7/10 Kritik için ana konudaki mesajıma giden linki bırakıyorum. Weapons | Josh Brolin - Julia Garner - Alden Ehrenreich (2025) https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/162138466![]() Honey, I Blew Up the Kid (1992) ⭐ 4.9 | Adventure, Comedy, Family https://www.imdb.com/title/tt0104437/?ref_=ext_shrDaha önceki 89 yapımı Eyvah Çocuklar Küçüldü filminin devamı, adı üstünde bu seferkinde büyüyorlar. Senaryo diye bir şey yok tabii aile filmi filan falan. Ama ilk film daha eğlenceliydi. Ve etrafı büyük göstermek için yapılmış dev çim dekorları, dev böcek dekorları bunda yok. Bunda ise bebeğe göre ölçeklenmiş sanıyorum ki zaman görece daha küçük ev içi dekorlar kullanılmış yer yer sahne sahne ve maket araçlar. Bütün film boyunca sadece çekim tekniklerine ve sahnelere yoğunlaştım yer yer sahnelerde bocalandığını farklı teknik kullanıldığını kabak gibi belli etmiş film. 5/10 maks o da dönemi için vs. ![]() Bring Her Back (2025) ⭐ 7.2 | Horror, Mystery https://www.imdb.com/title/tt32246771/?ref_=ext_shrBurada görüp listeme almıştım filmi beğendim. Body horror türünde epey iyi iş çıkarmışlar ama filme yine de korku filmi demek çok da içinden gelmiyor. Evet gerilimli, evet şimdi ne olacak diye merak ettiriyor, evet rahatsız edici ve evet bilinmeyeninin verdiği bir tedirginlik var. Ancak bir Smile, Conjuring gibi bir şey değil. Ama film iyi. Baştan sona sizi bir gerilim, bir diken üstünde tutabiliyor. Şimdi bir sakatlık çıkmasa bari, bu kadını hiç gözüm tutmadı, var bir terslik bunda dedirttiyor sürekli. Sally Hawkins o hissi vermiş yani. Ama genç ve çocuk oyuncular da iyi iş çıkarmış. Ben açıkçası bu genç yönetmenlerin daha önceki filmleriden olan Talk To Me filminden daha çok sevdim bu filmi. Daha ayakları yere basan bir yapım olmuş, konusu monusu, senaryosu daha iyi. Spoiler,mesajı görmek için tıklayın.7/10 izlendiğinde pişman etmez. Aslında bu filmin bir konusu açılmalıydı DH'da ama ana konuları kimse takmıyor üşenmezsem bir konusunu açarım belki. ![]() In the Name of the Father (1993) ⭐ 8.1 | Biography, Crime, Drama https://www.imdb.com/title/tt0107207/?ref_=ext_shrBu filmi ara sıra bir yerden görür ama umursamaz gibiydim. Periah konuda yazınca direkt listeme aldım izledim. Film başta güvenlik güçleriyle IRA örgüt elemanlarının arasındaki çatışmayı gerilimi anlatacak gibi oluyor ve ben seyirci olarak umarım IMDB puanını bu yüzden 8.1 ortalamasına yükseltmemişlerdir diye bir şüpheye düşüyorum. Çünkü filmin ilk yarım saatinde bunu hak edecek bir şey yok. Ama ne zamanki birileri hainlik yapıp bizim kendi başına buyruk adamımızın üstüne terör gibi ciddi bir suçu yıkmaya çalışıyorlar işte o zaman film açılmaya başlıyor. Fazlasını anlatmadak daha iyi seyir zevki kaçmasın ama şu kadarını söyleyeyim ki eski oyuncular başka be. Daniel Day-Lewis Gerry karakteriyle döktürmüş. Hele o hapishanede baba-oğul arasındaki diyaloglarda adam o karakteri yaşamış ve yaşatmış gibi. Buradaki diyalogları çok sevdim ama şimdi diyalogları olduğu gibi bulup yazmaya üşeniyorum. İzleyenler zaten görecektir. Babası rolündeki Guiseppe'yi canlandıran Pete Postlethwaite aynı şekilde mükemmel bir baba rolünü canlandırmış. Bir baba ve oğul arasındaki ilişki ve diyalog bu şartlar altında nasıl daha doğal olabilirdi sorusunun cevabı gibi. O doğal, sakin, korumacı, çekingen, oğlunu sahiplenen, sahip çıkmaya çalışan ama bunu yaparken de kendi medeni insanlığından ödün vermeye hem soğuk hem de sıcakkanlı olabilen babacan bir karakter. Güzel film 7.5'ten 8/10 izlenir. ![]() United 93 (2006) ⭐ 7.6 | Action, Drama, History https://www.imdb.com/title/tt0475276/?ref_=ext_shr11 Eylül 2001'de terör saldırısı amacıyla kaçırılan 4 uçaktan biri olan United Airlines'a ait olan 93 sefer sayılı uçağın içinde yaşanan dehşet ve gerilimi aktarıyor. Film bildiğimiz aksiyon içerikli tamamen kurgusal bir senaryodan ibaret olan uçak temalı filmler gibi değil. Olayın dayandığı gerçek bir trajedi olduğu için film de bu gerçekçiliği korumaya çalışmış. Örneği bir terör saldırısında kullanılan uçağı biz sanki oradaymış gibi görmüyoruz, onu terör saldırısında kullanıldığını ve insanların öldüğünü dolaylı yoldan öğreniyoruz tıpkı gerçek bir vatandaş gibi. Film sadece 1 uçakta yaşananı gösteriyor. En başta da dediğim gibi öyle aksiyonlu klasik filmler gini değil, bir ciddiyetle, gerçekliğin sıkıcılığıyla, rutinliğiylr başlıyor. Dolaylı anlatımlar, kulenin yaşadığı stres, hava trafiği, insanların olayları anlamaya çalışması, ne olduğundan habersiz olmaları, havayolu şirketinin böyle bir durumla ilk kez karşılaşmasının çaresizliği, orduyla iletişimsizlik vs. Yani bir yerlerde peşpeşe sıralanan intihar saldırılarıyla gerçekleşen trajik olaylar var olurken elden hiçbir şey gelememesinin verdiği huzursuzluğu iyi yansıtmış film. Bu uçağın içindeki oalylar elbette ki böyle yaşanmamıştır, dolaylı bilgiler ile harmanlanıp ortaya bir hikaye çıkarılmıştır ama olayın başı ve sonu itibariyle bu kısımları gerçektir, çünkü gerçek olaylara dayanmaktadır. Spoiler,mesajı görmek için tıklayın.Ha filmi Christian Clemenson için listeye almıştım baktım puan da yüksek izledim. Türkçe dublaj izledik. Adamı Not Safe For Work filminde izlediğimde de aynı kişi seslendiriyordu burda da... Demek mi ses sanatçıları seslendirdikleri oyunculara epey sadık kalabiliyormuş. Hoşuma gitti. 7.5'tan 8. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 16 Eylül 2025; 19:17:11 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |