Şimdi Ara

MSI GE60-70 DONANIMSAL VE YAZILIMSAL SORUNLAR (ANA KONU) (61. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.280
Cevap
47
Favori
165.464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5960616263
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Dragonxxxx

arkadaşlar normalde scm kullanıtyodum düne kadar s-bar yerine dün s-bar kurdum ilk baş hoşuma gitti sonra res atınca kamerayı bide bi kaç şeyi görmedi neden sizce

Sbar sanirsam win 7 icin

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: elano68

quote:

arkadaşlar normalde scm kullanıtyodum düne kadar s-bar yerine dün s-bar kurdum ilk baş hoşuma gitti sonra res atınca kamerayı bide bi kaç şeyi görmedi neden sizce

Sbar sanirsam win 7 icin

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar burdaki MSI GE60 0ND-459XTR modelini almayı düşünüyorum.
    Yalnız bu modelde boost sorunu var mı?Varsa düzeltilebilir mi?Konuyu biraz okudum sanırım düzeltebilen varmış ama benim kafam çok karıştı.
    Bi de Freedos gelicek.Ben Win8 hiç kullanmadım ve kullanmayı düşünmüyorum.Ama Win7'de herhangi bi sıkıntım olur mu?Driverlar hangisinde daha stabil çalışıyo onu merak ettim.
    Şimdiden teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: crazyofc1

Yalnız bu modelde boost sorunu var mı?Varsa düzeltilebilir mi?Konuyu biraz okudum sanırım düzeltebilen varmış ama benim kafam çok karıştı.
    Bi de Freedos gelicek.Ben Win8 hiç kullanmadım ve kullanmayı düşünmüyorum.Ama Win7'de herhangi bi sıkıntım olur mu?Driverlar hangisinde daha stabil çalışıyo onu merak ettim.
    Şimdiden teşekkürler.

Ben daha dün aynı yerden aynı modeli aldım . Yanında 500 gb usb 3.0 verbatim hard disk bide world of tanks oyun kupoynu verdiler. ( çanta ve mouse zaten var )
    Windows 7 ultiamte x64 kurdum . Driverları kurdum . Gpu boost ve fan problemi yok .

• quote:

Orijinalden alıntı: jerilyas

quote:

Şimdiden teşekkürler.

Ben daha dün aynı yerden aynı modeli aldım . Yanında 500 gb usb 3.0 verbatim hard disk bide world of tanks oyun kupoynu verdiler. ( çanta ve mouse zaten var )
    Windows 7 ultiamte x64 kurdum . Driverları kurdum . Gpu boost ve fan problemi yok .

Alıntıları Göster
    Peki bios güncellemesi felan yaptınız mı?
    Yoksa sadece driverlar mı?

• quote:

Peki bios güncellemesi felan yaptınız mı?
    Yoksa sadece driverlar mı?

Alıntıları Göster
    Bios sürümü : E16GAIMS.10F yani sorunlu bios değil . Başka bir sorun olmayıncada bios güncellemedim sadece driverları kurdum.undefined

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jerilyas -- 5 Haziran 2013; 13:12:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: xxbatmanxx

quote:

Orijinalden alıntı: sahinizgi05

quote:

Orijinalden alıntı: ggdlr

Arkadaşlar başımdan geçen olaylar sonucunda sizi bilgilendirmek için yazıyorum.Kesin konuşmak istemem ama bu sorunları yaşayanlar var.Özellikle yabancı forumları okursanız görürsünüz.Bence dikkate alın.

Arkadaşlar forumdaki güncelleme ardından Win7 kesinlikle kurmayın.

-Öncelikle forumdan yayınlanan bios bence orijinal bios değildir.(neden böyle düşündüğümü daha sonra açıklayacağım.).Forumdaki bios Modlu bios'tur.Msi sitesindeki sürümün düzeltimesini beklemenizi tavsiye ederim.

-Forumdaki biosla güncelleme sonrasında Win7'ye geçtim.Network controller bulunamadı hatası verdi.Bu sorun her ne kadar sürücü sorunu olarak görünse de değil arkadaşlar.Bios'la ilgili bir durum.Nasıl düzeltileceği konusunda 1 gündür araştırma yapıyorum ama çözüm yolu yok.Bios içinden kısıtlanmış olduğu için çözümü öyle şuraya tıkla şunu indir fln değil maalesef.

-Peki network controller bulunamadı derse ne gibi sorunlarla karşılaşacaksınız;
    İlk olarak Realtek Lan driver kurulumunda kurulum tamamlanamayacak."The Realtek Network Controller Was Not Found." hatası verecek.Sonuç olarak İnternete hem kablolu hem de kablosuz yoldan bağlanamayacaksınız.

-Gelelim forumdaki biosun neden orijinal bios olmadığını düşündüğüme?
    "Curimo" ile birlikte win8'den win7 kurulumu yaptık."Curimo" daha önce sevise göndererek orijinal bios güncellemesi yapmıştır.Ben ise forumdaki bios ile güncelleme yaptım.
    Bios güncellemesini yaptıktan sonra win7 kurmak için gerekli ayarları yaptık.Win8'den win7'ye geçmek için bios'ta birkaç değişiklik yapmak gerekiyor ve yaptığım değişiklikler Curimo'nunkiler ile tamamıyla aynıdır.
    Win7 kurduktan sonra internete bağlanmak için Curimo direkt Killer Lan'ı kurmuş ve internete bağlanmıştır.
    Ben de aynı şekilde direkt Killer Lan'ı kurdum ancak nete bağlanamadı çünkü network controller sorunu var.Neyse ardından temizleyip Realtek Lan'ı kurdum.Durum burada anlaşıldı.Network Controller bulunamadı diyor.Bu da bios'da yapılan kısıtlamayla ilgilidir.Ardından aklına gelebilecek her türlü çözüm yolunu denedim.(biosu default ayarlarına almak fln işe yaramadı.)Sağolsun Curimo ile bios ayarlarını bile karşılaştırdık.Her şey aynı görünüyor ama benimkinde network controller sorunu düzelmiyor.
    Ardından bu sorunu yaşayan bazı kişilerin bios ayarlarından Lan'ı aktif ederek çözdüklerini gördüm ama bu ayar hidden yani gizli olarak geliyormuş bu nedenle bios'ta böyle bir şey bulamadım.

-Zaten Pc'nin kasasından hiç memnun kalmamıştım.Üstüne bir de sıkıntılı Bios çıkınca bilgisayardan iyice soğudum ve bu sabah iade etmeye gittim.Tabi ki win8'den win7'ye geçtiğim için iade kabul olmadı.

-Ardından durumu vatanbilgisayardaki bir elemana anlattım.Önce gevşek gevşek gülümsedi.Bios'u çökertmişsinizdir dedi.Ben de win7'nin şu an kurulu olduğunu çalıştığını ama network controller hatası verdiği için internete fln giremediğimi söyledim.Bunu söyledikten sonra daha da dikkate aldı söylediklerimi.Neyse ardınan bios'ta bununla ilgili bir kısıtlama olduğunu network controller'ın gerekli değerlerini sadece servisin girebileceğini söyledi.Üstüne ekledi orjinal win8'den illegal win7ye geçmisniz cihazınızın garantisi gitmiş olabilir diye.Saçmalığa bakın.Yazılımdan dolayı garanti mi gidermiş?Çocuk mu kandırıyorsunuz servis point vidalarını fln mı söktüm garanti gidiyor diye çıkışınca müşteri hizmetleri odasına yönlendirdiler.Derdimi bir de orada anlattım.Adam garantisinin gidip gitmediğine msi karar verir.%90 gitmemiştir ama %100 diyemiyoruz dedi.
    Sonuç olarak iade alınmadı win7 için bios güncellemesi yapılması isteğiyle 3 günlük bilgisayar sevise gönderildi.20 iş gününde döneceğini ancak 1 ayı da bulabileceğini de ekledi.:)

Siz siz olun şimdilik bu güncellemeden uzak durun derim.
    Tüm gece yardımlarını esirgemeyen Curimo'ya da sonsuz teşekkürler :)

kardeşim sen vatan bilgisayardan almışın pc o adamlarda hep bios hatalı pcler var msi nın şuanda o sorun kalktı diye biliyorum ama
    ALLAH yardımcın olsun nediyon msi almayalımmı

O sorun sadece bende oldu sanırım..Ama sonrası daha kötü maalesef..Derdimi anlatırken servis çalışanın bana küfür etmesi sonucu iade almayacakları pcyi aldılar..1 ayın sonunda çok şükür kurtuldum.Pc almayı düşünüyorsanız servisine kadar araştırın derim.Çünkü geçekten berbat bir servis anlayışları var.Çoluk çocuk doldurmuşlar..Siz hakkınızı ararken a.. k.. diye çıkışabilecek düzeydeler..

Ha bu arada küfür sonrası özür hediyesi göndermişler sağolsunlar..150 gblik bir taşınabilir hdd :) Kırarken içim rahatladı..Msi görmeye tahammülüm yok artık..

Alıp da hiç sorun yaşamayan da vardır belki bilemiyorum..Yalnız buradan öğrendiğim şey; her markada her cihazda her konuda fanboylar var.Konuyu okuyunca rahatlıkla bu tipleri anlarsınız.Bunların mesajlarını hiç umursamayın derim..

Alıntıları Göster
    Hay Allahım. Dün artık bi şu gaming mouse'u kullaniyim dedim. Mouse bozuk çıktı. Çalışmıyor.

• Arkadaşlar ben ge60 602xtr modelini düşünüyorum. Bu modelde boost sorunu varmı? Freedos gelicek bilgisayar. Sadacenotebook.com dan alacağım. Sizce win7 mi kurayım? Bu boost işi canımı sıktı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Night_Shade_

Arkadaşlar ben ge60 602xtr modelini düşünüyorum. Bu modelde boost sorunu varmı? Freedos gelicek bilgisayar. Sadacenotebook.com dan alacağım. Sizce win7 mi kurayım? Bu boost işi canımı sıktı.

hocam bu bizimkilerden sonra çıktı. sorunları halledilmiş olabilir. benimki de freedosdu. win 7 kurdum. sorunsuz kullanıyorum. win 8 kullanamam diyorsan 7 kur. sorun olmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: xSanalordx

arkadaş msi ge60 kullanıyorum ama şuan sadece sinirimden şunu yazabiliyorum : Bu makinenin fanından çekmediğim sıkıntı kalmadı. Makineden nefret ettirdi kendini. Sadece web'de gezerken bile fan hayvan gibi çalışır mı bir makinede ya 2 3 tane ekşisözük donanimhaber gibi sitede takılırken ? Turboya geçtiği falan da yok hani diyeceğim makineyi kastıracak bir durum var herhalde o yüzden oluyor. Yok yani 2 basit siteyi açınca bile pc 5 dk sonra deli gibi fan sesi çıkartmaya başlıyor. Başlarda böyle bir sıkınt yoktu. Fanını temizledim aynı. Format attım aynı. Ve işin ilginci bildiğin sıcak hava üflüyor fan

Alıntıları Göster
    Merhaba,
    Yanlis anlamayacginizi umit ederek sunlari belirtmek istiyorum:
    1) web surf icin dusuk guc profillerini terih edin ve ya kendinize ozel guc profili olusturun
    2) kucakta ve ya kumas vb ortamlarda notebooku kullanmaktan kacinin, stand kullanin
    3) Fanin devreye girme devri kendi yazilimi ile ilgili olsa da, beli bir derede sonra donecegi devir hizi belirlendiginden, donaniminizim cok isindigi belli oluyor. Yukaridaki 2 adim da fayda etmez ise isilari takip ederek, anormal durumlar karsisinda driver termal macun gibi cozumlere yonelmenizi oneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skid_row -- 6 Haziran 2013; 7:43:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Proph

quote:

Orijinalden alıntı: skid_row

Uygulama Nvidia ile mi acmis benchmarki?

Evet hocam ama ben msi afterburnerdan yükseltmiştim, sonra hata verdi ekran kartı ondan olabilir mi?

Alıntıları Göster
    Tekrar bir dener misin?

• quote:

Orijinalden alıntı: skid_row

Merhaba,
    Yanlis anlamayacginizi umit ederek sunlari belirtmek istiyorum:
    1) web surf icin dusuk guc profillerini terih edin ve ya kendinize ozel guc profili olusturun
    2) kucakta ve ya kumas vb ortamlarda notebooku kullanmaktan kacinin, stand kullanin
    3) Fanin devreye girme devri kendi yazilimi ile ilgili olsa da, beli bir derede sonra donecegi devir hizi belirlendiginden, donaniminizim cok isindigi belli oluyor. Yukaridaki 2 adim da fayda etmez ise isilari takip ederek, anormal durumlar karsisinda driver termal macun gibi cozumlere yonelmenizi oneririm.
    Altında soğutucu varken bile durum aynı. Dün yine içini temizledim fanın ama bir şey değişmedi. Şu güç profillerini deneyeceğim. Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jerilyas

Merhaba arkadaş bugün ben de aranıza katıldım.
    MSI GE60-459XTR modelini aldım. Tüm konuyu okuma vaktim olmadı ama galiba bu sürümde boost ve fan sorunu yok.
    Gpu Boost ve fan problemi yok.
    Bios sürümü : E16GAIMS.10F
     MSI GE60-70 DONANIMSAL VE YAZILIMSAL SORUNLAR (ANA KONU)

Alıntıları Göster
    benimkinden almışın ne kadara aldın ?

• quote:

Orijinalden alıntı: KYTECHNGAMING

quote:

alakası yok bn freedos aldım en son bios yüklü geldi hiçbir problem yok

Sürüm numarası nedir sizdeki?

Alıntıları Göster
    E16GAIMS VER:1.0F
  • quote:

Orijinalden alıntı: FuNNx

Burdan aldım . Yanında harici hdd de verdiler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ggdlr

Al ya alma diyemem.Sonuçta ben bir sürü sorun yaşadım cevabım belli :)

Bu arada cihazın oyun performansına hiç sözüm yok.Gayet iyi ama;
    Kasa kalitesinin berbat olması,fanın sesli çalışması,hdd'den gelen takır tukur ses,kasayı düz bir yere koysan bile kasadan gelen o boğuk titreşim sesi,optik sürücünün tam oturmamasından dolayı cd okurken çamaşır makinesi gibi ses çıkarması,ekranı açarken menteşelerden çatır çutur ses gelmesi vb gerçekten de pcden soğumana neden oluyor.Ee bunların üstüne bir de berbat bir servisle karşılaşınca...

Bence boost olmama,wifi kopması gibi sorunlara takılmana gerek yok bunlar çözülebilecek sorunlar.Önemli olan sorunlar yukarıda yazdığım sorunlardır.

dogru söylüyosun kardeşim senin aldıgın model 421 tr iyi dimi ??
    yenilerinden alacam zaten artık ge60 421 trde gözüm kalmadı ama bu yeni msi ge 60 es20 ne birşey varmı galiba 2700 Tl fiyatı var ondan düşünüyom

• quote:

Orijinalden alıntı: FuNNx

Tamam bendeki de o sürümle gelmiş zaten laptop. MSI sitesinde tarihler farklı ama Bios tarihi ile.

Birde ben windows 8 altındaki w8_E16GAIMS.514 kurmaya çalıştım. O da sadece laptop Windows 8 işletim sistemi ile birlikte geliyorsa kurulabiliyormuş.

Biz Freedos olanlar non-windows8 altındaki Bios güncellemelerini yapabiliyoruz.
  • quote:

Tamam bendeki de o sürümle gelmiş zaten laptop. MSI sitesinde tarihler farklı ama Bios tarihi ile.

Birde ben windows 8 altındaki w8_E16GAIMS.514 kurmaya çalıştım. O da sadece laptop Windows 8 işletim sistemi ile birlikte geliyorsa kurulabiliyormuş.

2gün önce dragon editon aldım 5200 tl sanalpazar 12 taksit.

1-2 oyun denedim

bf 3 ultra ayarlarda 30 ila 40 fps

Lol very high 70 130 fps

WoW ultra 45 ila 75 fps

ürün güzel ses kalitesi muazzam.

içinden çıkan mouse kulaklık çok iyi ve klavye sanki ayrı bir klavye havası veriyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Hard to eat

1-2 oyun denedim

Lol very high 70 130 fps

WoW ultra 45 ila 75 fps

içinden çıkan mouse kulaklık çok iyi ve klavye sanki ayrı bir klavye havası veriyor

Alıntıları Göster
    Ben hızlıal com dan aldım hiçbir sorun yaşamadım ne bios ne başka bir şey direk kullanmaya başladım iyi oldu tavsiye edilir
    linki:

http://www.hizlial.com/msi-ge60-0nd-459xtr-i5-3230qm-26ghz-8gb-750gb-2gb-gtx660m-156-freedos-notebook/30.001.1473.0167?Ref=20130310&utm_source=gelirortaklari&utm_medium=remarketing&utm_content=remarketing&utm_campaign=remarketing_gelirortaklari&adw=1#

• quote:

sıkıntı yokbenim için
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hard to eat

1-2 oyun denedim

Lol very high 70 130 fps

WoW ultra 45 ila 75 fps

Alıntıları Göster
    şahin alırdın o parayla

• 
Sayfa: önceki 5960616263
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.