Şimdi Ara

Siemens Kurutma Makinesi servis problemi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.149
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Forumda, genelde tv konusunda zaman, zaman siz arkadaşlara yardımcı olmaya çalıştım. Şimdi Yardımcı olma sırası sizlerde...

Olayı kısaca özetliyeyim;

Eşim bir kaç gün önce Siemens marka bir kurutma makinesi siparişi vermiş, Hepsiburada sitesinden. Düşüncemiz: Vestel marka çamaşır makinesi üzerine yerleştirmekti. Çünkü evde başka uygun bir yer yok.

http://www.hepsiburada.com/siemens-wt44e100tr-kurutma-makinesi/productDetails.aspx?categoryid=153223&productid=mtsiewt44e100sk

Dün cihaz geldi. Buraya kadar herşey normal. Bugün ürünle birlikte gelen garanti belgesinde bulunan servis ile ilgili 4446688 numaralı telefonu aradım.( Vestel, arçelik vs.de olduğu gibi semtlere ait servis numaraları yok. Tek bir numara var. O da bu.)

Kurulum için servis istediğimi söyledim. Bana söyledikleri:

Vestel marka çamaşır makinesi üzerine kurulum yapamayacakları oldu. Sakin bir şekilde durumu anlatmaya çalıştım." Bakın ben bu şekilde kullanamayacaksam, iade etmek zorundayım. Üstelik satış bilgilerinde sadece Siemens çamaşır makinesi üzerine kurulum yapılabilir gibi bir ibare de yok" dedim. "I-ııh..olmaz." diyor başka bir şey demiyor.

O zaman bana bulunduğum semte yakın bir servis numarası söyleyin. Onu arayıp ben durumu anlatayım diyorum. Sizin bölgede servis yok diyor. Koskaca Bahçelievler veya Bakırköy'de mi servisi yok diyorum. Falanca yerdeki fabrikadan yollanıyor diyor. Fabrikanın numarasını ver diyorum. Veremem diyor.

Velhasılı elimiz böğrümüzde kalakaldık.

Bu konuştuğum yer merkez olduğu için de kimi kime şikayet edeceksin. Gerçi bu arada hepsiburadaya ve siemens.com.tr sitesinden Siemens'e şikayet maili attım belki faydası olur diye.

İşte bu durumda ne önerirsiniz arkadaşlar. Yenibosna-bahçelievler bölgesinde yetkili servis numarası verebilecek var mı?

Yoksa hiç uğraşma iade et gitsin mi dersiniz?(Gerçi bu durumda da kargo parası, kargo firmasına taşıma vs. uğraşacağım ama...)

• HiGHWAYMOUSE merhaba inşallah iyisindir.tv alımı konusunda çok emeğin vardı üzerimde,burda sorunun olduğunu görünce çözülür umarım demiştim ama kaç gündür ne ses var nede konuya yardımcı olan, candoğan arkadaşın konuya müdahale etmesini rica ediyorum bende :)

umarım en kısa sürede problemin çözülür yada belki çoktan çözülmüştür,
  • Bosch siemens in servisi kendisine ait o yüzden tek numara. gezici olarak görev yapıyorlar bir defa çağırdık biz memnun kaldık 13 senelik combo fırını parçası yok falan demeden uygun fiyata tamir ettiler.

Neden diğer bir makina üzerine montaj olmayacağını sordun mu?

Belki geçerli bir nedenleri vardır çalışırken kayma devrilme tehlikesi falan

quote:

Orjinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE

Merhaba Arkadaşlar,

Forumda, genelde tv konusunda zaman, zaman siz arkadaşlara yardımcı olmaya çalıştım. Şimdi Yardımcı olma sırası sizlerde...

Eşim bir kaç gün önce Siemens marka bir kurutma makinesi siparişi vermiş, Hepsiburada sitesinden. Düşüncemiz: Vestel marka çamaşır makinesi üzerine yerleştirmekti. Çünkü evde başka uygun bir yer yok.

http://www.hepsiburada.com/siemens-wt44e100tr-kurutma-makinesi/productDetails.aspx?categoryid=153223&productid=mtsiewt44e100sk

Dün cihaz geldi. Buraya kadar herşey normal. Bugün ürünle birlikte gelen garanti belgesinde bulunan servis ile ilgili 4446688 numaralı telefonu aradım.( Vestel, arçelik vs.de olduğu gibi semtlere ait servis numaraları yok. Tek bir numara var. O da bu.)

Vestel marka çamaşır makinesi üzerine kurulum yapamayacakları oldu. Sakin bir şekilde durumu anlatmaya çalıştım." Bakın ben bu şekilde kullanamayacaksam, iade etmek zorundayım. Üstelik satış bilgilerinde sadece Siemens çamaşır makinesi üzerine kurulum yapılabilir gibi bir ibare de yok" dedim. "I-ııh..olmaz." diyor başka bir şey demiyor.

O zaman bana bulunduğum semte yakın bir servis numarası söyleyin. Onu arayıp ben durumu anlatayım diyorum. Sizin bölgede servis yok diyor. Koskaca Bahçelievler veya Bakırköy'de mi servisi yok diyorum. Falanca yerdeki fabrikadan yollanıyor diyor. Fabrikanın numarasını ver diyorum. Veremem diyor.

Bu konuştuğum yer merkez olduğu için de kimi kime şikayet edeceksin. Gerçi bu arada hepsiburadaya ve siemens.com.tr sitesinden Siemens'e şikayet maili attım belki faydası olur diye.

İşte bu durumda ne önerirsiniz arkadaşlar. Yenibosna-bahçelievler bölgesinde yetkili servis numarası verebilecek var mı?

Yoksa hiç uğraşma iade et gitsin mi dersiniz?(Gerçi bu durumda da kargo parası, kargo firmasına taşıma vs. uğraşacağım ama...)

• Sayın HİGHWAYMOUSE Bey;

Başınıza gelen olayda servisin ve Siemens ev aletlerinin hiçbir suçu yoktur.Burdaki suç ürünü almadan önce yeterince bilgilendirmeyen sitededir.Siemens kurutma makineleri sadece uyumlu ürünlerin üzerine montaj edilebilir.Benim fikrimi sorarsanız eğer şansınız varsa ürünü hepsiburadaya iade etmenizdir.

Saygılarımızla ;

Panel Mimarlık
    Siemens Samsun Yetkili Bayii

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ouz55 -- 31 Mart 2009; 18:41:10 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: mastor1

Bosch siemens in servisi kendisine ait o yüzden tek numara. gezici olarak görev yapıyorlar bir defa çağırdık biz memnun kaldık 13 senelik combo fırını parçası yok falan demeden uygun fiyata tamir ettiler.

Siemens.comtr sitesinden durumu anlatan bir şikayet maili yollamıştım. Aynı gün döndüler. Teknik olarak uymayacağını, yoksa elbet kuracaklarını söylediler. Ben de " Öyleyse ya iade ederim, ya da bir yer ayarlarım" dedim.

İade işlemlerinin zorluğu (Kargo firmasına götürme, kargo parası vs.) nedeniyle iadeden vazgeçtim. Mutfakta bir yer açtık. Servisi aradık. Geldiler, fişini takıp servis kağıdını verip gittiler.

Fakat bundan önce internetten bulduğum Siemens özel servislerinden birini aradım. Durum böyle böyle dedim. Garantili ise yapamayız dediler. Fakat garanti başladıktan sonra isterseniz Vestel'de olsa üzerine yerleştiririz dediler. 40 TL.da ücreti olur dediler.

Bu nedenle gerçekten teknik uyumsuzluktan mı kaynaklanıyor, yoksa sadece bir bahane mi anlamakta zorlandım.

Şimdilik böyle idare edecez artık.

@ouz55 dostum,

Eğer gerçekten bir uyumsuzluktan kaynaklandığı için yapamıyorlarsa evet haklısın Siemens'in suçu yok. Onu kabul ediyorum. Ama bu durumda seninde dediğin gibi hepsiburada'nın suçu var.

Ayrıca ilginçtir...

Ürünü bu siteden alan pek çok kişi olmuş ve yorum yazmışlar. Bir kişi bile böyle bir zorluk yaşamamış. Ben uyarı niteliğinde yorum yazdım en son olarak ama bilmem yayınladılar mı? İlk gün yayınlamamışlardı. Daha sonrada ben bakmadım.

• HWmouse

iyi günlerde kullan

Kullanmaya başladıysan ilk izlenimlerin nasıl?

Kurutma ve buruşma ütüye hazır olma konusunda nasıl sonuç alınıyor biraz bilgi verebilrsen makbule geçecektir, bizde bu aralar almayı düşünüyoruz ama electrolux iron aid ve bsch-siemens arası karasız kaldık

selamlar

quote:

quote:

Bosch siemens in servisi kendisine ait o yüzden tek numara. gezici olarak görev yapıyorlar bir defa çağırdık biz memnun kaldık 13 senelik combo fırını parçası yok falan demeden uygun fiyata tamir ettiler.

Siemens.comtr sitesinden durumu anlatan bir şikayet maili yollamıştım. Aynı gün döndüler. Teknik olarak uymayacağını, yoksa elbet kuracaklarını söylediler. Ben de " Öyleyse ya iade ederim, ya da bir yer ayarlarım" dedim.

İade işlemlerinin zorluğu (Kargo firmasına götürme, kargo parası vs.) nedeniyle iadeden vazgeçtim. Mutfakta bir yer açtık. Servisi aradık. Geldiler, fişini takıp servis kağıdını verip gittiler.

Fakat bundan önce internetten bulduğum Siemens özel servislerinden birini aradım. Durum böyle böyle dedim. Garantili ise yapamayız dediler. Fakat garanti başladıktan sonra isterseniz Vestel'de olsa üzerine yerleştiririz dediler. 40 TL.da ücreti olur dediler.

Bu nedenle gerçekten teknik uyumsuzluktan mı kaynaklanıyor, yoksa sadece bir bahane mi anlamakta zorlandım.

Şimdilik böyle idare edecez artık.

@ouz55 dostum,

Eğer gerçekten bir uyumsuzluktan kaynaklandığı için yapamıyorlarsa evet haklısın Siemens'in suçu yok. Onu kabul ediyorum. Ama bu durumda seninde dediğin gibi hepsiburada'nın suçu var.

Ayrıca ilginçtir...

Ürünü bu siteden alan pek çok kişi olmuş ve yorum yazmışlar. Bir kişi bile böyle bir zorluk yaşamamış. Ben uyarı niteliğinde yorum yazdım en son olarak ama bilmem yayınladılar mı? İlk gün yayınlamamışlardı. Daha sonrada ben bakmadım.

• quote:

Merhaba Arkadaşlar,

Arkadaşım , Ben çamaşır makinesi üzerine kurutma makinesini kendim monte ettim. Çamaşır Mk.si Bosch marka ve kurutma makinesi ise Ariston hotpointdir. Ariston kurutma mk.si için servisten 2 adet saç baglantı elemanını aldım. Kurutma makinasının enini ölçtüm 59.5 cm. derinlikliği de 60 cm idi. Bu ölcüde 19 mm.lik beyaz suntalem (tahta) kestirdim. Çamaşır makinasının üst kapağını çıkarıp üzerindeki saç kesime gelecek şekilde 4 vida ile suntalemi monte ettim. Bu tahta kapak hem kurutma makinesinden gelen sıcaklıktan çamaşır makinesinin üzerindeki kabloların ışınmasını önlüyor. hemde daha saglam baglantı yapılmasını sağlıyor. Sonra 2 adet saç bağlantı elemanını kurutma makinasının alt kısmına birini saga birini soluna 3'er vida ile bağladım. Sonra kurutma makinasını çamaşır makinesinin üzerine koyarak kenarlardaki saç baglantı elemanlarını tahtaya 2 şer vida ile monte ettim. Sonra çamaşır makinesinin ayaklarını ayar ederek yere iyi oturmasını sağladım. Harika oldu. Sizde elinizden gelirse veya bir arkadaşınıza böyle yaptırabilirsiniz. Kolay gelsin..

Gerekli aletler:
    Matkap ve vida kalınlığından biraz küçük çamaşır makinasının üstündeki saçı delecek şekilde (2,5 mm'lik. gibi) çelik uç, baglantı için muhtelif ölçülerde saç ve tahta vidası.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Çamaşır Makinası Problem
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Dostum,

İlgine teşekkür ederim. Güzel çözüm bulmuşsun. Biraz daha mutfakta dursun bakalım. Olmazsa senin dediğin gibi veya başka bir yöntem bulacaz artık.
  • HiGHWAYMOUSE

Kullanıma geçtiysen deneyimlerini rica ediyoruz.

selamlar

quote:

Dostum,

İlgine teşekkür ederim. Güzel çözüm bulmuşsun. Biraz daha mutfakta dursun bakalım. Olmazsa senin dediğin gibi veya başka bir yöntem bulacaz artık.
  • quote:

HiGHWAYMOUSE

selamlar

Kullanıma geçtik dostum. Ama bir iki deneme yaptık henüz. Ve o denemelerde de pilot benim hanımdı. O yüzden çok bir şey anlamadım.

Fakat ilk dikkatimi çeken şeyler şöyle:

-Oldukça sesli çalışıyor.
    -Mutfakta sanki soba yanıyormuş gibi ortamı ısıtıyor.
    -Az bir çamaşırdan bile beklenmeyecek kadar su çıkartıyor plastik su haznesine.
    -Sadece elektrik kablosuna takılıp kullanılabildiği için (Su gideri, baca vs. ihtiyacı yok.) oldukça hoş.
    -Çamaşırlardan çıkan tortuları topladığı ufak bir süzgeçli haznesi var. Orada biriken yün, toz, kıl vs tortularını görünce şaşırmamak elde değil. Benim cildim baya hassas egzamadan tut kurdeşene kadar herşey var. Bu tortuları görünce acaba faydası olur mu diye düşündüm ama bir yandan da yaw bu kadar şey çıkarsa bir kaç elbiseden 3-5 kurulama sonrasında ortada elbise kalmayacak diyede aklımdan geçti.

• Teşekkürler dostum,

Buruşma ve ütüye hazır çıkma konusu pek açıklığa henüz kavuşmadı demek ki.

Bu tip konular sanki hep hanımları ilgilendiriyor sanılıyor ama uzun vadede sorun çıkarsa bizim başımıza bela olacak, dünya para verip aldığımız bir kısım makinalar bir zaman sonra bir köşeye atılıyor.

Senin diğer konularda olduğu gibi bu makina için de objektif değerlendirmelerine güveniyoruz biraz külfetli olacak ama yorumlarını bekleriz

selamlar

quote:

quote:

HiGHWAYMOUSE

selamlar

Kullanıma geçtik dostum. Ama bir iki deneme yaptık henüz. Ve o denemelerde de pilot benim hanımdı. O yüzden çok bir şey anlamadım.

Fakat ilk dikkatimi çeken şeyler şöyle:

-Oldukça sesli çalışıyor.
    -Mutfakta sanki soba yanıyormuş gibi ortamı ısıtıyor.
    -Az bir çamaşırdan bile beklenmeyecek kadar su çıkartıyor plastik su haznesine.
    -Sadece elektrik kablosuna takılıp kullanılabildiği için (Su gideri, baca vs. ihtiyacı yok.) oldukça hoş.
    -Çamaşırlardan çıkan tortuları topladığı ufak bir süzgeçli haznesi var. Orada biriken yün, toz, kıl vs tortularını görünce şaşırmamak elde değil. Benim cildim baya hassas egzamadan tut kurdeşene kadar herşey var. Bu tortuları görünce acaba faydası olur mu diye düşündüm ama bir yandan da yaw bu kadar şey çıkarsa bir kaç elbiseden 3-5 kurulama sonrasında ortada elbise kalmayacak diyede aklımdan geçti.

• Arkadaşlar Merhaba,

Siemens servisleri talep edildiği takdirde kurutma makinesinin çamaşır makinesi üzerine kurulumunu sağlayan parçayı ücretsiz vermekte, eğer çamaşır makinesi de siemens ise bu bağlantıyı ücretsiz de yapmaktadır.
    Ancak çamaşır makinesi farklı bir makineye ait ise;
    1) Bu montaj çamaşır makinenizin garantisini bozacağından çamaşır makinesi üreticisi ile problem yaşamanıza neden olacaktır.
    2) Herhangi bir uyumsuzluk nedeniyle kurutma makinesinin devrilmesi ve altında bir çocuğun kalması gibi bir ihtimal olabileceğinden bu riske girilmek istenmemektedir.

Ancak Siemens kurutma makinesinin aynı marka bir çamaşır makinesinin üzerine kurulmasında böyle bir sakınca ve tehlike söz konusu değildir....

Tanıdık bir servisten aldığım bilgi bu yönde.....
  • Öncelikle hayırlı olsun.
    Diğer bir alternatif de çamaşır makinesinin üzerine bir tezgah koyup onun üzerine kurutmayı koymak. İkea'dan bir masa tablası dört tane de ayak bu işi halleder.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.