Şimdi Ara

★★★GOOGLE NEXUS 4 KULLANICILAR KULUBU (İLK SAYFAYI OKU-SOR)★★★ (1558. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
33.911
Cevap
146
Favori
1.072.849
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 15561557155815591560
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ilk sayfadaki işlemleri baz alarak, son versiyona odaklı şekilde yeniden fastboot açık cihaza temiz kurulum rehberi oluşturdum

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2588979 ------> buradan google drive'dan çekin ve fastboot and ADB kurulmuş oluyor

bu adımdan sonra C'de adb klasörü oluşuyor,
    https://developers.google.com/android/nexus/images --------> buradan nexus 4 ü bulup, 5.0 tgz klasörünü çekiyoruz
    çektiğimiz zipin içini bi klasöre çıkartıyoruz ve çıkarttığımız klasör içinde 1 zip daha var, bunlarıda klasörün içine çıkartıyor ve son klasörde toplam 7 tane .img dosyası olmuş olacak
    bu img dosyaları c:\adb klasörünün içine atıyoruz
     ★★★GOOGLE NEXUS 4 KULLANICILAR KULUBU (İLK SAYFAYI OKU-SOR)★★★

son olarak resimdeki gibi olacak klasör.

ardından telefonu fastboot moduna alıyoruz ve bekliyoruz, yeşilcinimiz ekranda bizi beklerken

klasörün içine bir boşluğa sol shift tuşuna basılı tutarak mouse'un sağ tıkına basıyoruz ve komut penceresi aç diyoruz,
    ardından komut ekranı gelecek

bu komut ekranına

fastboot flash bootloader bootloader-mako-makoz30f.img
    fastboot reboot-bootloader (cihaz yeniden bootloader modunda başlayacak, korkmayın)
    fastboot flash radio radio-mako-m9615a-cefwmazm-2.0.1701.04.img
    fastboot reboot-bootloader (cihaz yeniden bootloader modunda başlayacak, korkmayın)
    fastboot flash system system.img
    fastboot flash userdata userdata.img
    fastboot flash boot boot.img
    fastboot flash recovery recovery.img (eğer CWM kurulu ise ve kalsın istiyorsanız bu adımı uygulamayın)
    fastboot flash cache cache.img
    fastboot erase cache
    fastboot reboot

işlemleri telefona uyguladıktan sonra uzun süre bekliyorsunuz, kabloyu çıkartabilirsiniz, 15 dakika sonra açılmazsa telefonda cwm kuruluysa seskısma+kapatma tuşuna basılı tutarak yeşilcini görüyorsunuz, aşağı yukarı hareketleriyle recovery'de power butonuna basıyorsunuz
    ardında cwm ekranını görüyorsunuz, factory rest yapıp reboot yapıyorsunuz açılıyor

flash recovery kısmını ben uygulamadım, cwm kurulu kullanıyorum, dikkatinize!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JohnMullins -- 16 Kasım 2014; 21:58:21 >

• şuana kadar google yazılımlarının hiç biri bu kadar iyi pil süresi vermemişti. telefonumu artık seviyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vodafonede daha hızlı bitiyordu şarj bir nebze değişme var mı 5.0 da ?
  • bu arada arkadaşlar, bu şekilde kurdum ama 5.66 gb geri kullanabiliyorsun, bu sorun stock recovery kurmadan uyguladığımdan oluyor diye yazmışlar, bakalım stock recovery'le ne olacak.

EDİT

STORAGE (DEPOLAMA) SORUNU ÇÖZÜLDÜ.

Eğer cihazınız flashtan sonra 12 küsür gb yerine 5.6 civarı kullanım alanı gösteriyorsa yapmanız gereken

AYARLARDAN, YEDEKLE VE SIFIRLA'ya giriyoruz, en altta fabrika verilerine sıfırlayı uygulayınca telefon yeniden başlıyor, 4-5dk boot süresinden sonra düzelmiş halde açılıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JohnMullins -- 16 Kasım 2014; 22:35:08 >
  • bootloader-mako-makoz30f.img
    radio-mako-m9615a-cefwmazm-2.0.1701.04.img

bu dosyalar stock rom içinden çıkmadı nasıl temin edicez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SpyWar

bootloader-mako-makoz30f.img
    radio-mako-m9615a-cefwmazm-2.0.1701.04.img

bu dosyalar stock rom içinden çıkmadı nasıl temin edicez.

indirdiğiniz .tgz uzantılı klasörü winrarla açtığınızda şu görüntüyü elde etmeniz gerekiyor
  • opera indirirken hata veriyor o yüzden ie ile indirdim ama o da tar uzantılı indiriyor, içinden dedigim img dosyaları çıkmadı. bir daha indiricem bakalım.

• SpyWar kullanıcısına yanıt
    belkide minör güncelleme koydular siteye o ara hata oldu indirirken, mesela yukarıda arkadaş
    http://www.modernbilisim.com/nexus-4-stock-rom-yukleme/
    linkini koymuş
    burada makoz30d.img dosyası yer alırken benim indirdiğimde makoz30f var ve aynı şekilde zip dosyalarınında ismi farklı, belli ki minör güncelleme gelmiş ben bugun 20:00'da kurdum
    tar dosyası inince winrar'la açmayı deneyin bakalım
  • arkadaşlar butonlar şeffaf değil, herhangi bir ayar gerekiyor mu şeffaf yapmak için?
  • quote:

Orijinalden alıntı: amon35

arkadaşlar butonlar şeffaf değil, herhangi bir ayar gerekiyor mu şeffaf yapmak için?

Google launcher veya herhangi bir launcher işini halleder.

• Playstoredan hotspot shield programini indirecektim ama bu program sizin cihazinizla uyumlu değil dedi, sizde de öyle diyor mu?

Mxplayer da ayni hatayi veriyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fenerliso -- 17 Kasım 2014; 1:45:30 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • böyle bekliyor nerde yanlış yaptım acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: burak611

böyle bekliyor nerde yanlış yaptım acaba

ADB sürücülerini kurup telefonu bilgisayara tanıtmamışsınız.

• Peyloride kullanıcısına yanıt
    o nasıl oluyor acaba bilgilendirebilirmisiniz

• civcivx C kullanıcısına yanıt
    linke tıklayınca otomatik bişe indiriyo. ne edeceğuk bunu.
  • arkadaşlar benim cihaz serviste 20 günü geçirmişti para iadesi talep ettim ancak yerine g3 göndereceklerini söylediler, paylaşmak istedim

• quote:

Orijinalden alıntı: akhtar

arkadaşlar benim cihaz serviste 20 günü geçirmişti para iadesi talep ettim ancak yerine g3 göndereceklerini söylediler, paylaşmak istedim

amma şanslısn yaw :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 15561557155815591560
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.