Şimdi Ara

Sıcaklığın bıçağın keskinliğine etkisi var mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
423
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 3 Tane özdeş bıçağımız olsun.Bunları şöyle niteliklendirelim;

    a)Soğuk bıçak
    b)Sıcak bıçak
    c)Oda sıcaklığında bıçak

    Amacımız ''ekmek kesmek'' hangisi daha iyi ekmeği keser ? Ya da sıcaklık faktörü keskinliği etkilemez mi ?


    Düşündüm ve şöyle bir ortaya koyuyorum.Doğruluğu tartışmaya açık.Hatalarımı düzeltin lütfen.

    Şimdi bıçağı ısttığımız zaman az da olsa genleşme olur.Yani bıçağı kesen keskin kısmının yüzey alanı artar.P=F/S 'den yüzey alanı azalır basınç azalır.Basınçla keskinliğin doğru orantılı olduğunu düşünürsek keskinlik azalır.Lakin bıçağı soğuttumuzu düşünürsek yüzey alanı küçülür basınç artar keskinlik artar.Soğuk bıçak diyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baryum01 -- 13 Temmuz 2017; 19:17:11 >



  • keskinliği etkilemez ama karşıdaki maddeyi yumuşatır .
  • Amaç ekmekse soğuk daha iyi keser diye düşünüyorum. Veya oda sıcaklığıyla aynı performansı gösterir.
  • Soğuk her zaman daha keskin olur. Zebanimi soğuk bıçakla traş ederdim oradan biliyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sıcak bıçakla kes daha sterildir
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ZebanisiniSatanBilge

    Soğuk her zaman daha keskin olur. Zebanimi soğuk bıçakla traş ederdim oradan biliyorum.

    emin değillim ama keskinliğinin sebebide genleşme-büzüşmeydi değil mi?
  • Metal için o sıcaklıklar pek etki etmez.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ZebanisiniSatanBilge

    Soğuk her zaman daha keskin olur. Zebanimi soğuk bıçakla traş ederdim oradan biliyorum.


    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekmek bıçağı, daha iyi keser.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Exocoetidae -- 10 Temmuz 2017; 17:27:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • :D
  • neyi kestiğine bağlı.
    mesela dondurma yada tereyağ kesiyorsan sıcak bıçak daha kolay keser.
  • Sicak o metali seklini bozar kalin yerlerinde anlamazsin ama o sivri yerin keskinligini azaltir. Sogukla normal arasinda cok fark olmaz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Acaba genleşince bıçağın tırtıkları arasındaki mesafenin artacağını mı düşünmemiz gerekiyor?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.