Şimdi Ara

Arduino ve PIC

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
421
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Elimde arduino uno ve 16F87A mevcut. Ben bu pıc'i programlamak istiyorum. Programını da yazdım fakat pic'e nasıl atacağımı tam olarak idrak edemedim.

Arduino ile ilgili programı yazıyorum ve USB'den direk gönderiyorum. Fakat pıc için ayrı pic programlayıcı gerekiyormuş galiba. Ben de diyorum ki arduino UNO'yu pic programlayıcı olarak kullanabilir miyim ? Yani CSS'den yazdığımı 16F87A'ya arduino vasıtasıyla göndermek, fotoğraftaki gibi bir bağlantı kurmak istiyorum.
    Mümkün müdür, nasıl olur ?

Arduino ve PIC

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi woineer -- 15 Kasım 2014; 14:52:01 >

• Bu Arduino'yu nerden alıyorsunuz??

Fiyatı nedir??
  • Satın alalı 2-3 yıl kadar oldu, fiyatı 50 TL civarındaydı. İnternetten almıştım.
  • takipteyim arduino ile pic programlamak çok iyi olur arduino unonun muadilleri aliexpreste 7dolar başlanngış için ordan alınabilir.
  • Yapılabilir fakat yinede 1 kereye mahsus picin içine bootloader atmak için pic programlayıcıya ihtiyacınız var. Bootloader attıktan sonra pice, belirlediğiniz bir pine buton bağlamak suretiyle o butona basarak bootloaderla başlatırsınız. Bootloaderın yaptığı iş haberleşme pinlerinden gelen veriyi picin program hafızasına yazdırmaktır. Yazılım ve donanıma yeteri kadar hakim olunmadığı zaman sorun yaratacak bir durumdur En azından datasheet okumayı ve kullanmayı bilmek gerekir. Yada hazır bootloader bulunup yüklenebilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2 arduino haberleşmesi
    11 yıl önce açıldı
    Arduino Programlama Yardım
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.