Şimdi Ara

Fizik kartının son testi 'City of Villains', dual core mu ? Fizik kartı mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
2.449
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İlk testlerinde bekleneni veremiyen ve çok yüksek fiyatlardan satışa sunulan Fizik kartları kullanıcıları büyük bir hüsrana uğratmıştı. Şimdilerde ise üretici firma AGEIA bir çok bug sorununu halletmiş bulunmakta.

Diğer yandan şimdilerde test sonuçları incelenen ve fizik kartını kullanan oyunlar aslında daha bu teknolojinin ilk uygulamaları, o yüzden parça sayılarının ve daha farklı hesaplamaların yapılacağı gelecek dönemleri çokda fazla yansıtmamaktalar.

Fakat "City of Villains" şimdiki uygulamaların en gelişmişi ve ikinci çekirdeği sadece fizik hesaplamaları için kullanabilmekte.

Aynı zamanda kaydırma çubukları ile fizik hesaplamalarının adedi ve kallitesi ayarlanabiliyor. Oyun yazılımsal hesaplamalar kullanmak zorunda kalan oyuncular için aynı seviye ayarındaki yazılım hesaplamalarına tahmini sonuçlar verdirtecek şekilde avantajlar sağlayabiliyor.

Kısaca yazılımsal hesaplamalar donanımsala yetişebilmek için biraz daha az kesin sonuçlar üreterek avantaj sağlamış oluyorlar.

Diğer yandan en üst kalite ayarında yazılımsal ile donanımsal arasındaki hesaplamalarda bir fark bulunmuyor ve ikiside eşit şartlarda yarışıyorlar.

Anandtech'in yaptığı testler doğal olarak fizik kartının en çok belli olacağı ve adil bir rekabetin yaşanacağı en üst seviye ayarında yapılmış. 

Test sonuçlarına göre dünyanın en güçlü çift çekirdek işlemcisi ve en hızlı ekran kartı kullanıldığı zaman fizik kartı sizin performansınızı %25 oranında arttırabiliyor. Eğer tek çekirdek kullanmak zorunda iseniz bu fark %60'a kadar çıkıyor.

Beklenmedik durum ise tek çekirdekli bir makinanın üzerine fizik kartı eklemektense ikinci bir çekirdeğin eklendiğinde performansın daha çok artıyor olması. Zira oyun çift çekirdek optimizasyonuna sahip ve doğal olarak tüm oyun fizik hesaplamalarından oluşmamakta.

Merkezi işlemcinin hızının düşürülerek yapılan testlerde (günümüzde genelde insanların kullandığı işlemci güçleri) fizik kartınının olduğu durumun, fizik kartının olmadığı duruma attığı fark çift çekirdek için %50 ile tek çekirdek için %73 olmuş. Fakat yinede düşük hızlarda bile tek çekirdek üzerine ikinci çekirdeği almak Fizik kartını almaktan çok azda olsa fazla performans verebilmekte.

Diğer ilginç bir test ise yazılımsal tarafta tam hesaplamaların yapılmadığı bir alt seviye fizik ayarında yapılan, kısaca yazılımsal hesaplamaların hille yaptığı test olmuş. Burda Fizik kartının olduğu durum olmadığı duruma göre sadece %20 fark atmış.

Ekran görüntü kalitesi hakkında ise editörlerin görüşleri oyun oynarken bu yazılımsal tarafın yaptığı hilenin sonuçlarının fark edilemiyecek derecede az olduğu dile getirilmiş.

Özet geçmek gerekirse Fizik kartı bir darbe daha çift çekirdek destekli oyunlardan almış durumda ve yazılımsal tarafa oyunların biraz hile yaptırtarak benzer bir deneyimi kullanıcılara yansıtması sağlanmış durumda.

Bu yüzden halen orta seviye kullanıcılar için fizik kartı almak yerine çift çekirdeğe geçmek (çoğu anakart çift çekirdek desteği verdiği düşünülürse) fizik hesaplamalarının yapıldığı oyunlar için daha ucuz ve daha çok kullanım alanı olan bir güncelleştirme olarak düşünülebilir.

Başka bir gerçek ise dünyanın en iyilerini hali hazırda satın aldıysanız fizik kartınıda kesinlikle almanız gerekliliğinin artık yavaş yavaş belirmesi.

Sayfanın Linki : http://www.anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=2828

• İleride 4 çekirdekli işlemcilerin çıkması ilede tamamen biter bu fizik kartı olayı.. Çift çekirdek bile zaten yeterli bence adam gibi optimize edilirse.
  • Çift çekirdek işlemcilerde Fizik kartının bu kadar az bir oranda performası arttırması Fiyat/Performans olarak bence hiç mantıklı değil ; İlk çıktıklarında lansmanlardan çok etkilenmiştim ; fakat artık o kadar beklenen performansı veremediklerini görüyorum. Bence de şu an için çok gereksiz duruyorlar ....

Fizik kartının son testi 'City of Villains', dual core mu ? Fizik kartı mı ?

Fizik kartlarına ihtiyaç duyan bir başka oyun ise Ghost Recon: Advanced Warfighter sistemlerinizi epey zorlayacak durumda, bu oyunu bir süredir kendi sistemimde 256mb x1800xt single bir ekran kartı ile 1280x1204 4xaa-8xaf açık halde oynuyorum kartın tek başına aldığı fps oranı ortalama 45-65 arası ancak ara ara kasılmalar ve görüntüde fizik kartının eksikliğini hissediyorsunuz.İlerisi için bir fizik kartı alıp kullanmak zorunlu ihtiyaç haline gelmez umarım.

256mb x1800xt için 1280x1024 4xaa-8xaf de ortalama 45-65fps bence gayet yeterli,en azından bu oyun için fizik kartının gerekliliği şart değil.

512mb bir x1800xt sanırım bu yuksek değerlerde darboğaz yaratmadan 55-70 arası alır,yanılıyormuyum?
    Eğer bir millet, iktidarda bulunan kişilerin alçaklığını, hırsızlığını, yalnızca kendi siyasi görüşünden olduğu için görmezden geliyorsa, o millet erdemini yitirmiştir. Erdemini yitiren millet, bir gün vatanını da yitirmeye mahkumdur. NICCOLO MACHIAVELLI

Battletag = dMbHeLL#2466
  • quote:

Orjinalden alıntı: BeyazBüyü

Ghost Recon: Advanced Warfighter

Fizik kartlarına ihtiyaç duyan bir başka oyun ise Ghost Recon: Advanced Warfighter sistemlerinizi epey zorlayacak durumda, bu oyunu bir süredir kendi sistemimde 256mb x1800xt single bir ekran kartı ile 1280x1204 4xaa-8xaf açık halde oynuyorum kartın tek başına aldığı fps oranı ortalama 45-65 arası ancak ara ara kasılmalar ve görüntüde fizik kartının eksikliğini hissediyorsunuz.İlerisi için bir fizik kartı alıp kullanmak zorunlu ihtiyaç haline gelmez umarım.

benim için fizik kartı önemli çünkü bi oyunu 50-60 fps de dahi oynasam kalabalık çatışmalı bi sahnede kasması sinirimi bozuyo fizik kartının ortalama fps ye faydası varsa yani max fps yi hiç etkilemesede alınmaya değer bence
    Rotax Pro Wireless Ergo Mekanik Gaming Mouse
    Finesse XDDR12 64GB RAM

• Oyunun grafiklerine baktınızmı bilmiyorum ama ben o oyunun neresinde fizik kullanılıyormuş anlamadım. Bana binalar yıkılmadıkça, patlayan bir araç en az 30 parçaya bölünmedikçe fizik motorumuz var vs diye gelmesinler. Oyunun grafikleri ve oyunun geçtiği mekanlar oldukça eski bir oyun olan farcrydan bile daha kötü duruyor.

Edit: harf hataları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Speed-Step -- 9 Eylül 2006; 18:11:24 >
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Speed-Step

Oyunun grafiklerine baktınızmı bilmiyorum ama ben o oyunun neresinde fizik kullanılıyormuş anlamadım. Bana binalar yıkılmadıkça, patlayan bir araç en az 30 parçaya bölünmedikçe fizik motorumuz var vs diye gelmesinler. Oyunun grafikleri ve oyunun geçtiği mekanlar oldukça eski bir oyun olan farcrydan bile daha kötü duruyor.

Edit: harf hataları

Hocam sanırım o screnshot u Beyazbüyü kendi sisteminden koydu.Yada ben öyle algıladım.

İlerleyen bölüm yada sahnelerde patlama çatlama efekti warmıdı bilemicem,Beyazbüyü ye sormak lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Helldancer -- 9 Eylül 2006; 18:23:05 >
    Eğer bir millet, iktidarda bulunan kişilerin alçaklığını, hırsızlığını, yalnızca kendi siyasi görüşünden olduğu için görmezden geliyorsa, o millet erdemini yitirmiştir. Erdemini yitiren millet, bir gün vatanını da yitirmeye mahkumdur. NICCOLO MACHIAVELLI

Battletag = dMbHeLL#2466
  • beyaz Ghost Recon: Advanced Warfighter'ın grafiklerini koymuş ben City of Villains'dan söz ediyorum

Elinde City of Villains ss i warsa bir-iki tane koyabilirmisin,böylece bizde senin açından bakabiliriz olaya

Battletag = dMbHeLL#2466
  • AGEIA firması büyük bir ihtimalle dev firmalardan biri tarafından satın alınacak. Zira Ati'nin yüksek performans vaat eden yeni yonga seti RD600'ün gecikmesinin en büyük sebebi yonga seti'nin fizik işlemler için en optimal hale getirilmesi gibi sebeplerden bahsediliyor. Bilindiği üzere yonga seti 3 adet PCIe desteklemekte.

Ati tarafında firmanın GPU'lar üzerinden fizik operasyonları yaptıracağı kesin. Nvidia'nın da Havok ile bazı çalışmaları var. Konuşulanlara göre AGEIA firması yüksek performanslı ekran karı pazarında girmek isteyen dev firmalardan biri tarafından alınabilir. Tabii bu doğrultuda akla gelen ilk firma Intel oluyor ama şuan kesin bir bilgi yok sadece dedikoduları var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fx57 -- 9 Eylül 2006; 18:29:27 >

Çift çekirdekli işlemcilerde performansının tek çekirdeğe göre vasat olması, kartın geleceği açısından iyi olmamış... İnsanlar 4 çekirdekli işlemcileri beklerken...
  • quote:

bu oyunu bir süredir kendi sistemimde 256mb x1800xt single bir ekran kartı ile 1280x1204 4xaa-8xaf açık halde oynuyorum kartın tek başına aldığı fps oranı ortalama 45-65 aras

GRAW oyunun aa desteği yok bildiğim kadarıyla..sadece af etkın olarak oynuyorsun oyunu

Rd600 ile 3. pci expres slotunda ati kart kullanımına başlayacak...crossfire yanına bir ati kart alınarak 3.vgaya fizik kartı görevi yüklenecek..

bu gelişmeden sonra hangisinin daha mantıklı olduğuna kara vermek daha akıllıca olur..Ati tek kartı fizik kartı olarak kullandırarak ageia'nın önüne gececbilir bence..

Çunku ageia çıkdığından beri gerekli ilgiyi toplamayı üzerınde ,gereklı performans artışını kullanıcılara sunamadı...Ati bundan faydalanır...

• 3 ekran kartını fizik için kullanmak tam anlamıyla israf olacaktır. 2 adet x1900xtx tam yük altında çamaşır makinası veya buz dolabından çok daha fazla elektrik tüketiyor. 3 adet alıp birinide fizik için kullansanız bu güç tüketim değeri daha da katlanacak. Bence işin biraz elektrik tüketimi kısmını düşünmek gerekli...

Orjinalden alıntı: Speed-Step

3 ekran kartını fizik için kullanmak tam anlamıyla israf olacaktır. 2 adet x1900xtx tam yük altında çamaşır makinası veya buz dolabından çok daha fazla elektrik tüketiyor. 3 adet alıp birinide fizik için kullansanız bu güç tüketim değeri daha da katlanacak. Bence işin biraz elektrik tüketimi kısmını düşünmek gerekli...

Bu tarz ürünleri kullanan yada kullanmyı düşünen kişiler için bu bir sorun olmaktan çıkar..

sonucta Ferrariye binen bir insana 'abi bu ne biçim benzin yiyodur' tarzı birşey söylemekle aynı kapıya cıkıo

kısacası minareyi çalan kılıfını hazırlar..düz mantık

• Şahsen ben aynı fikirde deyilim bir çok tanıdığım var BMW X5 lerinin çok yakmasından şikayetçiler ve şehir içinde bir çok yere 2. daha küçük arabalarıyla gidiyorlar. Bu gün nükleer santrallerle dolu amerika bile güç sorunu olmamasına rağmen güneş paneli kuran evlere ek kolaylıklar sağlıyor. Sorun sadece senin için var yok değil geneli düşünmek her zaman kazanç sağlar
  • Haklısınız aynen katılıyorum birde eklemek istiyorum , eskiden t&l işlemlerini bile gariban tek çekirdekli saftirik işlemcilerimiz yapardı ama artık durum değişiyor 4 adet çok performanslı çekirdekler iş başına gelecek ve fizik kartının yaptığı işten çok daha fazlasını bence yapabilecekler ... İşlemciye yüklenme dönemi yeniden gelse bence sorun çıkmaz tabii 4 çekirdek gibi işlemcilerde güzel sonuç alınır sonra ister fizik hesaplamaları ister on board ethernet kartı ister ses kartıymış gelsin işlemlerini 4 çekirdeğe yüklesinler ;) Büyük konuşmayayım ama bu fiyatlarla fizik kartı gibi gereksiz bir ürün almayı düşünmüyorum ... Acaba fantezimi kuruyorum ? ;)
    Amd FX 8300 Black Edition (3613mhz)-Asrock Fatal1ty 970 Performance 3.1 - Gigabyte Gtx 1660 Super - 4x8 gb G.skill ddr 3 (2400 mhz) - 790 watt PSU - 256 gb Samsung evo 850 SSD - 2x1 Tb WDC 7200 rpm-43"Philips Pus7805 tv monitör -LG Sata DVD Ram GH24NS95 - Aerocool p7 c1 pro Case
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.