Şimdi Ara

// SİEMENS SXG75 FORUMU VE PAYLAŞIMI // (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.280
Cevap
2
Favori
447.987
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bende yükleyemedim. sitede bi sorun mu var nedir
  • ARKADAŞLAR ARANIZDAN AYRIMIYORUM VE BİR DAHA SİEMENS ALMAMAYA YEMN EDİYORUM....
    GALİBA KENDİMİ KANDIRDIM İYİ İYİ DİYE......
    O KADAR ÖVDÜK TELEFONU DÜN ÇAT DİYE GİTTİ ÖLDÜ YANI DURDUĞU YERDE....
    2 GÜNDÜR SERVİS BİLE ANLAYAMADI NE OLDUĞUNU GALİBA DEĞİŞİME GİDİCEK
    BİTTİ SİEMENS OLAYI BU GÜN GİTTİ KIYDIM PARAYA 6630 MUSIC PACK ALDIM VALLAHİ ONUNLA TAKILICAM
    HOŞÇAKALIN KENDİNİZE İYİ BAKIN

• selamlar.. 2 seneden fazla sx1 kullandım birtakım şikayetlerim vardı. siemense çok kızmıştım bende ama fw12 den sonra çıkan fw13, fw14 ve son olarak fw 15 ile tel en iyi symbian tel oldu . vga görüntüleri halen 1.3 mp kameralarla yarışacak kalitede ve stereo radyosuyla ona rakip gösterilen 6600 dan üstün. Bu teli yağmurda bırakıp harap ettim. sonradan n70 aldım 1 ay kullandım 2mp sinde bi fark göremedim. ve diğer özelliklerindede ayrıca kamera kapağının oynaması sinir bozucuydu. Şimdi 2. tel olarak 3230 kullanıyorum dizayn olarak seviyorum ama sx1 e göre çok yavas ve sesi stereo değil maalesef.
    o yüzden eksilerine ragmen sx1 in hakkını yemeyelim lütfen. symbian olan tellerin hepsinde resetleme dahil bir takim hatalar olmakta..
    sgx75 i de özellikle gps için almıştım donanım harika ama yazılım berbat yine. sx1 in yazılımı kadar olsa bu tel gerçekten fiyatına göre çok ucuz bir tel olur.

• Suprocco telinin ölmüş olmasına üzüldüm . Allah can sağlığı versin tabii önemli olan o. Buradaki arkadaşlar bozuldu dedikleri zaman benimkide bozulacakmı diye korkmuştum açıkcası ama teli alalı 1.5 ay oldu ve arada bir reset atsada iyi çalışıyor ( nazar değmesin:) ) Ben siemensin servislerinden memnun değildim o yüzdende tele bir sey olur da götürmek zorunda kalırım diye endise ederim hep neyseki şu ana kadar servislik bir durum olmadı.
    Bu arada yeni telin hayırlı olsun güle güle kullan. İnsallah memnun kalırsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi birikim -- 10 Haziran 2006; 17:15:03 >
  • SLM ARKADAŞLAR BU FORUM ÇOK AYDINLATICI. YAZDIĞIMIZ SORUNLARI İNŞALLAH SİEMENSE' GÖNDERİYORUZDUR BENİM SORUNUM TELEFONA GELEN ÇAĞRILARI OTOMATİK OLARAK CEVAPLIYOR NE YAPABİLİRİM
  • LÜTFEN FORUMDAKİ SORUNLARIMIZI BENQ-SİEMENS YETKİLİLERİNE E-MAİL ATALIM..........
  • Selam. Arkadaşım telin kendiliğinden açılması olayını bir arkadaşımız çözmüştü önceki sayfalarda buyrun..

quote:

Orjinalden alıntı: serhatbutes

Telefonda yazılımsal problem var ama kesinlikle düzeltilip daha yeni özelliklerde eklenecektir. Siemens'in bütün

modellerinde bu böyledir. İlk yazılımlarında C65 video göstermiyordu CX65 video çekimini 30 saniye yapıyordu. MP4

oynatmıyordu. 3D oyunlar çalışmıyordu. Yüksek hızdaki wavları desteklemiyordu. S65 yine böyle video çekimi iğrençti

MP3 çalmıyordu. Daha bunlar gibi yüzlercesi.. Bunlar hep yeni çıkan özelliklere göre yükseltildi.
    Kısacası siemens'in satış sonrası servis kalitesine hiç kimse birşey diyemez. Bazı arkadaşların başına gelen olaylar

satıcıyla ilgili şeyler bunları karıştırmayalım.
    Kullananlar anlatıyor işte ses kalitesi mükemmel düzgün bir MP3 le sadece ses'i dinletin, dinleyen kişiye bu sesin

telden çıktıgına inandırmanız zor olur.
    Ses kaydı'da güzel PC'de olduğu gibi PCM 128kbps wav olarak kaydediyor.
    Video ve resim kalitesi chipsette 1.3 yazıyor olabilir. En kral 1.3 kamerayla çektiğiniz resmi bununla karşılaştırın

arasında dağlar kadar fark olduğunu göreceksiniz.(Gece çekimi şimdilik biraz bozuk ama s65ten bildiğim için kesinlikle

böyle kalmaz derim.)
    Ayrıca 50hz ve 60hz seçenekleride var.
    Video çekimleri 4. yazılımda 640x480 olarak kayıt yapıyormuş. Bu yazılımda olmadığına göre bir sorun bulmuşlardır.

Düzeltince mutlaka eklerler.(En azından 320x240 olur)
    Ekran görüntüsü çok kaliteli. Bunlar görünen yönleri telefonu elinize alınca kaliteyi anlamanız mümkün.
    Tel gözünüze büyük gözükebilir. Abartılı bir boyutu yok hele birde kullanmaya başlayınca bir erkek eline ufak bile

geldiğini hissediyorsunuz.
    Şu da bir gerçek ki şimdiki yazılım sorunlu ama telefonun özelliklerini kullanılmaz kılmıyor.Bu da kısa bir sürede

düzelecek gibi. Ama bazı sorunlarda yazılımdan değil bizden kaynaklanıyor.

İlk önce Şu Kendiliğinden açılan çağrıları düzeltelim. 000000 yazıp yes yapıyoruz. Karşımıza Field Test bölümü

gelecek Buradan Auto Answer'i seçip açılan bölümü Off yapınca "operation was successful" der ve otomatik

cevaplama devre dışı kalır.

ikincisi şu videoları tam ekran seyretme konusu. Videoları çevirirken kullandığınız ayarları doğru yapmazsanız bunları

Pc'de bile seyredemezsiniz. Kullandığınız pro'da Video size: 320x240 Frame rate:11 Bit rate: 256 veya daha az olacak

Audio codec mpeg4aac oldumu mp4 3gp rm dosyaları sorunsuz çalışıyor. ayrıca wmv dosyalarını da tanıyor tel

yakında bunları izleriz belki.

Bluetooth'tan aktarım hızlı ama dosyaları telde taşırken çok yavaş bazen kilitlenmeler oluyor. bunu da önlemek için arka

planda birşeyin çalışması gerekiyor. örn:radyo

Ekranda GPRS simgesinin yanındaki simge bilgi amaçlı, hattın gelen ve giden çağrılara açık olduğunu gösteriyor. Yani

bunu kapanması faturanın ödenmediği anlamına geliyor :)

Önceki yazılımında H.kartını çıkart diye bir seçenek varmış. Şimdiki yazılımda bu yok kutunun içinden çıkan tek sayfa

kağıttada bunu özellikle yazıyor. Kartı istediğin zaman çıkartabiliyorsun.

jbench uygulamasına güvenip telefonu yanlış tanımayın. jbench piksellerle ve renklerle test yapan bir uygulama.

sonuçlara bakarsak benim s65 3Dleri bundan daha iyi çalıştırıyor(alakası yok) Ayrıca SXG75de 65536 renk

varmış?????(196.608 renk kaybolmuş galiba :) sadece burada %75 yanılıyor.)

Pil durumu: yeni bir batarya 8-10 sefer dolup boşaldıktan sonra normale döner. ilk şarjlarda telefon kapalı olmalı ve

şarj dolu bile gösterse 12 saat şarjı çıkartmamak gerekiyor. Böylece pilin ömrü en az 3 katı uzun olur. Biz türk milleti

biraz aceleci olduğumuz için bunu boş veriyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi birikim -- 11 Haziran 2006; 12:21:16 >

• quote:

Orjinalden alıntı: birikim

bu adresten programı indirebilirsin. her ikisini de indirmen gerekir tele yuklenmesi icin. kolay gelsin. http://www.sojuz.cz/hbs/sxg/gps-final/GPSka.jad
    http://www.sojuz.cz/hbs/sxg/gps-final/GPSka.jar

bunlar ne programı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MostWanted57 -- 11 Haziran 2006; 17:21:01 >

• Arkadaşım bu farklı bir gps programı java oldugu için sxg75 de kullanabiliyoruz. Ben kullanıyorum ve bence çok faydalı en iyi tarafı ise program ücretsiz tavsiye ederim..
  • quote:

Orjinalden alıntı: suprocco

ARKADAŞLAR ARANIZDAN AYRIMIYORUM VE BİR DAHA SİEMENS ALMAMAYA YEMN EDİYORUM....
    GALİBA KENDİMİ KANDIRDIM İYİ İYİ DİYE......
    O KADAR ÖVDÜK TELEFONU DÜN ÇAT DİYE GİTTİ ÖLDÜ YANI DURDUĞU YERDE....
    2 GÜNDÜR SERVİS BİLE ANLAYAMADI NE OLDUĞUNU GALİBA DEĞİŞİME GİDİCEK
    BİTTİ SİEMENS OLAYI BU GÜN GİTTİ KIYDIM PARAYA 6630 MUSIC PACK ALDIM VALLAHİ ONUNLA TAKILICAM
    HOŞÇAKALIN KENDİNİZE İYİ BAKIN

nazara geldin galiba arkadaşım çok çok geçmiş olsun bende aksine aleti sevmeye başladım tahtaya vuruyorum şeytan kulağına kurşun iyi çalışıyor

• telefonuma değişim kararı çıkmış gelir gelmez satım biraz para koyup ef81 alıcam arkadaş almış mükümmmmmeeelllll
    kamerası harika.........
    almak isteyen varsa sxg75yi 650 ytl vericem
  • Arkadaşlar bende aranıza katıldım ve her sxg75 ci gibi benimde sorunlarım var ama donanımsal açıdan telefona çok güveniyorum bence bütün yazılımsal sorunlar giderilebilir

Telefonu dün servise verdim yazılımı güncellesinler diye

Benim şikayetlerim ve sorularım

1)Hafıza kartını görüyor ama okuyamıyor(HAFIZA KARTI TAKILDI LÜTFEN BEKLEYİN DEYİP DURUYOR) Hafıza kartını takınca telefon yavaşlıyor.
    2)Bluetooth ile bilgisayara bağlayıp dosya transferi veya senkronizasyon yapamadım
    3)GPS ile bir türlü uyduya bağlanamadım
    4)Şebeke bulmakta zorlanıyor
    5)Java oyunları nasıl yükleyebilirim
    6)GPS programı linki vermişsiniz ama çalışmıyor; elinde olan arkadaşlar paylaşıma açabilirmi?
    7)Arama yaparken bt kulaklıkğı manuel bağlamak gerekiyor
    8)Bu telefonun işletim sistemi ne?
    9)Nereden güzel temalar indirebilirim ve nasıl yükleyebilirim. Telefonun kendi içindekiler çok kötü

9 tane soru ve sorun belirttim buna rağmen telefonu sevdim bide bunlar düzelse telefon süper olacak

Sizce bunlar yazılım güncellemesiyle düzelirmi?
    Okur ve cevaplarsanız çok sevinirim.

• quote:

telefonuma değişim kararı çıkmış gelir gelmez satım biraz para koyup ef81 alıcam arkadaş almış mükümmmmmeeelllll
    kamerası harika.........
    almak isteyen varsa sxg75yi 650 ytl vericem

650 çok değilmi sıfırı nekadar ki acaba
  • Selam Elessartk telefonun hayırlı olsun güle güle kullan.

1. Tel hafıza kartını geç okuyor bu normal sanırım kartaki bütün bilgileri okuyup özetini alıyor. Çünkü kartı çıkarıpta sildiğiniz dosyalar kartı tekrar taktıgınızda telde var olarak görünüyor yani ilk okumasindaki özeti hatırlıyor. Bu yüzdende karttaki silme ve kayıt islemlerini telde takılı iken yapmak gerekiyor.

2. Bluetooth ile transfer yapma olayında her telefonla sorun yaşadım bu sadece tel e bağlı bir sey degil pc yede bağlı yani genellikle pc ve tel restart yapıldıkltan sonra saatlerce ugraşıp kuramadığınız bağlantı bir anda gerçekleşebiliyor.

3. Gps ile uyduya bağlanmak hava şartlarına ve sizin bulundugunuz yere bağlı yani çok kötü hava şartlarında ve kapalı ortamlarda uydulara bağlanamazsınız çünkü aletin çalışması için 3 uydu görmesi gerekiyormuş. ayrıca uyduların zaman zaman sinyal vermediğini de başka bir yerde okumuştum.

4. Şebeke bulmakta zorlandığından emin değilim. Turkcell ve telsim hatlarda olmadı ama avea da bazen sınırlı şebeke olayını bende gördüm.

5. Oyunları yada programları yüklemeniz için javamidlet programını bilgisayarınıza yüklemeniz gerekiyor. Bu program benqsiemens sitesinde var ücretsiz üye olduktan sonra devoleper bölümünden programı indirebilirsiniz..

6. Gps programını rapidshare de paylaşıma açabilirim daha önce yapmadığım için deneme yapacağım.

7. Bu soruyu tam anlayamadım bt kulaklıkla arama yaptım ama mp3 leri dinleyemedim. (sx1 de mp3 leri bluetooth dan dinliyordum.) zaten mp3 çaları bu tel e hiç yakışmıyor.

8. İşletim sisteminin linux tabanlı olduğunu okumuştum bir yerde ama symbian yada windows gibi değil belki standart diyebiliriz. emin degilim.

9. tema için ;

http://www.sxg75.com/Themes.1056.0.html?&L=1

ve

http://themes.modopo.com/index.php?m=11

linklerine bir göz atın.

Ben indirdim ama kullanamadım işin doğrusu çok uğraşmadım da. Ayrıca benqsiemens sitesinden thema editörünü indirip kendinizde tema yapabilirsiniz.

Sorularınızı bildigim kadarıyla yanıtlamaya çalıştım faydalı olabildiysem ne mutlu .

• wolf1907 dostum zaten telefon değişime gitti dedim sıfır gelicek sıfırı zaten 785-800 arası
  • quote:

wolf1907 dostum zaten telefon değişime gitti dedim sıfır gelicek sıfırı zaten 785-800 arası

doğrudur ben geçen 2. elde 2.el işlemciye 310 $ isteyen birine sıfırı 180 $ oolduğu için ban koymuştum ceza aldım artık fiyatlar hususunda yorum yok

bu tel ilgimi çekti gerçekten de hala şu yazılımsal sorunlar ilk sayfalardaki gibi devam ediyormu acaba

beni için radyo +mp3 çok önemli pil i 3 gün giderse yeterli büyüklüğü çok dert değil sx1 hayranı olarak bende sx1 kullanıp memnun kalan nadir insanlardanım sanırım

w800i mi satıp bunumu alsam arkadaşlar küçük bi yorumda ben rica edeyim

• istersen takasa girebiliriz
  • faikerdemokan@hotmail.com msn adresim
  • http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=16014&productid=telcepsisxg75

AL DOSTUM SANA SIFIR FİYATI....

TEKNOSADADA 799 YTL BEN ARTI DATA KABLOSUNUDA VERİCEM
  • quote:

istersen takasa girebiliriz

takas yapmaaycağım sağol

sıfır olsada bana fiyatın yüksek geldi teşekkür ederim biyerden haber bekliyorum o iş olursa kaça aldığımı söylerim sana
  • 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.