Şimdi Ara

Araç içi kamera Tavsiyesi (Ana Konu) (1681. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (3 Mobil) - 4 Masaüstü3 Mobil
5 sn
33.612
Cevap
923
Favori
1.925.723
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
100 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 16771678167916801681
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Ddpai mini pro kameradan aldığım 1 dk lık kayıt

Viofo a129 duo akmeradan aldığım 2 dk lık kayıt

Araç içi kamera Tavsiyesi (Ana Konu)

Viofo a129 kaydı

1920x1080 30fps bitrate:16,40mbps 243MB boyutunda 2 dakikalık video (1 dakikalık kaydı 121,5MB)

Ddpai mini pro kaydı

2304x1296 25fps bitrate:10,20mbps 80MB boyutunda 1 dakikalık video

Şimdi bu bilgileri standart formüllerle işleyeyip 1 er dakikalık eşdeğer uzunluktaki verilerini görelim

Sensör toplam pixeline baktığımızda;

viofo 1920x1080=2,07MP

ddpai 2304x1296=2,99MP

yani ddpai nin görüntü piksel sayısı viofonun 1,5 katı, fakaaat

İşlemcinin videoyu oluştururken kullandığı hesap algoritmasında bit hızı düşük kullanılmış, bunun yanında fps de 25 kullanılmış.Bit hızının düşürülmesi BPP (Bits Per Pixel) oranını da düşürüyor. Yani pixel başına düşen bit...

Viofo her ne kadar görüntünün hızına göre değişken bit kullansa da ortalama 16,40mbps bitrate ile 0,263bpp oranını görüyoruz.Ddpai de ise 10,20mbps bitrate ile 0,137bpp oranını görüyoruz.Aslında viofo pixel başına ddpai nin 2 katı kadar bit değeri kullanıyor.Bu da nihai video kaydında fark olarak ortaya çıkıyor.Kayıt video boyutu da aslında ipucunu veriyor.

Her iki modeli 0,25bpp ve 30fps ile hesapladığımızda;

(Ses dosya boyut yükü gözardı edildiğinde)

ddpai kaydının 22,39kbps bitrate ile 1 dakikalık kaydı 167,96MB

viofo kaydının 15,55kbps bitrate ile 1 dakikalık kaydı 116,64MB

olması gerekir.

ddpai de sadece fps yi (25fps ye) düşürdüğümüzde oluşan değişiklik ise dosya boyutu küçülmesi ile birlikte bpp artışı şeklinde görülüyor.Üretici ise kullandığı işlemcinin hesaplama algoritmasında bitrate oranını da düşürerek hem video boyutunu hem de bpp oranını düşürmeyi başarmış.Haliyle 1296p ddpai görüntüsü 1080p viofo görüntüsünün detayını veremiyor.

KULLANILAN FORMÜLLER

---------------------------

Bits Per Pixel (BPP) = Bits/(Pixel*Frame)  

Bits Per Pixel (BPP) = Bitrate in kbps / (W x H x FPS ) x 1000 x 1000

Bitrate (kbps) = W x H x FPS x BPP / 1000

Bitrate (Mbps) = W x H x FPS x BPP / 1000 / 1000

Bitrate (Mbps) = Video Size (MB) / ( fps/4 )

Video Size (MB) = Bitrate (Mbps) * ( fps/4 )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadobay -- 25 Ekim 2025; 9:8:5 >

• Shift41 kullanıcısına yanıt
    Peki hocam siz ACC modunda mı yoksa 24 h modunda mı kullanıyorsunuz.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşlar kameranın lensini neyle siliyorsunuz? Gözlük mendili ve gözlük ıslak mendilleri var ya onları kullansak lensi çizer miyiz acaba?

O switchin anlamini cozemedim acikcasi.

Bir de seyir halindeyken kamera kendi kendine park moduna geciyor bazen, ayni durumu yasayan var mi?

Konu ile ilgili yapay zekanın asagidaki yorumu oldu;

“Alternatör voltajı düşük (örneğin 12.4–12.8 V civarında)

BMW F25’lerde akıllı şarj sistemi (Smart Alternator / IBS) vardır.
    Bu sistem yakıt tasarrufu için sürüş sırasında bile voltajı 12.5 V civarına düşürebilir.
    DDPAI’nin voltaj algılama eşiği 12.6 V civarında olduğundan, sistem:

“Araç çalışmıyor” → park modu.

özelliğini yanlış tetikler.

🔧 Çözüm:
    • Park mod voltaj kesme eşiğini (APP üzerinden) 12.0 V veya 11.8 V seviyesine düşür.
    • “24h Parking Mode Sensitivity” kısmını Low konumuna getir (voltaj dalgalanmasına duyarlılığı azalır).”

Bir sure 12V ile deneme yapayim, bakalim duzelecek mi…

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shift41 -- 25 Ekim 2025; 20:21:56 >

• sasa_iliç kullanıcısına yanıt

Kamera lensini nadiren silerim.Bulabilirseniz izopropil alkol genelde gözlük, lens temizliğinde kullanılır. Lens jelatinini çıkardığınızı yazmıştınız geçenlerde. Fakat gece görüntülerinde hala diyagonal ışık saçılması var.

Yapay zeka halt etmiş... Araç içi kamera Tavsiyesi (Ana Konu) 

Voltaj kesme switch ini 11,8v a düşürürsen şimdiden akü fiyat araştırmasına gir derim. Akü voltajı 12 altina indığinde aküde sülfatlaşma yoğunlaşır ve aşırı kristalleşme hücreleri tıkamaya başlar. Bu da akü için ölümcüldür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadobay -- 25 Ekim 2025; 23:1:9 >

Ön iç camı bir türlü istediğim gibi silemedim hocam. Bugün aracı yıkadım iç dış. Camı da hem içeriden hem dışarıdan detaylıca silmeye çalıştım, cam güzel olmadı hala buharlı gibi gözüküyor. Bezler de temizdi halbuki. Herhalde bu yansıma biraz da bundan kaynaklı. Bu iç camı ayna gibi nasıl yapabiliriz acaba Olmazsa yıkamacıya gideceğim sadece iç ve dış camı sildireceğim 🤣

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sasa_iliç -- 25 Ekim 2025; 20:34:9 >

Hepimiz de aracımız park halinde iken başına geleceklerden endişe ederek park modunu kullanmak istiyoruz ancak park modu kullanımında illaki bi enerji sorunu yaşanıyor.Çünkü park modunda iken aracın akü voltajı düşüyor.Akü koruma voltaj ayarları 11.50 volta kadar düşürülebiliyor.Yani bu değere ayarlandığında kamera biraz daha uzun kayıt yapıyor o da hepi topu totalde 8-10 saatleri geçmiyor kayıt süresi. Neyse akü voltajı 11.50 ye düştüğünde kayıt sonlandırılıyor. Fakat akü voltajı 11.50 ye düştüğünde aslında akü kapasitesi %10 lara düşmüş oluyor ve deşarj sürecinde kimyasal reaksiyon sonucu sülfatlaşma meydana geldiğinden.Sülfat kristalleri yoğun ise plakaları tıkayarak hücrelerin ölümüne yol açıyor. Ben kendim bizzat bu durumları yaşadım. Bir kaç kez akü voltaj düşüklüğünden takviye ile çalıştırma durumunda kaldım. En nihayetinde 2 yıl garantili mutlu marka akünün garantisinin bitmesine bir ay kala yine benzer durum yaşadım.Aküyü ölçtürdüğümde hücrelerden birinin öldüğünü söylediler ve garanti belgesi olduğundan yenisi ile değiştirdiler.Tabi yeni takılan aküye sadece kalan 1 ay garantiyi verdiler.

Diyeceğim o ki aracı sürekli kullanmıyorsanız, yani park hali kısa araç kullanımı daha yoğun ise park modunu kullanın ama voltaj kesme ayarını kesinlikle 12.10 veya 12.20 nin altına düşürmeyin.

Şayet aracı az kullanıp park halinde uzun süreli bekliyor ise asla park modunu kullanmayın derim.

• kadobay kullanıcısına yanıt
    12,4’den 12’ye çekip kullanacağım bakalım bir süre.

• Shift41 kullanıcısına yanıt

Her ihtimale karşı aracınızda akü takviye kablosunu hazır bulundurun Araç içi kamera Tavsiyesi (Ana Konu) 

Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.