Şimdi Ara

Sıcak Çikolata Kilo Aldırır Mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
5.746
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Spinazola -- 21 Şubat 2016; 14:02:01 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Sıcak Çikolata Kilo Aldırır Mı?

Sıcak çikolata, soğuk kış günlerinde keyifle tüketilen bir içecektir. Ancak sıcak çikolatanın kilo aldırıp aldırmadığı merak edilen bir konudur.

Sıcak çikolatanın kalorisi, içeriğine bağlı olarak değişebilir. Genellikle bir fincan sade sıcak çikolata yaklaşık 150-200 kalori içerir. Ancak sıcak çikolataya eklenen şeker, krema veya diğer tatlandırıcılar kalori miktarını önemli ölçüde artırabilir.

Cevabı: Evet ve Hayır

Sıcak çikolata, aşırı tüketildiğinde kilo alımına katkıda bulunabilir. Ancak ölçülü bir şekilde tüketildiğinde kilo alımına neden olma ihtimali düşüktür. Sıcak çikolatanın kilo alıp aldırmayacağı, aşağıdaki faktörlere bağlıdır:

• Kalori Alımı: Sıcak çikolatanın kalori içeriğini hesaba katmak önemlidir. Aşırı kalori alımı kilo alımına yol açabilir.
    • Şeker Eklenmesi: Sıcak çikolataya eklenen şeker, boş kaloriler içerir ve kilo alımına katkıda bulunabilir.
    • Yağ Eklenmesi: Krema veya tam yağlı süt gibi yağ eklemeleri de kalori miktarını artırabilir.
    • Porsiyon Boyutu: Büyük porsiyonlarda sıcak çikolata tüketmek daha fazla kalori alımına yol açar.

Sonuç

Sıcak çikolata, ölçülü bir şekilde tüketildiğinde kilo alımına neden olma ihtimali düşüktür. Ancak sıcak çikolataya eklenen şeker, yağ veya büyük porsiyonların tüketilmesi kilo alımına katkıda bulunabilir. Sağlıklı bir diyetin parçası olarak sıcak çikolatanın tadını çıkarırken kalori alımını kontrol etmek önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Hayvansal sütle içersen yapar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ciclista kullanıcısına yanıt
    Sütsüz hocam
  • Yapar hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Normal yemeklerini az yağlı yiyorsan zararı olmaz o zaman.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: darknes1905

Yapar hocam

+1 Sıcak olduğu için vücutta ısıyı yükseltir sıcak çikolata. O yüzden vücut da kendi ısısını normal değerlere çekmek için efor sarfeder, böylece kilo bile verebilirsiniz, afiyet olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: Closer

quote:

Orijinalden alıntı: darknes1905

Yapar hocam

+1 Sıcak olduğu için vücutta ısıyı yükseltir sıcak çikolata. O yüzden vücut da kendi ısısını normal değerlere çekmek için efor sarfeder, böylece kilo bile verebilirsiniz, afiyet olsun

Hiç böyle düşünmemiştim. Güzel bir bakış açısı gerçekten tebrik ediyorum. Deneyeceğim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Antidepresan kilo aldırır mı!
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sıcak çikolatada neredeyse aynı miktardaki kola kadar şeker var.
  • Tabii ki aldırır. Onun içerisinde de şeker var. Siz + şeker takviyesi yapsanız da yapmasanız da. Benim tavsiyem (eğer kilo probleminiz var ise) günde 3-4 fincan yeşil çay içmeniz. Sabahları da aç karnına yarım limon sıkılmış, bir fincan ılık su.
  • Closer kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekkürler hocam da şeker falan varmış içinde o yüzden biraz çekingenim
  • quote:

Orijinalden alıntı: berkan0zmen

Tabii ki aldırır. Onun içerisinde de şeker var. Siz + şeker takviyesi yapsanız da yapmasanız da. Benim tavsiyem (eğer kilo probleminiz var ise) günde 3-4 fincan yeşil çay içmeniz. Sabahları da aç karnına yarım limon sıkılmış, bir fincan ılık su.

Sağolun hocam tavsiyeniz için
  • Bence çok gereksiz kalori hiç bulaşma
  • kakao yüksek kalorili bir ürün diye biliyorum.
  • Şekersiz kahve ve kakao tüketebilirsin kilo aldırmazlar :) ama bu aldırır ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: cizgisiz

Şekersiz kahve ve kakao tüketebilirsin kilo aldırmazlar :) ama bu aldırır ...

İnternette araştırdım kilo verirsiniz vs. gibi şeyler yazmışlar içinde şeker olmasına rağmen nasıl kilo verdirebilir ki bu içecek
  • Sonunda bi cikolata eki var lütfen

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.