Şimdi Ara

SIFIR ARAÇ DİKKAT ÖTV ORANLARI GÜNCELLENDİ- FİYAT PERFORMANS - ÖNERİ - SOHBET KONUSU 2025 (18891. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
59 Misafir (8 Mobil) - 51 Masaüstü8 Mobil
5 sn
381.723
Cevap
6.379
Favori
66.028.958
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1266 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
3. Sırada  bugün en iyi #2
Giriş

Hocam yanlış düşünüyorsun. Elektrikli araçlar doğası gereği uzun vadede içten yanmalıdan fazla değer kaybetmeye mahkum. Şimdiden 700+km menzil sunan araçlar gelmeye başladı.

1.370e o araç bedavaydı orası ayrı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Wirm kullanıcısına yanıt

Hocam 1.700.000'e trinksat uygulaması direkt alayım diyor...

Bir de şehir içinde efsane kârlı bir araç şimdiden 5000 TL kâr ettim.

3500km'yi benzinli ile yapsam 245 Lt benzin tüketecektim.

3500 km'de 490 kw enerji tükettim. Enerjiyi şu an 10 TL'den alıyorum.

12495-4900=7595.

• mackali0661 M kullanıcısına yanıt

Bayi ile görüştüğümde yeni çıkacak makyajlı kasanın 2026 başları gibi Türkiye'de olabileceğini söyledi.

Benim bir görüşüm var: Bir kasa yeni üretiliyorsa yani banttan çıkan ilk araçları sen alıyorsan sorunlarla karşılaşman mümkün.

Bu nedenle banttan inen araçlara değil makyaj görmeye yakın sorunsuz araçlara yönelirim.

• Nissan QQ platinum premium bakıyorum;

4x2 veya 4x4 olanların ikisinde de arka bağımsız süspansiyonmuş.

Genelde arabayı şehiriçi kullanıyorum, sizce hangi çekiş sistemiyle bu aracı almalıyım? Artıları veya eksileri nelerdir?

• seneskilic kullanıcısına yanıt

Hocam hangi uygulama aracınıza o fiyatı veriyor. Çünkü elektrikli araç almıyorlar diye biliyorum. 1700 diyorsa gidince zaten 1600 diyecek. Bencede aracın max ederim o kadar. Sizde grup oluşturun orada asagıya vermeyin diye temkinlerde bulunun Tesla da olduğu gibi :) Ayrıca evden şarj imkanı olan için karlı diğer dışarıdan şarj imkanı olan insanlar için elektrikli araçların yakıt anlamında pek de karlı olduğunu düşünmüyorum. E308 1370-1490 arası iyidi. Ama sene başında 1600 e alanlar için karlı değildi. Peugeot elektrikli araçlar bana göre alınacaksa kampanya beklenmeli. Ayrıca 350 km menzili olan bir araca kimse sizin dediğiniz rakamı vermez. İlanlara bakın satabilecekler mi benim favorimde olanlar aylardır bekliyor. Zaten yeni kasası çıkacak olan bir araç. Bence siz kullanıp keyfine bakın. Elektrikli araçlar al sat araçları olsa hiçbir bayi size o karı yedirmez emin olun.

• Şair-i Maderzat Ş kullanıcısına yanıt
    Kaça ilana koymuş Onu'da yazsana

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Hocam psa grubu elektrikli araçların sorunları zaten ister eski ister yeni olsun hep var. Üstelik uzaktan bağlantı da olacak yeni araçlarda. Telefondan kontrol de. Bence elektrikli aracın olmazsa olmazı.Aracı uygun alınca görünmüyor sadece eksiklikler. Mesela size örnek vereyim ispatlı özellikle. E308 özelinde

1. sıcakta sensör arızaları
    2. ekranların gidip gelmesi
    3. şerit tabela okuma sensör hataları
    4. aracın gönüllü geri çağırma kapsamında kablo demeti hatası
    5. plastik aksamların sıcakta oynaması yerinden çıkması
    6. servise gidince hatalar için sıcaktan olabilir denilip bunun servis iş formuna yazılması

bunlar sizde olmamış olabilir belki olmus da ama bu hatalar bizzat var hepsi de ispatlı. Bende aracın fiyatı uygun olsa alır görmezden gelirim ama sizin dediğiniz fiyatları bu aracı kimse almaz. Boşuna burada savunuculuk yapmaya gerek yok. Firma ortağı değiliz sonuçta. Dediğim gibi alınmaz alınsa bile yenisi beklenir bu aracın. Ev3 700km menzil sunarken en azından az daha fark verilip o alınır bagaj derdi olmayan için.Siz güle güle kullanın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mackali0661 -- 17 Ağustos 2025; 12:52:44 >

Canım hocam,

Hesap ortada:

Bu aracı almadan önce bende C3 1.2 Puretech vardı. Sakin kullanımda 7 lt yakıyordu, trafikli de 7,5lt/100km.

Şimdi oturalım hesaba:

3500 km yol yapmışım. 3500 km'yi benzinli ile yaparsam 245 lt yakıt tüketirim. Benzinin fiyatı 52 TL. 12740 TL yakıt atarsam arabaya bu kilometreyi yaparım.

E-308 100 km de 14 kw elektrik tüketiyor. 3500 km yapmam için 490 kw enerji lazım. Enerjiyi dışarda 10 TL/kw den alıyorum. 4900 TL'ye bu kilometreyi yaptım.

7840 TL kâr bıraktı, 3500 km'de.

Bunun dışında arabada mekanik sistem çok az. Bunun artısı çok fazla. Bir yer arızalanacak mı, bakımı ne zaman yaptırayım vs derdin yok.

Valla bu elektrikli araçlar iyi bak :)

Hocam bizim whatasapp grubunda da sık sık konuşuluyor bu arızalar ancak 2025 modellerin birçoğunda bunlar gözlemlenmedi; kablo demeti sorunu 2024 ve öncesi modellerde görülmüş ve onarılmış.

Plastik konusu ise malesef günümüz araç markaları Çin ile rekabet edebilmek için bütün maliyetleri kısıyor. Kötü plastik/kötü kaplama sonrası Mercedes'te bile görülen şeyler.

Sizin düşünceniz bende uygun olsa alırım diyorum zaten. Ama fiyatı belli seviyeye geçince bir sürü alternatif var şahsen o fiyata almam. Neyse konuyu baltalamaya gerek yok güle güle kullanın kazasız belasız

4x4 1lt daha fazla yakıyor. Cok köy , memleket , dağ yolu yapılmıyorsa 4x4 gerekli değil. 3 hafta önce 4x2 ile 4x4 20 bin tl fark vardı. Nissan Görkem

• Leon Phev fiyatı alan var mı liste fiyatına 2.9 yazmışlar, şaka mı 😂

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • alimax345806 A kullanıcısına yanıt

Normal liste fiyatı yazmış

Evet hocam uygun fiyata denk getirilirse mantıklı ancak şu an bahsedilen fiyatlara tesla bile mantıklı değil Türkiye'de...

Ben ilk arabamı alacak olsam kesinlikle dizel alırım bu arada...

Seviyeli sohbetiniz için de ayrıca teşekkür ederim. Malum forumda seviyeli konuşabilecek çok kişi kalmadı.

• Mcload M kullanıcısına yanıt

Kaça bırakıyorlardı hatırlıyor musunuz? Bugün itibariyle en düşük 2700 bulabildim. Bu paraya almam sanırım

skypack 4x2 2260

skypack 4x4 2280 dediler

1400'e yakınken güzel fiyatlardı hocam ama ilanlara baktım 2025 e-308 1850-1900'e yazanlar var sarı sitede komedi. O fiyatlara alanlar varsa helal olsun vur ensesine al parası. Eski fiyatlardan alanlar gayet iyi. Fakat İnt bag. olmayan, güncelleme almayan, servisi sıkıntı olan, ustası elek. aracından anlamayan, adı elek. arızalarda nam salmış pejonun ve zaten elek. araç konusunda PSA sıkıntılı olan grubu o paraları vermek büyük risk. ama yakışıklı araç tasarım konusunda bişi diyemem   ve dolu araç.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taha yasin arıcı -- 17 Ağustos 2025; 13:59:21 >
  • Kağıt üstünde "Üzerine 400 bin tl" koyması çok birşey ifade etmiyor. 1800 TL ye kime kaç adet satabilecekler ? O fiyatlara satamayınca yakında yine bir kampanya patlatırlar ..

• Merhaba beyler, jazz ehev elegance icin dip rakam nedir suanda. Ve hangi bayii den belietirseniz cok memnun olurum.

• Merhaba, yakın zamanda hyundai ioniq5 fiyatı alan oldu mu? En düşük 2045 bulabildim kazıklanmak istemiyorum

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.