|
Dostlar selam. Arkadaşa sistem topluyoruz. Kart 4070 ti süper olacak. Ram 32 gb ddr5, ssd ise samsung 990 pro heatsink modeli. Kafamızı kurcalayan ve biraz da uzak kaldığımız konu ise işlemci ve anakart seçimi. 12700k gibi bir işlemci uzun vadede götürür ama son iki üç senede işlemci piyasası ne durumda pek bir bilgimiz yok açıkçası. Ben 12700f kullandığım için bu işlemciyi alınabilir buluyorum ama eksik gedik bir şey de yapmayalım istiyorum. Önermemin sebebi ise Rdr 2 gibi bir oyunda bile maksimum yüzde 40'ını kullanıyor işlemci. Bayağı güçlü yani ama atıyorum üzerine iki üç bin ekleyip daha güncel ve çok daha güçlü modern bir işlemci alınabiliyorsa da onu alalım. Arkadaş en az 5 yıl kafası rahat etsin istiyor. Anakart konusunda ise tamamen bilgisiziz. Boyutu ve yapısı çok değiştiriyor zannedersem. Bize 2 tane m2 yuvası ve 4 tane de ram yuvası olan ddr5 yüksek hızları destekleyen bir anakart lazım. Sistemi anakart üzerine kurduğumuz ve öyle kolay kolay da sökülüp upgrade edilir bir parça olmadığı için anakarta önem veriyoruz. Ekstra olaraksa işlemcide kesinlikle sıvı soğutma olacak. Bir de psu olarak ileriye dönük 850 watt gold full modüler psu düşünüyoruz. Kasaya dahil bir psu elbette güzel olur şayet öyle bir kasa varsa. Full modüler olması ise kablo karmaşası yaşanmaması için elzem. Şimdiden teşekkür ederim. Ha bu arada, ekran kartını farklı bir yerden peşin fiyatına taksitle alma durumumuz var. Yani bize ekran kartsız bir kasa da yarıyor şu aşamada. Bahsettiğim bileşenlere yakın ekran kartsız bir kasa var mı kafanızda? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zebercet -- 7 Ekim 2024; 8:25:50 > |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt