Şimdi Ara

SIEMENS iQ300 Solo Derin Dondurucu GS36NVIF0N'nun çalışırken hafiften böğürmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
438
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kıymetli forumdaşlar, hepinize merhaba.


    Efenim hemen konuya dalacak olursak başlıkta gördüğünüz derin dondurucuyu bayisinden 1 hafta kadar önce aldık. Evin dar olmasından mütevellit dondurucuyu salona koyduk. Ehline malumudur ki bu model hem siemens'te hem bosch'ta (her ikisi de aynı model no ile aynı dondurucuyu üretiyor) en pahalı dondurucu olmasıyla birlikte made in SPAIN, Ispanya üretimi Türkiye değil. Her şey güzel iyi hoş. Amma velakin bu makine saat başı diyebiliriz, tabiri yerindeyse af buyurun arada bir böğürüyor efenim. Bu süreç ifade ettiğim üzre yaklaşık saatte bir olup 15-25 dk kadar sürüyor. Bunun dışında sesi beklenen seviyede normal. Bu arada sitesinde ses seviyesi 40 dbi olarak belirtilmiş. Bu duyduğumuz sesin 40 dbi olduğunu sanmıyorum. Daha yüksek. Servisi çağırdım. Tam yine ses etmekte idi ancak servis bi kaç dk gecikince makinenin duracağı anda geldiler, yani normal sesle çalıştığı anda. Az biraz dinlediler, normaldir, şöyledir böyledir dediler sıyrıldılar. Dedim sizin ses ölçme cihazınız falan yok mu? Hani bir bakın? Yok dedi. Peki bu durum dediğim durum, tarif ettiğim ses, gürültü normal mi, karşılaşıyor musunuz başka müşterilerin aynı makinelerinde dedim? Walla dedi bu makineden pek alan yok zaten hep ucuz olandan alıyorlar o nedenle henüz bu makinenin kendisiyle hiş karşılaşmadım.


    Hasılı kelam bu ses normal mi bilmek istiyorum. Hani problem yoksa, bu olağan bir durumsa, değiştirsem ya da Bosch versiyonunu asaydım da aynı sesle karşılaşacaksam eywallah. Başım gözüm üstüne. Ama bir sorunsa bu, ya da Siemens'in yalan beyanıysa 40 dbi diye, bu beni af edersiniz enayi gibi hissettirir, oldukça rahatsız eder, o kadar parayı verip (henüz vermedim gerçi, taksitle aldım) en üst modeli, avrupa üretimini tercih edip böylesi salak saçma bir sorunla karşılaşmak oldukça rahatsız eder.


    Efenim şimdi önce telefonumın ses kaydı ile kaydettiğim böğürme sesini paylaşıyorum (ses maknenin yanından kaydedilmiştir):



    timucinyoutube
    SIEMENS iQ300 Solo Derin Dondurucu GS36NVIF0N'nun çalışırken böğürmesi (yakından)
    https://www.youtube.com/watch?v=Bl1yqfy6wkE&feature=youtu.be




    Şimdi ise servisin tarif ettiği şekliyle derin dondurucudan yaklaşık iki metre öteden kamera kaydı eşliğinde, gündüz kaydettiğim sesini paylaşıyorum:




    timucinyoutube
    SIEMENS iQ300 Solo Derin Dondurucu GS36NVIF0N'nun çalışırken ara ara böğürmesi
    https://www.youtube.com/watch?v=kq2rBfP4tK8


    Dolap laminant parke zemine tam oturmuyorsa bu durum, bir miktar bu sese katkı sağlıyor olabilir.


    İşin erbabı, bilirkişiler bu hususta fikir beyan ederse minnet duyacağım. Zira servisin bir şey yapacağı, bir şey diyeceği yok.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi timucinpusat -- 19 Temmuz 2023; 16:34:52 >







  • yok mu kimse..

  • Buzdolabı ve dodurucu alırken ilk Kompresöre bakılır


    Arkadaki kompresörün marka ve modelini çekip koyun millet almasın hangi marka olursa olsun


    Ses gürültü çok yüksek



    Fatih Bank Kombi ve Beyaz Eşya Servisiyoutube
    Siemens buzdolabı servisi için gittiğimiz tüketicimizin buzdolabından hiç ses gelmememekteydi buzdolabının motoruna baktığımızd da çalışmasına devam ediyordu ama inanılmaz sessiz çalışıyordu bu nedenle panasonic kompresörler gerçekten hakkını veriyor. Ayrıca diğer tüm sorularınızın cevabı için öncelikle Youtube kanalımızı takip edin daha sonra web sitemizi ziyaret ediniz. https://fatihbank.com Kanalımıza Abone Olmayı Unutmayın: https://goo.gl/MR8Cbm Ankara Sincan, Eryaman, Etimesgut, Yenikent, Batıkent, Çayyolu ve Ümitköy için servis kaydı oluşturun: https://goo.gl/AX95sq Diğer Sosyal Medya Linklerimiz: Facebook: https://www.facebook.com/ustamizdiyorki İnstagram: http://instagram.com/fatihbank Twitter: https://twitter.com/fatih_bank
    https://www.youtube.com/watch?v=o2E5kyNCpDQ



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 29 Temmuz 2023; 1:30:28 >
  • Dolabınızda sorun yok. İnverter kompresör frekans değişimi esnasında bu sesi yapar.

    Avrupa enerji kısıtlamaları kapsamında soğutucularda yakında tamamen inverter kompresör kullanılacak. Rahatsiz etse de etmese de bu sese alışmak zorundayız yani
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.