Şimdi Ara

Sıfır Aldığım Samsun 46D7000 3D led tv Kullanılmış olabilir mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
2.877
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ben vatan bilgisayardan cuma günü %25 indirimle samsung 46 d 7000 model tv yi aldım.
    Ama tv de smart hub a girdim ve orda uygulamalar menüsünde bi sürü program yüklüydü bu normal mi. 6 tane ana ekran var yani sağa doru gittikçe kaç kere gittiğinizi gösteren 6 tana nokta var.. bi sürü rusça proram var rus tv var....

ayrıca ödemeli samsung sinema menüsüne girince ben hiç şifre filan girmediğim halde Kadir yurt diye bi isim ile kayıt olunmuş ve girince merhaba kadir yurt yazıyor ve filmleri izlieyebiliyorum...

Tvnin benden önce kullanılmış olduğundan şüpheleniyorum ne yapmam lazım yardım olur musnuz arkadaşlar şimdiden çok teşekkür ediyorum........

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhuntus81 -- 26 Mart 2012; 1:00:35 >

• gerçekten önemli bir durum deneyimli arkadaşlar mutlaka yarımcı olucaktır...kutuyu açarken hiç kullanılmış hissine kapıldınızmı??kutu hasarı veya jelatinlerin çıkmış olması...orda burda el izi??

• senin için bizim forumdan şu bilgilere ulaştım.başlıktan direk alıntı yaptım umarım faydalı olur

Sayın ser_kan55 ,

Siz bilgisayarı ve interneti olan , burası gibi teknoloji forumlarından haberdar olan ve bir ürün almadan önce internet üzerinden kullanıcı yorumlarına bakma bilincine sahip bir kişisiniz ve Samsun gibi büyük şehirde yaşıyorsunuz.

Emektar tüplü tvsi bozulunca tv almak zorunda kalan , küçük bir ilde veya ilçede oturan Ahmet Amca veya Ayşe Teyze de tv alıyor. Mağazaya gidince karpuz sergisiz gibi yan yana dizilimiş tvler var. Satış elamanı geliyor ve D6000- 6500-7000-8000 modelleri için 2000-2500-3000-3500 lira, yani parana göre tv var diye satış yapıyor. Bu insanlar kullanılmış tv nedir, teşhir nedir , iade olan tv nasıl olur, ölü piksel , bulutlanma, ışık sızması gibi sorunları bilmezler.

Tv bölümünü 3 senedi takip ediyorum. Firmaların yaptıkları numaraları kullanıcı yorumlardan biliyorum. Bazıları iade ürünleri "Outlet" olarak satıyoruz diye iddia ediyor , bazıları teşhir veya kullanılmış, iade olmuş tvleri paketleyip satıyor. Bir Samsung bayisi Samsung teşhir tvlerini sezon sonunda toplayıp uygun fiyatla mağaza üzerinden satıyor. Örneğin 5000 liralık 55" tv , peşin 3000 , 12 taksit 3600 gibi...

Özetle tvler illa ki bir şekilde satılıyor. Tv , üreticisi firmasından , üretimine , satış aşamasına kadar her aşamasında her türlü işin döndüğü bir sektörtür. Dikkatli olmanızda fayda var.

Bana bu soruyu sormanızın sebebi eğer iade tv bana gönderilirse nasıl anlarım ise bu konuda endişeniz olmasın anlamak çok kolaydır. Aşağıdaki bilgiler sadece Samsung için değil , genel olarak da geçerlidir.

1. Kullanılmamış tv kutudan çıkınca "yeni" kokar.

2. Fişe takınca ilk günlerde farkedebileceğiniz ilk çalışmadan oluşan "elektronik cihaz" kokusu olur

3. Tv üzerinde koruyucular olur. Eskiden tvlerin çerçevesi kalındı ve her taraf koruyucu bant ile emniyete alınmış halde olurdu.

4. Ekranı tertemiz olur

5. Parmak izi , toz , kir olmaz. Servis kutuyu çıkartırken tabiki tutacağı için parmak izi yapabilir. Bunu ayrı tutmak lazım. Tvyi kuracakları yerde geniş bir alan oluşturun. Tv kutusunun altı pis olabilir , yere sermek için kolay bir yerde gazete bulundurun, halınız kirlenmesin. Tv kurulurken servis bazen tvyi yere yüzüstü yatırıp tv ayağına ait montajı yapar. Burada dikkatli olun eğer tvnize zarar verirlerse ve siz sonradan farkederseniz sorun yaşarsınız. Bu gibi sorun yaşayan arkadaşlarımız oldu. Siz servis raporunu imzalayınca sorun çıkmamış olarak kabul ediliyor. Eğer mümkün ise odada 2 kişi bulunun ki biri servisi gözlesin diğeri ise yardım etsin.

6. Kullanılmış tv temizlenmek için silinme esnasında silme izi oluşur. Ekrana bakınca , bezden oluşan silme izini görürsünüz. Aynı acemi boyacının fırça izi bırakması gibi

7. Tv ile gelen uzaktan kumanda, piller , gözlük, montaj ekipmanı poşet içinde ve kullanılmamış olur. Eğer tv daha önce kullanılmışsa pilleri kumanda da olur. Paketlerin açıldığı belli olur. Samsungda genelde Roket marka piller kullanılıyor. Bu piller uzakdoğuda yaygın bir marka , ülkemizde satılmıyor . Eğer tv yanında başka pil gelirse dikkat edin.

8. Tvnin kutusu açılmış olabilir. Bu normal bir durumdur çünkü içine garanti belgesi , fatura , servis listesi , Türkçe kılavuz koymak için açılmış olabilir. Tabiki açılmadan açılmaya fark var. Yamalı bohça gibi olduysa o zaman yine şüphe edin.

9. Samsung tvlerin içindeki çalışma saati servis menüsünden görülebilir ama bu otomobillerdeki kilometre saati gibi güvenilir değildir. Fabrika ayarlarına dön denilince sıfırlanır. Tv ilk açıldığında ülke ve dil ayarları gibi başlangıç ayar menüsü ile gelir fakat kullanılmış tv de yine fabrika ayarlarına dön denilince o da sıfırlarnır ve tv yine ayar ekranından açılır.

10. Tvnin kolisi genelde sağlan durumdadır. Samsung tvler Slovakya veya Macaristanda üretilir. Normal şartlarda tvnin yaşayacağı yolculuk:

Fabrikadan ülkemize gelir. Sonra bayi veya teknoloji markete , kargo firmasına , kargo dağıtım merkezine , sonra sizin yaşadığınız yerdeki kargo şubesine ve en son sizin evinize gelir. Ama iade olmuşsa bu yolculuğa iade ve size yeniden gönderilme gibi eklemeler olacaktır. Bu kadar yoğun taşıma sonucu kutusu hırpalanmış ve eskimiş olacaktır. Dikkat etmek lazım.

• arkadaşlarım ekrana baktım hiç iz yok kutunun altı baya kirli ama haliyle olacak yerde sürünüyor onun dışında açılmış olduğu kesin çünkü kutunun üst kısmında altta orjinal daha kalın bi bant çekili, o bandın üstünde ikinci bi bant daha var.,.

kutunun içinde parçalar ise hiç açılmamış gözlük,gözlüğün üstündeki jelatin, cam silme bezi, kumanda vs hepsini ben açtım pilleri bile poşetteydi gözlüklerin...
    ama tv de jelatin yoktu sadece beyaz köpük gibi ince bi bez gibi bişeye sarılıydı...

Ama tv nin içinde bi sürü rusça program yüklü skype aljezira kanalı cnn türk russian tv filan bunlar yüklü mü geliyor sizce. ve en önemlisi samsung sinema uygulamasının açınca merhaba Kadr Yurt diyor. email adresi de tam olarak kadiryurt.samsung@gmail.com sizce bunu servistekiler yapmış olabilir mi bu normal mi samsung sinema uygulamasını açınca siz de de isim var mıydı...

Hepinize cvplarıınz için teşekkür ederim...

• tv yi biri iade etmiş sana satmışlar
    hatta forumları okuyan birisi ki develop menüsünden programlar yüklemişo rusça ıvır zıvır tv de keisnlikle yüklü gelmiyor!
    tv de ya aşırı ışık sızması ya bulutlanma vardı ki iade etti.
    sende git kutusu açılmamışla değiştir. tv de sorun yok gibi gözükse bile git iade et bir de adamları haşla!
  • quote:

Orijinalden alıntı: filips

tv yi biri iade etmiş sana satmışlar
    hatta forumları okuyan birisi ki develop menüsünden programlar yüklemişo rusça ıvır zıvır tv de keisnlikle yüklü gelmiyor!
    sende git kutusu açılmamışla değiştir. tv de sorun yok gibi gözükse bile git iade et bir de adamları haşla!

iade etme şansım var mı acaba evet dediğiniz gibi bulutlanma var ışık sızması var dört köşe de normal yayında yoktu ama dün 3 boyutlu bişey izledim ve ekran siyah olunca köşelerde bariz belli oldu ışık sızması.... şartsız filan iade edebilir miyim daha cuma günü aldım 7 gün olmadı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhuntus81 -- 26 Mart 2012; 20:33:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: orhuntus81

quote:

iade etme şansım var mı acaba evet dediğiniz gibi bulutlanma var ışık sızması var dört köşe de normal yayında yoktu ama dün 3 boyutlu bişey izledim ve ekran siyah olunca köşelerde bariz belli oldu ışık sızması.... şartsız filan iade edebilir miyim daha cuma günü aldım 7 gün olmadı...

isterse 1 ay olsun sana kullanılmış tv yi satmışlar! vatana gidip bana kullanılmış tv yi satmışsınız içinde başkasının yüklediği programlar mail adresleri var diyeceksin bana kutusu açılmamış verin...eee olmaz falan derlerse seri no sundan sistemden görünüyor iade olup olmadığı seri no sundan baktır.
    iade et dostum 3-5 liralık bir şey değil aldığın mal. Sana satarken bu iade malı dediler mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi filips -- 26 Mart 2012; 20:52:32 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

isterse 1 ay olsun sana kullanılmış tv yi satmışlar! vatana gidip bana kullanılmış tv yi satmışsınız içinde başkasının yüklediği programlar mail adresleri var diyeceksin bana kutusu açılmamış verin...eee olmaz falan derlerse seri no sundan sistemden görünüyor iade olup olmadığı seri no sundan baktır.
    iade et dostum 3-5 liralık bir şey değil aldığın mal. Sana satarken bu iade malı dediler mi?

hata özellikle sordum kutup pazarlamaya gitmiştim onlar teşhir ürünü olduğu için ucuz veriyolar biz sıfır verecez dediler dedim... kutup pazarlama mı dedi sana bunu diye bildiler kafan rahat olsun seri numara sı var ararsın dediler kullanılmamış olduğun dediler... yani itiraz ederlerzse belli olur mu iade olup olmadığı ?

• iade olup olmadığını samsung müşteri hizmetlerini arasam belli olur mu orayı arayayım mı direk vatana mı gideyim....
  • Tv kullanilmakla kalmamış; bir de hack yapılmış.
    Götür; acilen iade et arkadasım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

hata özellikle sordum kutup pazarlamaya gitmiştim onlar teşhir ürünü olduğu için ucuz veriyolar biz sıfır verecez dediler dedim... kutup pazarlama mı dedi sana bunu diye bildiler kafan rahat olsun seri numara sı var ararsın dediler kullanılmamış olduğun dediler... yani itiraz ederlerzse belli olur mu iade olup olmadığı ?

dostum ben itiraz edeceklerini sanmıyorum tahtakale esnafı gibi değil vatanbilgisayar. Gidip düzgünce anlatacaksın derdini zaten suçlu olan onlar. Sen de para iadesi istemiyorsun zaten sıfır bir tv istiyorsun , kasalarda duran elemanlar değil de yetkili biriyle görüşmek iste sorunu anlat.
    Şunu unutma hatalı olan onlar "seve seve" mağduriyetini gidermek zorundalar.

• quote:

iade olup olmadığını samsung müşteri hizmetlerini arasam belli olur mu orayı arayayım mı direk vatana mı gideyim....

senin samsungla işin yok
    kullanılmış tv yi vatanbilgisayar satmış
  • quote:

quote:

iade olup olmadığını samsung müşteri hizmetlerini arasam belli olur mu orayı arayayım mı direk vatana mı gideyim....

senin samsungla işin yok

çok sağolun
  • quote:

Orijinalden alıntı: erdinc_seray

Tv kullanilmakla kalmamış; bir de hack yapılmış.

nasıl yani bunu nerden anladınız ?
  • quote:

quote:

senin samsungla işin yok

Kusura bakmayın ama bişey daha soracaktım. şimdi vatanda bunu bilemeyiz siz yüklemişsinizdir filan salakça savunma yapabilirler mi böyle derlerse ne demeliyim
  • quote:

quote:

O bahsedilen Rusça programlar tv Nin hack yapılarak ulaşılan ve internetten indirilen özel uygulamalardir.
    Git; sert konus ve o bahsettigin ismi de söyle. Muhtemelen vatan bilgisayarın kayıtlarında tv alıp, iade ettigi gözükecektir. Bu yüzden iade almak zorunda kalacaklar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

O bahsedilen Rusça programlar tv Nin hack yapılarak ulaşılan ve internetten indirilen özel uygulamalardir.
    Git; sert konus ve o bahsettigin ismi de söyle. Muhtemelen vatan bilgisayarın kayıtlarında tv alıp, iade ettigi gözükecektir. Bu yüzden iade almak zorunda kalacaklar

çok teşekkür ederim... Bu arada o yüklü programlara baktım ve rusça olanlarda ve daha bi kaç programda üstünde user yazıyor... diğerlerinde yazmıyor. örneğin skype 2 tane var birinde user yazıyor birinde yazmıyor. yazmayanlar orjinal proramlar sanırsam değil mi arkadaşım ?

• http://imageshack.us/photo/my-images/3/26032012249.jpg

http://imageshack.us/photo/my-images/543/26032012251.jpg

http://imageshack.us/photo/my-images/651/26032012248.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/685/26032012250.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/694/26032012252.jpg/

Arkadaşlar bakın resimleri koydum kadir yurt adına samsung sinemada açılmış bi hesap var ve bahsettiğim rusça programlar... samsung un uygulama indirme kısmında aradım rusça bi tane bile uygulama yok artık nerden indirdiyse....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhuntus81 -- 26 Mart 2012; 23:27:13 >

• quote:

http://imageshack.us/photo/my-images/3/26032012249.jpg

Arkadaşlar bakın resimleri koydum kadir yurt adına samsung sinemada açılmış bi hesap var ve bahsettiğim rusça programlar... samsung un uygulama indirme kısmında aradım rusça bi tane bile uygulama yok artık nerden indirdiyse....

benım bırsey dıkkatımı cektı resımlerın bırınde kadıryurt.samsung@..... dıye bırsey yazıyordu bence bu buyuk bı magazada yetkılı bırının kullanıcı adı gıbıme geldı senın benım gıbı ınsanlar ole samsunglu acmaz yanı ben olsam acmam=) bırıne urunu satmak ıcın kullanıcı adını felan gırmıs olabılır yanı bence bu acılmıs mal gıbı

• quote:

Orijinalden alıntı: cizzgilipijama

quote:

http://imageshack.us/photo/my-images/3/26032012249.jpg

benım bırsey dıkkatımı cektı resımlerın bırınde kadıryurt.samsung@..... dıye bırsey yazıyordu bence bu buyuk bı magazada yetkılı bırının kullanıcı adı gıbıme geldı senın benım gıbı ınsanlar ole samsunglu acmaz yanı ben olsam acmam=) bırıne urunu satmak ıcın kullanıcı adını felan gırmıs olabılır yanı bence bu acılmıs mal gıbı

eet aynen öyle ben dokunmadığım halde kadir yurt hesabından sinemaları izleyebiliyorum bi sürü program yüklenmiş rusça ne alakaysa... yarın gidicem bakalım inşaallah sorun çıkarmazlar...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.