Şimdi Ara

// SİEMENS SXG75 FORUMU VE PAYLAŞIMI // (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.280
Cevap
2
Favori
446.993
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: face01tr


    quote:

    Orjinalden alıntı: selo078


    quote:

    Orjinalden alıntı: face01tr

    @HalukK

    dediğin gibi ancak yukarda da kısmen belirttiğim gibi oparatör firmanın bu işin altına elini sokması, türkiye için java tabanlı haritalar hazırlaması gerekiyor.

    beklemedeyim diyorsun ama yukarda da dediğim gibi hangi oparatör firma piyasada tek bir telefonun desteklediği bir teknoloji için yatırım yapar.
    Adam çıktı televizyonda açıkladı. şuanda haritalar hazırlanıyor, operatörle alakası yok gps'in diye.sxg75 üzerindeki gps kullanıcıya kapalı linux tabanlı java değil. 240x320 kaç tane nokya(nokia ) telefonda var. marka bağımlısı olmayın arkadaşlar fiyat/performansa bakın.




    bu televizyon muhabbetinden haberim yok, kim çıktı, ne dedi, biraz bilgi verirmisin ?

    görüntü kalitesi konusunda rakamlar ikinci planda kalıyor. sanmıyorum bir w800 yada n70 ekranı kadar iyi görüntü verebilsin..

    W800 veya n70'ten değil yanlış hatırlamıyorsam mobile-review'un incelemesinde bu telefonun ekran kalitesinin nokia 6280'den bile daha iyi olduğu söyleniyordu, tekrar göz atmakta fayda var, zaten çözünürlük olarak w800 ve n70'den yeterince üstün.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beast -- 25 Nisan 2006; 13:53:14 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: HalukK

    Bu arada ekranı konu olmuş..
    5-10 dk inceleme fırsatım oldu. Pixel sayısı teknik verilerde geçtiği üzere w800 ve n70 den x2 daha çok.
    Oldukça berrak. Görüş açısı yüksek. Kontrastıyla oynamadım ama söylentiye göre yüksek kontrast sunuyormuş.
    (Pixel sayısı 6270 le aynı)

    w800 n70den 2 kata yakın kaliteli zaten
    w800 ile n70i aynı kefeye koyulmaz ekranda
    ama bu tel w800den kaliteli ekran olmalı
  • çözünürlük kağıt üzerindeki bir veri. gözle görülen kalite, renklerdeki doygunluk, telefon ekranında çektiğin fotolara bakarken fotoların canlı, gerçekçi durması bunlar doğrudan çözünürlükle açıklanan olgular değil.

    benimde okuduğum bir incelemede bu telefonun kaliteli bir ekrana sahip olduğu, siemens için bir dönüm noktası olduğu yazıyor. yani ekran iyi. ele alıp görmeden de w800 yada n70 kadar iyi bir görüntüye sahip olduğuna inanasım gelmiyor.


    bu arada 400 saat bekleme süresi oldukça iyi. telefona yavaş yavaş kanım ısınmakta. ancak boyutlar dan ziyade beni düşündüren ağırlık ve birbirine çok yakın zor bir kullaım sunacak gibi gözüken numerik tuşlar.
  • Yazılımla ilgili şüphelerim + boyutu, telefonu telefonu tezgaha geri bırakmama sebep oldu.
    Gerçi 134 gr civarı dolaşan çok telefon var.
  • Herşey bir taraf GPS bir tarafa.

    Ben bu telefon ile koordinat alabilecek miyim, önemli olan o. Harita falan istemiyorum, sadece koordinat verse yeter. (tabi 3-5 m hassasiyet olmalı)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: gren

    en kötü ekranlar nokiadaydı zaten
    daha yeni yeni düzeltiyor nokian90-6270-6280 ile

    siemensin ekranlar nokiadan iyiydi zaten

    s75-sl75 ile dahada güzelleşti siemens ekranları

    bunun nedenlerinden biri de siemens'i benq'in alması olabilir..mesela sl75'in pilinin altında benq yazıyor..yani benq daha da kaliteli ekran kullanmış olabilir..
    tabi cx75'in ekranını görmedim..onun da böyle iyiyse,siemens'in başarısıdır(çünkü çöz.,renk sayısı aynı..)

    unutmadan;
    ben incelememdeki karşılaştırmaları yaparken kontrast ayarını hiç ellememiştim...şimdi onu biraz açtım;renkler çok dolgun,daha güzel oldu..önceden daha soluktu renkler(gerçi o halde bile çok güzeldi)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HuNTeR_1907 -- 25 Nisan 2006; 17:45:36 >




  • Telfondaki Gps sisteminin şebekeyle ilgisi yok, bunu defalarca açıkladılar. Bir sitenin incelemesinde göstermişlerdi Telefonda ayrıca Gps anteni var. Eğer şebeke destekli bir gps olsaydı hani symbianda uyduruk gps programları vardı ya yani öyle bir sey olsaydı eğer Ayrıca gps anteni olmazdı, yani telefonda ayrıca gps alıcısı var. Telefonu işletim sistemi yok diye eleştirenler symbianlı koca koca telleri sırf symbian var diye taşırlar, ilaveten de yanlarında sürekli bir şarz cihazı yada yedek batarya taşırlar. Ben kendi adıma Symbian daki hemen hemen her programı denedim ama benim için vazgeçilmez bir programa rastlamadım. Çoğu uyduruktan programlar.Bence bu telde iyiki symbian yok, eğer olsaydı O güzelim telefon mundar olurdu. Hiç bir symbianlı telefonun şarzı 200 saatden fazla dayanmıyor dayanıyor diyenlerde üfürüyor. Sırf siemensi kötülemek adına bu sekilde davranmayın. Sx1 fiyaskoydu tamam ama bu sefer yapmış adamlar, Kim güzel bir sey yaparsa takdir etmek lazımki, Bence bu telefon takdiri
    hakediyor.




  • Haaa telefonu bende inceledim;
    Tuşları resimde görüldü gibi değil oldukça kullanışlı tuşları var.(Ekran çok büyük olunca ancak o tuşlar yerleştirildi).Yani kullanışlı.Hele o yönlendirme tuşu çok güzel.Joistik olayına göre çok iyi. Ekranı çok büyük ve çözünürdük gördüğüm kadarıyla güzelldi Gördüğüm kadarıyla diyorum çünkü sadece açılış kısmını gördüm yani kart takmadan çalıştırmaktan bahsediyorum.Telefonda kullanılan malzeme çok kaliteli pil kapağı hiç oynamıyordu pil kapağında ve telefonun ön parlak kısımlarında(hani o tuşların dışında telin kenarlarında) k700i nin arka kapağı gibi sert aliminyuma benzer bir malzeme kullanılmış ve oda telefona kaliteli bir hava katmış. Hafıza kartının üstü çok orjinal bir şekilde kapanıyor. Hani bir yumşak lastik kullanıyorlar ya son dönemde bu öyle değil. Yani kısaca kaliteli bir yapısı var.
    Tabi tam anlamıyla anlamak için Kullanan birilerinin yorumuna bakmak lazım.
    Yalnız MOBİMAG gibi dergiye reklam veren markaları yüceltip Reklam alamadıkları markalara hemen kötü damgasını yapıştıran dergilerin yorumlarını fazla ciddiye almayın. Çünkü onlar sanal reklam yapıyorlar yorumlarının içinde bile reklam var. O yüzden sizi yanıltır.




  • arkadaşlar çok ciddi inceliyorum telefonu internetten şu an şunu söylemeliyim ki telefonun donanımsal performansı çağdaşlarından geride jbench 2 yi bilirsiniz

    k700ümde aldığım sonuç bu

     // SİEMENS SXG75 FORUMU VE PAYLAŞIMI //


    sxg75 ile ise bunu almışlar

     // SİEMENS SXG75 FORUMU VE PAYLAŞIMI //


    http://www.mobile-review.com/review/image/siemens/sxg-75/video/jbench2.avi
    videosu hemen üstte


    (boyut farkı için kusura bakmayın)

    sonu interface(arayüz çok iyi ancak 3d den bişey ummayın donanım o kadar iyi değil k700 den düşük yani ekranı daha iyi tabiki

    gps için ise vasat yorumları var hassasiyet açısından ama açık alanda hareketsizken idare eder durumda

    bi de sesini anlasak tam olacak

    kamera n70 den kötü ancak pc de ufak bi operasyon yapınca kabul edilebilir seviyeye geliyor(denedim) kamera iyi olsun diyen arkadaşlar (k750+1gb kart) alsın bundan daha ucuz

    yine de güzel alternatif




  • GPS olayından bi haber arkadaşlar, konuya biraz daha netlik kazandırmak gerekirse bu aletteki GPS alıcısı nedir ne değildir ? çalışma şekli profosyonel Garmin veya Magellan marka cihazlardan farklımıdır * farklıysa fark nerde ?
  • Hadi arkadaşlar.
    Telefonu alan yada kullanan hatta okuyan varsa şu GPS konusuna bir açıklık getirsin.
  • arkadaşlar ben de bu gün ankara yıldız daki teknosaya gittim ordada varmış 700 ytl dediler ve inceleme yapamadım çalışan elemana sordum arkadaş hopurlerin dışa verdiği ses nasıl w800i gibi berrak ve yüksek çıkıyormu dedim ondan yüksek ve kaliteli çıkıyor dedi içinden çıkan hafıza kartı kaç cıgabyt dedim bilmiyordu ben söyledim 1 cgbyt diye kutusuna baktık benim dediğim gibi 1 cgbyt
    kızılaya gittim balıkcıoğlu iş hanının yanında dişardaki dükkanın birinde buldum 650 ytl dedi kvk gempa garantili idi o arkadaşa sordum özelliklerini oda çok övdü w800i den iyi özellikli dedi ama inanmadım ve formda alan arkadaş olursa ondan öğrenir kararımı veririm dedim ordada incelemek yapamadım pili yoktu elime aldım ve çok kaba duruyordu
  • Ben bu cihazı webden çok detaylı inceledimwww.sxg75.com google translate kullanarak almanca ingilizce çeviri yapabilirsiniz.
    Çıkan sonuçlar aşağıdaki gibi.

    Cihazın gpsi konusuna açıklık getireyim cihaz bilgisayara takılınca (data kablosu ile bu sx1 kablosu olabilir ) BenQ Siemens NMEA Device olarak tanıyor
    bu da google earth pro ,tom tom gibi navi yazılımları ile kullanılabileceğiniz manasına geliyor.Bluetoothlada olabilir çünkü sanal seri porta izin veriyor

    İnternette yeni yeni java programlar var gps ile alakalı bence turkiye haritası zor görünüyor.
    ama yön bilgisi için java yazılımları mevcut ruslar yapmış ben gördüm.Java program yazan arkadaşlar var ise onlara müjde javadan gps bilgileri
    alına biliyormuş.

    cihaza java uygulama veya oyun atmak data kablosu(sx1inki oluyormuş ) hariç su an için mümkün değil belki yeni firmware update ile olabilir ben zannetmiyorum.İsteyen olursa bende yazılımı var mail atarım Türkiye benq siemens bize gelmedi diyorlar ne hikmettese bana gönderdiler.


    İşletim sistemi bir java uygulamanın arka planda çalışmasına izin veriyor ve yine yazılanlara göre task switch yani symbian telefonlarda olduğu gibi
    uygulama arası geçiş söz konusu.Mesela mesaj yazıyorsun yarım bırakıp rehbere gidip s harfine gelip oradan radyoya geçip kanal değiştirip tekrar s harfinden rehberden numara bakıp mesaja kaldığın yerden devam edebilirsin.

    cihazda edge yok sebebi bu telefon Umts için yapılmış umts gelse edge gerek yok ,flash yok.

    Bu cihaz hakkında benq -siemens aradım detaylı hiç bir bilgileri yok.Onlarda sadece benq-siemens sitesindeki yazanları soyluyorlar
    yoksa bu cihazı bir uzmana verelim yorumları çıkarsın yok.(aslında verecekler birine türkçe bir site yapacak,yapmaları lazım yoksa bu tel satmaz.)

    Bluetooth yavaşmış dosya atarken sorun oluyormuş 10mb üstü mp3ler de sıkıntı var.

    Resim kalitesi gece çekimi bildiğimiz cmos ama gündüz çekimleri bence süper.(yakında buraya koyarım)

    Ekran çözünürlüğü ve kalitesi çok iyi mükemmel temalar var ve thema için program beleş.

    Opera mini yüklemişler web browser harika görünüyor.

    Benim Kesin görüşüm eğer Normal bir cep kullanıcı iseniz BU TELEFON KESİNLİKLE ALINIR.

    Piyasaya yeni nokia 3250 girdi bu telefondan pahalı
    umts yok 2. kamera yok ve daha kötüsü ekran çözünürlüğü düşük 1 gb bellek hiç yok.Tek fark symbian onuda biraz olsun halletmişler.
    3250 kızılötesi yok eğer symbianda kullandığınız ve javada olmayan yazılımlar var ise bence gerek yok.SXG75 alınır.

    Ekran geniş video izle klip izle mp3 radyozaten var.
    pdf dosylarını 320x240 görebiliyorsun.

    Para durumunu ayarlayayım ben hemen alacam.

    Yanlış bilgi vermediğime inanıyorum ama insanız yanlış yazdığım birşey varsa düzeltin birde alan arkadaş varsa mp3 çalıcı ve video oynatıcı
    hakkında detaylı bilgi vermesinirica edeceğim.

    Mesela bir film atabilmişmi izlenebiliyormu.

    Selamlar




  • Aklıma sonrada geldi cepte özel birmenu var
    000000 altıtane sıfır yazıp yese basınca özel birmenu geliyor bu menuden direk bulunduğun koordinatı öğrenebiliyormuşun
    ama omenudekihiçbirayarı değiştirmeyin sadece bakın bence almanyada elemanın biri telefonun canına okumuş zaten firmware update yok
    piyasada aman ha güzelim telefona bir şey olamsın

    http://www.mobique.com/siemens/sxg75/index.php

    Bu sayfada nokiaile yanyana resim var bu tele boyut olarak büyük diyen arkadaşlar bir baksınlar derim.

    ayrıca
    http://www.mobilmania.cz/Mobilnitelefony/f.asp?ARI=112005&HID=1&CAI=2108

    bu sayfada ilk scroll edilen bilen alanda aşağıya doğru inin birçok video var

    ayrıca rehber foto destekli çok fazla detay bilgi girebiliyorsunuz
    ve daha iyisi 100 kişiye ayrı ayrı sesle arama ekleyebiliyorsunuz

    selamlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi curgan -- 27 Nisan 2006; 21:29:10 >




  • Ben bu telefonun pdf ve office dosyalarını sağlıklı ve hatasız bir şekilde gösterdiğine dair sağlam bir bilgi bulsam muhtemelen alacağım ama mobile-review'daki incelemede anladığım kadarıyla pek uyumlu çalışmadığı yazıyordu, aksi halde fiyatına göre özellikler oldukça iyi ve bu ekranda office dokümanlarını ve web sayfalarını görüntülemek de oldukça rahat olur. Buna dair kesin bir bilgi bulursan ve söylersen sevinirim curgan.
  • Büyüklüğünden dolayı kararsız kalanlar için (brnim gibi) bu resmi koyalım buraya..

     // SİEMENS SXG75 FORUMU VE PAYLAŞIMI //
  • Bunu da ben yaptım..

     // SİEMENS SXG75 FORUMU VE PAYLAŞIMI //
  • Telefonu alan yokmu?
  • hele bi yayılsın piyasaya..

    bu arada bu telefon sx1 in devemıymış. sx1 faciasından sonra siemens symbian kullanmamaya yemin çekti, ancak içindende bir yemin etti. eğer symbianın yapabildiklerini normal telefonda yapamazsam banada siemens demesinler.. işte symbian işlevlerine sahip standart sistem telefon: sxg75
  • Az önce teknosaya girdim. Bonus a 12 taksit yokmuş. Yoksa alıyordum. Devasa ama siyah mersedes 500 gibi duruyor.

    Bu arada SX1 den memnun kalan ender kişilerden biriyim heralde.
    Bunda sx1 e farklı dillerde fw atmayı başaran ilk kişi olmanın katkısı büyüktür tabi

    symbian 6.1 in en iyi telefonuydu bence
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.