Şimdi Ara

3D Printer Projesi ( Sigma3d ) ( Open Source ) (88. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.620
Cevap
120
Favori
214.187
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8687888990
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • http://www.thingiverse.com/thing:1435001

    linkte mevcut stl ler dileyen olursa step veya xt atabilirim.
  • Esneklik fayda sağlar mı şüpheliyim. Neden derseniz daha önce alü yaylı coupling kullanıyordum. Evet esnektiler ve rod istediği gibi asansörlere rahatsızlık vermeden dönüyordu. Ancak daha çok dönüyordu. Noluyordu motora daha az yük biniyordu. Zorlanmıyordu. Daha sonra absden bastığım couplinglerle kullandım. Ve wobble azaldı. Tabiki hala var. Rodlar 2.kez değiştirmeme rağmen hala yamuk. Ankara'da düz rod bulamadım saklama koşullarının rezilliğinden dolayı. Düzlüğü garanti eden yurtdışı satıcı, mağaza varsa almayı da düşünüyorum. Ancak sizin tasarımı basıp deneyeceğim. Elinize sağlık.

    Düzeltme: parçayı PETG ile basmayı mı önerirsiniz veya ABS ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi razor9119 -- 22 Mart 2016; 20:02:11 >
  • razor9119 kullanıcısına yanıt
    Hocam ben civa çeliği ismiyle satılan bir vidalı mil aldım 1 adedi 10 tl inanın nerdeyse eğrilik yok gibi.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Marool kullanıcısına yanıt
    Hocam cok tesekkurler. Rica etsem cizimi atmaniz mumkun olur mu ya da LME8UUya gore uyarlayip stl atsaniz da isimizi gorur. Nasil uygun olursa sizin icin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • razor9119 kullanıcısına yanıt
    ABS PETG veya PLA farketmeyecektir zira sönümleyici olarak çizilen model sadece 2 dış katmandan oluştuğundan hepsinde esnek olacaktır. Amacım wobble'ı bir nebze azaltmaktan ziyate tamamıyla wobble ı yok etmek.

    Ayrıca behsettiğin gibi çok gijon değiştirdim düz 8 çizmeyen bulabilmek için ama dediğin gibi hiç birinde istediğim performansı bulamadım. Bu gijon işinin çözümü CNC lerde kullanılan hazır set miller gibi duruyor. Yinede ucuz yollu alternatifler bulmaya çalışıyoruz hepimiz.

    Esnek yaylı kaplinler i ben pek fazla kullanmadım ilk topladığım sistemlerin hepsinde yaylı alu kaplinler vardı, evet mekanizma gereği kaçıklığı almayı hedefliyor ama hareket iletimi sırasında ne yazik ki 8 çizmeyide iletiyor o sebepten pek fazla kaplin ile çözülmedi seninde belirttiğin gibi. Ek olarak daha önce paylaşılan modelde sönümleyici tek parça halinde olmaması gerekiyor yani asansörden ayrı sönümlemesi gerekiyor. Tecrübelerime göre rijit kaplin, esnek sönümleyici (wobble alıcak herhangi bir parça) en başarılı çıktıları verdi.




  • Herkese merhaba,

    Wobble konusunda ben de deneyimlerimi aktarayım. Özgür Bey'in de dediği gibi gijonun düzlüğü ve montaj işçiliği bu konuda çok önemli faktörler. Düz gijon bulmak çok zor bence, çünkü gijonların ana görevi bu değil. İletim için vidalı mil kullanmak gerekiyor ama CNC cihazlarındaki özellikli sistemler çok pahalı, hem de M8 boyutunda olanlarını (ball-nut ile çalışabilen) bulamadım. En ufak hep 12 yada 16 oluyor.

    Ben şu an Sigma3D'de robotdigg sitesinden aldığım, kendinden vidalı mili olan stepper motorları kullanıyorum:

    http://www.robotdigg.com/product/31/NEMA17+linear+stepper+with+Tr8*8+lead+screw

    Linki yukarıda. Montajı için Özgür Bey sağolsun Z asansörünü modifiye etmişti, bunula çalışabilir hale gelsin diye, o tasarımı kullanıyorum. Vidalı mil, gijona göre çok daha düzgün, o sebeple wobble azalıyor. Ayrıca kaplin gerekmediği için wobble'a yol açabilecek bir faktör ortadan kalkmış oluyor. Ancak enteresandır, mil düz olmasına rağmen, motoru dışarıda çalıştırdığımda bir motorda az belirgin, diğerinde ise daha belirgin olan bir oval çizdiklerini gördüm, yani tam merkez aksında dönmüyorlar. Nedeninin anlayamadım, mil eğik gibi durmuyor. Her halukarda 1 tane daha sipariş ettim, onda daha az yalpalama olursa onunla değiştireceğim.

    Baskı kalitesi belirgin düzelme gösterdi ancak hala kusursuz değil. Aşağıda Ninjaflex'in semiflex'i ile bastığım bir örneği görebilirsiniz.

    Yukarıda yer alan mesajlardaki sönümleyici bu asansör tipine uyarlanabilse belki ideal çözüm olurdr diye düşündüm. Kaplin yok ve esnek bir bağlantı var. Acaba bunu tasarlamak zor mudur?
    Bu mesaja eklenen görseller:

     3D Printer Projesi ( Sigma3d ) ( Open Source ) 3D Printer Projesi ( Sigma3d ) ( Open Source )




  • DrMaestro D kullanıcısına yanıt
    Sistem neredeyse aynı olacaktır,benim somun yerine sizin hareketi iletecek trapez somun koyulacak denemek isterseniz çizimi kolay
  • Marool kullanıcısına yanıt
    Her türlü denemeye açığım.....
  • Sizin motorlardan almak bir nasip olmadı, hep ucuza kaçtığımız için bunlar :)

    Bu arada şunuda eklemek istiyorum eğer ki wobble olarak düşündüğümüz belli bir pattern i takip etmiyor ise gijondan kaynaklı değil demek oluyor. Yinede wobble ı göremeyeceğimiz zor olmayan hızların düşük olduğu parçalarda olabiliyor
  • Beyler arduinoya yazılımı attım ama ekranda hiç bişey çıkmadı sadece mavi ışık var sorun ne olabilir ?
  • Jamiryuu J kullanıcısına yanıt
    -Ekran kabloları yanlış bağlanmış olabilir
    -LCD üzerindeki kontrast ayarı ayarlanmamış olabilir.
    -Arduino üzerine gönderdiğin yazılımda hangi LCD yi kullanıyorsan onu aktifleştirmemiş olabilirsin.

    hangi LCD yi kullanıyorsun ?
  • Kablolardan olacağını sanmıyorum yerlerini değiştiripde denedim.
    Resim atamıyorum ama büyük ekranlardan full lcd graphic yazıyor üstünde 4x16 galiba



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jamiryuu -- 27 Mart 2016; 12:19:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jamiryuu J kullanıcısına yanıt
    Marlin den ful graphic lcd yi aktif ettin mi ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayır nasıl yapabilirim ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jamiryuu -- 27 Mart 2016; 14:23:38 >
  • Jamiryuu J kullanıcısına yanıt
    Marlin yazılımını yüklerken, aşağıdaki kodu düzenlemeden öncehttp://code.google.com/p/u8glib/wiki/u8glib linkinden dosyayı indirip BELGELERİM / Arduinonun "library" yazan klasörürnün içine atın.

    Akabinde asagidaki satırın önündeki // işaretini kaldırın. Tekrar yazılımı yükleyin.

    //#define REPRAP_DISCOUNT_FULL_GRAPHIC_SMART_CONTROLLER

    Ekranınız çalışacaktır inşallah.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusuforhan -- 27 Mart 2016; 20:20:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Az önce Serkan hocamdan aldığım heatbed elime ulaştı, üzerinde kullanılan thermistor hakkında bilgisi olan ve yine heatbed'in + - kutuplarını söyleyebilecek olan varsa sevinirim. Elimde multimetre yok ne yazikki
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Marool

    Az önce Serkan hocamdan aldığım heatbed elime ulaştı, üzerinde kullanılan thermistor hakkında bilgisi olan ve yine heatbed'in + - kutuplarını söyleyebilecek olan varsa sevinirim. Elimde multimetre yok ne yazikki

    Heated bedin + - ucu olmaz, ters veya duz olmaz.. Termistorun de kac numarali oldugunu size yarin yazilima bakip soylerim, veya da siz thingiversedeki yazilimdan bakabilirsiniz

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün neredeyse evi yakıyorduk
    Sanırım bedi süren mosfet bozulmuş. Yükü verince aşırı akım çekiyor. SMPS de korumaya almadı muhtemelen..
    Bu mesaja eklenen görseller:

     3D Printer Projesi ( Sigma3d ) ( Open Source )




  • faradayn kullanıcısına yanıt
    Aynı problemi yaşadım ben de dün. Sizinki gibi erimemişti ama tam resimdeki yer yanmıştı. Çin den aldığımız 3 - 5 dolarlık ramps ler korkutuyor artık beni. Daha kaliteli olanı var mıdır acaba ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yusuforhan kullanıcısına yanıt
    Ben kokudan farkına vardım hemen baskıyı durdurdum geç kalsam neler olurdu tahmin bile etmek istemiyorum. Çinde aynı malzemenin birçok kalitesi var ve ayırt etmek neredeyse imkansız. İsim yapmış iyi üreticileri bulup onlardan direk almak lazım.
  • 
Sayfa: önceki 8687888990
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.