Şimdi Ara

Siemens Klima önerileriniz ve Güç tüketimi Bilgi destek arıyorum (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
12.495
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ado

    Üretime paralel standartlar var hocam, Bu yangın korkusu ve yeni kanun oldukça korkutmuş herkesi anlaşılan.

    ben gerçekten anlamadım bu işi ado hocam...bu kablo aslında dış uniteden iç üniteye giden bir haberleşme kablosu sanırım. Asıl elektrik dış üniteye baglanıyor sanırım.
    yani bu durumda yeni bir elektrik tesisatı çekmek şart oldu...o zaman siemens kalsaydı bari



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KORO -- 14 Haziran 2017; 10:4:15 >
  • KORO K kullanıcısına yanıt
    Hocam en yaygın kullanılan sistem 4 lü sinyal kablosu ve 3 lü (Bu zaten zaruri) Enerji kablosudur.
    Yine yaygın olan sistem içten besleme olduğu için klimanın BTU durumuna göre 3x1.5 veya 3x2.5 kesit 3 lü kablo iç üniteye giriş yapar, İç ünite ile dış ünite arasında da yine BTU durumuna göre 3x1.5 veya 3x2.5 kesitte haberleşme kablosu olur.

    Enteresan olan kısmı söyleyeyim size, Aslında bu 4 lü olan kablonun da 3 tanesi yine faz-nötr-toprak şeklindedir. Kalan bir kablo ise protokol ucudur yani iç ünite elektronik kart ile dış ünite IPM sistem arasındaki protokol alışverişini sağlar.

    İstisnai bazı sistemlerde ise faz nötr toprak protokol haricinde bir tane daha enerji hattı vardır işte bu da 5 li kablo kullanan klimalarda oluyor.

    kablo kesiti uygun olup da sayısı yetmeyen sistemlerde alternatif bir bağlantı şekli vardır lakin şu meşhur yeni güvenlik uygulaması nedeniyle kimse bunu söylemez de yapmaz da.

    Sizin klima sistemi 5 li kablo, tesisat 4 lü kablo mu?

    Çözümü basit. 4 lü kabloyu faz-nötr-haberleşme-enerji olarak kullanır, iç üniteye içeriden en yakın yerden, dış üniteye dışarıdan en uygun yerden toprak hattı çekersin olur biter

    Başka enteresan bir şey daha yazayım tam olsun.

    İçten beslemeli klimada 3 kablo, dışarıya giden 4 kablo var dedik ya, aslında o 4 kablo da zaten faz nötr toprak dedik ya, işte içeriye gelen enerji hattı ile, dışarıya giden haberleşme hattındaki o 3 kablo yani faz nötr toprak zaten birbirine içeride paralel bağlı

    Yani siz iç üniteden besleme yaptığınızda siz fazı bağlar bağlamaz dışa faz, nötrü bağlar bağlamaz dışa nötr, toprağı bağlar bağlamaz dışa toprak gider zaten

    Bu demektir ki aynı bağlantıyı dış üniteden yapsan aynı enerji içe de gelecek zaten.

    Bilmemek, bilip yapmamak, bilip yapmak istememek, bilip yapmak isteyip güvenlik uygulaması nedeniyle ses çıkartmamak vs vs

    Siz ne derseniz diyin artık hocam.

    Elbette bizler burada OLMASI GEREKEN ne ise onun yapılması gerektiğini vurgulayalım, sadece bazı noktalara dikkatinizi çekmek istedim.

    Klima işi zordur, ağırdır, uzun sürer, uğraştırır. ''Günde 2 klimadan fake atsak avantajdır'' mantığı olduğu sürece sizin gibi arkadaşlarımız daha çok klima iade eder, klima takılsın diye bekler, elektrikçi elektrikçi dolaşır.

    Ne diyelim




  • Ado kullanıcısına yanıt
    ado hocam,
    evet sanırım siemens 5 yollu kablo arıyor. 4 yollu kabloda topraklama olmaz dedi.
    az once başka bir iklimsa bayisi ile görüştüm.
    Bize 4 yollu kablo yetiyor dedi. 1,5 mm lik var dedim, 2,5 mm olsa daha iyi ama sıkıntı olmaz, zaten klima kapasitesi küçük ve o kablo da çok fazla bir yük taşımıyor dedi, genelde de hep 1,5 mm kabloya baglantı yapılıyor dedi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KORO -- 14 Haziran 2017; 10:48:32 >
  • KORO K kullanıcısına yanıt
    İşi bilen biliyor.

    Klima işi yapacak olan adamın önce temel elektrik bilgisine sahip olması lazım. Anma akımı nedir? Demereaj akımı nedir? kesit nedir? Amper nedir? Watt nedir? Volt nedir? r=V/I ne anlama gelir vs vs bunları bilmeyip sadece matkapla duvar delip, kurbağacıkla iki rekor sıkan adamın klimacı olmasına imkan yoktur hocam.

    Ülkemiz şartlarında eski mesleği tabelacı olan arkadaşlara dahi klima taktırılmak zorunda kalındığı için işte böyle kilitlenip kalıyor her şey.

    Bir an önce çözüme ulaşmanız dileklerimle.
  • Ado kullanıcısına yanıt
    teşekkürler üstad...

    gittim iklimsadan MHI 12.000 BTU aldım, 2.550 tl. Cuma günü montajı yapılacak (umarım bir sorun çıkmayacak)...

    Montaj ve ürün ile ilgili izlenimlerimi Mistsubishi ye daha uygun bir başlıkda paylaşırım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ado

    Hayırlısı olsun, güle güle iyi günlerde kullanın inşallah.

    Bu konu başlığını inceleme yazısına çeviririz sizden gelen bilgiler doğrultusunda, ileride bu markayı düşünen arkadaşlar için referans olur

    Tekrardan merhabalar, değerli ADO abicim tavsiyelerini dikkate alarak birazda göz zevkiyle daikin N serisi 12K lık aldım. 2 ay dır kullanıyorum. Beni tek bir yönden rahatsız etti tuhaf bi kokusu var. Geri kalan enerji tüketim, ses, verimlilik gayet başarılı buldum. Umduğumdan iyi çıktı :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tüylü_kaptan kullanıcısına yanıt
    İyi günlerde kullanmanızı dilerim değerli kardeşim. Muhtemelen petrokimya ürünü olan polipropilen kokusundan bahsediyorsunuz ki ilk 1-2 haftadan sonra aslında bu kokuyu artık duymamanız gerekir zira yeni her üründe maalesef bu kimyevi koku oluyor. Lakin 2 ay gibi bir sürede halen kokuyu hissediyorsanız Ya çok hassas bir burun yapınız var, ya da ortada bir sorun var demektir. Yine de içiniz rahat etsin diye bir servis kontrolü sağlatabilirsiniz.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.