.
.
.
.
Hayırdır Olum Siz ne Ayaksınız ?
Noluyo lan burda .
Gazze diye bişey kalmayacak
Şimdi gazze ve batı şeriada bulunan Arabların dedeleri Lawrence ile birlikte mehmetçiğe kılıç kaldırırken düşünecekti bu sonucu . Ingilizle yattınız ve Israili doğurdunuz . Allahın sopası dedikleri şey bu olsa gerek işte . Etme bulma dünyası .
Haifa limanının eski arapça adı Akka'dır . 1917 Akka kalesine o devrin teknolojik olarak en ileri alman toplarını yerleştirmiş ve namluları denize yöneltmişiz . Her birinin başında mehmetçik pür dikkat bekliyor . Ilerde denizin ufkunda ingiliz zırhlıları çıkartma yapmak için bekliyor ama toplar yüzünden yanaşamıyorlar . O sırada kalenin kapılarını çalan kara çarşaflı araplar mehmetçiğe "size sıcak pide , yemek getirdik" diyorlar . Saf anadolu çocuğu bunları içeri alıyor . Ve mehmetçikler sırtlarından hançerleniyor . "Ana beni sırtımdan vurdular" değimi türkçeye bu olayla yerleşmiştir . Ingilizler ellerini kollarını sallıya sallıya akkaya çıkıyorlar ve oradan kudüs ve suriye içlerine saldırıyorlar . Bu sırada nablusta karargah komutanı olan Atatürkün güzel bir beddua ettiği söylenir .
Yani haifa Araplar tarafından Türklerden zaptedilmiştir . Ama şu anda o şehirde bi tane bile arap yaşamıyor düşünün !
Yetmez , müstehak size bu yaşadığınız acılar . Din kardeşiymiş . Ulan riyaddaki adam bunları düşünmüyorsa ben niye düşünecekmişim hea !? Christiano Ronaldo ile kılıç sallar onlar en fazla . Adam petrol parasıylan sarayını daha çok altınla kaplamakla meşgul . Suudiler israil ile askeri işbirliği içindeler ne zamandır . Dubai diye bir şehir inşa ettiler kutsal topraklarda . Ikinci las vegas resmen . Günah şehri yani . Fuhuş , kumar , uyuşturucu ne ararsan var . Bunlar mı örnek Müslüman !? Arap keyfi için anasını , kardeşini ve hatta halkını bile satar . Benim halkım filistinde yemende libyada suriyede katledilecek , mülteci olacak ben de nusrette kameraya artistlik yaparak altın kaplama biftek yiyecem hea ! Petrol parasıylan aslanla poz verip en pahalı spor arabalarını alıp onları garajda yatırmalar falan bitmez abi örnekler ...
Peygamber Efendimiz(S.A.V)'in halkı işte bugün bu haldedir !
Petrol parasıylan halkını bilinçlendirip bilime yatırım yapsaydı şu anda ne israili kalırdı ne de Amerikası . Nasıl olsa para sürekli yağıyor ; ulan o petrol parasıylan gerekirse uçaklarla moğolistandan toprak getirir çölü yeşillendirir ormanlık alanlar oluştururdum . Arabda akıl olsaydı zaten en başta Osmanlıya ihanet etmezdi .
Hiç bilir misiniz acep Filistin Kurtuluş örgütü pkkyı özgürlükçü bir örgüt olarak tanır ve Kürdistanın bağımsızlığına destek verir !? Israil evet düşmanımızdır fakat Arab için dost demek doğru değildir .
Yunan 1919'da izmire çıkmış , gelmiş yerleşmeye , alacak egeyi bizden , kovacak türkleri . 9 milyon nüfusumuz kalmış 1919'da . Bu 9 milyondan 200 bin kişilik bir ordu kurduk . Tarihimizin askeri , ekonomik ve nüfus açısından en beter döneminde bu rezalete 3 yıl katlanıp kıçımızda don , ayağımızda çarık yokken tek atımlık mermiyle yunanı 1922'de denize döktük . Yunanın arkasında o dönemin süper gücü Ingiltere varken bir de !
Sene 1948 aynı senaryo farklı aktörler ! Yahudi gelmiş hayfaya . Şehir ve köyler tek tek yahudinin eline geçiyor . Yerleşmeye gelmiş adamlar alıcak arabdan oraları . 400 bin kişiyle Yahudiler 1949da israilin kurulduğunu ilan ettiler . 1 milyar nüfuslu petrol zengini arap alemi birleşip haifadan yahudiyi denize dökemedi . 75 yıldır bekliyor . NOKTA !!!
Arabda milli şuur yoktur . Birlik beraberlik yoktur . Işid israile saldıracağına gitti (hain , acem uşağı , rus yalağı) esatla savaşan normal müslümanları kesti . Israil ile savaşması gereken Saddam gitti Iran'a ve Kuveyt'e saldırdı . Ilk israil arap savaşında sen öne çıkarsın ben öne çıkarım diye aralarında çıkan kıskançlık krizinden 400 bin kişilik israile yenildiler .
Yani Allah yardımcıları olsun ama daha çook acılar çekecekler böyle giderse . Israil 8 milyon olmuş . Geçti bolunun bazarı . Bitti o iş . Soğuk su . Atı alan üsküdarı geçti .
Arkadaşlar kutusu , adaptörü cdsi falan herşeyiyle duruyordu kaldırımda . Evde fişe taktım çalışıyor ama tabi bağlantı yapmadım .
Şimdi ben annemin evine kablonetten abonelik başlatacaktım . Modeminiz varsa aylık 20 TL modem kirası almıyorlarmış . Bu bulduğum cihazı kullanabilir miyim ? Yani sorum şu aslında . Bu modem başka birinin üzerine zimmetliyse kiralanmış olarak , bu modemi kullanamazsınız deyip bi de üstüne modemi benden alırlar mı ?
Türksat Kablonet Müşteri hizmetlerini aradığımda bana şöyle dediler : " O modem başka bir adreste görünüyorsa kullanamazsınız "
Yani modemin Mac adresiyle iletişim halinde mi oluyorlar ? Anlamadım .
Koyinmiş , nasıl koydular size ama :)
Vay anam vay 5 ayda 40 bin dolardan 19 bin dolara ! İşşşşşş ....
Ulan şu ülkede son 2 yılda rahat yüzellibin kişi keklendi . Çoluğunuzun çocuğunuzun rıskını kaptırdınız resmen .(coin diye yazıldığını biliyoz)Koyinmiş ; sizi koyun etti birkaç uyanık çinli .
Kumar işletmecisi her zaman kazanır ve kumar oynayan da kaybeder . Bu kural ne zaman değiştiki !? Ulan kim kime bedavaya para verir !?
Laptop çıkalı ; hatta onu bırak akıllı telefon yaygınlaşalı kimse artık kasa toplamıyo eskisi gibi . Bi kendinize sorun bakalım şimdiye kadar satılmış en fazla ekran kartı neden hala 20 yıl geçmesine rağmen " geforce 2mx " !? Intel Pentium III'den yediği ekmek sayesinde hala ayakta duruyor .
2000-2001 senelerinde satılan bilgisayar donanımı daha sonraki senelerde satılanın hepsinden fazladır .
Bu kripto saçmalığının arkasında Nvidia , amd ve Intel yoksa bende Taksim'de domalıp eşşek gibi anırmassam adam değilim . Yani Tayvan var bu işin arkasında . Donanım satmak için yaratılmış bir sistem .
Ulan şifrelemek ve şifre çözmek yani encrypting and decrypting ekran kartıyla mı yapılır !? Bu iş gpu ile yapılmazki . CPU ile yapılır . Ekran kartıyla ne alakası var lan bu işin !?
Bana blokchain hash meş demeyin . Kimse kendini kandırmasın . Ben bu işten internet hariç canlı kanlı para gazananı görmedim arkadaş .
Bence her birinize yeni çıkacak animasyon filmlerinin karelerini renderlatıyorlar .
CB Saat 22 de TRT de konuşacak
Evet ulu haşmetlü hünkarımız , hakanımız , hükümdarımız sayın Tayyip Sultan-ı Mehmet han hazretleri Trtye teşrif edeceklermiş . Telefonda dolar ibresini açıp dinliyecem .
Hurdacılık Hakkında Bölüm istiyorum Forumda
Arkadaşlar evet bu konuda forumda fazla konu bulamadım .
Ülkenin ekonomik şartları zorlaştı . Devir eskiyi yenileme devri . Allah'a şükür kira vermiyorum . Küçük bir bahçe ve hangarım var evimin arkasında . İstanbul'dayım . Çalışıyorum ama pandemiden beri düzgün kazanamıyorum . Akşamları boş zamanım oluyo . Gezip sokaklarda metal parçaları topluyorum .
İnanın deposu olan ve bu işe zaman ayırabilene hurdacılık harika bir ek gelir kaynağı . 2 tona yakın metal biriktirdim .
Neler buluyom neler . Sorun şu ki ; bunları ayrıştırmayı tam beceremiyom . Tamam demir ve içinde demir barındıran alaşımı ayırmak kolay çünkü mıknatıs onu çekiyo ama diğerlerini çekmiyor .
Demir-çeliği ayırdık diyelim . Alüminyum , krom , sarı , bakır , zamak vs. bunları nasıl ayırd edicez bilen var mı ?
Diyeceksinizki " kardeş niye ayırıyon , koy hepsini çuvala , kilosu kaç liraysa alsınlar "
İşte öyle yapınca hurda bedavaya gidiyo . Demirin kilosunu 2.5-3 TL den alıyorlarmış . Alüminyum 7-15 arası oynuyormuş . Hele bakırın kilosuna 75 lira veren varmış . Sarı dedikleri alaşımın kilosu ise 30-35 liraymış .
Evet bu konuda bildikleri olan ve tavsiye verecekleri konuya davet ediyorum . Gelin tartışalım ; hem kendi ekonomimize hem de ülke ekonomisine katkıda bulunalım . Birbirimizi aydınlatalım . Resim çekip burda paylaşarak söz konusu cismin hangi metalden meydana getirildiğini çözebiliriz .
Mesela bizim için en uygun fiyatları veren hurda toplayıcılar İstanbul'un neresinde ?
Kim demire daha iyi para veriyor kim alüminyuma daha iyi fiyat veriyor mesela .
Referanslarım Profilimde yazıyor ! |
karakuş1'e 6600gt sattım 29 eylül 2012'de http://forum.donanimhaber.com/m_64478685/mpage_1/f_/key_//tm.htm#64478685 mikail13'e 320gb hdd sattım 12 eylül 2009'da http://forum.donanimhaber.com/m_34394502/mpage_1/key_//tm.htm#34394502 pegasus1881'e FSP epsilon 700w PSU sattım 5 temmuz 2008'de http://forum.donanimhaber.com/m_24517471/mpage_1/key_//tm.htm#24538046 Fallout'a TT Big Thyphoon cpu fanı satılmıştır 2 mart 2008'de http://forum.donanimhaber.com/m_21583238/mpage_1/key_//tm.htm#21583238 Huseyin_198600'a 250 gb maxtor hdd satılmıştır 20 şubat 2008'de http://forum.donanimhaber.com/m_21323446/mpage_1/key_//tm.htm#2134784412E2E1AAF3F142869CE1F1D99647BEE0.jpg |
Son Giriş: 5 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 8 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 2.768
İkinci El Bölümü Mesajları: 314
Konularının görüntülenme sayısı: 74.330 (Bu ay: 477)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 2.839 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic