Şimdi Ara

__________________BODY BUİLDİNG ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
698
Cevap
5
Favori
100.084
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mendini

bilek güreşinde omuz kanat biceps ve önkol un aynı anda çalışıyor. kliwajın dediği gibi devamını teknikle götürüyorlar. yendiklerinizin kolu 35 40 45 cm olabilir önemli olan geçmişi nedir ne yapmış. her kolu kalın olanın bileği güçlü olacak diye bir kaide yok.(düşüncelerinize tezat olacak ama bilek güreşinde de iddialıyımdır)

her yaptığımız hareketi kolla yapıldığı için özellikle ön kolun çalışması normaldir.

göğüs pres yaparken bicepsden çok tricepsde gerilme hissedilir. triceps ve göğüs için yaptıklarımız itme hareketleridir. kliwaj yazmış zaten bundan dolayı aynı gün yapılmaz.

kas gruplarının çalışması ile yazdıklarınıza katılıyorum. doğru olan dediğiniz gibi yavaş inidirip hızlı kaldırmaktır. (bu süreyi çok uzatmak dengenizi bozacak gücünüzün tükenmesine neden olacaktır. aradaki dengeyi iyi ayarlamak lazım)
    sizin yazdıklarınız okuyan biri biz böyle çalışırsak kaslarımız hacim kazanmaz ama güçlü dayanıklı kaslara sahip oluruz düşüncesine kapılır.

hareketleri doğru yapan herkesin kaslarının dayanıklığı artacak ve illaki gelişecektir. kaç senedir bu sporu yapıyosunuz ama hep şu kiloyu kaldırdım bu kiloyu indirdim diyorsunuz peki ilk başladığınızda girdiğiniz kilolar ve yaptığınız tekrar sayısı kaçtı hatırlıyomusunuz?

halterle pazu temel biceps hareketidir adeleye asıl yapısını kazandırır. yaptığınız açıklama hiç tatminkar değil. sağ ve sol tabiikide aynı değil ne kadar çalışsanızda bu düzelmez. bardan vazgeçip dambılları kullanarak yaparsanız aradaki fark daha da artacaktır.scot curl ü de mi dambul ile yapıyorsunuz? bunları nerden yazdığınızı anlayamıyorum dediğiniz gibi çalışma stili olan kaç kişi tanııyorsunuz?

Alıntıları Göster
    oncelikli şunu diyim ben dumble ları kullanarak 1 sene sonunda o dengesizligimi duzelttim. Ayrıca bu
    bilgiyi ben uydurmadım. Men's Health dergisinin uyesiyim ve o dergide gecen bi yazıda bunu okumuştum.
    Doğuştan SAĞAK insanların genelde sag uzuvları sola gore daha guclu olur ve bu farkı zaman icinde dumble
    kullanarak (zayıf kolu guclu kola oranla az daha fazla calıstırıp), dengesini kontrol ederek iki kolda eş hale getirilir. Bu arada bircok fitness ve body cd si var bende ve o uzmanlarda bu dedigimi dogruluyorlar. BAR kullandıgınızda zayıf uzvunuz DAIMA guclu uzuv tarafından dengelenir diyorlar. Dedigim gibi bunlar benim
    uydurmam degiller, hepside işinin uzmanı profesyonel fitness ve body hocalarının cd lerinde ve dergilerden
    okudum. Ve kendim denedim, 1 sene sonunda sol kolum ile sag kolum artık aynı agırlıgı kaldırabilir olduç
    Bu arada zayıflık omuzda, biceps ve triceps ve bilek gibi cesitli yerlerde olabilir. Onemli olan bu zayıf noktanın belirlenmesidir. Yani zincir zayıf noktasından kopar misali. Benim biceps,triceps ve bilekler saglamda olsa, omuzda olan bi aksaklık tümüne yansır. Veya belinde sorun olan biri ona baglı karın kaslarınıda geliştirmekde sorun yaşayabilir. Bench press konusunda haklısın %80 civrında arka kol kasları
    calısan bi hareket ve gogus şişirme ve sıkıştırmda bu şekilde oluyo. Bu arada Benim ayak hareketi dedigim
    harekettin en buyuk avantajı (agırlıkla beraber kaldırma), bel boşlugundaki (böbrek) kaslarınızıda muazzam
    şekilde kuvvetlendiren bi hareket. Bel kaslarınızı calıştıran ve geriye esneme hareketi yapan cihazı biliyorsunuzdur. Hani 3 ayrı bolgeye (omuz, sırt ve bel) ayarlı bel ve sırt calısıtırıcı alet, onda mesela 120 kilo ile 3x 40 yapan biriyim. Bel ve bel altı kısmın bu yuzden bisiklet tekeri gibi kalınlaşma gozlendi, o noktdaki
    kasların calışması sonucu kaslanma arttı. Bunun cesitli avantajlarını yaşıyorum, yerden birsey kaldırırken
    veya yerden dogrulurken kısacası belin sakatlanmasına neden olacak bircok harekette sorunsuzum.
    ayrıyetten bel ve alt karın kaslarımı cok yogun calıştırdıgımdan ona baglı ust bacak kaslarımda kuvvetrli
    oldugundan koşularda da buyuk avantajlar saglıyorum. Mesela ısınma esnasında koşu bantında 20 km/st
    hızında 45 sn depar cekebiliyorum..ki kendim bu işi 3 senedir yapıyorum ve branşım kimya muhendisi.
    Ama okumayı, neti kullanmayı ve google ı seviyorum . Spor okulundaki fitness salonuna gitmeme
    ragmen oradaki insanlar bile benden cok şey ogrenmiştir. Bir yıgın cd ve dvd yi basıp onlara vermişimdir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Always0007

Arkadaşlar uzun bir aradan sonra tekrar salona gitmeye başladım, bir konuda sizden fikir ve öneri bekliyorum.

Amaçlarım sırasıyla:

Omuzları, kolları ve göğüsü geliştirmek

190 boyundayım ve an itibarı ile 84 kiloyum. ideal kilomu kısa bir süre içerisinde yakalam da öncelikli hedeflerim arasında. 88-89 kilo ile fit bir görünüme sahip olucam yapım itibarı ile, fakat yukarıda öncelik sırasına göre belirttiğim hususları ve kilomu istediğim oranda gelişimi sağlamak için takviye proteinlerde düşünüyorum.

Sizlere sormak istediklerim, bu takviyelerin gerçekten önemli ölçüde zararlı olup olmadığı, eğerki bir zarar söz konusu ise bunun ne olduğu?

Elbette herkesin bünyesi farklılık göstericektir, fakat 3 aylık bir süre bu amaçladıgım şeyleri gerçekleştirebilmek için yeterlimidir?

not. çok kaslı bir vücüt peşinde değilim, fit bir vücüt yeterli

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Always0007

Arkadaşlar uzun bir aradan sonra tekrar salona gitmeye başladım, bir konuda sizden fikir ve öneri bekliyorum.

Amaçlarım sırasıyla:

Omuzları, kolları ve göğüsü geliştirmek

190 boyundayım ve an itibarı ile 84 kiloyum. ideal kilomu kısa bir süre içerisinde yakalam da öncelikli hedeflerim arasında. 88-89 kilo ile fit bir görünüme sahip olucam yapım itibarı ile, fakat yukarıda öncelik sırasına göre belirttiğim hususları ve kilomu istediğim oranda gelişimi sağlamak için takviye proteinlerde düşünüyorum.

Sizlere sormak istediklerim, bu takviyelerin gerçekten önemli ölçüde zararlı olup olmadığı, eğerki bir zarar söz konusu ise bunun ne olduğu?

Elbette herkesin bünyesi farklılık göstericektir, fakat 3 aylık bir süre bu amaçladıgım şeyleri gerçekleştirebilmek için yeterlimidir?

not. çok kaslı bir vücüt peşinde değilim, fit bir vücüt yeterli

?

• quote:

Orijinalden alıntı: galasek19077

resimdeki benim hocam olmaktadır kendisi 14 yıldır body yapmaktadır
    kolları 52 cm
     __________________BODY BUİLDİNG ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: galasek19077

kolları 52 cm

o kolların 52 cm olmasına imkan yok,arnoldun en iyi zamanlarında o civar kollara sahipti, resimlerinden aradaki farkı bariz şekilde görebilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dr.LiXX

quote:

Orjinalden alıntı: galasek19077

kolları 52 cm

o kolların 52 cm olmasına imkan yok,arnoldun en iyi zamanlarında o civar kollara sahipti, resimlerinden aradaki farkı bariz şekilde görebilirsiniz.

Alıntıları Göster
    Ben de diyecektim amaa laf etmış gibi olmayım dedım amaa o kollar taş çatlasın 46 dır o da sıcak halii

• quote:

Orijinalden alıntı: spawn12

Ben de diyecektim amaa laf etmış gibi olmayım dedım amaa o kollar taş çatlasın 46 dır o da sıcak halii

Alıntıları Göster
    bu adamın kolu 50 cm

• quote:

Orijinalden alıntı: kliwaj

bu adamın kolu 50 cm

Alıntıları Göster
    Yaa 52 cm dediğimiz biraz define olduğundan güzel gözüke bilir amaa 52 kesın değil.
    @kliwaj senin yolladığın adamın pozunda soğuk hali belli vee bunun öbürkünden fazla gibi geliyor ama tabiki bilemem kac olduğunuu

• quote:

Yaa 52 cm dediğimiz biraz define olduğundan güzel gözüke bilir amaa 52 kesın değil.
    @kliwaj senin yolladığın adamın pozunda soğuk hali belli vee bunun öbürkünden fazla gibi geliyor ama tabiki bilemem kac olduğunuu

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: spawn12

50 cm body sitesinde topiği var kendi belirtmiş 50 cm oldugunu

• quote:

Orijinalden alıntı: mendini

quote:

Orjinalden alıntı: KingDwa®F

beyler onca kas yapmışsınız ama şunu diyim bizim spor okulunda da ben 36 yaşındayım oyle pazularımda yok. Fakat pazulu arkadaşlar bencpress de bar haric 50 kilo kaldırırken (sporcular demiyorum) bende
    kaldırmak istedigimde.. AMAN AMAN dikkat et hocam yaşlısın dediler ve kollar incecik olmasına karşın
    haşırt diye 3 x 10 yapınca benchpress de resmen döt oldular. Bu arada karın kası calıştırmak icin
    hani ayakları duz tutup 90 derece yukarı kaldır indir yaparsınız ya. bu harketi BOŞ AYAK yerine 2 ayagınızın arasına 5 KİLO agırlık alıp yapsanıza dedim... ohoo dediler 2 si belini sakatladı ...
    ben ise 4x 10 yaptım .. ve ustelik vurdugunuzda löp löp ses geliyo midemden ve belimde kaslı degil
    bu arada koltuga oturup benchpress de kullandıgınız halter ile kac kilo kaldırırsınız .. en son sanırım 25 kiloyu (bar da 10 kilo ise toplam 35 kilo eder) 3x10 şekilde indir kaldır yapıyorum enseme dogru
    Bu arada pazu şişirmek degil onemli olan KAS DAYANIKLILIGIDIR. Mesela yukarda bahsettigim yere uzan
    elleri yere yapıştır ve bacakları 90 derece kaldır ve sonra yere paralel indir (ama yere degdirme) hareketinde bacaklarınızı 45 drecede askıda kac SANIYE tutabilirsiniz.. En son rekorum 90 saniye.
    60 sn sonunda kalp aışınız 150 nin üstüne cıkıyo ona göre....

mide hareketleri için yorum yapamayacağım ama çok kilo kaldırdığınızı düşünmenin bir anlamı yok önemli olan hareketleri doğru yapmanız adelenizin tepki çalıştığını hissetmeniz.
    (kolların ince olması ile göğüs presin de hiç bir alakası yok)

Alıntıları Göster
    bende gitmek istiyorum 3 aylığına bir işe yararmı

• quote:

Orijinalden alıntı: Toyota SUPRA

Alıntıları Göster
    3 ay yaptıgın az da olsa bir etki yapar ama sonra bıraktığında senin için daha kötüü olurr

3 ay yaptıgın az da olsa bir etki yapar ama sonra bıraktığında senin için daha kötüü olurr

Alıntıları Göster
    quote:

ne olur sarkarmı ben bodyci abimize sordum bişi olmaz onlar hikaye dedi

• quote:

quote:

ne olur sarkarmı ben bodyci abimize sordum bişi olmaz onlar hikaye dedi

Alıntıları Göster
    adale sarkmaz -sarkan yağdır,deridir. çok liko alıp verirsen devmlı derin sarkar,biraz define olduktan sonra sporu bırakırsan derin tekrar cilt altı yağını birktirir yağın sarkar. normalde zaten sarkık değilmi arkadaşım vucudun,kaç kişinin normal duruşu fit ki,illa bir tarafından birşeyler çıkar.

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: eggy13

istesende bırakamazsın zaten

• quote:

Orijinalden alıntı: Bay KospiR

quote:

Orjinalden alıntı: eggy13

istesende bırakamazsın zaten

Alıntıları Göster
    Gidince kesmemek lazım

• quote:

Orijinalden alıntı: ALph1940

Gidince kesmemek lazım

Alıntıları Göster
    ben 14 yaşındayım banada biraz ne yapmamı önerirmisiniz ama aletsiz? Askeri liseye gircem sınavına kazanmam garantide mülakatta mekik filan sağlık var ne yapmam gerekiyo?

• quote:

Orijinalden alıntı: rafflesiaa

ben 14 yaşındayım banada biraz ne yapmamı önerirmisiniz ama aletsiz? Askeri liseye gircem sınavına kazanmam garantide mülakatta mekik filan sağlık var ne yapmam gerekiyo?

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: serdarorcun93

15 sene önce bende girdim askeri sınava, sana tavsiyem kilon varsa koşarak zayıflaman, orda fiziksel olarak güçlü olan değil zayıf ve çevik olan avantajlı. başındaki askerler (skorları tutan) eğer er-erbaşsa insaflı davranıyorlaar, 400 metreyi 82 de koşmuştum 75 saniye yazdılar , 2 barfix çektim 5 yazdılar...
    ama deli gibi mekik çekmiştim 1 dakikada 38 mekik.

• quote:

quote:

15 sene önce bende girdim askeri sınava, sana tavsiyem kilon varsa koşarak zayıflaman, orda fiziksel olarak güçlü olan değil zayıf ve çevik olan avantajlı. başındaki askerler (skorları tutan) eğer er-erbaşsa insaflı davranıyorlaar, 400 metreyi 82 de koşmuştum 75 saniye yazdılar , 2 barfix çektim 5 yazdılar...

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: ipo_aga

quote:

üf nasıl koştun 400metreyi yaw ben koşamam hepsini yapıyom ama işte en çok kortuğum 400metre 85 saniye

• quote:

Orijinalden alıntı: rafflesiaa

quote:

quote:

üf nasıl koştun 400metreyi yaw ben koşamam hepsini yapıyom ama işte en çok kortuğum 400metre 85 saniye

Alıntıları Göster
    quote:

quote:

quote:

peder askerdi bizim ,sende asker olcan dedi,emir büyük yerden gelince,2 ayda hazırlandım fiziksel mülakata, 400 metre deparları atarak çalıştım, 400*3 lük koşular yaptm hergün,hedef zamanı tutturmaya çalıştım,düz zeminde koşmaya bak bileğin burkulabilir. düz koşu yapmayacaksın depar atacaksın , düz koşu yaparsanda 50 metrede bir 50 metrelik deparlar atacaksın ,ilki hızlı olmak için 2. si dayanaklılık içindir.

• quote:

quote:

quote:

quote:

peder askerdi bizim ,sende asker olcan dedi,emir büyük yerden gelince,2 ayda hazırlandım fiziksel mülakata, 400 metre deparları atarak çalıştım, 400*3 lük koşular yaptm hergün,hedef zamanı tutturmaya çalıştım,düz zeminde koşmaya bak bileğin burkulabilir. düz koşu yapmayacaksın depar atacaksın , düz koşu yaparsanda 50 metrede bir 50 metrelik deparlar atacaksın ,ilki hızlı olmak için 2. si dayanaklılık içindir.

Alıntıları Göster

Arkadaşlar bu nasıl

• quote:

Orijinalden alıntı: oBLoOd

Arkadaşlar bu nasıl

Alıntıları Göster
    Mrs. Olympia. Ronnie coleman

• quote:

Orijinalden alıntı: Loop

Alıntıları Göster
    MR
    quote:

Orjinalden alıntı: Loop

mR.oylimpia ama artık tahtını jay cutlere kaptırdı :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kliwaj -- 18 Mart 2007; 23:04:46 >

• 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.