Şimdi Ara

Siemens KD75NA10NE mi KD70NA40NE mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.732
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Uzun süredir ben de beyaz eşya arayışındayım ve buradaki değerli yorumlarınızı okumaktayım.
    Buzdolabında Low frost konusundaki görüşlerinizden de etkilendim, ancak siemens'in xxl modellerini beğendik.
    Özellikle KD75NA10NE ve KD70NA40NE arasında kaldık. Bu iki model hakkında veya büyük tip başka bir buzdolabı hakkında deneyimi, bilgisi veya tavsiyesi olan var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: ttimess

Merhabalar,
    Uzun süredir ben de beyaz eşya arayışındayım ve buradaki değerli yorumlarınızı okumaktayım.
    Buzdolabında Low frost konusundaki görüşlerinizden de etkilendim, ancak siemens'in xxl modellerini beğendik.
    Özellikle KD75NA10NE ve KD70NA40NE arasında kaldık. Bu iki model hakkında veya büyük tip başka bir buzdolabı hakkında deneyimi, bilgisi veya tavsiyesi olan var mı?

bu modeller zaten lg tarafından üretiliyor. Boscha daha fazla para vermek yerine lg.nin 602 ve 652 modellerine bakın derim. Samsung da sharp da iyidir dolap konusunda bu fiyat aralıklarında.
  • Cevabın için çok teşekkür ederim. Siemens'ten indirim alacağım, o yüzden özellikle Siemens yazdım. Ne kadar olacak, mantıklı olacak mı şu anda bilemiyorum tabi. Alınca onu da yazarım buraya. Çamaşır makinesi, bulaşık makinesi hep Siemens olacak.

Benim paylaştıklarım LG nin 652 modeline daha çok benziyor sanırım.
    Bu iki modelden hangisini önerirsin peki? KD75NA10NE de su pınarı var, ancak KD70NA40NE de antibacteria sistem varken onda yok. Veya varsa bile yazmamışlar. Bu buzdolabı ile ilgili bir inceleme de bulamadım. Senin tercihin ne olurdu?
  • quote:

Cevabın için çok teşekkür ederim. Siemens'ten indirim alacağım, o yüzden özellikle Siemens yazdım. Ne kadar olacak, mantıklı olacak mı şu anda bilemiyorum tabi. Alınca onu da yazarım buraya. Çamaşır makinesi, bulaşık makinesi hep Siemens olacak.

Bu iki modelden hangisini önerirsin peki? KD75NA10NE de su pınarı var, ancak KD70NA40NE de antibacteria sistem varken onda yok. Veya varsa bile yazmamışlar. Bu buzdolabı ile ilgili bir inceleme de bulamadım. Senin tercihin ne olurdu?

rica ederim.

lg ile siemens arasında aynı dolap için 400-500 tl arasıda fark olabilmekte. şayet siz bu far kadar ya da daha fazla indirim alabilecekseniz siemens alın. en azından servisi yaygın.

ben buzdolabı alacağım zaman, konu hk hiçbir fikrim yokken, su pınarlı modeller ilgimi çekiyordu. ama araştırdıkça su pınarlı modellerden vazgeçtim ve almadım da.

bana göre avantaj ve dezavantajları şöyle:

avantajları:
    su ihtiyacı için dolabın kapısını açmanıza gerek yok. bu hem pratik, hem de kapağı sık sık açmadığıız için dolabın enerji sarfiyatını azaltır.

dezavantajları:
    *su konan hazne, dolabın iç hacminden çalmakta, yani hacmini küçültmekte. aynı ebatta 2 dolaptan su pınarlı olanda, iç hacim su pınarı yüzünden daralmakta.
    *su konan haznenin, suyun dolaştığı yerlerin temizliği bana göre buyuk sorun (aynı durum su sebillerinde de var). sık sık temizlenmeli, yosun-bakteri oluşumuna izin verilmemeli. bunun için kimyasal madde kullansanız bi dert, kullanmasanız ayrı bir dert... kullanmanız gerekir çünkü bakteri-mikrop gibi şeyleri başka türlü yok edemezseniz. kullanmamanız gerekir, çünkü bu maddelerden tamamen arındırılması zor.
    su haznesine suyu nerden temin edeceksiniz? bu modelde var mı o özellik bilmiyırum ama şebeke suyuna direk bağlantılı olan modeller var. şebeke suyuna bağlamak mantıksız, özellikle buyuk şehirlerde şebeke suyu içilmez zaten. damacanaya falan bağlantı kurmak gerekecek ya da bir arıtıcı alıp ona bağlantı yapacaksınız.baktığınız modelde bu şekilde bir bağlantı yoksa, sanırım direk suyu haznenn içine manuel doldurusunuz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrahsnr -- 2 Mayıs 2012; 19:02:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: emrahsnr

quote:

Cevabın için çok teşekkür ederim. Siemens'ten indirim alacağım, o yüzden özellikle Siemens yazdım. Ne kadar olacak, mantıklı olacak mı şu anda bilemiyorum tabi. Alınca onu da yazarım buraya. Çamaşır makinesi, bulaşık makinesi hep Siemens olacak.

rica ederim.

lg ile siemens arasında aynı dolap için 400-500 tl arasıda fark olabilmekte. şayet siz bu far kadar ya da daha fazla indirim alabilecekseniz siemens alın. en azından servisi yaygın.

ben buzdolabı alacağım zaman, konu hk hiçbir fikrim yokken, su pınarlı modeller ilgimi çekiyordu. ama araştırdıkça su pınarlı modellerden vazgeçtim ve almadım da.

bana göre avantaj ve dezavantajları şöyle:

avantajları:
    su ihtiyacı için dolabın kapısını açmanıza gerek yok. bu hem pratik, hem de kapağı sık sık açmadığıız için dolabın enerji sarfiyatını azaltır.

dezavantajları:
    *su konan hazne, dolabın iç hacminden çalmakta, yani hacmini küçültmekte. aynı ebatta 2 dolaptan su pınarlı olanda, iç hacim su pınarı yüzünden daralmakta.
    *su konan haznenin, suyun dolaştığı yerlerin temizliği bana göre buyuk sorun (aynı durum su sebillerinde de var). sık sık temizlenmeli, yosun-bakteri oluşumuna izin verilmemeli. bunun için kimyasal madde kullansanız bi dert, kullanmasanız ayrı bir dert... kullanmanız gerekir çünkü bakteri-mikrop gibi şeyleri başka türlü yok edemezseniz. kullanmamanız gerekir, çünkü bu maddelerden tamamen arındırılması zor.
    su haznesine suyu nerden temin edeceksiniz? bu modelde var mı o özellik bilmiyırum ama şebeke suyuna direk bağlantılı olan modeller var. şebeke suyuna bağlamak mantıksız, özellikle buyuk şehirlerde şebeke suyu içilmez zaten. damacanaya falan bağlantı kurmak gerekecek ya da bir arıtıcı alıp ona bağlantı yapacaksınız.baktığınız modelde bu şekilde bir bağlantı yoksa, sanırım direk suyu haznenn içine manuel doldurusunuz...

Böyle anlatınca su pınarından soğudum açıkçası. Şebeke suyuna bağlamak istemem, damacanadan elle doldurmak da hoş değil tabi. Mekanizmayı kullanacağım diye o kadar zahmete girmek yerine dolaba sürahi koymak daha mantıklı geliyor. Bakterilerden bahsetmiyorum bile.

Fiyat konusunda o kadar indirim alabilecek miyim, bilmiyorum. Ama alamazsam ve LG'ye dönersem, bulaşık makinesi ve çamaşır makinesini de LG'den araştıracağım mecburen. Aldığım fiyatı buraya yazarım.

Tekrar çok teşekkürler Emrah.

• neden tüm cihazları aynı marka almak zorundasınız?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrahsnr

neden tüm cihazları aynı marka almak zorundasınız?

Aslında değilim, beyaz eşya konuşurken hep tek marka üzerinden gittik. Tek marka ile muhatap olalım dedik.
    Servis, vs açısından. Bir de tanıdık olunca..
    Zorunluluk yok yani.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • KD70NA40NE tercih ederim. 2.5 senedr kullanıyorum. Bir kez vita light'ın olduğu bölüme karpuz suyu akmasından dolayı ledlerin bozulması dışında bir dorun yaşamadım onu da garantiden hemen bila bedel değiştirdiler, kullanıcı hatası olmasına karşın. Anadolu yakasındaki servisleri de gayet düzgün iş yapıyorlar.

Arçelik su sebili aldım dolaplı olanından su ihtiyacını oradan giderebilirsin. İşin ilginci su sebili buzdolabından dah çok ses yapıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Praetor -- 6 Temmuz 2012; 12:57:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Praetor

KD70NA40NE tercih ederim. 2.5 senedr kullanıyorum. Bir kez vita light'ın olduğu bölüme karpuz suyu akmasından dolayı ledlerin bozulması dışında bir dorun yaşamadım onu da garantiden hemen bila bedel değiştirdiler, kullanıcı hatası olmasına karşın. Anadolu yakasındaki servisleri de gayet düzgün iş yapıyorlar.

Arçelik su sebili aldım dolaplı olanından su ihtiyacını oradan giderebilirsin. İşin ilginci su sebili buzdolabından dah çok ses yapıyor.

Bu modelin ses seviyesi nasıl. Buz kırma sesi oluyor mu? Açık mutfakta kullanmak sıkıntı yapar mı?
    Selamlar.
  • Siemens'de ses diye bir sıkıntım olmadı, buz kırmdan kastını anlayamadım. no-frost buz tutmuyor, buzluk alanını diyorsan tek kol ile sayıca az olsa da yeteri kadar buz üretiyor.
  • quote:

Siemens'de ses diye bir sıkıntım olmadı, buz kırmdan kastını anlayamadım. no-frost buz tutmuyor, buzluk alanını diyorsan tek kol ile sayıca az olsa da yeteri kadar buz üretiyor.

Ben de konuya çok hakim değilim de no frost buzdolapları otomatik de frost yapıyorlarmış.

Bazı markaların bazı modellerinde makina içinde geröekleşen bu otomatik buz kırma sesi çat çut ses yapıyormuş. Onu sormak istedim.

Ses seviyesi 45 dB. Açık mutfakta kullanacağım için rahatszı etmeyecek bir dolap istiyorum. 1,5 metreden dolabı sesini duyabiliyor musnuz?

Sürekli çalışıyor mu yoksa kısa aralıklarla mı çalışıyor?Eğer ses konusunda sıkıntı varsa 41 yada 42 olan LG versiyonunu düşüneceğim.

,cevabınız için teşekkür ederim bu arada.

• Ses sıkıntın olmaz, eğer ki sıklıkla açılıp kapanan bir dolabın yoksa neredeyse hiç olmaz. Siemes2i servis için tercih ettim ama verdiğim parayı hem servisi hem de kendisi hak etti.. Şimdi 2700 seviyelerindeymiş ki bence LG veya Samsung ile kıyaslanmamalı bile
  • quote:

Ses sıkıntın olmaz, eğer ki sıklıkla açılıp kapanan bir dolabın yoksa neredeyse hiç olmaz. Siemes2i servis için tercih ettim ama verdiğim parayı hem servisi hem de kendisi hak etti.. Şimdi 2700 seviyelerindeymiş ki bence LG veya Samsung ile kıyaslanmamalı bile

Aynı dolap LG'de 41-42 dB ama Siemen'te 45 desibel. Dolabı beğendim. Ses seviyesi nedeniyle LG daha sıcak duruyor. Ödeme koşulları, tksit sayısı vs belirleyici olacak birazda...

Açık mutfakta kullanacağım için ses konusunda bu kadar takıntı yaptım.

Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.