Şimdi Ara

Sıcaklık hesaplama

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.946
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Nerden bilmiyorum aklıma takıldı. Lisede EA okudum; ama üniversite sözel bir bölümdü, yani matematikten çok uzak kaldım.

Eksi sıcaklık derecelerinin "iki katı sıcaklığı" nasıl hesaplanır?

• İki kat diye bir şey yok,sıcaklık sayısal olarak ölçülebilir fakat nicel olarak işleme tabii tutmak mümkün değil.Sıcaklık hissedilir,ısı olabilir ancak dediğin.
  • Isı-sıcaklık ne zımbırtıysa artık.

Örneğin; (atıyorum) şu an sıcaklık 10 kelvin. yarın sıcaklık iki katı yani 20 kelvin olacak diyemez miyiz? Bir şeyin sayısal değerler ile niceliği belirtilebiliyorsa orantısı da yapılmalı?
  • yani hiç öyle bir şeye ihtiyacım olmadı fakat bir mantık yürütelim...
    sıcaklık nedir? ortalama enerji. celcius ve fahrenheit gibi birimler kullanılıyor yaygın olarak fakat bunlar gerçekte enerji değerini vermiyor. belli bir noktayı referans alan birimler.
    iki kat sıcaklık demek aslında iki kat enerji demek. bunun için de enerjinin sıfır olduğu noktayı baz alan bir birim kullanman lazım, o da kelvin.
    yani 0 kelvinde enerji 0.
    bu durumda sıcaklığı 0 celcius olan maddenin iki kat sıcaklığını kelvin cinsinden hesaplarsak 546 kelvin yani +273 derece celcius eder. (celcius = 273+kelvin)
    dediğim gibi mantık yürüttüğümde bu hesaplama doğruymuş gibi geliyor...
  • Ben de ilk başta o şekilde düşündüm; ama şöyle bir çürütme yaptım kafamda, doğrumu bilmem. Bir şeyin iki katı demek, onun üzerine bir o kadar daha koymak demek. Mesele sayısal değerler olunca şöyle anlatayım;

2'nin 2katı 4. veya 150'nin 2 katı 300. Verilen değerin 0 noktasına uzaklı neyse üzerine bir o kadar ekliyoruz. Pozitif sayılarda sorun yok da, iş negatiflere gelince benim kafam karışmaya başlıyor.
    Negatif bir sayıyının üzerine 0'a olan uzaklığı kadar daha eklersek (sıcaklık artışı dediğimden, sanal düzlemi düşünürsek yukarıya veya sağa yönelim olmalı) sonuç hep 0 çıkacak. Hangi negatif değer olursa olsun.

Anlamadım ben yahu?
  • kelvinde negatif diye bir şey yok ki. daha doğrusu negatif enerji diye bir şey olmaz. parçacık hareketleri 0 kelvinde son bulur. yani elektronlar falan durur. - derece celciusta falan var ama böyle bir şey hesaplayabilmen için kelvine geçmen gerekiyor zaten. ne olursa olsun pozitif olur yani kelvin cinsinden sıcaklık...
  • Ben en iyisi bir kaynak bulup adama gibi okuyayım; varsa bildiğiniz Türkçe döküman çok makbule geçer. Konu teknik bir konu olunca İnglizce'sini anlamak sözel alanlar gibi kolay olmuyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Cpu sıcaklığı 100
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.