Şimdi Ara

Siemens elektrikli ankastre ocaklar nasıl?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
18.242
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Siemens'in aşağıdaki url'de bulunan EF725501 ürün kodlu elektrikli ankastre ocağını almayı düşünüyoruz.

Ancak bu konuda çok farklı görüşler var. Kimisi sakın almayın elektrik faturası çok yüksek geliyor diyor, kimisi tüplüden bir farkı yok, işletme maliyeti pozitif ve çok kullanışlı diyor.

Bun konuda özellikle elektrikli ankastre ocak kullanan arkadaşların denyim ve gözlemlerini öğrenmek isterim. Tşk.

http://www.siemensevaletleri.com/?5=EF725501&26=2364

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tolunay35 -- 18 Aralık 2008; 13:22:32 >

• Merhaba,
    siz çok elektrik yakıyor diyenlere bakmayın.Ben farklı bir modelini aldım.Üstelik ankastre ocak ve fırınını.Çok az elektrik tüketiyor.Çokta kullanışlı.Şöyle söyleyeyim,buz dolabı,termosifon,klima,plazma,ocak ve fırın olan evime 50 ytl fatura geliyor.
  • Sanırım siemensin farklı bir modelini aldınız. dediğiniz gibiyse tüple, gazla, tüp taşımayla uğraşmanın lüzumu yok.
  • 2 gözü indüksiyonlu olanını tavsiye ederim. ind. gözler metal tabanlı tencerelerin sadece tabanını ısıtarak müthiş verimli çalışıyorlar. ocağın üstüme yumurta kır, elini koy vs hiçbirşey olmuyor. sadece yüzeye değen metal tabanı ısıtarak gereksiz kayıpları önlüyor. her tencere ile uyumlu olmadığından tümü değil de 2 gözü indüksiyonlu olanını tercih et derim. arçelikte de indüksiyonlu modeller var, daha ucuz.

saygılarımla
  • quote:

Orjinalden alıntı: Tolunay35

Sanırım siemensin farklı bir modelini aldınız. dediğiniz gibiyse tüple, gazla, tüp taşımayla uğraşmanın lüzumu yok.

Merhaba,
    benim kullandıgım model linkteki:

http://www.siemensevaletleri.com/?29=10&26=2364
  • özelliklerinde 6x400 watt diyor.

yani tüm gözlerini yaksan bile 2400 watt elektrik tüketir...
    tüketim bence çok değil . doğalgaz bedava sanki...

elektrik hattın 3 fazlı ise hiçbir sorun yaşamazsın...
    ancak monofaz ise evdeki toplam tüketiminin 32A i aşmaması gerekiyor...

w=I.V formulünden 7040 watt eder...

monofaz hattın varsa (yeni binalar 3 fazlı genelde) anlık tüketimin 7000 wattı geçerse sayacın yanar...
  • elektrik hattım trifaze

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tolunay35 -- 19 Aralık 2008; 23:56:11 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Elektrikli kombi yardım
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • EF725501 - Çelik
    Çerçeveli tasarım
    Cam sermaik ocak, 60 cm

sizin söylediğiniz ocak fırınla kombine ediliyor yani kumandası fırının üzerinden kulanılıyor, siemens in bu ocağa kombine olabilien fırını var.Bence alıcağınız ürünü iyi araştırın
  • Blade_17 uyarın için teşekkür ederim.
    Aslında ocak+fırın+davlumbaz şeklinde set alacağım. Bugün bir kaç alışveriş merkezine gittim. ve açıkçası kafam çok karıştı. Electrolüx, Galia, Franke gibi bir çok marka var. Ben bilinirlik ve servis ağının yaygınlığı (ve tabi fiyatının da biraz uygun olması) nedeniyle bosch/siemens grubuna yönelmiştim.

Oysa ki, saydığım markalarında fiyatları, bosch/siemens grubundan çokda farklı değil. Ancak bu kadar çok marka ve her markanın kendiiçindeki çeçitliliği karşısında seçim yapmek ızdırap oluyor.

Siz bu konuda birikimli görünüyorsunuz. Sizce bu markalardan hangisi tercih edilmeli?

Birde "..sizin söylediğiniz ocak fırınla kombine ediliyor yani kumandası fırının üzerinden kulanılıyor, siemens in bu ocağa kombine olabilien fırını var..." demişsiniz. Ocağın fırınla kombine edilmesi ne gibi artılar getirir? Ocağın fırınla kombinesinde, ocak ve fırın alt altamı montaj yapılmalı? Kombine işlemi kablolumu kablosuz mu oluyor? Zira bu husus çok önemli, bu ankastreleri yeni yaptıracağımız mutfakta kullanacağız. Ocakla fırını ona göre konumlandıralım mutfakta.

Siemensin veya boschun birbiriyle kombineli hangi ocak ve fırınları var? Siz hangi kombinasyonu önerirsiniz?

• Arkadaşım bende bu sıra elektrikli ankastre ocak ve fırın alıcam tabi davlumbazda bugün gittim mediamarkt'a baktım çok uygun fiyatların yanında çok pahalı fiyatlarda var.İndüksiyonlular çok pahalı bikere geç.Bende çok merak ediyorum acaba doğalgazlı bir ev için normal gazlı mı almak lazım yoksa çok daha şekilli duran elektrikliyi mi?Ben elektrikli istiyorum bu arada Mediamarktta Gorenje marka ankastre fırınlar ve ocaklar çok uygun kafama takıldı.4 gözlü elektrikli ve çok şık bir gorenje ocak 497ytl.Bununla birlikte kombine edilebilecek ankastre bir gorenje fırında 600ytl idi.(fırın inox)ikisi 1,097ytl yapıyor.Davlumbazda 400 ytl civarı desek 1500ytl civarı bir rakama geliyor.Bende çok niyetliyim bilemiyorum üstadlarda konuya bir el atsalar çok berhudar ederler bizi.Bu gorenje'nin web siteside
    OCAKLAR:http://www.gorenje.com.tr/2163
    FIRINLAR:http://www.gorenje.com.tr/2160

Ayrıca hala varmıdır bilemiyorum ama Hadımköy metro'da siemens takım vardı fakat 4 göz gazlı 999ytl idi.

• Arkadaşlar yok mu fikri olan?
  • Gorenje'nin malları pek sağlam değil, bence doğalgazlı ocak daha iyi tercih olur. İlla elektrikli ocak istiyorsanız ocağı Gorenje, kalanları hem kaliteli hem de uygun derseniz Bosch üretimi olan Profilo'dan tercih edebilirsniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

Gorenje'nin malları pek sağlam değil, bence doğalgazlı ocak daha iyi tercih olur. İlla elektrikli ocak istiyorsanız ocağı Gorenje, kalanları hem kaliteli hem de uygun derseniz Bosch üretimi olan Profilo'dan tercih edebilirsniz.

sevgili candoğan, onayından geçmiş bir marka olduğunu bildiğim için gorenje tercih etmiştim ancak bu yorumun şaşırttı,

sıcak fırsatlarda şöyle bir konu buldum, sen ne dersin, fiyat kalite oranı nasıldır?

http://forum.donanimhaber.com/m_110946815//tm.htm#110998962

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.