Şimdi Ara

Sıcaklığı yükselmeyen kalorifer kazanı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
94
Cevap
10
Favori
126.078
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dilocrom


    quote:

    Orijinalden alıntı: Ozgun32

    Arkadaşlar. Bizim binamız 8 daire kazancımız 40-42 derece yanıyor komurumuz 8200 kalori.fakat çok curuf çıkıyor ben ayar vs işlerinden anlamadığım için karismiyorum ama futbol topundan büyük curuf atıyor kazan.bekleme 5 dk besleme 8 sn lütfen bilen arkadslar bunun ideal beslenme bekleme suresi ne kadar kazanda karıştırıcı yok bina 8 daire


    O büyüklükte çuruf çıkar çünkü merkezi sistem için ayarlarınız yanlış.

    Bölgenizdeki hava sıcaklığını bilemiyorum ama 160-170 saniye bekleme, 8000 kcal kömür için 3 saniyede besleme süresi uygundur. Gün içinde de 4-5 kez kazanı karıştırıp temizlemek icap eder.

    İyi geceler

    hocam merhaba bir sorum olacaktı 2.5 daireli müstakil bir evimiz var.baca yeni yapıldı.elle beslemeli yarı otomatik caldera kurulu.220 saniye bekleme 3 saniye besleme yapıyorum dereceyi 44 getiriyorum 25 kg lık 7 torba ile doluyor hazne . ve sürekli yandığında tam 24/26 saatte bitiyor daha fazla gitmesi gerekmiyor mu .Saat dedim çünkü gündüzleri kapatıyoruz Manisa/Sarıgöldeyiz şu sıralar hava güzel.Sormak istediğim bir de şimdi mesela 180 saniye bekleme 3 saniye besleme yapılıp derece 44 ayarlansa bu dereceye geldiğinde kazan besleme yapmaz daha tasarruf mu edilir?

    yani Dereceyi yükseltemediği için mi her 220 saniyede mi besleme yapıyor? bekleme süresini kısaltarak daha tasarruflu bir hale gelir mi ?

    kömür kalorisi 4800 soma

    caldera malum kayyum atandı muhattab bulamadım yardımcı olursanız sevinirim.




  • 15 daire 8300 kcal kömür ile 40 derece - 170 saniye bekleme - 3 saniye besleme ile 24 saatte yaklaşık 6 poşet kömür yakıyoruz.

    Sizin tüketiminiz müthiş fazla, çok zarar edersiniz. 40 - 130 yada 140 - 4 deneyin. Kömürünüzün kalorisi çok düşük. Mevcut ayarlarınız ile kazan 24 saat boyunca neredeyse hiç durmadan çalışır. Ben sanmam o ayarlar ve o kalorideki kömür ile 44 dereceyi yakalasın o kazan!

    Hava soğukluğu arttıkça 45 - 140 - 5 yaparsınız. Hava durumuna göre ayarlama yapın.

    Deneyin ve sonucu paylaşın

    Bacada sıkıntı yok ise farkı göreceksiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dilocrom -- 22 Kasım 2016; 21:19:38 >
  • Merhaba koz-80 stokerli 5 daire için kazanımız var yakmaya başladığımızdan beri 4.ve 5.dairelerde ısınma hiç olmuyordu petekler 3.dairede yarıya kadar ısınmakta idi dün inip baktığımda sirkülasyon pompasının değerini 50 de gördüm ve 40 a aldım haliyle devreye girdi ve sirkülasyon başlayınca sıcaklık 30 lara kadar geldi havanın soğuk olması ve suyun çabuk ısınması için ayarları kazan ısısı 55 sirkülasyon 42 besleme 25 bekleme 100 yaparak tüm suyun ısınmasını hızlandırdım ki sabah petekler ve katlar yenice ısınmaya başlamıştı daha öncesi sirkülasyon 50 ayarlı olduğu için kazan ısısı 48 olduğunda devreye giriyor ve sirkülasyon başlayınca hemen ısı düştüğü için devre dışı kalıyor ve petekler ısıtmıyordu kömür olarak pirinç kullanıyoruz hava ısısının 0 derece üstü ve altı olduğu durumlarda besleme bekleme ve pompa değerlerinin belirlenmesi konusunda yardımcı olabilirmisiniz




  • Arkadaşlar merhaba geçen sene evimize kalorifer sistemi bağlattım.
    Ev şuan 3 katlı. üstümüzdekiler kiracı olduğundan herşey ile ben ilgileniyorum. kalorifer ateşçiliği belgesi aldım ama derslerde otomatik kazan ile ilgili konu yoktu.
    Eski sistem silindirik kazanları anlattılar o yüzden biraz cahil kaldım.

    100 bin lik temodinamik otomatik kazan açık imbisat kendi karıştırıcısı yok. Geçen sene kalorifercinin kurduğu sistem ile 2 kat için çalıştırdık 8-9 ton kömür harcadık.
    kullanım klavuzu falan araştırdım bulamadım.
    24 saatte 5 torba kömür yakıyor.
    baca klapesi tam açık.
    Soma kömürü / burada ikamet ediyorum kalorisini bilmiyorum pek anlamam o işten.

    Geçen gün 180 saniye bekleme 5 saniye kömür alacak şeklinde ayarladım.
    dün 45 dereceden yukarı çıkmıyordu.
    Su takviyesi yaptım birazda közü karıştırdım birazda elle besledim 5-10 dk içinde 60 dereceye çıktı.

    45 derecede takılı kalmasını anlayamadım.

    Bu sene 3. kat devreye girdi 3. kat hep soğuk diyor.
    3. kata su basan pompa 3. kademede
    ilk 2 kata su basan pompalar 1. kademede çalışıyor.

    Biraz tasarruf olsun diye uyku modu ayarladım. Gece 01:00 de kapanıyor, sabaha karşı 05:00 de açılıyor kazan kendi yanmaya devam ediyor.

    Ayarları değiştirmeme rağmen her seferinde azıcık curuf oluyor.
    1 ayda 4 ton kömür yandı. Kışı nasıl çıkarırız bilmiyorum.

    Yorumlayabilir misiniz? Nasıl ayarlamalıyım?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DopDoLuYuZ -- 9 Aralık 2016; 12:25:49 >




  • Iyı akşamlar mustakıl ev 3 katlı ama 2 kat kullanılıyor sadece mımsan otomstık Kazanlı kalorıfer taktık tek daıre ısınıyor dıgerlerınde sadece 1 er adet Petek var dışarısı -5 ile -15. Arasında kazan ıse 50 derece 4sn besleme 300 an bekle ayarları yanlış mı ev soguk oluyor verımlı degıl bu sekılde 24 saat açık 50 kg komır yakıyor 24 saatte performansını nasıl artırabılırım teşekkürler
  • Bizim evde 3 katlı. 1. Katı devre dışı bıraktık çünkü eşya var sahipleri başka şehirde. Emtas kazan var stokerli. Hava sabah -6 kadar iniyor.kazan 42 de sürekli çalışıyor. 6sn ve 190 sn olarak ayarlı. Günlük 3 ile 4 torba aradı kömür gidiyor. Bu normal mi yoksa ayarları değiştirelim mi?

    Geçen yıl 3 daire icin sürekli çalıştı kazan daire başı 3300 kg komurle mayıs 15 e kadar yaktik kazanı. Ama bu yıl kömür yetmeyecek 2 daire icin. İthal findik kömür kullanıyoruz.

    Yukarıdaki ayarlara Gore kömür tam yanıyor. Hiç siyahlı yada yanmamış kömür çıkmıyor.

    Tüketimi daha da azaltmak için nasıl ayarlayalim?

    Birde şunu gözlemledim. Elle dugmeye basıp kömür cektirirsem fanla birlikte ateş burulor deliklerine kadar çıkıyor. Hatta içine giriyor. Ama normal kendisi 6sn çektiğinde ateş burulor deliklerine gelmiyor. Acaba besleme saniyesini 7-8-9 yapsam diğer sureyide 240 sn civarına cikarsam faydası olur mu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi liberty_15 -- 14 Aralık 2016; 20:14:04 >




  • Alidgnfb A kullanıcısına yanıt
    Hocam değeriniz iyi değil mi? Bizim ev 3+1 115 metrekare her dairede 11 petek var. Dolayısıyla 22 petek çalışıyor bizde.

    Denemek için 6 sn 180 sn yapıp stokeri tam doldurum 24 saat sonra ne kadar kömür gittiğine bakın.
  • Merhabalar. Aydın sökede yaşıyorum. Yeni bir eve taşındım. Daireye ait otomatik yüklemeli kat kaloriferi var . sıcaklık 41-43 derecelerde sabit kalıyor daha fazla yükseltemiyorum. Fan 3 besleme 2 bekleme 115 olarak ayarlı. Ayarlar konusunda hiç bi bilgim yok. Yardımcı olabilir misiniz ?
  • K.yazici K kullanıcısına yanıt
    İki sene önce bizim de derece 42-43 te kalıyor ve çok tüketim vardı. Biz servisi çağırdık fan yeterli üflemedigi için garanti den değişti kazan kendine geldi.

    Siz önce kömür alma saniyesini 5-6 sn bekleme süresi ni de biraz yükseltinin. Bi bakın eğer hala yukselmiyorsa ya fan ya da kömür kalorisi az olabilir

    Farklı bir durum varsa bilemiyecem
  • Ayarları deneme yanılma yöntemiyle düzelttim. 70 dereceyi gördüm ama kömür tüketimi aşırı yükseldi. Hatta peteklere el bile vuramadık. Kazanın kapasitesi ve kömürün değerine göre zamanlama tablosu buldum internette. Tabloya göre 199 bekleme , 4 besleme süresi diyor. 180 bekleme 3 besleme fan 3 olarak ayarladım akşama bakacağım eve gittiğimde tüketimde bir azalma olacak mı ?
  • Merhaba arkadaşlar
    TD eky25 kullanıcısıyım!. 50 derecede, 145sn bekleme ve 2sn yükleme kullanıyorum. Ve memnunum. Sorunuma gelince; Her kış başında kaloriferi yakıyorum değerler yerine geliyor. Ama petekler ısınmıyor dolayısıyla servis çağırıyorum kazanın arkasına geçiyor 3 veya 5 saniyelik bir şey yapıyor düzeliyor, parayı veriyorum gidiyor. Ama bu sene 10 gün oldu hala gelip bakacak. Acaba yaptığı işlem benim de yapabileceğim bir şey mi?
    Evde küçük bebe var gezmediği oda kalmıyor hasta olmaması için Fikir sahibi yardımcı olabilecek bir arkadaş var mı? Şimdiden teşekkür ederim.
    Not: Sirkülasyon pompası devreye giriyor.
  • Levissi L kullanıcısına yanıt
    Kazana eksilen suyu basıyordur 😉
  • Bizde 8 daire için 250000 binlik mimsan marka otomotik kazan var. Suan 6 daire 57 dereceye ayarli 210 sn bekleme 7sn yükleme de ilk calistirmada benim mudahalelerimle 57 dereceye kadar cikiyor Fakat saatler ilerledikce 55 derecede bit kaliyor bu yuzden dinlenmeye gecmiyor. Curuf olusumu da var kömür ithal findik kömürü ne yapmam lazim bilgisi olan arkadaslar ltfn yardımcı olur ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asil_adam -- 28 Aralık 2016; 14:50:01 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dilocrom

    Gece sabaha kadar hava sıcaklığı 6-8 derece aralığında olacak ise gece 23-24 gibi kapattırırım. Gündüz hava sıcaklığı 10-15 aralığında olacak ise akşamüstü saat 14-15 gibi yaktırıyorum kazanı. Böylelikle 7/24 yandığı günlerdeki fazla tüketim dolayısıyla tasarruf yapmaya çalışıyorum.

    Bilgi : 15 daire, Termodinamik yarı otomatik 300 binlik kazan, TKİ fındık kömür, tüm cephelere bakan apartman

    Bizde 8 daire için 250000 binlik mimsan marka otomotik kazan var. Suan 6 daire 57 dereceye ayarli 210 sn bekleme 7sn yükleme de ilk calistirmada benim mudahalelerimle 57 dereceye kadar cikiyor Fakat saatler ilerledikce 55 derecede bit kaliyor bu yuzden dinlenmeye gecmiyor. Curuf olusumu da var kömür ithal findik kömürü ne yapmam lazim bilgisi olan arkadaslar ltfn yardımcı olur ?
    Hocam bu konuda yarfimci olur musunuz?




  • asil_adam A kullanıcısına yanıt
    Dinlenmeye geçmiyorsa yakıt verme suresini artırın yada bekleme suresini biraz daha azaltın. Geçen başımıza geldi 4dk 5sn yakıt verme ayarların derece 44 te. Makina 41 de takıldı kaldi abartısız 45dk çalıştı ama yine yukseltemedi. 3.30 sn ve 8 sn ye çıkarınca makina 45 derecede dinlenmeye geçti. Akşamları derece yükselmesi daha yavaş oluyor gündüze göre. Ben bunu fark ettim. Sabah havanın durumuna göre dusuruyoruz ayarları akşam yükseltiyoruz.
  • liberty_15 L kullanıcısına yanıt
    Uardimlariniz icin tesekkur ederim. Daha onceki yorumlarda verdiginiz bilgilerden yararlanarak durumu biraz duzelttim ama bir sorunum daha var kazan uari otomotik yani sadece komuru potaya veriyor pota da komurun esit dagilimi icin herhangi bir sistem yok bu nedenle potanin bir kenari curuf tutarken helezondan gelen komur tam ortadan cikmiyor curuf tutan yerin tam karsisindan yani yandan cikiyor bu da yanmayi etkiliyor ne yapmam lazim bu sorunu gidermek icin saygilar.
  • asil_adam A kullanıcısına yanıt
    Hocam bizim kömür tam ortadan çıkıyor ve dört tarafından da curuf çıkıyor. Yanmış curuflar yanmayı etkilemiyor . Potadaki delikler de kenarda olduğu için önce kenarları yaniyor kömürün.

    Sizin durum için birşey diyemeyeceğim. Esasında bizim kazandaki gibi yanma olması lazım sizinkinde de.
  • 120 m2 müstakil eve 33.000 Kcal lik manuel yüklemeli kazan taktırdım 10 metre petek+ havlupan şeklinde eve sistem kuruldu fakat bazı sorunlar yaşıyorum 50.C de yaktığım kazan petekler sıcak olmasına rağmen ev hiç ısınmıyor kutup dairesi gibi soğuk oluyor herkes ben 40. 43C derecede evim fırın gibi sıcak oluyor diyorlar benim de moralim çok bozuk 7 bin küsür lira para verdim fakat hiç ısınamıyorum
    ve günde 2 torba(2x25 kg) ATAKAŞ ceviz kömürü yakmama rağmen ev buz gibi sizlere bir kaç sorum olacak değerli dostlar

    1-) müstakil ev için günde 2 torba çok değil mi
    2-) 50 c de yakmama rağmen ev niçin ısınmıyor bizim mahalde 40 43 arası yakanlar ısınırken ben niye battaniye ye mahkumum

    ne yapmam lazım gerçekten verdiğim para boşa gitti ona mı yanıyım günde 3-4 saatte bir kazanlar uğraştığımamı yanıyım
  • liberty_15 L kullanıcısına yanıt
    Üstat bu akşam dikkatini çekti kuandigimiz fındık kömürü torbadan yakıt deposuna başlatırken içinde neredeyse hiç kul toz yok ama binlere gelen yakıt çok tozlu geliyor sebebi ne olabilir.
  • Hocam otomatik klavye kullandığınız için mesajınızı zor anlayabiliyorum. Torbadan çıkan kömür tozsuz ama çıkan kül mü tozlu? Bizim kullandığımız ithal kömürler yıkanmış kömür olduğu için torbaların içi tozsuz olur. Eğer kül kısmı tozlu diyorsanız o da sizin kömürün tam yanıp kule donusmus olmasıdır.

    Mesajınızin ikinci kısmındaki tozlu kısmı tam anlayamadım.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.