Şimdi Ara

ASUS 7970 Top Voltaj kilidi kırıldı - Test / Performans - Güncelleme olmayacaktır.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
195
Cevap
5
Favori
6.385
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Resim, sayfa ayarları vs. site kaynaklı bozuk olduğundan kaldırılmıştır. Site düzeldiğinde eklenecektir.

--

Benden başka çalıştırabilen olmadığı için ve sayfa düzenleri bozulduğundan başlık güncellenmeyecektir, silinebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybernoid -- 5 Nisan 2013; 22:45:46 >

• İlk testimiz gelsin; 1125Mhz'den ötesi yoktu

1.2 V - 1200Mhz

ASUS 7970 Top Voltaj kilidi kırıldı - Test / Performans - Güncelleme olmayacaktır.

7970 TOP iken

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybernoid -- 23 Mart 2013; 3:32:46 >

• ver çoşkuyu
  • Kart 1 haftadır servisteydi. Tabi bir numara yapmadılar. ASUS yeni bios yayınlamayacağız demiş. Aynen geri döndü. Bende geri istedim kartımı ama mantığımı devreye soktum ve... ASUS'a selam ediyorum, istediğiniz kadar saklayın, biz buluruz

Şu an bu test donanımhaberde bir ilk :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybernoid -- 23 Mart 2013; 1:40:24 >
  • helal olsun dostum iyi azim ettin kaça kadar gidecek bakalım takip
  • güzelmiş, anlatırsan nasıl yaptığını sebeplenir sayende forum ahalisi
  • Hele biraz daha yükleneyim, dönüyorum birazdan. Sıcaklıklar normal, şu an 29 derece, gerçi hava biraz serin.

1.2V ve 1200 şimdilik sınır görünüyor. Tabi GPU tweak'in salaklığı olabilir, bir önceki versiyonu deneyeceğim. Bu hali ile kalsa bile %20 performans artışı demek :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybernoid -- 23 Mart 2013; 2:02:11 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Olursa güzel olur :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • radeon bios editor ile bios u mu editlediniz?
  • Yok, olay ASUS'un hinliği :)

Ama bundan sonrasında deneyimi olanlar bios editörle birşeyler yaparlar belki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybernoid -- 23 Mart 2013; 2:40:48 >
  • Nasıl yaptın hocam
  • şunu açıkla artık ben bile meraktan çıldırdım donanımsal olarak bir müdahelede bulunmadın değil mi?
  • Peki açıklıyorum, 7970 Top satış patlaması yaşanabilir

Aslında ASUS HD 7970 Matrix Platinum sahibisiniz ve 250 TL'niz cebinizde kalacak. Bu iyiliğimi unutmayın

Daha önceki bios denemelerimde, ki genelde referans tasarımları yüklüyordum ve çakılıyordu. Aklıma gelen tek sebep, görüntü çıkışlarının farklılığı idi. Yani Top versiyon 4 display + 2 DVI sahipken, referanslar daha az çıkışa sahipti. Bios demek (benim anladığım) kart üzerindeki tüm giriş çıkşları kontrol etmek demek. Dolayısı ile çıkışlar farklı olduğundan alet saçmlayıordu. Ancak farkettiğim üzere, Matrix ve 7970'in tüm görüntü çıkışları aynı. ASUS yaptığı hinlikle Matrix üzerine voltaj butonları koyup dış kasanın şeklini şemalini değişmiş. Bu bence başka bir kartmış havası yaratmak için. Ve aslında aynı biosu kullanmalarına rağmen (test sonucu) farklıymış havası estirmek ve o kartı daha pahalıya satmak, 7970 kullanıcılarınıda ROG serisi bir anakarta yöneltmek istemiş olabilir. Ya 250 TL dha fazla para verip Matrix alacaksınız, ya da 800 TL verip anakart alacaksınız. Ama biz hiç birini vermiyoruz ve 7970 Top görünümlü Matrix kullanıyoruz :)

Tabi bu bios işinin her daim riskli olduğunu, başınıza gelecek olası bir aksaklıkta kartınızın garanti dışı kalacağını unutmayın. Afterburner, Trixx gibi yazılımlar bu voltaj ayarına izin vermiyor. Sadece GPU tweak. Ancak o da Frekans voltaj ayarı birlikte kayıyor. Yani 1200Mhz yapmak isterseniz, 1300V gibi ilerliyor ki çok fazla.

Bu durumda önce frekans sekmesine gelip çift tıklayıp 1200 yazıyoruz ve uygula diyoruz. Daha sonra Voltak sekmesine çift tıklayıp 1200 diyoruz ve uygula diyoruz. Benim sınırım 1200Mhz. Yeter... Zaten kartr normalde 1000mhz gelirken 1100 olabiliyordu, 100'de biz koyduk %20 etti :)

Hadi hayırlı olsun

not : henüz stabilite durumu nedir billemiyorum, çok yeni. Ancak bios yüklemesinden sonra PC'yi yeniden başlattığımda sorunsuz kartı tanıdı. 3Dmark testini tamamladı. Sıcaklıklar normal. Benim sınırım 1200 civarı. Zaten MAtrix alan forum üyeleride 1200'lerde çakıldıklarını yazmışlardı. Demek ki normal.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybernoid -- 5 Nisan 2013; 22:48:14 >

• Olay biraz overrated olmuş gibi

Şimdi ben 7970 Top alacağım ve bios'unu editlemeden 1200'ü göremeyecek öyle mi?

Gider Sapphire Dual X alırım 1200 gareaanti
  • Ama Asus sessizliği ve serinliğinde :) Bak şu anda 28C çalışıyor.

tabi ben öyle langır lungur yüklemedim, şöyle bir okudum :) Nedense kimse farketmemiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybernoid -- 5 Nisan 2013; 22:48:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaan0101

helal olsun dostum iyi azim ettin kaça kadar gidecek bakalım takip

Teşekkürler adaş :)
  • peki Powercolor nasıl bu konularda?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cybernoid

Ama Asus sessizliği ve serinliğinde :) Bak şu anda 28C çalışıyor.

tabi ben öyle langır lungur yüklemedim, şöyle bir okudum :) Nedense kimse farketmemiş.

Bakın

7970 TOPhttp://www.techpowerup.com/vgabios/134214/Asus.HD7970.3072.121018_1.html
    6798.15.23.0.2.AS01.U2

Matrixhttp://www.techpowerup.com/vgabios/130255/Asus.HD7970.3072.120813_5.html
    6798HB.15.23.0.1.AS01.U2

15 dklık furmark'da kaç derece görüyor 1.2 volt ile ?

matrixler takozdu bunu yayınlaman iyi oldu millet artık boşa para vermez matrixlere(takozlara.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-15C3E5993 -- 23 Mart 2013; 4:51:52 >

• Furmark normalde de pek önerilmiyor ama diğer testleri bitirdiğimde bakarım. Şu anda aşağıdaki ayarlarla 3DMark2011 testini tamamlıyor. 13.3 beta sürücüsüne güvenemediğim için 13.1 kurdum. 3Dmark ve 3Dmark Vantage'yi geçebilecek mi bakayım.

Ram'ler belki biraz daha geri çekilebilir. Normalde 5600Mhz'de çalışıyor. 6000Mhz gibi ayarlanabilir.

Bu arada Techpowerup'ta bir kaç Matrix bios var, stabil ve çıkışları sorunsuz olan olan benim verdiğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cybernoid -- 23 Mart 2013; 12:57:18 >

• Hayırlı olsun inşallah stabil çalışır kartınız. Güzel bulmuşsunuz biosları.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.