Şimdi Ara

Siemens EQ300 Otomatik Kahve ve Espresso Makinesi - 4949 TL - 250TL Maxipuan veya Worldpuan Hediyeli (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
382
Cevap
8
Favori
27.594
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yorumlar fena,

Hepsinde de toz kahve haznesine buhar değdiği için kirlenme sorunu var...

• Cem_Alim C kullanıcısına yanıt

Hangisinden bahsediyorsun Philips den mi?

• Mr.Blof kullanıcısına yanıt

Philips' ten:

"Öğütülmüş kahve koyma gözü demleme sepetinin hemen üstünde olduğundan her kahve yaptığınızda buharlanıyor, bir kez öğütülmüş kahve ile çalıştırdım, kahve koyulan göz hep kahve tanecikleri yapışık kaldı, temizlemekle uğraştım. Çekirdek kahve ile çalışmada hiçbir olumsuzluk yok."

Bu yorumlara rağmen Amazon' daki fiyatı çok cazip ama...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cem_Alim -- 25 Kasım 2022; 11:27:8 >
  • AwJeezRick kullanıcısına yanıt
    Evet içindeki bitmeden farklı bir çekirdek kullanmaktan bahsediyorum. Tek tip kullanacağız o zaman.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Ya Hakan şimdi sen beni forumdan yıllardır tanıyorsun.Seni yanıltmak istemem.Bu tip tam otomatik makinelerde öğütülmüş kahve niye kullanasın ki?

1 yıldır philips kullanıyorum ve günde en az 3-4 kere kahve yapıyorum.Daha şimdiye kadar öğütülmüş kahve de kullanmadım.

Böyle ufak ayrıntılara takılma derim.Araştırırsan her cihazın handikaplarını bulursun.Bence bahsettiğin ayrıntı sorun bile değil.

• Philips'in bakımı zor diye okumuştum. Ayda bir yağlama vs. işleri var.
    Birde demleme ünitesi temizliği daha zor. Yan tarafta olduğu için

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Darktemplar1903 kullanıcısına yanıt

Bakım denilen haftada bir demleme ünitesinin akan suya tutulup temizlenmesi.1-2 ayda hareketli parçaların silikonla yağlanması yine arada kahve tabletiyle temizlik. Basit işlemler.Cihazın temiz,sağlıklı ve uzun süre sorunsuz bir şekilde çalışması için bunlar gerekli.Konu burada ayrıntılı bir şekilde @mdmrx arkadaşın önderliğinde işleniyor.

https://forum.donanimhaber.com/philips-saeco-tam-otomatik-kahve-makineleri-ep4346--147792871

Acaba siemens de bu bakım işlemleri gerekmiyor mu acaba?

Ben henüz kutuyu açmadım bilemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Blof -- 25 Kasım 2022; 11:49:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Blof

Bakım denilen haftada bir demleme ünitesinin akan suya tutulup temizlenmesi.1-2 ayda hareketli parçaların silikonla yağlanması yine arada kahve tabletiyle temizlik. Basit işlemler.Cihazın temiz,sağlıklı ve uzun süre sorunsuz bir şekilde çalışması için bunlar gerekli.Konu burada ayrıntılı bir şekilde @mdmrx arkadaşın önderliğinde işleniyor.

https://forum.donanimhaber.com/philips-saeco-tam-otomatik-kahve-makineleri-ep4346--147792871

Acaba siemens de bu bakım işlemleri gerekmiyor mu acaba?

Ben henüz kutuyu açmadım bilemiyorum.

Kullanma klavuzunda bahsetmiyor. İntetnette de görmedim yağlama ile ilgili bir paylaşım.
    Sanırım Siemens makinelerde yok.

Siemens'de calc'n clean var. Hem kireç hemde demleme ünitesi yağı temizliğini aynı anda tek seferde yapıyor.
    Ayrı ayrı uğraştırmıyor.
    Bunun dışında demleme ünitesi haftalık yıkanacak. Başka bir bakımı yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darktemplar1903 -- 25 Kasım 2022; 11:51:15 >

trendyol.com
    Siemens Kahve Makinesi Temizleyici Tablet 10lu Fiyatı, Yorumları - TRENDYOL
    https://www.trendyol.com/siemens/kahve-makinesi-temizleyici-tablet-10lu-p-32245564

ve ucuz...

Demek siemens tablet temizliği ve yağlamayı tek işleme indirgemiş.Güzel bir özellik.

Ama haftalık su ile ünite temizliği önemli.Temizlenmeyen ünitede kahve kalıntıları küfleniyor.Bu da hem sağlık hem de makine için zararlı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cem_Alim

trendyol.com
    Siemens Kahve Makinesi Temizleyici Tablet 10lu Fiyatı, Yorumları - TRENDYOL
    https://www.trendyol.com/siemens/kahve-makinesi-temizleyici-tablet-10lu-p-32245564

ve ucuz...

Temizleme işlemi tek komut.
    Fakat iki adet tablet kullanıyorsunuz.
    Biri temizleme diye geçiyor(Demleme ünitesi kahve yağları temizliği için)
    Diğeri kireç sökücü.
    İki tabletinde kodu kitapçıkta yazıyor.

Benim merak ettiğim bu tabletler yerine daha ekonomik bir tercih yapılabilir mi?

Philips için de puly caff tabletler var.Temizlikte o kullanılıyor.

www.hepsiburada.com
    Puly Caff Tablets 1,35 gr Medium Fiyatı - Taksit Seçenekleri
    https://www.hepsiburada.com/puly-caff-tablets-1-35-gr-medium-p-HBV00000JXP7Z

Siemens için de kullanılabileceğini düşünüyorum.

• Bu otomatik makinelerin öğütücüleri nasıl temizleniyor sökülebiliyor mu orası da?

• Öğütücü kısmı erişilemeyen bir noktada kalıyor, zaten onun pek temizliğe ihtiyacı da olmaz diye düşünüyorum.

Peki ya şu gress yağı ile her ay yağlama zahmeti ne olacak?

İşyerimde bunun süt haznesiz modelini kullanıyoruz ep2200 olanı, çok memnunum. Zaten 10-15 çeşit kahve olayı çok işe yaramıyor. Evde siemens TQ507R02 kullanıyorum beyaz olan paslanmaz çelik yazan eq500 modeli. Hep aynı kahveleri içiyorum zaten ya americano ya cappuccino. Yani iki makinede de bir süre sonra heves geçince aynı kahveler yapılıyor dediğiniz gibi. Uygun fiyatlı olanı almak mantıklı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • EQ500 ü kaçırdık, bugün düşer diye bekledim ama malesef düşmedi.

Şimdi sorunum, EQ 300 mediamarketten mi alayım, Philips EP220/10 u amazondan mı almalıyım. İkisi de aynı para.

• espanyol55 E kullanıcısına yanıt

EQ500 kötü kaçtı, diğer modellerdeki indirim de tırt çıktı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • espanyol55 E kullanıcısına yanıt

Sanırım her ikisi de aynı özelliklere sahip, ufak tefek farklar var. Philips için Siemens'e göre sütlü içecekleri daha sıcak yapabildiği, Siemens için de Philips'e göre temizlik ve bakım konusunda daha kolay olduğu söyleniyor. Bir fark da Siemens tarafında köpürtme çubuğu ile kahve damlama ağzı aynı yerde olduğu için bardağa sütü koyup çubuğu bardağa indirip tek tuşa basıp kahve hazır olana kadar başında beklemenize gerek kalmıyor. Philips'de köpürtme çubuğu yan tarafta olduğu için bardağı önce yan tarafa alıp köpürtme işlemini yapıp ardından kahve damlatma ağzına alman gerekiyor. Başında bekleyecek vakti olan için problem olmayacak bir detaydır. Ben şahsen bardağı koyup düğmeye basıp nargilemi hazırlamaya gittiğim için benim için biraz güzel bir ayrıntı  Son olarak Philips makinaları ile ilgili olarak ne kadar doğrudur bilemem kronik sıkıntılı olduğunu belirtenler olmuş ve teknik serviste sürünme durumu yaşandığını belirtenler olmuş, beni Philips'ten vazgeçiren detaylar bunlardı açıkçası. Gerisi tamamen tasarımsal zevke kalmış.

Ben şahsen Philips tarafını seçecek olsaydım 800 lira daha verir LatteGo süt hazneli olan modeli alırdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AwJeezRick -- 25 Kasım 2022; 15:23:50 >

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.