Şimdi Ara

Yeni Corolla, 1.4 d4d MMT ve 1.6 Multidrive s: Test Sürüşü, İncelemesi ve Karşılaştırması.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
319
Cevap
2
Favori
41.298
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Otomotiv piyasasının en çok tercih edilen aracı, efsane otomobil corolla, 11. nesli, yeni yüzü ve özellikleriyle karşımızda. Yarım asırdır üretilme başarısının yanında yıllardır en çok tercih edilen olmak !! Nedir bu başarının sırrı ? Bugün bu aracı test ederken bir yandan da bu nüansı bulmaya çalışacağız.

Bugünkü test araçlarımızın her ikiside Advance paketli 1.4 dizel 90 bg Multi mode şanzıman ve 1.6 benzinli 132 bg cvt şanzımanlı kombinasyonlar.

• Model hakkında bilgi : Üretimine 1966 yılında başlanan model, günümüzün en çok tercih edilen otomobili olma ünvanını elinde taşır. Hepimizin bildiği gibi corolla ailemizin aracıdır. Uçlarda değildir ve çok geniş bir yaş kitlesine sahiptir. En büyük silahı ise sorunsuz otomobil kavramını taşımasıdır. Bir önceki modeldeki iki motoru (1.33 benzinli ve 1.4 dizel) yeni kasasında da taşıyan corolla, 124 ps olan 1.6 Dual VVT-i benzinli motor yerine kardeşi auriste 3 yıldır kullanılmakta olan 1.6 litre 132 ps lik VALVEMATIC motor ile satışa sunulmaktadır.

7 yıl sonra ülkemizde tekrar üretimi yapılan otomobil bu sefer üzerindeki kötü ünvanı sileceğe benziyor. Hepimiz biliyoruz ki tarihinin en kötü tasarımına bizim elimizde kavuştu.

• Motor ve donanım gamı :

Corolla ülkemizde

Benzinli atmosferik 1.33 lt, 99 hp, 6 ileri manuel şanzıman, donanım olarak sadece life.

Benzinli atmosferik 1.6 lt, 132 hp, 6 ileri manuel ve multidirive s şanzıman, donanım olarak active, advance ve premium.

Dizel turbo 1.4 lt, 90 hp, 6 ileri düz ve multi mode şanzıman, donanım olarak, life, active, advance ve premium.

Motor - şanzıman ve donanım seçenekleri ile üretiliyor. Motor ve donanım gamı oldukça geniş. Her keseye ve zevke göre araç var desek yanılmış olmayız. Çok satma başarısının nedenlerinden biri daha diyebiliriz.

• Dış tasarım : Yeni corolla eskine nazaran daha keskin ve agresif hatlara sahip. Karşıdan baktığınızda heybetli görüntüsü, köşeli farları, bol kromajlı ve agresif tamponu ve gündüz ledleri ile araç hem daha sportif hem daha şık duruyor.

Bu heybet yanlardan bakınca 16" lik jantlar tarafından biraz sekteye uğruyor açıkçası.
    Yan camların selefine nazaran daha küçük durması araca avrupayi bir hava katmış.

Aracın arka kısmı HONDA accord modelini andırıyor açıkçası. Ön taraf kadar sportif olmasa da arka kısımda yine sportif görünüyor. Büyük ve köşeli tampon, stoplar ve kromaj bu sportifliği sağlayan unsurlar.

• İç tasarım : Tıpkı kardeşi auris gibi corollanında en çok eleştiri aldığı kısım diyebiliriz. Aslında genel malzeme materyali kaliteli fakat bazı bölgelerdeki sert plastikler, dizayn şekli ve koyu renk iç mekan kasvetli ve basit duruyor. Ama bej döşemeli model seçerseniz daha elit bir görünüme sahip oluyor. Aslında bir kaç ufak hamle ile corollanın iç dizaynını daha başarılı yapmışlar. Bu hamlelerden biri orta monitörün etrafı piano black kaplanmış. Yanlardaki havalandırma ızgaralarının şekli değiştirilmiş, orta konsolun vitesle birleştiği kısma hafif de olsa bir eğim verilmiş. Gösterge grubunun etrafı kromaj kaplanmış. Döşemenin siyah olduğu modeller bu kadar başarılı durmuyor. Corolada da dijital saat (!) unutulmamış.

Aracın eski nesildeki ferahlık hissi daha da arttırılmış. Görüş problemi yok, aynaların görüş açıları iyi. Arka kısımda ise şaft tünelinin olmaması konforu arttırıyor ve üç kişinin daha rahat yolculuk yapmasını sağlıyor. Diz mesafesi sınıfının en iyisi değil fakat tatminkar. Arka bölüm havalandırma ızgarası olmaması gözlerden kaçmıyor.

450 lt lik bagaj hacmi küçük yükleme ağzı dar ve rakiplerinin gerisinde.

• Benzinli Motor-şanzıman, performans :

Güç : 132 bg- 6400 d/d

Torq :160 Nm- 4400 d/d

0-100 11,1 sn max hız 190 km/s

Öncelikle belirteyim cvt şanzıman çok farklı bir his veriyor insana, alışılmışın dışında. Alıştığınızda ise çok keyif alabileceğiniz bir yapısı var. Aracı daha düşük devirlerde tutmaya çalışması ekonomiyi, düşük hızlarda ve dur kalk trafiğinde yığılma yapmaması ile de konforu arttırıyor. Kısacası ekonomi ve konfor bir arada. Sadece tam gazda max devir olayına zamanla alışmak gerekecek. Motor ve şanzıman ikilisi aracı her devirde canlı tutuyor. İlk kalkıştaki tutukluk atlatılktan sora gayet seri bir kimliğe bürünüyor.

• Dizel Motor-şanzıman, performans :

Güç : 90 bg- 3800 d/d

Torq :205 Nm- 1800 - 2800 d/d

0-100 14,7 sn max hız 180 km/s

Araç rampa yukarı ilk kalkışta biraz zorlansa da daha sonra zorlanmadan ilerleyebiliyor. Sürüş esnasında 1.6 dizel 120 bg civarı bir motorla kombine edilmeliydi diye düşünüyor insan. MMT şanzıman bir önceki nesile göre daha başarılı ama yine de bir miktar hissettirme ve geç kalma yaşatıyor. 0-100 değerinin bu kadar geç olmasının en büyük etkeni şanzıman.

• Sürüş dinamikleri : Yeni corolla sürüş dinamiklerinden bir şey kaybetmemiş hatta üstüne koymuş. Sert süspansiyonlar aracın yatmasını engelliyor ama çukurlarda hafif sesli çalışıyor. Tam bağımız olmayan süspansiyonlar konforu ve sürüş dinamiklerini bir miktar düşürüyor. Yüksek hızlarda yan rüzgarlardan etkilenme oldukça azalmış bu arada. Fren ve direksiyon tepkileri çok iyi duruma getirilmiş. Aracın sürüşü güven hissi veriyor.

• Konfor : Aracın eskisine nazaran yol sesi oldukça azalmış, süspansiyon konforu artmış ve daha sessiz çalışıyor. Dizel aracın daha sessiz olduğunu söyleyebilirim. Konfor düzeyi daha iyi seviyeye getirilmiş. 130 km/s hızdan sonra rüzgar sesi içeriye sızmaya başlıyor.

• Benzinli motorun Katalog tüketim verileri- Test tüketim verileri:

Ortalama : 5,6 lt, Şehir içi : 7,3 lt, Şehir dışı : 4,6 lt

Test sürüşü esnasında 8 lt lik bir ortalama değeri çıktı. Araç henüz 140 km civarında idi. Günlük kullanımın 8-8,5 lt civarında olacağını düşünüyorum. Uzun yolda değerleri 5-6 arasında değerlere rahatlıkla getirebilirsiniz. Bu motorun LPG avantajı ise cebinizdeki joker gibi.

• Dizel motorun Katalog tüketim verileri- Test tüketim verileri:

Ortalama : 4,1 lt, Şehir içi : 4,9 lt, Şehir dışı : 3,6 lt

Test sürüşü esnasında 6 lt lik bir ortalama değeri çıktı. Araç henüz 160 km civarında idi. Günlük kullanımın 5,5-6,5 lt civarında olacağını düşünüyorum. Uzun yolda değerleri 4 lt seviyelerine değerlere rahatlıkla getirebilirsiniz.

• Güvenlik :Euro NCAP çarpışma testi henüz bulunmuyor. Elekronik destek sistemleri tüm donanımlarda standart. Sürücü diz hava yastığı ile birlikte toplam 7 adet hava yastığı mevcut. Toyata bu araçla, Euro NCAP
    çarpışma test programında 5 yıldız almayı hedefliyor.

• Niçin alınır Niçin alınmaz:

Neden alırım : Ekonomik motorlar, dış görünüm, yeterli donanım, ikinci el, yaygın satış ve servis ağı, LPG uygulanabilir motor.

Neden almam : Yüksek fiyat, dizel motor gücü, benzin dizel farkı.

• Rakiplerinden üstün ve zayıf tarafları :

Rakipleri : Civic sedan, focus sedan, astra sedan, fluence, jetta ve Octavia.

Üstün yanları : Civic hariç zengin donanım, jetta, octavia ve fluence hariç dizel otm seçeneğinin olması. Jetta ile birlikte en fazla kombinasyona sahip araç.

Eksik yanları : Nispeten cansız dizel motor. Civic ve astradan yüksek fiyat.

Dip not : Corollanın dizelde ilk rakibi jetta, benzinlide ise astra olacaktır bana göre. Gizli rakip ise octavia dır.

Fotolar :

Yeni Corolla, 1.4 d4d MMT ve 1.6 Multidrive s: Test Sürüşü, İncelemesi ve Karşılaştırması.

Test araçları testten önce :

Testten sonra :

kısa bir video:
    http://youtu.be/okurT4NgCrM

Ersin abiye uzun test sürüşleri için teşekkür ederim..
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Teşekkürler inceleme için. Benzin + LPG dizele göre çok daha iyi bir seçenek dizeli beş para etmez.
  • inceleme bilgi aktarma çok güzel ama konuyla biraz absürt olacak şu arabanın; şu fiyatını şu tasarımını şu verileri vs..vs.. gördükten sonra passat almakla ne kadar doğru bir karar vermişim daha iyi anlıyorum...
  • Güzel bir inceleme. Katılmadığım bir yer var.

Bu söze '' En büyük silahı ise sorunsuz otomobil kavramını taşımasıdır '' asla katılmıyorum.

Bu sözü ben sadece '' Honda '' için kullanılır ise %100 hak veririm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Anro

Güzel bir inceleme. Katılmadığım bir yer var.

Bu söze '' En büyük silahı ise sorunsuz otomobil kavramını taşımasıdır '' asla katılmıyorum.

Bu sözü ben sadece '' Honda '' için kullanılır ise %100 hak veririm.
    Rica ederim. Resimleri başka siteden yükledim ilk defa. Kanırttı resmen ekranı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _MaxPayne_

Teşekkürler inceleme için. Benzin + LPG dizele göre çok daha iyi bir seçenek dizeli beş para etmez.
    benim gözüm toyotanın yeni tasarımlarını bir türlü tutmuyor. gereksiz bir köşeli yapı, saçma sapan japon ledli ön ızgaralar vsvs.. canlı canlı görmedim ama ön ızgara hiç olmamış bence, ön tamponun gereksiz köşeli yapılması yine olmamış. arka kısım aracın önünün aksine şişman ve hantal gözüküyor, yine önün aksine hiçbir köşeli yapı göstermiyor. ancak arka stopların dizaynı ve kromaj kısmı güzel. ayrıca yandan görünüşü de güzel duruyor bunu da eklemek isterim.

iç kısma gelirsek resimlerden gördüğüm kadarıyla ön konsol bence felaket!.. ön konsolun kullanıcıya ters açıyla yükselişi, orta havalandırma ızgaraları resmen ön görüşü kısıltlıyor, bildiğin bariz engelliyor, ön cam ufacık gözüküyor! ayrıca konsol bence simetrik olmalı, en fazla birazcık şöföre dönük olabilmelidir.. burada ise gereksiz hamleler yapılmış, kontroller yolcuya doğru kayıyor ve simetriyi bozuyor. ayrıca kontaktan sonra uyarısı bitince pek bir işlevi olmayan airbag uyarı ışıklarını niye teybin yanına koymuşlar onu da anlayabilmiş değilim. boşuna alan kaplamış gibi. ayrıca piano black'in de bir hava kattığını düşünmüyorum, başarısızlığı örtbas ettiğni düşünüyorum.

• Vay be toyotanin sorunsuz olduguna inanan var denekki hala ilginc

Ben bu araci yeni corollayi adapazarinda test ettim konu acmadim bilerek

Kisa ve net motor secenekleri cok kotu

1.4 dizel nedir ya birde essek yuku ile para istiyorlar

İc mekan cok kotu olmus bence

Kisacasi bir civic sedan degil

Sorunsuz hic degil

Alinacak son araba bence bu sinifta dizel motor olarak bakarsak olaya

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

Vay be toyotanin sorunsuz olduguna inanan var denekki hala ilginc

Ben bu araci yeni corollayi adapazarinda test ettim konu acmadim bilerek

Kisa ve net motor secenekleri cok kotu

1.4 dizel nedir ya birde essek yuku ile para istiyorlar

İc mekan cok kotu olmus bence

Kisacasi bir civic sedan degil

Sorunsuz hic degil

Alinacak son araba bence bu sinifta dizel motor olarak bakarsak olaya
    İnceleme için teşekkürler.

Elinize sağlık.

• quote:

Orijinalden alıntı: ikayaoglu

İnceleme için teşekkürler.

Elinize sağlık.

Alıntıları Göster
    Elinize sağlık ama bence toyota bu araçla ve bu fiyatlarla corolla'nın satışını baltaladı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sam__K

Elinize sağlık ama bence toyota bu araçla ve bu fiyatlarla corolla'nın satışını baltaladı

Alıntıları Göster
    İçi çok kötü.

Hele konsolu.Hocam bilirsin 301'i içi böyle minibüs gibi dümdüz ve dik bakıyor.

Bu da öyle olmuş.Ucuz maliyet için.

Sorunsuzluk konusunda ben de katılıyorum.

Bu sıfatı Honda hak ediyor.(En azından çok satnlar arasında)

• inceleme için teşekkürler
    artık 90 ps dizel motor yerine yen i bir motor geliştirmeleri lazım kasaya göre az bence
  • Yazının genelinde aynı noktalara değindiğimi dusunuyorum. Aracı bayide incelemenizi öneririm. İçi o kadar kötü degil.
    Fiyatlar konusunda % 5 benzinli % 10 dizel daha aşağıda olmalıydı diye dusunuyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: umutsirvan

Yazının genelinde aynı noktalara değindiğimi dusunuyorum. Aracı bayide incelemenizi öneririm. İçi o kadar kötü degil.
    Fiyatlar konusunda % 5 benzinli % 10 dizel daha aşağıda olmalıydı diye dusunuyorum.

Almayı düşünür müsün hocam??

132lik+tüp dizelle kafa kafaya yakar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Thomassee

quote:

Yazının genelinde aynı noktalara değindiğimi dusunuyorum. Aracı bayide incelemenizi öneririm. İçi o kadar kötü degil.

Auris varken corollaya sıra gelmez benden yana. Nedenlerine gelince.
    İki aracın premium versiyonu bana uyar.
    Auriste suspansiyon bağımsız
    Cam tavan var
    Anahtarla katlanan aynalar var.
    Hemde 4 bin tl daha ucuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Thomassee

quote:

Alıntıları Göster
    14.7 saniyelik 1.3 CDTI Astra J'yi eleştirenlere ithafen;

Dizel Astra J'ye bir kardeş geldi Toyota'dan...

• quote:

Orijinalden alıntı: Passenger

Alıntıları Göster
    inceleme için teşekkürler.ama ben yine söylicem kesinlikle mazda 3 tercih ederim
  • quote:

O kardes yıllardır var zaten hocam. 14,7 tamamen mmt gecikmesi yüzünden. Yeni Toyota manuel dizeller 12,5 sn bir öncekiler 11,9 sn idi 0-100 ü

• quote:

quote:

O kardes yıllardır var zaten hocam. 14,7 tamamen mmt gecikmesi yüzünden. Yeni Toyota manuel dizeller 12,5 sn bir öncekiler 11,9 sn idi 0-100 ü

Alıntıları Göster
    araca yandan bakarken, burun biraz garip durmuyor mu? (araca paralel durup bakınca.)

• quote:

Orijinalden alıntı: Umut T.

araca yandan bakarken, burun biraz garip durmuyor mu? (araca paralel durup bakınca.)

Alıntıları Göster
    arkadaşlar biraz fazla yüklenilmiş gibi geldi bana aynı aracın dizelini bende test ettim anlatıldığı kadar kötü bir motor değil 0-100 hızlanması şanzıman yüzünden böyle araç 150-160 a test esnasında rahatça çıktı araçta 4 kişi klima açık rampada rahat kalktı astra gibi stop etmiyor ve sorunsuz olmadığı söyleyenler var hondaya lafım yok ancak kardeşim bundan önceki corollayla 3 senede sadece 2 kere bakıma gitti bu sorunsuzluk için yeterli değil galiba bu arada ön konsol biraz daha zarif olabilirmiş

• quote:

Az yaksın diye dünyanın parasını verip sıfır araba al sonra da çekilen eziyete bak.
    14,7 sn nedir Allah aşkına. 20 yıl önce bizim sokağa gelen sütçünün at arabası daha iyi hızlanıyordu deh deyince

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.