Şimdi Ara

AMD X6 1090T . FAN SOGUTMA SİSTEMİ YARDIMI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
736
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle Merhabalar 6-7 ay Once yenı bi bilgisayar topladım ve bilgisayarımın özellikleri

8GB Ram / 2x4 GB

Amd x6 1090 T / 6 çekirdek işlemci am3 Slotu

Asus M4A79XTD Evo/Usb3 Anakart

Ati readon HD 5770 Vapor X ekran kartı

Bilgisayarımın performansı ile hiç bi sıkıntım yok fakat aşırı derecede ses yapıyor ve fanlarından dolayı fanı değiştirmek istedim.

2 Adet OC fan alıcam

İşlemci fanı : http://www.teknobiyotik.com/overclock-sogutucu-modding/islemci-sogutucu/akasa-venom-voodoo-2x12cm-pwm-fanli-intel-lga2011-amd-fm1-uyumlu-islemci-sogutucu.html

Kasa Fanı :http://www.teknobiyotik.com/overclock-sogutucu-modding/kasa-fani/akasa-viper-12cm-s-flow-yuksek-performansli-sessiz-fan.html

bunları alırsam ses kesin olarak kesilirmi..
    Isı dereceleri düşermi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheWarMaster -- 14 Ekim 2012; 15:55:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: TheWarMaster

Öncelikle Merhabalar 6-7 ay Once yenı bi bilgisayar topladım ve bilgisayarımın özellikleri

8GB Ram / 2x4 GB

Bilgisayarımın performansı ile hiç bi sıkıntım yok fakat aşırı derecede ses yapıyor ve fanlarından dolayı fanı değiştirmek istedim.

2 Adet OC fan alıcam

İşlemci fanı : http://www.teknobiyotik.com/overclock-sogutucu-modding/islemci-sogutucu/akasa-venom-voodoo-2x12cm-pwm-fanli-intel-lga2011-amd-fm1-uyumlu-islemci-sogutucu.html

Kasa Fanı :http://www.teknobiyotik.com/overclock-sogutucu-modding/kasa-fani/akasa-viper-12cm-s-flow-yuksek-performansli-sessiz-fan.html

Isı dereceleri düşermi ?

hissedersin stok soğutucu mu kullanıyosun ?
    Gigabyte D3 970 Usb3 Anakart -Sapphire HD6670 GDDR5 Display Kartı
    Aero Cool SSD ready Kasa-Sunbeam Core Contact Freezer (Akasa venom fan)
    OCZ FATAL1TY 550W 12cm

• hocam amd işlemciler içerisinde gelen stok fanlar gürültü acısından kafa şişirmede uzman ondan dolayıdır ki işlemcimi hem serin tutayım hemde kafam içeriisndeki davulları susturayım diyorsan ilk iş soğutucu temin etmek düşündüğün soğutucu gercekten fiyat perfomas açısından oldukça tatmin edici sonuclar çıkarmış bir ürün pclabs incelemsi mevcut fanlarındaki yataklar üzerinde kullanılan teknoloji sayesinde ses oranı oldukça düşüktür (2000 küsür rpm de çalışmadğı zaman) en önemlisi 80 küsürlük hava akımı ilede piyasadaki bir cok pahalı ürüne toz atarlığı vardır 6 adet ısı borusunun işlemci yüzeyine direk teması ısı iletimi acısındanda büyük önem arz ediyor .kolay montajı sayesinde anakart sökülmeden yerleştirilebilir

artıları hayli çok amma velakin son karar sizin yinede daha kapmsamlı bir araştırma yapayım fikrindeyseniz ya da paranızın miktarı fazla ise elde edebileceğiniz daha iyi soğutucularda mevcut tabiiki ama f/b acısından oldukça iyi bir üründür

iyi forumlar

• quote:

Orijinalden alıntı: Radtech

quote:

Orijinalden alıntı: TheWarMaster

Öncelikle Merhabalar 6-7 ay Once yenı bi bilgisayar topladım ve bilgisayarımın özellikleri

8GB Ram / 2x4 GB

2 Adet OC fan alıcam

Isı dereceleri düşermi ?

hissedersin stok soğutucu mu kullanıyosun ?

evet stok soğutucu hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: Deathell

hocam amd işlemciler içerisinde gelen stok fanlar gürültü acısından kafa şişirmede uzman ondan dolayıdır ki işlemcimi hem serin tutayım hemde kafam içeriisndeki davulları susturayım diyorsan ilk iş soğutucu temin etmek düşündüğün soğutucu gercekten fiyat perfomas açısından oldukça tatmin edici sonuclar çıkarmış bir ürün pclabs incelemsi mevcut fanlarındaki yataklar üzerinde kullanılan teknoloji sayesinde ses oranı oldukça düşüktür (2000 küsür rpm de çalışmadğı zaman) en önemlisi 80 küsürlük hava akımı ilede piyasadaki bir cok pahalı ürüne toz atarlığı vardır 6 adet ısı borusunun işlemci yüzeyine direk teması ısı iletimi acısındanda büyük önem arz ediyor .kolay montajı sayesinde anakart sökülmeden yerleştirilebilir

artıları hayli çok amma velakin son karar sizin yinede daha kapmsamlı bir araştırma yapayım fikrindeyseniz ya da paranızın miktarı fazla ise elde edebileceğiniz daha iyi soğutucularda mevcut tabiiki ama f/b acısından oldukça iyi bir üründür

iyi forumlar

verdiginiz bilgiler için teşekkürlerimi sununuyorum . şuan araştırma aşamasındayım inşallah dogru ve kesin sonuc elde ederim

• 1055t stok soğutucu kullanıyorum, termal macun sürülü cooler master'ın 6 tl'lik bir modeli, yan kapağa fan taktım hem cpu fanının hızını düşürüyor hemde içeri temiz hava üflüyor + cpu'nun def. voltajı 1.475'di bunu 1.375'e kadar düşürdüm şuan yükte-oyunlarda 42C'yi geçmiyor fan da gürültü yapmıyor, sabahları 3500-4000 rpm arası çalışıyor, akşam olduğundada sesler daha çok duyulduğu için easytune programı ile fan hızını 2000 rpm'e kadar düşürüyorum , yan kapaktaki fanıda kapatıyorum hem ses 0'a yakın hemde soğutma iyi...yakın zamanda bu konu hakkında detaylı bir konu açacağım, biraz uğraşı ile amd stok soğutucusunun sanıldığı kadar kötü omadığı anlaşılır, bu anlattıklarımı yapmadan önce oyunlarda 5000 ile 7000 rpm arasında çalışıyordu ve uçak motorundan farkı yoktu...

"Hiçbir şeye, sırf inanmak istediğin için inanma. Bir şeye inanmak, onu gerçek yapmaz. Fikirleri, gözlem ve deneylerden elde edilen kanıtlarla test et. Çok beğendiğiniz bir fikir, iyi kurgulanmış bir testi geçemiyorsa yanlıştır. Yola devam et. Kanıtlar sizi nereye götürüyorsa oraya gidin. Elinizde hiç kanıt yoksa, peşin yargıda bulunmayın. Belki en önemli kural da şudur:
    Unutmayın; yanılıyor olabilirsiniz!"
    -Neil deGrasse TYSON

• Kardeş Bende arıyorum ultra sessiz :) ama egsoz için Senin düşündüğün AMD 965 Be işlemciye AKASA Venom vodoo adlı canavarı dün anakarata monte ettim. takipteyim aşagğıda linkteki kartı düşünüyorum ama bilmiyorum trübün diyince oda çok öter gibi geliyor fan kontrolcu olmazsa bu sessizlik işi yaş gibi arkadaş ben anakarta bağlı (ASUS) fanları yarı devirde kullanıyorum EPU programıyla ama PSU ya bağlı egsoz 120 mm lik fan vodoo yu takınca acayip ses yapmaya başladı vodooo dan önce böle ses duymuyordum.

http://www.vatanbilgisayar.com/So%C4%9Futma%20Sistemleri/cooler-master-r4-tmbb-08fk-r0-turbine-master-mach08-120mm-fan/productdetails.aspx?I_ID=58839

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kralveben -- 20 Ekim 2012; 11:22:39 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • beyler aslında x6 ların stok soğutucuları o kadar da kötü değil sadece fan ları sorunlu. Bende de var altı komple bakır yani. Bunlar be işlemciler için özel stok soğuttatlar.. Ama tabi özel soğutucunun yerini tutamaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.