Şimdi Ara

hız sabitleme, c.control gereklimi...? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
477
Cevap
5
Favori
21.192
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sık vites değişimlerinde.?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: malzemec

Bundan sonra yeni araç alacağımda, kesinlikle cc. Olmasına bakıcağım,
    Ayrıca kendinden kararan ayna, far yapmur park sensörlerinin olmasını araştırıcağım...
    GOLF 1.2 tsı CIMFORTLINE dsg 105 hp 175 tork aracı görünce, BASİRETİM BAĞLANDI.; Vw. Alma heyecanı ile
    ARACTA CC VARMI SENSÖRLER TAMMI
    hiç ilgilenmedik .
    İlk gün kullanımımdan sonra eksikliğini hissettim...
    ARACTA:
    Cc.
    Far
    Yağmur
    Park
    Sensörlerinin olması
    Olmasa olmazım Artık
    Bu araca. 65.000 tl verdim 0 aldım anadolu yakasından doğru otomotıvden aldım,
    +90-532-4183357. Sıfır
    Vw. Satıyorlar.
    Bayiden birkaç bintl daha uygun
    Tavsiye ederim.
    Ben pek gerekli bulmuyorum şehirler arası yolculuk çok monoton oluyor.
  • quote:

Manuelde devre dışı kalıyormu,
    Sık vites değişimlerinde.?

Debriyaj ve frene basınca devre dışı kalıyor. Gaza basınca devre dışı kalmıyor araç gaz alıyor fakat hız azalınca sabitlenen yerden devam ediyor. Ben şehir içinde dahi çok kullanıyorum (En azından 3. viteste gidebildiğim yerlerde). Arabayı cc tuşları ile hızlandırıp yavaşlatıyorum.
  • Arkadaşlar 2 aracım var,
    Şirket araç verdi birisini satacağım,
    Polo 1.2 tsı 90 hp dsg comortlıne
    Golf tsı 105 hp dsg comfortlıne
    Polo biraz dolu, cam tavan, c control , park far yağmur sensörleri;
    Golf sade ce comfortlıne donanımına sahip
    Park sensörü dahi yok. Ama "GOLF"...
    SİZCE HANGİSİNİ SATMALIYIM...
    Fikir verirseniz , yönlenmeme yardımcı olursunuz şimdiden,
    Teşekkürler...

• malzemec kullanıcısına yanıt
    Yok hocam

• quote:

Ayrıca kendinden kararan ayna, far yapmur park sensörlerinin olmasını araştırıcağım...
    GOLF 1.2 tsı CIMFORTLINE dsg 105 hp 175 tork aracı görünce, BASİRETİM BAĞLANDI.; Vw. Alma heyecanı ile
    hiç ilgilenmedik .
    ARACTA:
    Cc.
    Far
    Yağmur
    Park
    Sensörlerinin olması
    Olmasa olmazım Artık
    +90-532-4183357. Sıfır
    Vw. Satıyorlar.
    Tavsiye ederim.
    çok uzun yolculuklar yapmis biri olarak, eger uygunsa taktirin derim.

Daha once hiç kullanmiyordum, bir kere denedim daha birakamadim
    hizinizi iki dugme ile arttirip dusurebiliyorsunuz zaten. Dikkatli olursaniz ayaklarinizla mudahaleye gerek duymadan saatlerce rahat yolculuk yaparsiniz

• quote:

Arkadaşlar 2 aracım var,
    Teşekkürler...

Golfü sat. Donanımlı araba satarken daha çok zarar ettirir. Yine almak istediğinde zarar etmezsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: dusau

quote:

Arkadaşlar 2 aracım var,
    Teşekkürler...

Golfü sat. Donanımlı araba satarken daha çok zarar ettirir. Yine almak istediğinde zarar etmezsin.

Alıntıları Göster
    Cruise Control sistemine olumsuz bakacak biri yoktur herhalde.
    Aracımda var ve en çok sevdiğim donanım bu.

Hız sabitleyici uzun yolda, şehirler arası yollarda kesinlikle çok gerekli bir donanım. Bundan sonra alacağım araçlarda mutlaka bu özellik olacak.
    Ancak hız sınırlayıcı için aynı şeyi söyleyemem. Deneme amaçlı bir kaç defa kullandım. Risk gördüm kendime göre. O nedenle artık kullanmıyorum.

Hız sınırlayıcının sakıncası şu; gazlayarak kurtaracağınız ufak tefek durumlarda, eğer hız sınırlayıcıyı açık unutursanız kaza bile yapabilirsiniz.
    Gerçi emniyet olarak dip gaz yapıldığında zemindeki butona basıldığında devreden çıkıyor ama bu yeterli değil bana göre.
    Mesela sollama anında hız sınırlayıcı devrede ise çok büyük risk altındasınız. Buna dikkat edin derim.

Ama hız sabitleyici kraldır. Ona laf yok.

• dusau kullanıcısına yanıt
    Sağolasın,
    Çok doğru...

• quote:

hiç ilgilenmedik .
    ARACTA:
    Cc.
    Far
    Yağmur
    Park
    Sensörlerinin olması
    Olmasa olmazım Artık
    +90-532-4183357. Sıfır
    Vw. Satıyorlar.
    Tavsiye ederim.
    Her iki donanımda aracımda mevcut. Ve bence her ikisi de iyi ancak elzem değil.
    Hız sabitleme daha çok uzun yolda işlevsel bir donanım. Şehir içinde pek pratik olmayabilir.
    Hız sınırlandırıcıyı Çanakkale'de şehir içinde kullandım. Oldukça işime yaradı. Ama İstanbul da gereksiz kalıyor.

kullanılmasına kullanılıyor ama her vites değiştirişinde devreden çıkıyor yeniden devreye alman gerekiyor. otomatik vitesde ki rahatlık manuelde yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: degobar

kullanılmasına kullanılıyor ama her vites değiştirişinde devreden çıkıyor yeniden devreye alman gerekiyor. otomatik vitesde ki rahatlık manuelde yok
    Hız sabitleyici benim için olmazsa olmazdır. Aynı hızda ayakla gaz verirken anlık tüketim (önceki benzinli aracımda) 8,5 litre iken sabitleyici ile aynı hız ve yolda yapılan denemede 5,5-6 litreye düşüyordu. Yeni dizel aracımda aynı yolda gaz pedalı ile 5,8 litre tüketim, 4,7 litreye kadar düşüyor. Bizzat test ettiğim için 400-500 km uzun yolda sabitleyicinin etkin kullanımı ile 20 TL ye varan bir tasarruf sağlayabilirsiniz.

Otomatik vitesli araçlarda nasıl bilmem ama manuel vitesli araçlarda aracı artık parmaklarınızla kullanabiliyorsunuz. Diyelim 80 km hızla gidiyorsunuz önünüze bir kamyon çıkıyor ve yavaşlamanız gerekiyor. Sağ alt tuşa tıklayarak veya hafifçe frene basarak sabitlemeyi devreden çıkarıyorsunuz. Manevranızı tamamlayıp tekrar 80 km hıza dönmek istediğinizde R tuşuna basıyorsunuz bu kadar. Hızınızı ikişer km artırıp azaltmak için de sol
    elinizin parmaklarını kullanıyorsunuz. Bir iki günlük pratik yapmak yeterli oluyor.

Kesinlikle kullanımı zevkli ve vazgeçilmeyecek bir zımbırtı.

• Erzurum lu E kullanıcısına yanıt
    Kaliteli yakıt ile; c c. Çok daha iyi sonuç veriyor. Tasarruf garantili hale geliyor.
    Gaz tepkilerini, araç kendi yol şartlarına göre sabitlediği için, insan hatalarını örtüyor...
    Anladımki c. Control şart...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malzemec -- 16 Haziran 2014; 18:45:44 >
  • degobar kullanıcısına yanıt
    Forumda bazı arkadaşlar , farklı söylüyor, anladığım kadarı ile her markanın cc anlayışı farklı, kimi hız değişimi ve yol şartlar iniş çıkışına göre, cc yi devreden çıkarıyor vites geçişlerinde, bazı manuellerde ise vites geçişi cc etkilemiyor.

• mrtu M kullanıcısına yanıt
    Yoğun trafikte denemek kazaya davetiye getirmek gibi birşey.
    Bazen keyif alıyoruz bu cc den bazende bizi tehlikeli ortamlara sokuyor;
    Nerede nasıl kullanıcağımızı kestirdiğimiz anda , cc bir ilaç...

Bazı manueller? hangilerinden bahsediyorsun. manuel vitesde her araçda vites değiştirmede cc devreden çıktığını sanıyorum. (şimdiye kadar kullandıklarımda böyleydi) çıkmayanı var ise marka ve modeli nedir...
    En son örnek Kapadokya gezisinde kiraladığım araçda cc ile yokuş yukarı çıkarken araç devirden düşmeye başladığında vites düşürüyorum cc devreden çıkıyor. otomatik araçlarda devir düştüğünde vites otomatik olarak bir alt kademeye geçtiğinde cc devreden çıkmaz. bu da uzun yolda daha konforlu sürüş demektir.
  • degobar kullanıcısına yanıt
    Forumda marka vermeden bahseden arkadaşlardan alıntı yaptım;
    Ki muhakkaktır. Markadan markaya göre değişkenlik gösterir;
    Cc standart donanıma konması lazım,
    İsteyen kullansın isteyen kullanmasın,
    Araç üretiminde maliyeti devede kulak kalan bi opsiyon aslında,

• quote:

Orijinalden alıntı: degobar

Bazı manueller? hangilerinden bahsediyorsun. manuel vitesde her araçda vites değiştirmede cc devreden çıktığını sanıyorum. (şimdiye kadar kullandıklarımda böyleydi) çıkmayanı var ise marka ve modeli nedir...
    En son örnek Kapadokya gezisinde kiraladığım araçda cc ile yokuş yukarı çıkarken araç devirden düşmeye başladığında vites düşürüyorum cc devreden çıkıyor. otomatik araçlarda devir düştüğünde vites otomatik olarak bir alt kademeye geçtiğinde cc devreden çıkmaz. bu da uzun yolda daha konforlu sürüş demektir.

Astra j kasada vites degisimlerinde devreden cikmiyor diye biliyorum.

Benim h kasada cikiyor, ve istanbul-bodrum arasi 120 ile hic bir sekilde cekisten dusmedi 5. Viteste.

Benim arabada 3 tane dugmesi var, hafizaya alma, hafizadan geri getirme ve iptal etme. Frene bastiktan sonra devre disi kaliyor, ya da vites degistirince ama sonra hafizadan geri getirme tusuna basinca eski hizina cikiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jvcjvc -- 17 Haziran 2014; 19:54:33 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >

• splendidhdmi kullanıcısına yanıt
    OPSİYON FARKI NE KADARDI,
  • CC ARACINIZDA TASARRUFA ETKİ ETTİMİ..?
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.