Şimdi Ara

Biber gazı kanser mi yapıyor? 25.12.2012

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
327
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Türkiye’de toplumsal olaylarda polisin sınırsızca kullandığı biber gazı ve gaz bombasının uzun vadede insan sağlığını olumsuz etkilediği, kanser gibi hastalıkları neden olabildiği belirtildi.

    Yunanistan’da hükümetin ekonomi politikalarını protesto etmek için sokaklara çıkan halka karşı kullanılan biber gazı gibi kimyasalların uzun vadede insan sağlığına olumsuz etkileri tartışılıyor. Atina Doktorlar Derneği Başkanı Yorgos Patulis, göz yaşartıcı gazın da aralarında bulunduğu kimyasalların insan sağlığına ciddi etkileri olduğunu vurguladı. Patulis, gösterilerde atılan gaz bombalarının orto-klorobenilidin-malononitril (CS) olduğunu fark ettiklerini, bir kovan alıp onu devletin laboratuvarında incelettiklerini kaydetti. Bu kimyasalların solunum yolu hastalıklarından kansere kadar birçok sağlık sorununa neden olabileceğini ifade eden Patulis, şöyle konuştu: “CS’yi oluşturan maddelerin bazılarının kanserojen olması, uzun vadede vücudun farklı organlarında çok büyük problemler yaratabilir, o problemlerden biri de kanser.” Türkiye’de de polisin gösterilerde kullandığı kimyasal gazın olumsuz etkileri ortaya çıkmıştı. Yorgos Patulis, hükümete, “Bu maddelerin nefes darlığı, göz ağrısı, cilt problemlerinin dışında uzun vadede büyük sorunlar yarattığı için kullanılmamaları” çağrısında bulunduklarını belirterek, “Birçok Avrupa ülkesinde olduğu gibi tazyikli su veya zarar verici olmayan teknikler kullanılmasını hükümete önerdik. Son protesto gösterilerinde tazyikli su kullanıldığını gördük, fakat yine kimyasal da kullanıldı. Umuyoruz ki hükümet kimyasal kullanmama kararı alır” diye konuştu.

    Alıntı.



    _____________________________




  • NE yapmıyor ki???
    _____________________________
    Kula güvenen yolda kalır
    Allaha güvenen yol alır
  • Yok sadece gözümüz acıdı diye o kadar olay çıkardık. Her türlü kimyasal şey kalıcı zarar bırakır insan üzerinde kardeş. Neden dünyaya manşet oldu sanıyorsun polis biber gazı kullanmayı bırakmıyor diye
    _____________________________
    Winter is Coming
  • her gün gaz bombası yemiyosan sorun yok elbette zararı olcak.
    _____________________________

    ANKARA UNIVERSITY FACULTY OF LAW STUDENT
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1.5 LİTRE SU 32 LİRA OLUR MU?
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.