Şimdi Ara

Müzik arşivi yapıcam yardım

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
594
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar ben müzik arşivi yapmak istiyorum fakat bu konuda acemiyim.Bi arşivim vardı kendimce fakat kalitesi kötüydü ve en sonunda zarar gördü ve uğraşamadım sildim fakat şimdi gerçekten profesyonelce bi arşiv yapmak istiyorum.1 tb hdd aldım sizden istediğim arşiv yaparken nelere dikkat etmeliyim ve bana müzik indirebileceğim site önerir misiniz ? ( Müzik arşivini 320 kbps yapmak istiyorum )

• Ünlü bir iki to*rent sitesi var bak onlara. Öncelikle isim için değil sevdiğini dinle ve onların şarkılarından çok diskografilerine göz at. Belli bir düZen olsun Alfabetik sıra gibi. İndirdiğin gibi koyma düzelt, oynamalar yap öyle koy. Yaptığın arşiv süs olarak kalmasın sürekli dinle.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır;
    Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır!
  • quote:

Orijinalden alıntı: Xabir

Ünlü bir iki to*rent sitesi var bak onlara. Öncelikle isim için değil sevdiğini dinle ve onların şarkılarından çok diskografilerine göz at. Belli bir düZen olsun Alfabetik sıra gibi. İndirdiğin gibi koyma düzelt, oynamalar yap öyle koy. Yaptığın arşiv süs olarak kalmasın sürekli dinle.

Zaten sadece sevdiğim şarkıları arşivlemek istiyorum ve diskografilere bakıyorum.Ayrıca isimlerini düzenli bi şekilde yazıyorum bi düzen yaratıyorum kendimce fakat küçük çaplı oluyo yani albüm adını falan da mı ekliyim şarkının ayrıntılarına ne dersin işte albüm adı,yıl falan yani oynamadan kastın bu heralde ayrıca 320 kbps şarkıyı nasıl anlarım ayrıntılarda 320 kbps yazan şarkıların hepsi 320 kbps olmuyo
  • iphone'um varken itunes kullanırdım, her bilgisini girebiliyorsun tavsiye ederim. arşiv için 320 kpbs ideal bence, eğer çok kaliteli bir ses sistemin veya kulaklığın yoksa flac vs gereksiz. kpbs değerini anlamak için şarkıyı winamp (foobar da oluyor, diğerlerini kullanmadım bilmiyorum) ile çalmaya başla, oradaki menüde yazar 320 mi 192 mi vs. albüm veya diskografinin 320 olup olmadığı genelde paylaşımın olduğu sitede (başlığında) yazar ve güvenilirdir, ben hiç 320 yazıp da farklı çıktığını görmedim. ama bilinen büyük yabancı sitelerden faydalan. onun dışında bazı sanatçıların devasa diskografileri olabiliyor, arşiv diyorsan bunları seversin. örneğin iron maiden'ın bir dikografisi vardı bir sürü single, bootleg kayıt, b-side'lar vs vardı.

Orijinalden alıntı: Pandemic35

quote:

Ünlü bir iki to*rent sitesi var bak onlara. Öncelikle isim için değil sevdiğini dinle ve onların şarkılarından çok diskografilerine göz at. Belli bir düZen olsun Alfabetik sıra gibi. İndirdiğin gibi koyma düzelt, oynamalar yap öyle koy. Yaptığın arşiv süs olarak kalmasın sürekli dinle.

Zaten sadece sevdiğim şarkıları arşivlemek istiyorum ve diskografilere bakıyorum.Ayrıca isimlerini düzenli bi şekilde yazıyorum bi düzen yaratıyorum kendimce fakat küçük çaplı oluyo yani albüm adını falan da mı ekliyim şarkının ayrıntılarına ne dersin işte albüm adı,yıl falan yani oynamadan kastın bu heralde ayrıca 320 kbps şarkıyı nasıl anlarım ayrıntılarda 320 kbps yazan şarkıların hepsi 320 kbps olmuyo

Albüm albüm ayırman daha iyi olur. İnternetten şarkı'nın hangi albümde olduğuna bakarsın ona göre yerleştirilsin böylece albümleri de tanımış olursun. Zaten diskografi indirdiğinde bunlar otomatik oluyor sana sadece bozuk olan isimleri falan değiştirmek kalıyor. Pek te kasma sana hangisi daha rahat daha hoş geliyorsa öyle.bir aarşiv oluştur.

Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır;
    Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır!

• En az 320 kbps'lik bir düzeyde arşiv yapman en mantıklısı, ki onun da farkındasın. FLAC işine ise anca bu formatın farkını görebileceğin çok iyi bir ses sistemin veya kulaklığın varsa giriş derim, onun dışında bariz bir fark görebilmek ya zor ya da psikolojik; ille de merak edip denemek istiyorsan en sevdiğin olarak nitelendirebileceğin sayılı sanatçıların aynı zamanda FLAC arşivini yapman ideal, ben de mesela iyi bir kulaklığım da olmasına rağmen FLAC husunda bariz fark neredeyse göremiyorum, tabii yine de yapıp koymuştum kenara, o ayrı mesele.

Müzik indirme konusunda da Kickass.to'ya bak, her şeyde olduğu gibi müzik konusunda da oldukça geniş bir arşive sahip, hem MP3 hem de kayıpsız formatlarda. İndirmek istediğin sanatçının ya da grubun, diskografi arıyorsan, adının sonuna "Discography" yazıp arat, genellikle 320kbps kalitesinde sonuçlar alırsın ama bazen arama yaparken kilit kelimelerin yanına "320" eklemekte de fayda olabiliyor, yoksa da olmayanların içerik kısmına bak, genellikle orda kaç kbps olduğu yazar ve çoğunlukla da 320'dir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Tambourine Man

iphone'um varken itunes kullanırdım, her bilgisini girebiliyorsun tavsiye ederim. arşiv için 320 kpbs ideal bence, eğer çok kaliteli bir ses sistemin veya kulaklığın yoksa flac vs gereksiz. kpbs değerini anlamak için şarkıyı winamp (foobar da oluyor, diğerlerini kullanmadım bilmiyorum) ile çalmaya başla, oradaki menüde yazar 320 mi 192 mi vs. albüm veya diskografinin 320 olup olmadığı genelde paylaşımın olduğu sitede (başlığında) yazar ve güvenilirdir, ben hiç 320 yazıp da farklı çıktığını görmedim. ama bilinen büyük yabancı sitelerden faydalan. onun dışında bazı sanatçıların devasa diskografileri olabiliyor, arşiv diyorsan bunları seversin. örneğin iron maiden'ın bir dikografisi vardı bir sürü single, bootleg kayıt, b-side'lar vs vardı.

Zaten bende iphone alıcam ve iphone'un flac müzik kalitesinde tabi kendi uzantısı olduğunu falan duymuştum yani 320 kbps şarkıyı iphone'da rahatlıkla dinliyebilirim heralde diye düşündüm ve bilgisayarımda 320 kbps şarkıyı kulaklığımla dinliyebiliyorum.Ayrıca iphone aldığım zaman itunes tavsiyeni deniycem sağ ol önerin için bu arada winamp'te 320 kbps yazıyo fakat şöyle bi sorun var mesela internette 320 kbps çevirici sitelerden indirdiğim şarkıları bile 320 kbps olarak görüyo o şarkılarda ses patlamaları falan gideriliyo fakat 320 kbps kalitesinde olmuyo.Neyse tavsiyelerin için sağ ol hepsini deniycem

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Film arşiv programı önerisi
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Pandemic35

quote:

Albüm albüm ayırman daha iyi olur. İnternetten şarkı'nın hangi albümde olduğuna bakarsın ona göre yerleştirilsin böylece albümleri de tanımış olursun. Zaten diskografi indirdiğinde bunlar otomatik oluyor sana sadece bozuk olan isimleri falan değiştirmek kalıyor. Pek te kasma sana hangisi daha rahat daha hoş geliyorsa öyle.bir aarşiv oluştur.

Peki dostum yardımların için sağ ol.

• quote:

Orijinalden alıntı: Maximum_Carnage

En az 320 kbps'lik bir düzeyde arşiv yapman en mantıklısı, ki onun da farkındasın. FLAC işine ise anca bu formatın farkını görebileceğin çok iyi bir ses sistemin veya kulaklığın varsa giriş derim, onun dışında bariz bir fark görebilmek ya zor ya da psikolojik; ille de merak edip denemek istiyorsan en sevdiğin olarak nitelendirebileceğin sayılı sanatçıların aynı zamanda FLAC arşivini yapman ideal, ben de mesela iyi bir kulaklığım da olmasına rağmen FLAC husunda bariz fark neredeyse göremiyorum, tabii yine de yapıp koymuştum kenara, o ayrı mesele.

Müzik indirme konusunda da Kickass.to'ya bak, her şeyde olduğu gibi müzik konusunda da oldukça geniş bir arşive sahip, hem MP3 hem de kayıpsız formatlarda. İndirmek istediğin sanatçının ya da grubun, diskografi arıyorsan, adının sonuna "Discography" yazıp arat, genellikle 320kbps kalitesinde sonuçlar alırsın ama bazen arama yaparken kilit kelimelerin yanına "320" eklemekte de fayda olabiliyor, yoksa da olmayanların içerik kısmına bak, genellikle orda kaç kbps olduğu yazar ve çoğunlukla da 320'dir.

Aslında flac bi arşiv yapmak istiyodum fakat dediğin gibi ona yeticek bi sistemim yok ve öyle bi arşiv yapmak gerçekten zor o yüzden fazla fark olmayan ve flac gibi aşırı bi sistem istemeyen 320 kbps benim için gayet uygun ve önerdiğin siteyi incelemeye başlıyorum çok sağ ol

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pandemic35 -- 10 Mart 2014; 22:39:34 >

• Arşiv için itunes 1 numaradır attıgın şarkıların bilgilerini gir düzenli olsun ve to..entten indirirken albüm indir tek tek değil ayrıca aradığın albümün itunes mastered yani 256kps m4a olursa tadından yenmez flac arşiv yapılmaz çoğu flac kaliteli mp3ün flaca cevırılmıs hali kalitede itunes mastered yani 256kps m4a baz alın.

Orijinalden alıntı: jubaxx

Arşiv için itunes 1 numaradır attıgın şarkıların bilgilerini gir düzenli olsun ve to..entten indirirken albüm indir tek tek değil ayrıca aradığın albümün itunes mastered yani 256kps m4a olursa tadından yenmez flac arşiv yapılmaz çoğu flac kaliteli mp3ün flaca cevırılmıs hali kalitede itunes mastered yani 256kps m4a baz alın.

Aslında ben iphone aldıktan sonra itunes kullanırım diyodum fakat sen ve bi kaç arkadaşımız övünce bilgisayarıma indirmeye karar verdim dediklerini uygulamaya koyucam sağ ol yardımların için itunes hakkında görüşlerimi en kısa zamanda sana bildiricem

Arşiv için itunes 1 numaradır attıgın şarkıların bilgilerini gir düzenli olsun ve to..entten indirirken albüm indir tek tek değil ayrıca aradığın albümün itunes mastered yani 256kps m4a olursa tadından yenmez flac arşiv yapılmaz çoğu flac kaliteli mp3ün flaca cevırılmıs hali kalitede itunes mastered yani 256kps m4a baz alın.

Dostum itunes'u kurdum fakat bi sorun var şarkıya bilgi ver diyorum fakat program çalışmayı durduruyo nasıl çözerim bu sorunu

Şarkıları salt okunurluktan çıkar öyle dene

Hiçbiri salt okunur değil nasıl çözücem bi türlü bulamadım.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.