Şimdi Ara

Sıcak Havada Çay Harareti Alır Klişesi. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
49
Cevap
1
Favori
1.711
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Sproob

Böyle bir şey cidden var mı?Hava zaten sıcak bi de üstüne sıcak çayı dayıyorsun.Vay efendim çay harareti alır.Çayı içerken de hazmederken de terletiyor bu nasıl hararet almak

Sıcak Havada Çay Harareti Alır Klişesi.
  • buz gibi ice tea der giderim
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kkratoss

Yazın su içersin içersin ama yine de susuzluğunu dindiremezsin ya işte o zaman bir iki bardak çay iç ardından da suyunu içersen susuzluğunu dindirirsin.

Yani çay harareti alır lafı doğrudur.

Bence psikolojik.

O DİYİLDE RİZEDE İÇTİHİMİZ ÇAY AKLIMA GELDİ ŞİMDİ
  • quote:

Böyle bir şey cidden var mı?Hava zaten sıcak bi de üstüne sıcak çayı dayıyorsun.Vay efendim çay harareti alır.Çayı içerken de hazmederken de terletiyor bu nasıl hararet almak

Klişe dediğiniz şey bilimsel olarak doğrudur ve gerçektir.

Vücut ısısının düzenlenmesi beyin tarafından gerçekleştirilir. Ortam ve vücut ısısına göre hipotalamus terleme hızını düzenler ve vücut ısısını sabit tutmaya çalışır.
    İçilen sıcak içecekler ise bir anda vücut iç ısısını ortamın olduğu dereceden çok üst esviyelere çıkartır. Bunu ani ısınma olarak algılayan hipotalamus terlemenin hızlanması yönünde sinya gönderir. Bu sayede vücudunuzda terleme artar. Ortam ısısı değişmemsine rağmen terlemenin artmasıyla vücut ısısı düşmeye başlar ve serinlik hissedersiniz. Çaydan ziyade sıcak herhangi bir içecek bu etkiyi sağlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: master of darkness

Çaydan hazzzetmeyen tek Türk ben miyim?İş yerinde millet bardak bardak çay içiyor..

+1

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • piston aşağı indi mi harareti görürsün.
  • quote:

Orijinalden alıntı: master of darkness

Çaydan hazzzetmeyen tek Türk ben miyim?İş yerinde millet bardak bardak çay içiyor..

Kovaylami icmesini bekliyorsun kimisi delisi.caysiz duramaz.ondandir o

• quote:

Evet dostum sıcak havada çay içilirse vücut serinler.Nasıl mı?

Sıcak havada çay içilince vücudun iç ısıs, deri ve cilt ısısına göre daha da artar ve arada oluşan sıcaklık farkından dolayı vücut iç ısısına göre, vücut dış ısısı daha düşük olmuş olur.Bu da insanda bir ferahlamaya yol açar.Zaten serinlemek için vücudun dış ısısının düşürülmesi gerekir.Çok sıcak havada eğer vücut iç ısısı ile dış ısısı arasındaki farkı, dış ısının lehine arttırırsan, bu sende ferahlama hissi uyandıracaktır.

• Yaz-kış her gün bir demlik çay içiyorum. Buna tezat olarak da her gün en az 2 litre genelde soğuk, bazen serin su içiyorum. Çay iyidir ama su da içmeniz lazım.

• adamın içinide yakacaklar
  • Marlboro mentollü harareti alır gardaş :) için ferahlar yani :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Paradise_

Yok öyle bir şey hadi sıcak havada içini ısıtırda..Hararet ne alakadır ya

yazın sürekli çay içen birisiyim normaldede çok icerim bodrumun 40 derece güneşinde calışrız o kadar su aradıgımı hatrlamıyorum. bence kesinlikle harereti alıyor ama bu 2-3 bardak içmelde değil sürekli içmek gerekir. sırf su içmiyorum diye çay içmeyi azalttım
  • Aksine, vücuttaki suyu azaltır diye biliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _bluescream_

quote:

yazın sürekli çay içen birisiyim normaldede çok icerim bodrumun 40 derece güneşinde calışrız o kadar su aradıgımı hatrlamıyorum. bence kesinlikle harereti alıyor ama bu 2-3 bardak içmelde değil sürekli içmek gerekir. sırf su içmiyorum diye çay içmeyi azalttım

Kansızlık yaptığı için su ihtiyacıda kalmıyor haliyle.

• Çöl deki insanlar sıkça çay içerler National Geographic'de izlemiştim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Cahil misin?

Sıcak havada içilen çay terletir doğru, ama terlerken vücut ısısını tere boşaltır yani vücut ısısı suyla birlikte buharlaşır. Çayı içtikten 5 dk sonra terlersin bunalırsın ama 10,15 dk sonra rahatlarsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Psikoanaliz

quote:

Cahil misin?

Sıcak havada içilen çay terletir doğru, ama terlerken vücut ısısını tere boşaltır yani vücut ısısı suyla birlikte buharlaşır. Çayı içtikten 5 dk sonra terlersin bunalırsın ama 10,15 dk sonra rahatlarsın.

amanda aman

ayrıca soğuk havada buzlu su içmekte fayda getirecektir

şaka maka iyi bug bulduk he

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vict0ry -- 27 Nisan 2013; 19:57:55 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Psikoanaliz

quote:

Cahil misin?

amanda aman

ayrıca soğuk havada buzlu su içmekte fayda getirecektir

şaka maka iyi bug bulduk he

troll müsün nesin git bi araştır.

• yalan dolan ayran için
  • Tabi oğlum araba bile hararet yaptığında harareti gidersin diye motora kaynar su döküyoruz.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.