45.000 de olan 1.4 hb egea aracım var. Aracı 34.000km de aldım araca lpg ise 22.000 kmde takılmış. Nisan ayından bugüne 12.000 klimotre yol yaptım. 2 kere şehir dışı olarak Ankara-Ordu git gel yapıldı onun harici ankara içerisinde kullanılıyor araç. Ayrıca evde 1 tane de 2023 model sıfır aldığımız 1.4 egea cross aracımız mevcut ona lpg taktırmadık çünkü babam lpgden pek hazzetmiyor. Ancak benim araç da olan sorunsuzluluğu ve çekiş de herhangi bir fark olmamasını gördüğü için oda artık lpgye geçme kararı aldı. 12.000km boyunca lpg kaynaklı herhangi bir arıza, tekleme , gaz yememe gibi hiç bir sorun yaşamadım. Ancak yağ eksiltme mevcut ve bu 5.000 km de 750ml kadar. Aldığımda aracın içerisinde yanlış yağ mevcuttu sonra ben shell helix hx8 koydum ve ondada baya eksiltti. Şimdi ise liqui molly 5w40 yağını tekrardan test edeceğim. 12.000km lik uzun kullanım verim aracın yol bilgisayarında 6.4 ortlama ve 29 km ortlama hız göstermektedir. Ayrıca telefonda tuttuğum akaryakıt alışlarını kayıt ettiğim uygulamada ise 12.000 km lpg ortlamam 7.3 litredir. Ayrıca aracıma dışarda lpg takılmış olup ancak serviste hangi kit takılıyorsa o kit takılmış. Sonuç olarak şu yakıt fiyatlarında lpg bence taktırılmalıdır. Ben kendim olsam dışarda araca lpg uygulaması yaptırırdım ancak bu işin ehli olan yerlerde takibi. Afr ayarını özellikle yaptırmanız gerekli ayriyeten . < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Willian -- 24 Eylül 2023; 20:47:57 > |