Şimdi Ara

Sıcaklık neden olur arkadaşlar ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
130
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Dizüstü bilgisayarda 25 dakika basit bir oyun oynadım sıcaklık işlemci max 65 derece gpu 52 derece gördü işlemci 4710HQ ekran kartı gtx860m
    1) Bu sıcaklık değerlerinde klavyenin üst kısmında ısınma hissetmem normal mi gpu/cpunun olduğu tarafta sıcaklık daha yoğun ama üst kısımlarda tamamen var neredeyse ısı borularının uzandğı her yerde.
    2)Aleti açtım tozunu aldım fanın fakat termal macunum olduğu için macuna dokunamadım macun katılaşmış klavyedeki sıcaklık hissiyatını termal macunu yenilemem çözer mi ?.

• Kalitesiz termal macunlar bir süre sonra akışkanlığını kaybediyor. Akışkanlığını kaybedip katılaştığında ısı iletimini yeterli seviyede yapamaz ve sıcaklıklar artar. Ayrıca fanın tozlanmasıda sıcaklığın artışında etkilidir, sıcak hava dışarı tam olarak atılamadığında sıcaklıklar yükselir.

Eski termal macunu temizleyip kaliteli bir termal macun kullanarak yenilemelisiniz, fan temizliğide yaparsanız sıcaklıklarda düşüş olur. Fakat havalarınd sıcak olduğu şu dönemde mucize düşüşler beklememek gerek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: naak98

Beni rahatsız eden klavyede ki ısı.Bana bir termal macun önerebilir misiniz

Oluşan sıcaklık sağlıklı şekilde dışarı atılamazsa klavyedeki ısı da artacaktır fakat havaların durumuda düşünüldüğünde macunu yenileyip fan temizliği yapsanızda klavye üstündeki sıcaklık biraz azalsada yine olacaktır. Bu tamamiyle aldığınız markanın modeliyle ilgili bir durum, bazı modellerin ısı yalıtımı, soğutma sistemi daha gelişmiş oluyor ve sıcaklığı klavye üstüne daha az yansıtıyor, bazı modellerdede böyle sıkıntı yaşanıyor bunu tamamiyle engellemeniz mümkün değil.

Termal macun olarak noctua NT-H1 iyidir.
    Ryzen 5 2600x Core Frozr L - 1,375V 4.1Ghz/Msi X370 Gaming Plus /Palit Gtx 1070Ti Dual/2x8 3466 MHz CL14 Crucial Ballistix/256 Gb M2 SSd/ 3 Tb HDD/ Cooler Master Haf 912 Advanced/750W Cooler Master Psu
  • quote:

Orijinalden alıntı: WmGMD

Gayet serin çalışmış aslında hocam makineniz.Bende i7 7700hq var undervoltage yapmama rağmen anlık olarak 80 lere fırlıyor. Henüz bir çözüm bulabilmiş değilim.Termal macun temizlik vs elendi.

Senin klavyeyi düşünemedim hocam temizliğide yaptıysan ilginç servise vermeyi düşündün mü

Orijinalden alıntı: naak98

quote:

Orijinalden alıntı: WmGMD

Gayet serin çalışmış aslında hocam makineniz.Bende i7 7700hq var undervoltage yapmama rağmen anlık olarak 80 lere fırlıyor. Henüz bir çözüm bulabilmiş değilim.Termal macun temizlik vs elendi.

Senin klavyeyi düşünemedim hocam temizliğide yaptıysan ilginç servise vermeyi düşündün mü

Kendilerine danıştım online destek ile cevaplarını bekliyorum. Yani voltaj düşürmeye rağmen normal değil.
    Ryzen 5 2600x Core Frozr L - 1,375V 4.1Ghz/Msi X370 Gaming Plus /Palit Gtx 1070Ti Dual/2x8 3466 MHz CL14 Crucial Ballistix/256 Gb M2 SSd/ 3 Tb HDD/ Cooler Master Haf 912 Advanced/750W Cooler Master Psu
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.