Şimdi Ara

Dershane Olmadan Olmaz mı? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
133
Cevap
3
Favori
5.770
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Burada saatlerce tartisalim sen yine bildiğini yapacaksin zaten konu acman saçma bence birazda tereddut içinde olduğundan acmis gibisin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Plan-B

quote:

Orijinalden alıntı: Polene Alerjisi Olan Arı

quote:

Orijinalden alıntı: keiraknightley

dersane sana + bir disiplin sağlar . Belki her gün alarmını kurup saat 7 de kalkabilirsin dersinin başına oturabilirsin ama dersane kadar etkili olmaz bu. Dersanesiz olmaz diyenlei takma sen olur tabi ki de ancak hedef eğer çko büyükse disiplin lazım ki sen de mezunmuşssun . Mezun adamı disipline sokmak zordur. Çok boş zamanın olacak.

Lütfen biri bana saat 7 de dershaneye gitmenin bana ne gibi disiplin sağlıyacağını sözyliyebilir mi?Bne her sabah alarmımı saat 8e kurarım saat 9 a kadar kahvaltı edip minimum 200 soru çözüp kapatırım.Bunun yerine saat 8 de kalkıp dershaneye gidip zaten bildiğim konuları tekrar dinleyip zaman kaybetmenin bana ne gibi bir disiplini olabilir ki?

Senin görüşün yanlışBende mezuna kaldım ve arkadaşın dedigi gibi dersane disiplin katıyor.Sen disiplinli çalışacaksan yapabilirsin ama herkez sen degil.herkez dersaneye giderek başarılı olur veya evde ders çalışarak birşey olmaz çok yanlış bir düşünce.Bunları dersaneye gitmeden mezuna kalmış biri olarak söylüyorum anlatabildimmi

Zaten bildiğin konularsa gitme zaten knk

• geçen yıl dershaneye gitmedim

küçük bir şehirde oturuyorum ve burada 2 dershane vardı. biri batmak üzereydi öbürüne gittim. zaten indirimli gidiyordum ilk aylar gittim sonraları HİÇ gitmedim.
    heyet raporu da almıştım oh evdee mis ders çalışırım dedim.

dizimagde my fat diary gibi kimsenni adını duymadığı dizileri bile izledim(çokzel yaa :D )

tabii çalıştım da ama evde kopuyosun sanki sınav falan şaka gibi geliyo insana.
    tm2 34k tm3 27k oldum ve mezuna kaldım.

komşu ilçede dershaneye gideceğim. mesela okul varken 6,40da kalkıyodum. ama evde çalışırken asla kalkamadım. yazın da hiç kalkamamıştım ama tatile gidicek oldum 5,30 da uyandım

lafı çok dağıttım işin özü git dershaneye. mezunsun madem indirim yaparlar derecene göre. 3 bin vermezsin. ve her saate gideceksin diye bir şey yok ki istediğinie git soru sormaya git vs.

• quote:

Orijinalden alıntı: Plan-B

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: keiraknightley

dersane sana + bir disiplin sağlar . Belki her gün alarmını kurup saat 7 de kalkabilirsin dersinin başına oturabilirsin ama dersane kadar etkili olmaz bu. Dersanesiz olmaz diyenlei takma sen olur tabi ki de ancak hedef eğer çko büyükse disiplin lazım ki sen de mezunmuşssun . Mezun adamı disipline sokmak zordur. Çok boş zamanın olacak.

Lütfen biri bana saat 7 de dershaneye gitmenin bana ne gibi disiplin sağlıyacağını sözyliyebilir mi?Bne her sabah alarmımı saat 8e kurarım saat 9 a kadar kahvaltı edip minimum 200 soru çözüp kapatırım.Bunun yerine saat 8 de kalkıp dershaneye gidip zaten bildiğim konuları tekrar dinleyip zaman kaybetmenin bana ne gibi bir disiplini olabilir ki?

Senin görüşün yanlışBende mezuna kaldım ve arkadaşın dedigi gibi dersane disiplin katıyor.Sen disiplinli çalışacaksan yapabilirsin ama herkez sen degil.herkez dersaneye giderek başarılı olur veya evde ders çalışarak birşey olmaz çok yanlış bir düşünce.Bunları dersaneye gitmeden mezuna kalmış biri olarak söylüyorum anlatabildimmi

Dershaneyi destekleyen kardeşim,dershaneye gitmişsin ama daha 'herkes' yerine 'herkez' yazıyorsun. (Kusura bakma hasta sözelciyim,bunu belirtmek zorundaydım)

Adam akıllı çalışacağına inanıyorsan ve sayısal değilsen dershane çok gereksiz. Zaten mezunsak bu yılda adam akıllı çalışalım bir zahmet. Değil mi ?

• Çok yakın bir arkadaşım mezuna kaldı bu yıl ve mf3 türkiye 343üncüsü oldu. ve dersane çok gereksiz birkaç ay gittim sonra hiç gitmedim diyor. Hatta kendisinin mesajı da şuradahttp://forum.donanimhaber.com/m_78968379/mpage_2/f_//tm.htm#79901665

Bir de bu "dersanesiz olur mu" sorusunu dersaneye gitmişlere sormamanı tavsiye ederim :D insanlarda "para verdim tabiki katkısı olmuştur" gibisinden bir düşünce var kimsede "valla o kadar para vermeden de bu sıralamayı gayet yapardım" diyebilecek cesaret yok. Bu insanlardan fikir almamanı tavsiye ederim.
    "Dersane aşırı gerekli" diyenlere şunu sormak lazım, 25 bin tl'lik dersanelere gidip üstüne özel dersler de alıp önlisans bölümlerini anca kazanan, hatta barajı zar zor geçenler var. Dersane her derde deva değilmiş demek ki :)

Ben de mezuna kalıyorum ve dersaneye gitmeyeceğim. Dersaneye gitmeme kararımı ben nasıl verdim anlatayım.
    Sabah kalkıp okula gidiyordum (ki evimin bitişiğiydi, anadolu lisesi) ve okul idaresi anlayışlı olduğundan yarım günü tamamlayıp çıkmamıza izin veriyorlardı. Saat 3-4 gibi de dersaneye gidiyorduk. Ve yarım gün okuldan çıkar çıkmaz direkt eve gidip yatıyordum. Dersane vakti gelince dersaneye gidiyordum, akşam eve gelince yine yatıyordum. Belki onlarca saat ders dinledim ama hiç soru çözecek, konuları tekrar edecek masabaşına oturacak vakit bulamadım benim sıkıntım buydu.

Sonra son 1 ay tatil vermişlerdi 45 gün izin mi ne :D hiç gitmedik okula, zaten dersanedeki konular da bitmişti. Ve inanır mısın birkaç hafta boyunca aksatmaksızın her gün sabah erkenden kalkıp dersanenin etüt salonuna gidiyordum (saat 9 gibi oradaydım) saat 13'e kadar çalışıp saat 13te yarım saat gibi bir öğle yemeği arası veriyordum çevredeki fast foodçulara uğrayıp falan. Sonra tekrar çalışmaya başlayıp akşam 17-18 gibi eve dönüyordum. Sonra akşam 9-10 gibi birkaç konu tekrarı yapıyordum ve bu yıl ne yaptıysam o birkaç haftalık çalışmamla yaptım. Uykumu iyi aldığım için erken kalktım, ders dinleyerek enerjimi harcamadan direkt soru çözerek güne başladım. Çok güzel oldu. O zaman anladım ki okulmuş dersaneymiş bunlar hep insanın çalışmasını engelleyen şeyler... Disiplinini sağlayabilen adam için büyük yük dersane. Ha ben dersanenin etüt salonu yerine evde de aynen böyle çalışabilirdim, veya il halk kütüphanesinde de. Etüt salonu sadece bir araç.

"Zaten konuların hepsini 12nci sınıfta öğrendim" demene "konuları çok iyi öğrenmiş olsaydın geçen sene kazanırdın zaten üniversiteyi" diyenler olmuş ona yanıtı ben vereceğim.
    Ygs/Lys klasik sınav mı? Değil. Adamlar konu bilgisini ölçmüyor. Çok soru tipi tanımanı ve öncülleri en kısa sürede eleyebilme becerini ölçüyor. Ne adamlar tanıdım konuları sular seller gibi anlat desen anlatır da ilk 100k'ya girememiş... Önemli olan bol bol soru çözmek, hatta bol bol deneme çözmek ve bence temeli sağlam bir mezun konu eksiklerini az çok kapattıktan sonra deneme çözmeye başlamalı. Tutup da bir kasım ayında saat 08-14 arasında obeb-okek ve bölme bölünebilme öğrenmek inanılmaz bir vakit ziyanı bence... Ben o vakitte onun yerine birkaç mat-1 denemesi çözerek rakiplerimin önüne geçeceğimi düşünüyorum.

Yok efendim dersane olmazsa düzen tuttaramazsın diyenler için... Valla ben saat 13te dersaneden geldikten sonra hayatta kitap açmam "zaten bugün yoruldum" diyerek. Okul vakti dersane olduğunda öyle yapıyordum cumartesi günleri. Dersane olmadığında ise saat 08-09 gibi ayaktaydım kahvaltımı etmiş masamın başında test çözmeye başlamıştım. Şuan tatil ve biz il dışında bir akrabamızın evindeyiz ve ben buna rağmen sabah erkenden kalkıp çayımı alıp yemek masasında test çözmeye başlayabiliyorum. Neden dersaneye gidip bu mükemmel düzenimi bozayım ki?
    Dersaneye giden bir kişi iki saat yol çekiyor, yorgunluk çekiyor öğleden sonra eve gelse anca akşamları derse başlayabilir birkaç saat çalışır sonra uyur. Ben sabahleyin çalışmaya başlayıp öğlen ara verip akşamleyin çalışmamı tamamlıyorum. Benimki benim için daha karlı, belki öbür türlüsünde daha iyi yapan da vardır bilemiyorum karakter meselesi.

Ben de zaman denemelerine girmeyi planlıyorum. Sorularımı sormama gelince de yukarıda bahsettiğim 343ncü olmuş arkadaşıma telefonla soruyu yolladığımda müsait oldukça cevaplıyor. Çok yakın başka bir arkadaşım da 20 binlerdeydi mezuna kaldı, o 3 kişilik sınıfları olan bir dersaneye gidecek ona sorarım sorularımı o yapamazsa o da hocasına sorar ha bir de babam matematik öğretmeni evet ona da sorabiliyorum :D
    Yıl olacak 2014 bu devirde sorunu çözdürememe gibi bir durum asla yaşanmaz hiç merak etmeyin.

• mmorwen kullanıcısına yanıt
    Dershaneye gitmeme kararımın ne kadar isabetli olduğunu bana hatırlattığın için teşekkür ederim.Aynı benim gibi bir disiplinden bahsetmişsin.Banada dershane yük gibi geliyor.Benim düzenimi bozduğunu düşünüyorum.Ve burda bunu sormak konusunda ne kadar büyük bir yanlış yaptığımı anladım.Sonuçta 4 bin tl, mezunlar için 4+4 bin tl vermiş biri nasıl dershane gereksiz diyebilirki.Elbet savuncaktır para verdiği dershanesini.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dt_huzurluksuz

hocam dediklerinin hepsini dersanesiz halledebilirsin ama düzenini dersanesiz oturtamazsın.şu an işin başında olduğun için sana her şey tozpembe geliyor.onu da yaparım bunu da yaparım zaten çok istiyorum,isteğim bir an olsun azalmaz diye düşünüyorsun ama o iş öyle olmuyor.öncelikle bütün zamanın boş olduğu için günlerinin çok planlı olması gerekiyor ve bunu sen ne kadar düzenli olursan ol bir sene boyunca koruyamazsın.mezun senesinde insanın başına gelenler çok kolay moralini bozabiliyor.eğer bir şey istediğin gibi gitmezse kendini çok büyük bir boşlukta hissedebiliyorsun veya ygs kötü geçer lys için uzun bir süre kendinde enerji bulamayabilirsin.daha bir sürü şey olabilir.dersane sana haftada en az dört gününü düzenli geçirmeni vaat eder ki bu bile yeterlidir bence.ayrıca orada senin durumunda olanlarla birlikte olmak bile olumlu etkiliyor insanı

özet:bence dersaneye gitmemek hata olur

+11111

• ben dershanenin konuları hangi sırayla çalışmakta rehberlik ettiğini düşünüyorum, yazın hadi başlayayım deyip neresinden başlayacağımı bilemeyip kalakalmıştım, dershane başlamadan kayda değer bir şey öğrenmemiştim ve özel derse para veremezdim yapamadığım sorular için, ben heyet alıp evde kaldığımda bir şey yapamadım yayıldım durdum, dershaneye gidip konu öğrendim hiç olmazsa, bu benim kişiliğimden kaynaklanıyor olabilir ama çok kişi böyle söylemiş. üstelik sınıf çıkma sınıf düşme korkusu seni zinde tutar ama dershaneden çıkışta ders çalışamamak gibi bir olay var, buna hak veriyorum.
    bu arada ben eğitim hayatım boyunca dershaneye hiç para ödemedim, sizin tabirinizle parama acıyarak konuşanlardan değilim.

edit: dershane planlar programlar seni, bazen bilmediğin ayrıntı noktaları verebilir ama dershanesiz yapamazsın diye bir şey de yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erniethemuppet -- 22 Ağustos 2013; 17:23:36 >
  • Dostum biz sana yardımcı olmaya çalışıyoruz, anlıyorum ki senin konuyu açma nedenin kendini rahatlama isteğinmiş. Sen en iyisi dershaneye gitme, seneye istediğin yeri kazandığında "dershane gereksiz" konusunu açarsın umarım. Ama şu anki tavrının çok yanlış olduğunu belirtmem gerekiyor, yardımcı olmaya çalışan insanlarla dalga geçiyorsun resmen.
    Ha bu arada, bu seneki sıralamanı, gelecek yılki hedefini, çalışma alışkanlıklarını ve OBP'ni sormuştum, önemli parametreler bunlar.
    @Yeni-Çeri: Hocam "bu yıl da" olacaktı

değiştirme: ekleme yaptım, bir tane umarım da fazla olmuş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MKepo -- 22 Ağustos 2013; 17:41:09 >
  • Dershane disiplin sağlar dershane kendini kontrol etmeni sağlar,dershane gereklidir bence. Bu sene ben de mezunum dershaneye gitmemeyi düşündüm fakat en basitinden şu yaz tatilinde bile adamakıllı bi gün çalışmadım o kadar istememe rağmen,ve dershaneye gitmediğin takdirde ekim kasım aylarının temmuz ağustostan farkı yok.Not:benim görüşüm

• Bu sene kaç yaptın? 20k falansan evet dershane gereksiz evde full deneme yardırsan daha yararı olur ama 50k dan yukarısı da evde pek bir şey yapamaz
  • Burada "dersaneye git" diyenlere de çok tepki gösterme, herkes kendi karakterine göre yorum yapıyor.
    Mesela bir öğrenci vardır bilgisayar bağımlısıdır oyun bağımlısıdır, elinde olsa 7/24 dışarıda gezer kafasını derse vermez böyle bir tipin disipline girmesi için katkısı olur dersanenin. Dersaneye gitmese pc başından kalkmaz.
    O zaman bu adama dersane gereklidir mezunken.
    Ben de böyle biri olsam bu konuya gelir "Aabi dersane çok gerekli" derdim.

Ama ben önceki mesajımda bahsettiğim gibi erken kalkabilen, kendi üzerinde otoritesi güçlü olan, disiplini hiç bozmayacak biri olduğum için sırf birkaç soru çözdürücem diye dersaneye yazılmayı gerek görmüyorum.
    Sen de böyleysen kimseden akıl almaya ihtiyacın yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zenixxo6

hayal kuruyorsun sen o işi geçecen dershanesiz olmaz.

neymiş efendim yapamadığım soruları burada sorarmışımda bak sen.

hiç mi anlamadığın konu çıkmayacak.ekol hoca ders anlatırken anlamadığın yer çıkarsa videoyu durdurup öyle mi soru soracaksın hocaya?

tıp olmaz boyle gıderse de cevre muh. arkeolog felan olabılırsın.

bunları senın ıyılıgın ıcın soyluyorum.yanlıs anlama,takmasam cevap bıle vermem

+1
  • Dershanenin en büyük avantajı diğer arkadaşların da belirttiği üzere düzenli bir tempo oluşturması. Öyle günler gelecek ki bütün soru bankalarını yakasınız gelecek, şu anda her şeyin başında olunduğu için anlaşılamıyor. İşte burada da dershane devreye giriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novak Djokovic -- 22 Ağustos 2013; 18:25:25 >
  • MKepo M kullanıcısına yanıt
    Novak Djokovic kullanıcısına yanıt
    Bak ben eğer bu sene üniversiteyi kazansaydım yine bu konuyu açıcaktım.Çünkü herkesin ağzında bu laf dönüyor.Ve bende bunun sebebini merak ediyorum.O yüzden kendimi rahatlatma gibi bir amacım yok.Ve bir önceki mesajım hariç kimle dalga geçtiğimi bana söyler misin?Herkese elimden geldiğince cevap vermeye çalıştım.

Bne geçen sene o hiç çalışmama isteğini, Soru çözmeme isteğini, bunalıma girmeyi hepsini tattım.O yüzden onları bu tecrübeyle aşçağımı düşünüyorum.Ve çok şükür plan yapamama gibi bir sorunum yok.Ramazananın başında beri belli bir program yaptım ona uygun bir şekilde gidiyorum.

@Novak Djokovic

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Polene Alerjisi Olan Arı -- 22 Ağustos 2013; 18:34:29 >
  • quote:

Bak ben eğer bu sene üniversiteyi kazansaydım yine bu konuyu açıcaktım.Çünkü herkesin ağzında bu laf dönüyor.Ve bende bunun sebebini merak ediyorum.O yüzden kendimi rahatlatma gibi bir amacım yok.Ve bir önceki mesajım hariç kimle dalga geçtiğimi bana söyler misin?Herkese elimden geldiğince cevap vermeye çalıştım.

Dershane benide çok sıkıyor. Bildiğim konuları anlattıklarında boşboş bakıyorum. Hele bilmediğim bir konuyu kaçırdığımda toparlaması en zor şey oluyor. Ama herşeye rağmen rekabet ortamı beni hırslandırıyor ve aklımdaki amacı sürekli diri tutuyor.
  • Birde dershanede sürekli konuları yetiştirmek için konuları çok hızlı geçiyorlar.Çoğu detayıda bu şekilde atlıyorlar.Birde ben dershanede 6 saat ders işledikten sonra eve geldiğimde hiç soru çözemiyorum.Bide o konular bildiğim konular olursa...
  • quote:

Birde dershanede sürekli konuları yetiştirmek için konuları çok hızlı geçiyorlar.Çoğu detayıda bu şekilde atlıyorlar.Birde ben dershanede 6 saat ders işledikten sonra eve geldiğimde hiç soru çözemiyorum.Bide o konular bildiğim konular olursa...

Hocam sen dershaneye gitmemeyi kafaya koymussun zaten. Dershaneye gitmeden nasil calisacagina dair planini coktan yapmissindir. Su anda sana dusen sey hic vakit kaybetmeden eksik konulari tamamlayip denemelere gecmek. @mmorwen'in dediklerini de goz onunde bulundur bence, onun dediklerinin aynisini %95 soylerdim.

• quote:

Birde dershanede sürekli konuları yetiştirmek için konuları çok hızlı geçiyorlar.Çoğu detayıda bu şekilde atlıyorlar.Birde ben dershanede 6 saat ders işledikten sonra eve geldiğimde hiç soru çözemiyorum.Bide o konular bildiğim konular olursa...

olm niye kendini kanıtlama çabası içindesin sürekli ? sen bu kafayla kazanamazsın ben diyeyim.konuları biliyorum sıkılırım diyosun ama bilmiyomuşun demekki bilsen şuan girerdin tıpa zaten eksiklerin varmış dimi ? biz senin ailen falan değiliz senin iyiliğin için olanı en iyi sen bilirsin madem iyiyim diyorsun kafayı yemem diyorsun her gün 7de kalkarım peygamber iradesiyle, tamam eyw ama gerçekten cok sıktın, millete çatıyorsun dershane şart dedi diye, sen takıl tek başına napalım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GangsterParty -- 22 Ağustos 2013; 18:42:04 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Psydia

quote:

Hocam sen dershaneye gitmemeyi kafaya koymussun zaten. Dershaneye gitmeden nasil calisacagina dair planini coktan yapmissindir. Su anda sana dusen sey hic vakit kaybetmeden eksik konulari tamamlayip denemelere gecmek. @mmorwen'in dediklerini de goz onunde bulundur bence, onun dediklerinin aynisini %95 soylerdim.

Zaten ben dershaneye gitmiycem diye başta demiştim.Ve burda konu ben değilim.Gene lbir algıyı tartışıyoruz.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.