stoklayan bu çok degerli insancıklar, , geçmişte yağ saklayan, şeker saklayanlarin çocukları, torunları. Bu hep böyle gidecek zannediyorlar.

Aynen minnos, her ay arabalara 10 bin 20 bin zam gelecek. Aynen aynen.

• Şagop kullanıcısına yanıt
    Hocam enflasyon bu hızda gittiği sürece döviz artsın artmasın o araçlara evet her ay 10-15 bin zam gelecek maalesef. Hayallerinizi kırmak gibi olmasın ama gerçek bu, kredi faizi ile falan alakası yok bu Ülkemizin enflasyon gerçeği şu anda. İsteyen alır, istemeyen almaz, ama insanlar almıyor diye de kimse zararına mal satmaz. Paramızın alım gücü her gün düşmeye devam ediyor maalesef. Bugünün 10 lirası ile yarının 10 lirasının değeri bile aynı değil, bunun en büyük nedeni enflasyon zaten. Böyle bir ortamda aracın değerinin her ay artması gayet normaldir. Balon falan yok yani ortamda. Asıl balon 4-5 yıldır sahip olunan sahte alım gücüydü, o patladı, normalimize geri döndük artık, zor da olsa alışıcaz...

Edit, ülkedeki reel faiz aslında enflasyonun en basit göstergesidir. Demişsiniz ya faiz 1,5 çıkarsa diye, aslında o bile az, şu anki şartlarda 2- 2,5 falan olması lazım ki bu da yıllık 30-35 lere denk gelsin. İşte bu da reel enflasyon oranına yakın bir değerdir, demektir ki bir yıl içinde fiyatlara en az %35 zam gelecek. Bunu da Aylara bölün işte alınsize aylık yaklaşık %3 zam.

Not. Alsatçı veya galericilerle alakam yoktur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murmuro -- 16 Ağustos 2020; 19:47:58 >

• Boomcu kullanıcısına yanıt
    Eylulde baslayacak olan yeni yasa sana tokat gibi cevap olur herhalde

• murmuro M kullanıcısına yanıt
    Peki sen enflasyonun yuzde 10 olduguna inaniyormusun?

• baris007 B kullanıcısına yanıt
    Bu yasa ile mi darbe vurmuş olcaklar :DDD

• quote:

Orijinalden alıntı: murmuro

Hocam enflasyon bu hızda gittiği sürece döviz artsın artmasın o araçlara evet her ay 10-15 bin zam gelecek maalesef. Hayallerinizi kırmak gibi olmasın ama gerçek bu, kredi faizi ile falan alakası yok bu Ülkemizin enflasyon gerçeği şu anda. İsteyen alır, istemeyen almaz, ama insanlar almıyor diye de kimse zararına mal satmaz. Paramızın alım gücü her gün düşmeye devam ediyor maalesef. Bugünün 10 lirası ile yarının 10 lirasının değeri bile aynı değil, bunun en büyük nedeni enflasyon zaten. Böyle bir ortamda aracın değerinin her ay artması gayet normaldir. Balon falan yok yani ortamda. Asıl balon 4-5 yıldır sahip olunan sahte alım gücüydü, o patladı, normalimize geri döndük artık, zor da olsa alışıcaz...

Edit, ülkedeki reel faiz aslında enflasyonun en basit göstergesidir. Demişsiniz ya faiz 1,5 çıkarsa diye, aslında o bile az, şu anki şartlarda 2- 2,5 falan olması lazım ki bu da yıllık 30-35 lere denk gelsin. İşte bu da reel enflasyon oranına yakın bir değerdir, demektir ki bir yıl içinde fiyatlara en az %35 zam gelecek. Bunu da Aylara bölün işte alınsize aylık yaklaşık %3 zam.

Not. Alsatçı veya galericilerle alakam yoktur
    Her ay böyle bir zammın gelmesi için euronun, doların soluksuz 10 Lara 11 lere çıkması lazım. Başka türlüsü mümkün değil.

Ha bana farketmez, benim param dövizde, altında. Şükür istediğim aracı alabilirim. Hatta 12 olsun euro, daha çok artsin bana zararı yok. Ama yanlışa yanlış derim.

Ekleme : enflasyona birşey demiyorum doğru fiyatlar tabi ki artacaktır. Ancak bugüne kadar olan zamlar mantık dışı. Euro sanki 11 lira olmuş gibi zam yapmak ahlaksızlık.

Daha önce yazdım. Ağustos 2018 de euro 8.20 deki fiyatlarla, şu anki fiyatlar arasında dağlar kadar fark var. 0.50 kuruş artmış Euro ama araç fiyatlarına 150 bin zam gelmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Şagop -- 16 Ağustos 2020; 19:56:43 >

• muhalif13 kullanıcısına yanıt
    Kredili liste fiyatı 155.900tldi. Sizin bahsettiğiniz sanırım peşin fiyatı. Açıkçası araba araştırmaktan konuşmaktan bunaldigimiz için iş daha fazla uzamadan işlemleri hallettik. Herhalde son zamanlarda satmış olduğu en rahat araç satışı olmuştur temsilcininde. Telefonda hallettik herşeyi Ağustos sonu gidip imzayı atıp aracı alacağız bayiden.

Sağolun çok teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: baris007

Eylulde baslayacak olan yeni yasa sana tokat gibi cevap olur herhalde
    Piyasaya etkisi olmayacak 2 günlük haberi yeni gibi servis etmişsin. Bir de televizyondan çekmiş.

• baris007 B kullanıcısına yanıt
    Bu yazdıklarımdan %10 zannettiğimi çıkardıysanız bir daha okuyun isterseniz, bir de senli benli olmasak daha iyi olur sanki

• Şagop kullanıcısına yanıt
    Hocam Euro veya dolarla alakası yok, bunu anlatmaya çalışıyorum. ENFLASYON diye bişey var. Kurlar aynı da kalsa yani paranın değeri diğer ülke para birimlerine göre değişmese bile enflasyondan dolayı alım gücü düşer paranın.Demek istediğim bu. Faiz = enflasyon. Tabi eğer bunlar doğru gösterilirse. Bizim ülkedeki gibi olması gerekenden düşük gösterildiği için insanlar fiyatların gereksiz yere arttığını düşünüyor. Ama aslında doğal olarak olması gereken oluyor. Dolar Euro olarak düşünmeyin, yanıltıcı olur.

Edit, sizin editi gördüm şimdi
    Buradan çıkarın işte kur artmamasına rağmen fiyatlarda aşırı yükselme var, demek ki reel enflasyon çok yüksek memlekette maalesef
    Asıl yanlış olan şu an ülkemin içinde bulunduğu ekonomik durumdur, yoksa araç fiyatları falan hikaye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murmuro -- 16 Ağustos 2020; 20:4:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: murmuro

Hocam Euro veya dolarla alakası yok, bunu anlatmaya çalışıyorum. ENFLASYON diye bişey var. Kurlar aynı da kalsa yani paranın değeri diğer ülke para birimlerine göre değişmese bile enflasyondan dolayı alım gücü düşer paranın.Demek istediğim bu. Faiz = enflasyon. Tabi eğer bunlar doğru gösterilirse. Bizim ülkedeki gibi olması gerekenden düşük gösterildiği için insanlar fiyatların gereksiz yere arttığını düşünüyor. Ama aslında doğal olarak olması gereken oluyor. Dolar Euro olarak düşünmeyin, yanıltıcı olur.

Edit, sizin editi gördüm şimdi
    Buradan çıkarın işte kur artmamasına rağmen fiyatlarda aşırı yükselme var, demek ki reel enflasyon çok yüksek memlekette maalesef
    Asıl yanlış olan şu an ülkemin içinde bulunduğu ekonomik durumdur, yoksa araç fiyatları falan hikaye
    Hocam dediğinizi anliyorum. Ancak ülkede enflasyon (doğru ya da yanlış) yüzde 10.

Bu rakamlar açıklanırken, enflasyon yüzde 60 olmuş gibi zam yapılıyor. Ayieca son zamlar Euro kuru bahanesiyle yapıldı. Bahane çok yani. :)

Faiz olayı önemli, burda 700.000 e araç alan arkadaslar bile çoğunu krediyle aldılar paraları olmalarına rağmen. Bankadaki parasını çekip alan yok. Faizler yüksek olsaydı kimse arabasını değiştirmezdi. Ben dahil :)

• 
Sayfa: önceki 29242925292629272928
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.