Şimdi Ara

EN İYİ YOL TUTUS KİMDE???????

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
1.304
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

BILIYORUM BU KONUDA COK KONUSULDU AMA FANATIK BI SEKILDE DEGIL AMA OBJEKTİF Bİ SEKİLDE SİZCE AŞAGIDAKI OTOMOBILLER ARASINDA EN İYİ YOL TUTUS HANGISINDEDIR? VE YİNE SİZCE NEDEN?
    ISTEYENLER ILK 3 DE YAPABILIR...

ALFA ROMEO 147

AUDI A3

BMW 1.16 veya 3.16

CHEVROLET LACETTİ

CITROEN C4

FIAT STILO

FORD FOCUS

HONDA CIVIC

HYUNDAI ACCENT

KIA CERATO

MAZDA 3

MITSUBISHI LANCER

NISSAN PRIMERA

OPEL ASTRA

PEUGEOT 307

RENAULT MEGANE

ROVER 45

SEAT LEON

SKODA OCTAVIA

TOYOTA COROLLA

VW GOLF

VOLVO S40

GENELDE BUTUN MARKALARIN ORTA SEGMENT ARABALARINI ALMAYA ÇALISTIM

BAZI MARKALARI EKLEYEMEDIM CUNKU YA ORTA SEGMENT ARABASI YOK YADA OLSADA FIYAT FARKI COK OLDUGU ICIN ADIL OLMAYACAGI ICIN EKLEMEDIM ( ORN : SAAB 9-3 39.000 EURO )

NEYSE DAHA FAZLA UZATMAYAYIM .. HERKESE SIMDIDEN TESEKKURLER ..

• ford focus ve BMW 1.16 veya 3.16

Orijinalden alıntı: selamcom

ford focus ve BMW 1.16 veya 3.16
    C4--LANCER-S40

Orijinalden alıntı: selamcom

ford focus ve BMW 1.16 veya 3.16
    BMV 1,16

alfa 147

ford focus

Orijinalden alıntı: name159

BMV 1,16

alfa 147

ford focus

Alıntıları Göster
    güzel konu

konuya lafım yokta merak ediyorum acaba aramızdan kaç tane insan arabasının sınırlarını zorlayarak virajlara giriyo ve diyebiliyor ki işte sınır bu bundan daha fazla dönersem taklaya sararız diye

bence bu tarz karşılaştırmalara girerken cok detaylı incelemeler yapmak lazım

konuyla tam ilişkili olamasada,
    sizce esp si olan bir GP viraj da daha ii dir yoksa esp siz Focus mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: salula

güzel konu

konuya lafım yokta merak ediyorum acaba aramızdan kaç tane insan arabasının sınırlarını zorlayarak virajlara giriyo ve diyebiliyor ki işte sınır bu bundan daha fazla dönersem taklaya sararız diye

Alıntıları Göster
    bence tam gruplaştirma tam oturmamiş.yani bir lacetti ile 3.16 ayni grupta.
    zaten sıralamaya bakildiin da direkt ele alinacak araçlar belli eliyor.
    focus,a3,147,1.16,3.16,golf,astra,s40 gibi.
    ancak burda da tam bir uyuşturma sozkunusu olmaaz bence.
    sedan ve hb gruplara ayırmak gerekirdi.
    hb denirse tabi kide 1.16 başta gelir.bu testlerle kanitlanmiş bişey.1 serisi sınıfında ki en ii yol tutusuna sahip.
    sedan deyince tabii ki burada da 3.16 var.ancak s40 ve octaiva nın da yol tutuşlari bayaa iyi.
    madem 3.16 var bu grupta a4 un falan da olmasi lazimdi.
    ancak ben tum bu araçlar içinde bmw ler diyorum.
    1.16 ve 3.16

• quote:

Orijinalden alıntı: gyrmann

bence tam gruplaştirma tam oturmamiş.yani bir lacetti ile 3.16 ayni grupta.
    zaten sıralamaya bakildiin da direkt ele alinacak araçlar belli eliyor.
    focus,a3,147,1.16,3.16,golf,astra,s40 gibi.
    ancak burda da tam bir uyuşturma sozkunusu olmaaz bence.
    sedan ve hb gruplara ayırmak gerekirdi.
    hb denirse tabi kide 1.16 başta gelir.bu testlerle kanitlanmiş bişey.1 serisi sınıfında ki en ii yol tutusuna sahip.
    sedan deyince tabii ki burada da 3.16 var.ancak s40 ve octaiva nın da yol tutuşlari bayaa iyi.
    madem 3.16 var bu grupta a4 un falan da olmasi lazimdi.
    ancak ben tum bu araçlar içinde bmw ler diyorum.
    1.16 ve 3.16

Alıntıları Göster
    bu karşılaştırmayı yapabilmek için yukarıda yazılan tüm modelleri kullanmış ve limitlerinde viraj kabiliyetini test etmiş kişi söyleyebilir.

O da otomobil dergilerinde test pilotluğu yapan biri olabilir.

Şimdi herkes kendi kullandığı yada sempati duyduğu otomobilin ismini yazacak ,
    onlara karşılıkta dergilerden okuduğu bilgiler ışığındaki izlenimleri sonucu öğrendikleri ile kendini otomobil konusunda deha zanneden başka birileri ahkam kesecek.

Yani sonuç elde var kocaman "0"

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: shuma II

bu karşılaştırmayı yapabilmek için yukarıda yazılan tüm modelleri kullanmış ve limitlerinde viraj kabiliyetini test etmiş kişi söyleyebilir.

onlara karşılıkta dergilerden okuduğu bilgiler ışığındaki izlenimleri sonucu öğrendikleri ile kendini otomobil konusunda deha zanneden başka birileri ahkam kesecek.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: shuma II

aslında cok haklısın ama dedıgın test pilotu bile tam olarak objektif olamayacagı ıcın o dedıgınde bile tam olarak cevap alınamaz..aslında amacta tam bi cvp almak deil..yani mesela şöyle diyebilirsin..bmw 1.16 kullandım herkes cok iyi diyor ama bence yol tutusu o kdrda iyi deil...su hızla soyle girdim araba zorlandı..veya focusun ii oldugunu duymustum daha sonra focus aldım cidden cok iyimis..bu nedenlerle cok ii...böyle bi sekılde tartısabılırız dıye dusundum

• quote:

Orijinalden alıntı: trapezoid

quote:

Orjinalden alıntı: shuma II

aslında cok haklısın ama dedıgın test pilotu bile tam olarak objektif olamayacagı ıcın o dedıgınde bile tam olarak cevap alınamaz..aslında amacta tam bi cvp almak deil..yani mesela şöyle diyebilirsin..bmw 1.16 kullandım herkes cok iyi diyor ama bence yol tutusu o kdrda iyi deil...su hızla soyle girdim araba zorlandı..veya focusun ii oldugunu duymustum daha sonra focus aldım cidden cok iyimis..bu nedenlerle cok ii...böyle bi sekılde tartısabılırız dıye dusundum

Alıntıları Göster
    walla bende Tek kapi stilo var!!! ASR,ESP gibi fren sistemlerinden mi yoksa arabanin agirligindan mi(1250kg sinifina gore bayagi agir) yol tutusu mukemmel otesi!!! tabi bu arabalardan hangisi derseniz 307,accent ve lacetti cope at, digerleri iyi sayilir!!
    yanliz stilo yu da yabana atmamak lazim!! sinifina gore bayagi iyi bi yol tutusu var!!!

• quote:

güzel konu

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: salula

o zaman bu konu üzerinde konusalım
    ne diyorsunuz?

• quote:

quote:

ne diyorsunuz?

Alıntıları Göster
    kişisel deneyimlerim:corolla berbat civic yetersiz golf çok iyi......dergilerden aldığım bilgiler ve kullanıcı yorumları vs pek çokşeyi harmanlayarak bende bulunan fikirde şöyle....bu konuda bmw,focus,golf,alfa 147 ve mazda 3 liderler....

• quote:

quote:

ne diyorsunuz?

Alıntıları Göster
    Tabiki ESP'li olan. Normal kullanım koşullarında etkisini görmezsin ama kaygan ve tozlu zeminde özellikle kullanılan araç torku yüksek olan dizelse faydasını çok görürsün.Yada kuru asfaltta virajda arabayı zorlayıp understeer (aracın izinden sapıp virajın dışına doğru savrulması)oluşturursan.
    quote:

quote:

ne diyorsunuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: allforone

Tabiki ESP'li olan. Normal kullanım koşullarında etkisini görmezsin ama kaygan ve tozlu zeminde özellikle kullanılan araç torku yüksek olan dizelse faydasını çok görürsün.Yada kuru asfaltta virajda arabayı zorlayıp understeer (aracın izinden sapıp virajın dışına doğru savrulması)oluşturursan.
    quote:

quote:

ne diyorsunuz?

Alıntıları Göster
    Ben a3 kullaniorum yol tutusu konusunda mukemmel diyebilirim ama kıyaslama yapabilmem icin diger aracları da kullanmıs olmam gerekir :) O yusden bise diemiorum..

• keske bi test pilotu gelsede noktayı koysa süreyya izgi fln mesela

• quote:

Orijinalden alıntı: trapezoid

keske bi test pilotu gelsede noktayı koysa süreyya izgi fln mesela
    en iyisi...............

1---golf IV
    2---eski kasa focus

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkes -- 11 Nisan 2006; 23:39:29 >

Orijinalden alıntı: serkes

en iyisi...............

1---golf IV
    2---eski kasa focus

Alıntıları Göster
    Özellikle yol tutuşun daha öne çıktığı spor modellerde bahsi geçen "test pilotları" zaten aracı pisti en kısa sürede tamamlamak için bütün limitleri zorlayarak ve farklı teknikler kullanarak döndükleri için esp yi devre dışı bırakıyorlar. Mesela bmw z4, porche boxer S ve alfa spider karşılaştırmasında z4 ün esp devre dışı bırakılamayan bir modeli kullanıldığı için hem geride kalmış hem de puan kaybetmişti... Aynı testte kullanılan porche de ise esp ye üretici gerek bile görmemişti, yani esp yoktu.

Diğer yandan, bizim gibi normal sürücüler için emin olun lastiklerinizin durumu aracınızda esp olup olmamasından çok daha fazla önem kazanacaktır diye düşünüyorum. Örnek olarak "milli asfaltta" (yani yağmurun çok az yağıp asfaltın üzerindeki toz tabakasını sadece ıslatıp bıraktığı -daha fazla yağmayarak temizlemediği- asfaltta) normal sürücü üzerinde iyi ve yeni yağmur lastikleri takılı esp siz bir accent ile eskimeye yüz tutmuş yaz lastikleri olan esp li bir bmw 3 serisinden daha güvenli yol alacaktır. Bu benim düşüncem, bu konudaki yorumlarınızı yazarsanız sevinirim. Selamlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cenkx -- 11 Nisan 2006; 17:51:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: cenkx

Özellikle yol tutuşun daha öne çıktığı spor modellerde bahsi geçen "test pilotları" zaten aracı pisti en kısa sürede tamamlamak için bütün limitleri zorlayarak ve farklı teknikler kullanarak döndükleri için esp yi devre dışı bırakıyorlar. Mesela bmw z4, porche boxer S ve alfa spider karşılaştırmasında z4 ün esp devre dışı bırakılamayan bir modeli kullanıldığı için hem geride kalmış hem de puan kaybetmişti... Aynı testte kullanılan porche de ise esp ye üretici gerek bile görmemişti, yani esp yoktu.

Diğer yandan, bizim gibi normal sürücüler için emin olun lastiklerinizin durumu aracınızda esp olup olmamasından çok daha fazla önem kazanacaktır diye düşünüyorum. Örnek olarak "milli asfaltta" (yani yağmurun çok az yağıp asfaltın üzerindeki toz tabakasını sadece ıslatıp bıraktığı -daha fazla yağmayarak temizlemediği- asfaltta) normal sürücü üzerinde iyi ve yeni yağmur lastikleri takılı esp siz bir accent ile eskimeye yüz tutmuş yaz lastikleri olan esp li bir bmw 3 serisinden daha güvenli yol alacaktır. Bu benim düşüncem, bu konudaki yorumlarınızı yazarsanız sevinirim. Selamlar

Alıntıları Göster
    BMW
    FOCUS

• quote:

Orijinalden alıntı: EmRSrL

BMW
    FOCUS

Alıntıları Göster
    CHEVROLET LACETTİ bu diil de hepsi

Orijinalden alıntı: konyalı alli

CHEVROLET LACETTİ bu diil de hepsi

Alıntıları Göster
    Sizce corolla hb, ve C4bu sıralamada nerede ?

Orijinalden alıntı: drak

Sizce corolla hb, ve C4bu sıralamada nerede ?

Alıntıları Göster
    yol tutuş demek focus demek
    focus demek yol tutuş demek
    focusun yol tutuşunu tartışmayın artık diğerlerini sıralayın.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.