Şarjı iyi gidecek telefon tavsiyesi
Arkadaşlar Samsung A52 cep telefonu kullanıyorum iki yıldır ve şarjı artık bitik durumda. Günü çıkarmıyor ve çoğu zaman mağdur ediyor. 4-5 saat maksimum gidiyor diyebilirim. Bana şarjı iyi gidecek telefon öneriniz var mı? Bütçe yok kafamda duruma göre bakacağım. Sosyal medya ve aramalar için kullanıyorum telefonu öyle çok kallavi bir şey olmasına gerek yok. Poco X6 Pro düşünüyorum mesela ama kronik sorunları var deniyor. Tavsiyelere açığım arkadaşlar. Dediğim gibi önceliğim batarya süresi ama. Sürekli priz aramakla geçiyor günüm.
70-80k bandında sistem tavsiyesi
Dostlar selam. Arkadaşa sistem topluyoruz. Kart 4070 ti süper olacak. Ram 32 gb ddr5, ssd ise samsung 990 pro heatsink modeli. Kafamızı kurcalayan ve biraz da uzak kaldığımız konu ise işlemci ve anakart seçimi. 12700k gibi bir işlemci uzun vadede götürür ama son iki üç senede işlemci piyasası ne durumda pek bir bilgimiz yok açıkçası. Ben 12700f kullandığım için bu işlemciyi alınabilir buluyorum ama eksik gedik bir şey de yapmayalım istiyorum. Önermemin sebebi ise Rdr 2 gibi bir oyunda bile maksimum yüzde 40'ını kullanıyor işlemci. Bayağı güçlü yani ama atıyorum üzerine iki üç bin ekleyip daha güncel ve çok daha güçlü modern bir işlemci alınabiliyorsa da onu alalım. Arkadaş en az 5 yıl kafası rahat etsin istiyor. Anakart konusunda ise tamamen bilgisiziz. Boyutu ve yapısı çok değiştiriyor zannedersem. Bize 2 tane m2 yuvası ve 4 tane de ram yuvası olan ddr5 yüksek hızları destekleyen bir anakart lazım. Sistemi anakart üzerine kurduğumuz ve öyle kolay kolay da sökülüp upgrade edilir bir parça olmadığı için anakarta önem veriyoruz. Ekstra olaraksa işlemcide kesinlikle sıvı soğutma olacak. Bir de psu olarak ileriye dönük 850 watt gold full modüler psu düşünüyoruz. Kasaya dahil bir psu elbette güzel olur şayet öyle bir kasa varsa. Full modüler olması ise kablo karmaşası yaşanmaması için elzem. Şimdiden teşekkür ederim.
Ha bu arada, ekran kartını farklı bir yerden peşin fiyatına taksitle alma durumumuz var. Yani bize ekran kartsız bir kasa da yarıyor şu aşamada. Bahsettiğim bileşenlere yakın ekran kartsız bir kasa var mı kafanızda?
Gaziantep'te Günübirlik Kiralık Ev
Arkadaşlar selam. Cuma'dan pazara kadar Gaziantep'te konaklama durumum var. İşin aslı kız arkadaşım oralı ve baş başa kalabilmek adına soruyorum. Daha önceki gidişimde otelde kalmıştım. Bu günübirlik kiralık evlerde işleyiş nasıl oluyor kız arkadaşımı eve sokabilir miyim? Otele sokamıyorum malum. Diyeceksiniz oda tut ama onun kimlik bilgilerini paylaşmak da istemiyorum. Bu günübirlik kiralık evlerde ben ev sahibinden anahtarı alıp kafama göre takılabiliyor muyum? Sahibinden üzerindeki bazı ilanlarda resepsiyondan söz ediyor çünkü. Resepsiyon varsa ne anlamı var.
Bir de oteldeki görevliye para yedirsem görmezden gelir mi acaba kız arkadaşımı odaya alırken? İlla ki başına gelenler olmuştur burada yaş ortalaması yüksek. Bir fikir verin.
Selam. Ttnet'in verdiği ZyXel modemden bıkıp usanınca şu aşağıdaki modemi aldım ancak ben portlara hiç dikkat etmemiştim. Benim mevcut ZyXel modemde ince uçlu dsl girişi var ve ince uçlu internet kablosunu ona takıyordum. Bu aldığım modemde ise yok ve bu sebepten kurulumu yapamadım. Wan girişi var sadece. Dsl ile aynı işlevi mi görüyor bilmiyorum ancak bendeki ince dsl kablosunu takınca interneti tanımadı doğal olarak. Şimdi ben bunu iade edip dsl girişi olan bir modem mi almalıyım yoksa başka bir çözüm yolu var mı dönüştürücü falan?
Zotac 3070 Ti Trinity çok sesli çalışıyor.
Arkadaşlar kart azıcık yük altına girse fanları deli gibi dönmeye başlıyor. Sıcaklık 70'i geçmesin yeter ki bas bas bağırıyor. Hani yük altında da değil çoğu zaman yeri geliyor yüzde 70 yük altında bile bağırmaya başlıyor. İnternette araştırdım biraz bu modelde kronik bir problemmiş galiba. Sessiz modu falan da yok ki aktif edeyim. Fanları nasıl yavaşlatabilirim Afterburner gibi programlar dışında? A Plague Tale Innocence oynayamıyorum sesten. İşlemcide sıvı soğutma falan var kasa içi sirkülasyonunda da problem yok. Dediğim gibi bu model ile alakalı benzer sorun yaşayan insanlar var reddit'te falan. Ne yapılabilir?
Arkadaşlar selam. Bugüne değin aldığım bütün mouseları istisnasız tekerlekleri bozuldukları için değiştirmek zorunda kaldım. En son dokuz ay önce aldığım Steelseries Sensei Ten mouse'un da orta tekerleği teklemeye başladı. Sayfa kaydırırken veya ses açıp kısarken üç beş seferde bir geriye doğru kaydırmışım gibi tekleme yapıyor. Bana mouse tekerleği kolay kolay bozulmayacak bir mouse öneriniz var mı?
Display Port Çoklayıcı ?
Arkadaşlar selam. Kasayı takılı olarak kullandığım monitöre ikinci olarak PS5 bağlamamı ve aralarında geçiş yapmamış sağlayacak bir aparat var mı? Yerim yok çünkü ikisini de aynı monitöre bağlamam gerekecek. Tak çıkar yapmak da istemiyorum uğraştıracaktır.
Arkadaşlar selam. Başlıktaki bu iki oyunu pc'de en stabil şekilde nasıl oynayabilirim? Feci merak ediyorum. Bir de Detektif Fırtına var.
Swarm - Amazon Prime Video
Donald Glover'ın bu dizisi Ni'jah isimli bir pop şarkıcısını takıntı yapan genç bir kızın yaşadıklarını anlatıyor. Deneysel tabirini sevmiyorum aslında ama Glover gene bir şeyler denemiş. Cesur bir dizi. Ciddi çıplaklık ve şiddet var. Billie Eilish'in oynadığı dördüncü bölüm ve bu bölümdeki meditasyon sahnesi dizinin zirvesiydi. Glover başroldeki karakteri yaratırken Don Draper ve Tony Soprano'dan esinlendim demiş. İki karakteri de bilmiyorum açıkçası dizileri izlemedim ama müthiş tekinsiz ve rahatsız edici bir karakteri canlandırmış Dominique Fishback. Kısa bir mini dizi zaten göz atmakta yarar olabilir. Mini dedim ama ucu da ufaktan açık bitti aslında belki devamı gelir.
Hangisini almalı? Bir türlü karar veremedim.
Selam. Şu iki model arasında gidip geliyorum. Biri VA panel ama ekran yenileme hızı ve tepki süresi çok iyi, diğer ips ama ölü piksel çok sık çıkıyor diyorlar. Ne yapacağımı bilemedim.
Bilincin her türlüsü hastalıktır.
|
''Bu devir, sıradan insanın en parlak zamanı; duygusuzluğun, bilgisizliğin, tembelliğin, yeteneksizliğin, hazıra konmak isteyen bir kuşağın devridir. Kimse bir şeyin üzerinde durup düşünmüyor. Kendisine bir ülkü edinen çok az. Umutlu birisi çıkıp iki ağaç dikse herkes gülüyor: "Yahu bu ağaç büyüyünceye kadar yaşayacak mısın sen?" Öte yanda iyilik isteyenler, insanlığın bin yıl sonraki geleceğini kendilerine dert ediniyorlar. İnsanları birbirine bağlayan ülkü tümden yitti, kayıplara karıştı. Herkes, yarın sabah çekip gidecekleri bir handaymış gibi yaşıyor. Herkes kendini düşünüyor. Kendisi kapabileceği kadar kapsın, geride kalanlar isterse açlıktan, soğuktan ölsün, vız geliyor.'' -Delikanlı, Fyodor Dostoyevski ''Vaktiyle onların arasına karışmıştım; başkalarını taklit edeyim dedim. Baktım, soytarıya dönmüşüm. Adına zevk dedikleri her şeyi denedim; gördüm ki başkalarının zevki bana yaramıyor. Her yerde, her zaman yabancı olduğumu hissettim. Diğer insanlarla aramda en ufak bir ilgi dahi yoktu.'' |
Son Giriş: 16 dk. önce
Son Mesaj Zamanı: 4 sa.
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 16.589
İkinci El Bölümü Mesajları: 302
Konularının görüntülenme sayısı: 83.172 (Bu ay: 1.812)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 4.439 (Bu hafta: 4)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Oyun