Şimdi Ara

hdd tunes tarama sonucları sizce nasıl

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
779
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selamlar harddisk imi hd tunes ile tarattım, harddisk i muhasebe işlemleri icin kullanıyorum o yüzden problem olmaması önemli.

Benchmark read modunda ; minimum : 2,3 mb /s maksimum 56,2 mb / S , ortalama : 32,80 mb /S olarak cıktı

Error scan modunda 2 tane eror veren sektör cıktı %0,1 olarak yazıyor

Healt bölümüde asagıdaki resimdeki sekilde,

problem varmı sizce ?

hdd tunes tarama sonucları sizce nasıl hdd tunes tarama sonucları sizce nasıl hdd tunes tarama sonucları sizce nasıl

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jajabo -- 29 Ağustos 2014; 19:32:41 >

• windows XP home kullanıyorum,

120 gb harddisk 3 e bölük C:windows / 50 gb D prorgram: / 30 gb E: yedek / 37236 gb

bad sector den kurtulmak icin hatalı alanı 31845 MB ve 31868 MB partition magic ile kullanılmaz alan yapabilirim sanırm ama nasıl yapılacagını bilmiyorum, C windows yüklü olan alanda 30 gb ile 32 gb arasını kullanılmaz alan yapmam lazım sanırm.

Bu partiton magic programı kullanımı hakkında bilgisi olan varmı ?

hatta ssd al disk olmadığı için bozulma şansı daha az
    Amd Fx 8320 , Gigabyte 990XA UD3 , Sapphire R9 280 Dual X , Gskill 8 Gb (2X4Gb) RipjawsX 1600 MHz Cl9 , Seagate Barracuda 1 TB HDD , Sandisk 128GB Standart Sata 3.0 SSD Corsair Carbide 200R 550 W , Zalman CNPS12X , Aoc E2262Vw , Logitech G103 , Logitech G300s , Logitech X530 , Logitech Driving Force GT
  • quote:

Orijinalden alıntı: AhmetY58

bence yeni al bu işler önemli bir harddisk parası vermiyeceğim diye çok bilgi gider

hatta ssd al disk olmadığı için bozulma şansı daha az

P4 bilgisayar var anakartin resmini ekletecegim
    Bunda ssd calisiri mı ?
     hdd tunes tarama sonucları sizce nasıl

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• jajabo kullanıcısına yanıt
    dönüştürücü ile çalışır ama iyi performans vermez

bu sistemle muhasebe programı iyi çalışır mı hangi program var sizde ?
    Amd Fx 8320 , Gigabyte 990XA UD3 , Sapphire R9 280 Dual X , Gskill 8 Gb (2X4Gb) RipjawsX 1600 MHz Cl9 , Seagate Barracuda 1 TB HDD , Sandisk 128GB Standart Sata 3.0 SSD Corsair Carbide 200R 550 W , Zalman CNPS12X , Aoc E2262Vw , Logitech G103 , Logitech G300s , Logitech X530 , Logitech Driving Force GT
  • Bir başka konuda mesaj yazmışsınız ancak haberdar et eklemediğiniz için benim görmem tesadüfi oldu. Aklınzda bulunsun, bir konunuz için cevap bekliyorsanız mesajı yazdığınız kişiyi de "haberdar et" ile bilgilendiriniz ki kendisine bir mesaj yazdığınızı görebilsin.

Diskinize gelirsek; Disk kendisine atfedilen ömrünü çoktan tamamlamış ancak siz ısrarla kullanmaya devam etmişsiniz. Muhtemelen bu disk ile kurulan işletim sisteminde takılma, donma, kilitlenme, rest atma gibi tüm faaliyetler çeşitli zamanlar da gerçekleşiyor olmalı. Ayrıca bu bilgisayarda çok yavaş çalışıyor olmalı. Disk için yorum gereksiz, en kısa zamanda bu diskin yenilenmesi gerekiyor ömrünün son günlerini yaşıyor desek pekte yalan olmaz. Solid diskler sadece işletim sistemini kurmak için kullanılır, bunun gayeside solid diskin yüksek hızlı okuma ve yazma performansından yararlanmaktır. Solid diskler dosya saklamaya, yedeklemeye, program yükleyip kaldırmaya çok uygun değillerdir, zaten boyutları da çok yüksek değildir, yüksek olanlar varsa da çok pahalıdırlar ve sizin sisteminiz için gereksiz bir harcama olur. O neden ile kendinize uygun büyüklükte bir disk almanız çok daha doğru olacaktır kanısındayım.

• quote:

dönüştürücü ile çalışır ama iyi performans vermez

bu sistemle muhasebe programı iyi çalışır mı hangi program var sizde ?

SlmAhmet bey dost üzerinde çalışan orka var. Dos üzerinde oldugundan hızlı çalışıyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    İyi o zaman Windows üzerinde çalışan bir tane olsa o pc işlemezdi

Bu arada arkadaş ssd ler olmaz demiş ama bildiğim kadarıyla bu işlerdeki dosyalar çok buyuk değil sadece kayıtlar ve veriler var

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dopac34

Bir başka konuda mesaj yazmışsınız ancak haberdar et eklemediğiniz için benim görmem tesadüfi oldu. Aklınzda bulunsun, bir konunuz için cevap bekliyorsanız mesajı yazdığınız kişiyi de "haberdar et" ile bilgilendiriniz ki kendisine bir mesaj yazdığınızı görebilsin.

Diskinize gelirsek; Disk kendisine atfedilen ömrünü çoktan tamamlamış ancak siz ısrarla kullanmaya devam etmişsiniz. Muhtemelen bu disk ile kurulan işletim sisteminde takılma, donma, kilitlenme, rest atma gibi tüm faaliyetler çeşitli zamanlar da gerçekleşiyor olmalı. Ayrıca bu bilgisayarda çok yavaş çalışıyor olmalı. Disk için yorum gereksiz, en kısa zamanda bu diskin yenilenmesi gerekiyor ömrünün son günlerini yaşıyor desek pekte yalan olmaz. Solid diskler sadece işletim sistemini kurmak için kullanılır, bunun gayeside solid diskin yüksek hızlı okuma ve yazma performansından yararlanmaktır. Solid diskler dosya saklamaya, yedeklemeye, program yükleyip kaldırmaya çok uygun değillerdir, zaten boyutları da çok yüksek değildir, yüksek olanlar varsa da çok pahalıdırlar ve sizin sisteminiz için gereksiz bir harcama olur. O neden ile kendinize uygun büyüklükte bir disk almanız çok daha doğru olacaktır kanısındayım.

Uyarılarınız icin tesekkürler, arada donma yapıyor ve kitleniyordu ve cok ender de olsa reset atıyordu kendi kendine dediginiz gibi.

evde kullandıgım bilgisayarı ofise götürecegim sanırım uyarılarınız sonucunda aldıgm karar bu. evdeki bilgisayarı da test ettim hd tune ile resimlerini ekliyorum bunada bir bakabilirseniz sevinirim.
    Emeginiz için tesekkürler helal edin.

hdd tunes tarama sonucları sizce nasıl hdd tunes tarama sonucları sizce nasıl hdd tunes tarama sonucları sizce nasıl hdd tunes tarama sonucları sizce nasıl

• quote:

İyi o zaman Windows üzerinde çalışan bir tane olsa o pc işlemezdi

Bu arada arkadaş ssd ler olmaz demiş ama bildiğim kadarıyla bu işlerdeki dosyalar çok buyuk değil sadece kayıtlar ve veriler var

Evet Ahmet bey dediginiz gibi kucuk bilgiler ama önemli bilgiler. Tesekkürler emekleriniz icin

• quote:

Anakartı sata alırsanız raid 1 de araştırın böyle işler için çok iyi birşey (aynı anda 2 diske yazıyor veriyi)

evde kullanıdıgım bilgisayar özetim asagıdaki sekilde Ahmet bey sanırım fazlasıyla yeterli . dediginizgibi raid 1 i de düsünecegim aynı anda yedek olusturuyor hatırladıgım kadarıyla, 320 gb bir tane daha disk almam gerekli sanırım. bilgisayarda takılı olanla aynı boyutta.
    yanıtınız icin tesekkürler

Bilgisayar:
    Bilgisayar Türü ACPI x86 tabanlı bilgisayar
    İşletim Sistemi Microsoft Windows 7 Ultimate
    OS Servis Paketi Service Pack 1
    Internet Explorer 9.0.8112.16421

Anakart:
    CPU Türü DualCore Intel Core 2 Duo E8400, 2000 MHz (6 x 333)
    Anakart Adı Asus P5Q (3 PCI, 2 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Gigabit LAN, IEEE-1394)
    Anakart Çipseti Intel Eaglelake P45
    Sistem Belleği 2048 MB (DDR2-800 DDR2 SDRAM)
    DIMM2: Kingston HyperX KHX8500D2/1GN 1 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (5-5-5-18 @ 400 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz) (3-3-3-9 @ 200 MHz)
    DIMM4: Kingston HyperX KHX8500D2/1GN 1 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (5-5-5-18 @ 400 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz) (3-3-3-9 @ 200 MHz)
    BIOS Türü AMI (03/04/09)
    İletişim (COM ve LPT) Communications Port (COM1)

Görüntü Birimi:
    Görüntü Bağdaştırıcısı ATI Radeon HD 4800 Series (512 MB)
    Görüntü Bağdaştırıcısı ATI Radeon HD 4800 Series (512 MB)
    3D-Hızlandırıcı ATI Radeon HD 4850 (RV770)
    Monitör Samsung SyncMaster T220(G)/MagicSyncMaster T220(G) (Digital) [22" LCD] (H9XQ801620)

Çokluortam:
    Ses Bağdaştırıcı ATI Radeon HDMI @ ATI RV770/790 - High Definition Audio Controller
    Ses Bağdaştırıcı Realtek ALC1200 @ Intel 82801JB ICH10 - High Definition Audio Controller

Depolama :
    IDE denetleyici Intel(R) ICH10 Family 2 port Serial ATA Storage Controller 2 - 3A26
    IDE denetleyici Intel(R) ICH10 Family 4 port Serial ATA Storage Controller 1 - 3A20
    IDE denetleyici Standart Çift Kanallı PCI IDE Denetleyici
    Floppy Sürücüsü Disket sürücüsü
    Disk Sürücüsü ST3320613AS ATA Device (320 GB, 7200 RPM, SATA-II)
    Optik Sürücü HL-DT-ST DVDRAM GSA-4167B ATA Device (DVD+R9:8x, DVD-R9:4x, DVD+RW:16x/8x, DVD-RW:16x/6x, DVD-RAM:5x, DVD-ROM:16x, CD:48x/32x/48x DVD+RW/DVD-RW/DVD-RAM)
    SMART Sabit Disk Durumu OK

Bölümler:
    C: (NTFS) 185.5 GB (84.6 GB boş)
    D: (NTFS) 112.5 GB (15.3 GB boş)
    Toplam Boyut 298.1 GB (99.8 GB boş)

Intel® Matrix Storage Technology with RAID 0, 1, 5 10 support
    Yani destekliyor elinizdeki hdd nin aynısında alırsanız çok daha iyi sonuç alırsınız
    Bu bilgisayarı iş yerinde kullanmayacakaan raid 1 e gerek yok gibi raid 0 senin için daha cazip

• quote:

Intel® Matrix Storage Technology with RAID 0, 1, 5 10 support
    Yani destekliyor elinizdeki hdd nin aynısında alırsanız çok daha iyi sonuç alırsınız
    Bu bilgisayarı iş yerinde kullanmayacakaan raid 1 e gerek yok gibi raid 0 senin için daha cazip

Bilgilendirme icin tesekkürler Ahmet bey
  • O ilk hdtune sonucu nedir oyle dostm nolmus o harddiske oyle... Kim tekmelemis zavalliyi... :/ low level format atmayi deneyebilirsin dostum sonra tekrar hdtune testi yaparsn iyilesme olacaktir :)

AMD Ryzen 5 5500 // MSI B550 Gaming // 1x16Gb Kingston 3200Mhz // 500GB Kioxia Nvme // Sapphire RX6600 // Corsair Graphite 230T // 600W Zalman Psu
  • quote:

Orijinalden alıntı: cinayet13

O ilk hdtune sonucu nedir oyle dostm nolmus o harddiske oyle... Kim tekmelemis zavalliyi... :/ low level format atmayi deneyebilirsin dostum sonra tekrar hdtune testi yaparsn iyilesme olacaktir :)

Sonradan ekledigim resimlere baktınızmı orada da bir uyarı veriyor ama kötü mü bilemiyorum anlamını.

spin retry count da bir sıkıntı gözüküyor, diger sonuclar ok diyor

@cinayet13

kardeşim bu işlerdeki ufak bir hata bile binlerce tl ye mal olabilir
  • Sonradan eklediğin farklı bir disk diye yorum yapmadım ama oldukca sağlıklı bir disk 2. resimdeki disk ilk resimdekinin durumu kötü 2 bad sector varken kurtarılabilir hala... windows xp cdsini takıp format ekranında tüm bölümleri silip C: D: E: gibi tek bir bölüm oluşturup C: bir sonraki menüde yanında (hızlı biçimlendir) seçeneği olmayana yavaş biçimlendirmeyi seçerek format atmalısın o diski kurtarabilecek tek çözüm bu ama büyük bir oranla rahatlatıcagına inanıyorum evindeki bilgisayarı bosuna götürme iki program calıstırmak için onarılmaz bişey değiş...

AMD Ryzen 5 5500 // MSI B550 Gaming // 1x16Gb Kingston 3200Mhz // 500GB Kioxia Nvme // Sapphire RX6600 // Corsair Graphite 230T // 600W Zalman Psu
  • quote:

başka bir sorunuz olursa her zaman sorabilirsiniz

@cinayet13

kardeşim bu işlerdeki ufak bir hata bile binlerce tl ye mal olabilir

Biliyorumda bence abartı bir bad sector vs yok ben diyorum ki low level format denensin burda paylaşsın tekrar sonucları bakalım hala diskin durumu kötü o hayat kısmındakiler düzelmemiş o zaman tamam boşa evindeki bilgisayarı götürmesin... en kötü casper amcadan bitane g3220li makine alsın 800tl ye :) içinde orjinal işletim sistemi ofis yazılımı hediye olan :)

• cinayet13 kullanıcısına yanıt
    bencede götürmesin
    dos üzerinden olduğu için raid 1 yapabileceği herhangi bir sistem olur
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.