Şimdi Ara

Sıfır araç aldı, çift şasi numarası çıktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.800
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İstanbul Esenyurt’ta yaklaşık 2 yıl önce sıfır olarak bayiden hafif ticari araç alan Tolunay Yatmaz, muayenede hayatının şokunu yaşadı. Aracını muayeneye götürdüğünde çift şasi numarası olduğunu öğrenen Yatmaz, ardından hukuk mücadelesi başlattı. Yatmaz, muayeneden geçemediği için binemediği aracının üzerinde biriken tozları silmekle yetiniyor. Konuyla ilgili açıklama yapmaktan kaçınan otomobil bayii yetkilileri ise araçta fabrika çıkışlı bir hata olduğunu söylemekle yetindi
    İstanbul Esenyurt’ta yaklaşık 2 yıl önce sıfır olarak bayiden hafif ticari bir araç alan Tolunay Yatmaz (24),hayatının şokunu yaşadı. Aracını muayeneye götürdüğünde çift şasi numarası olduğunu öğrenen Yatmaz, şimdi aracına binemiyor.

İHA'nın haberine göre, Tolunay Yatmaz'ı mağdur eden olay, 2017 yılında Esenyurt’ta bayisi bulunan bir otomobil firmasında başladı. İddiaya göre, Yatmaz ailesi indirimli olan hafif ticari bir aracı sıfır olarak satın aldı. Tolunay Yatmaz, bir süre sonra aracında kendince düzenlemeler yaptı. Yeni yıla girilmesiyle muayene tarihi gelen aracı istasyona götüren Yatmaz, büyük şok yaşadı. Yatmaz’a muayene istasyonu görevlileri aracında 2 adet şasi numarası basılı olduğunu bu yüzden muayeneden geçmeyecekleri söyledi. Zaman kaybetmeden sıfır aracını aldığı firmaya giden Yatmaz, burada aracın değiştirilmesi ya da fark ödeyerek yeni bir araç almak istediğini söyledi. Firma tarafından bu isteği olumsuz yanıtlanan Yatmaz ailesi hukuk mücadelesi başlattı.

'ARAÇ MUAYENEDEN GEÇMEDİ'

Aracı yaklaşık 2 yıl önce aldığını söyleyen Tolunay Yatmaz, "Sıfır kilometre olan aracı bayide beğendik aldık. Araca masraf yaptık. Heves ettik aracı alırken. Daha sonra muayenesi geldi aracın ama araç muayeneden geçmedi. Bende sordum aracım neden muayeneden geçmedi diye. Onlar da dediler ki ‘araçta çift şasi numarası var’. Nasıl olabilir diye sordular bende aracı sıfır aldım ikinci el almadım dedim. Herkes şaşırdı. Araba muayeneden geçmedi. Bana belge verdiler. Belgede ‘Tescil kuruluşuna bildirilmeden izinsiz şasi numarası değiştirilmiş’ yazıyordu” dedi.

ARACIM BURADA BÖYLE DURUYOR'

Aracın şase numarasının başka bir araçta daha olduğunu düşündüğünü söyleyen Yatmaz, “Şaşırdık tabi. Bayiye gittim araçta 2 tane şase numarası olduğunu söyledim. Onlar da şaşırdılar. Ben de bilmediğimi söyledim. Ben üretici firmaya bildirdim. Onlar da halledeceklerini söyleyip beni 2 hafta oyaladılar. Ben bu süreçte onlara uymadım ve ihbarname gönderdim. Ondan sonra bana dönüş yaptılar ve 5 tane ücretsiz bakım vereceklerini söylediler. Ben de kabul etmedim. Arabayı 45 bin liraya benden alabileceklerini söyledi bayi. Ben aracımı çektiğim gibi burada böyle duruyor. Mahkeme süreci devam ediyor aracın. Mağduruz, bekliyoruz” diye konuştu.

SIFIR ARAÇ ARAÇLARI UYARDI

Kasım ayında mahkemenin görüleceğini kaydeden Yatmaz, sıfır araç alacaklara tavsiyede bulunarak, “Sıfır araç bile alsa arkadaşlar her şeyine baksınlar aracın firmalarda güven olmuyor” dedi. Konuyla ilgili açıklama yapmaktan kaçınan otomobil bayii yetkilileri ise araçta fabrika çıkışlı bir hata olduğunu söylemekle yetindi.

Kaynak:
    bundle.app
    Habertürk - Sıfır araç aldı, muayenede şok oldu
    https://bundle.app/AU5PTIZj

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Burası Türkiye, böyle olaylar okuduğum zaman artık pek şaşırmıyorum.
  • Binek alsaydın 3 sene kafan rahat olurdu. 6 aylık Mtv 2000 lira verilir mi yaw, iki bin lira, altı aylık...

• YouTube da izledik, çift şase falan değil fabrika yanlış numara basmış sonra üzerine çarpı koyup doğru şase yazmışlar, TÜVTÜRK de çalışan adamlar bunu düşünenemiş veya üzerlerine sorumluluk almak istememiş, fabrika veya yasal bir kurumdan belge ile sorun çözülür fabrika ve bayii burda kusurlu

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: redferrari

YouTube da izledik, çift şase falan değil fabrika yanlış numara basmış sonra üzerine çarpı koyup doğru şase yazmışlar, TÜVTÜRK de çalışan adamlar bunu düşünenemiş veya üzerlerine sorumluluk almak istememiş, fabrika veya yasal bir kurumdan belge ile sorun çözülür fabrika ve bayii burda kusurlu
    Haberi okursanız fabrika ve bayii düzeltelim üstüne ücretsiz bakım verelim 5 tane demiş zaten.

Adam kabul etmemiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 27 Ağustos 2019; 13:36:0 >
  • amadeus99 A kullanıcısına yanıt
    Tamam da adam TÜVTÜRK de muayene onay alamamış , bayii çift şase olduğunu satarken bilmiyormuş veyahut söylememiş, kriz TÜVTÜRK de meydana çıkmış, ondan sonra uğraş dur, TÜVTÜRK raporu onaylasa bu adamın içine fazla kurt düşmeyebilirdi, 5 bakımı belkide kabul ederdi, arabasınıda iyi bakıyor ilk çalıştırmada bekliyor , üzerine fırça sürmüyor, ilk araba heyecanını yaşıyor,

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: redferrari

Tamam da adam TÜVTÜRK de muayene onay alamamış , bayii çift şase olduğunu satarken bilmiyormuş veyahut söylememiş, kriz TÜVTÜRK de meydana çıkmış, ondan sonra uğraş dur, TÜVTÜRK raporu onaylasa bu adamın içine fazla kurt düşmeyebilirdi, 5 bakımı belkide kabul ederdi, arabasınıda iyi bakıyor ilk çalıştırmada bekliyor , üzerine fırça sürmüyor, ilk araba heyecanını yaşıyor,
    İyide üretici belge verecek o da trafik şubeden onay alacaktı.

Uğraş dur dediğiniz 1 günlük iş.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sıktı bu herşeyden çıkar sağlamaya çalışan insanların sosyal medyayı kullanarak istediklerini yaptırmaya çalışması. Üretim esnasında çift şase numarası ender de olsa yaşanabilecek bir olaydır. Bu şase numaralarından bir tanesi yanlışlıklar basılır üstüne fabrikada XXXXXX.. şeklinde kazınır. Bazen ise bu kazınma unutulur. Bu durumda fabrikaya yazı yazılır aracın hangi şase numarası ile sisteme kayıt edildiğinin evrak istenir. Çoğunlukla tip etiketi,uygunluk belgesi ve aracın üzerindeki bir tane şase numarası aynı olduğundan bu numara zaten aslında doğru şase numarası bellidir fakat yine de onay istenir. Onay geldikten sonra araç emniyete gönderilir,burada diğer şase numarası kapatılır, aynı şase numarası ki çakılı olduğu için zaten yeni numara çakılmaz sisteme işlenir ve verilen evrak ile de araç muayeneden geçer.

Bu esnada aracın trafikte gezmesine bir mani yok. Eğer varsa üretici firma bir tane kiralık araç verir zaten.

Yok eğer aracın tip etiketi ayrı,şase numarası ayrı veya bu etiketlerden bir tanesi unutuldu ise en kötüsü evraklarda sıkıntı varsa üretici aracını alır yenisini verir. Bunun örneğini ülkemizde Suzuki yaptı.

Ben olsam bakım bile hediye etmem. Hemen bayiye gitmişte sıfır araç istemiş,haklarını arayacağını söylemiş vs vs ara kardeşim o zaman hakkını. Ama sonra yıllarca mahkemede süründüm,sonunda çıkan karar bu diye de ağlama. Sağlam bir bilirkişiye gelirsen firma değil sen tazminat ödersin.

Edit: Yukarıda bir arkadaş yanlış basılan şase numarasının üstünde XXXXX olduğunu yazmış. Bu durumda araç muayene sadece emin olmak için belge istemiş ki istemeye de bilirdi. Belki tip etiketi hasarlı idi,belki uygunluk belgesi yoktu ondan istedi bilemiyorum ama istenmiş araçta fabrikanın da hatası yok,araç muayeneden geçer. Muayene istasyonu müdür ile görüşsün sorun çözülür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tenekekutu -- 27 Ağustos 2019; 17:54:17 >

• Kime güveneceğimizi şaşırdık valla
  • Sıfır egea alsaydı böyle olmazdı.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.