Şimdi Ara

download yaparken ping coşması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
3.892
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar Guild Wars 2 WOW gibi online oyunlar oynarken pingin normalde 60 larda ama arkada download yaparsam veya kardeşim notebookla internete baglanınca veya oyun oynarken arkada bir youtube sayfası açınca pingim 1000 2000 allah ne verdiyse yükseliyor bunun yüzünden dert sahibi oldum oyun oynarken
    bunun bir çözümü yokmu sıkıntı nerde kaynaklanıyor ?

( şöyle bişey daha var arka planda download yaparken. baglantımın yarısından daha azınıda kullanıyor olsamda , web sayfalarını açamıyorum ) Sonradan aklıma geldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cbenlidayi -- 14 Ağustos 2012; 1:14:29 >

• cfosspeed yükleyip download yaparkende hızı sonuna kadar açmadan torrent kullanıyorsan-idm kullanıyorsan 10 bağlantıyı geçmeden ping testi yapabilir misin? benim böyle 30 pingi geçmiyor şehir içi, yurtdışı için bilmiyorum tabi,oynadığın oyunların serverlarının iplerini verirsen ping atarım, sürekli download yaparım saniyede 500 kb ile torrent hiç boş durmaz, hiç kasma olmuyor 5 mbit kullanıyorum youtubedan vs video sorunsuz izleniyor(240p-480p) torrentte falan 50-60 bağlantı olunca hızı kıssamda internet kasıyor, ethernet kablosuyla mı kullanıyorsun acaba?, birde modem nedir? , modemin ayarlarını yazabilir misin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnemyTerritory -- 14 Ağustos 2012; 1:52:07 >

gw2 + raid call açıkken ping 60-80 arasında gidip geliyor / youtube açtıgım anda raid calldan pinge bakıyorum 1000lerde, yada kardeşim routerla wifi-ethernet olarak çoğaltııgım aga wifi üzerinden baglandıgı anda tekrar BİNleri görüyorum. yani agda sadece benim olmam lazım. torrentte aynı durum geçerli eger açıksa internete giremiyorum.

eve gidince ilk fırsatta denicem dediklerinizi ama Pozitek modemlerde başka sorun yaşayan varmı acaba modemde mi bir problem var.

modem bu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cbenlidayi -- 14 Ağustos 2012; 2:37:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: cbenlidayi

modem tek çıkışlı eski Pozitek modem ( dhcp özelliği olmayanlardan) Guild Wars 2 betalarına katılıyorum arkadaşlarla Raidcall programıyla konuşuorum ping degerlerim sürekli ekranda yani

gw2 + raid call açıkken ping 60-80 arasında gidip geliyor / youtube açtıgım anda raid calldan pinge bakıyorum 1000lerde, yada kardeşim routerla wifi-ethernet olarak çoğaltııgım aga wifi üzerinden baglandıgı anda tekrar BİNleri görüyorum. yani agda sadece benim olmam lazım. torrentte aynı durum geçerli eger açıksa internete giremiyorum.

eve gidince ilk fırsatta denicem dediklerinizi ama Pozitek modemlerde başka sorun yaşayan varmı acaba modemde mi bir problem var.

modem bu

bende cisco var ve aynı olayı oda yapıyo sırf downloadda coşan pingler yüzünden adsl e geçmeyi düşünüyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: EnemyTerritory

cfosspeed yükleyip download yaparkende hızı sonuna kadar açmadan torrent kullanıyorsan-idm kullanıyorsan 10 bağlantıyı geçmeden ping testi yapabilir misin? benim böyle 30 pingi geçmiyor şehir içi, yurtdışı için bilmiyorum tabi,oynadığın oyunların serverlarının iplerini verirsen ping atarım, sürekli download yaparım saniyede 500 kb ile torrent hiç boş durmaz, hiç kasma olmuyor 5 mbit kullanıyorum youtubedan vs video sorunsuz izleniyor(240p-480p) torrentte falan 50-60 bağlantı olunca hızı kıssamda internet kasıyor, ethernet kablosuyla mı kullanıyorsun acaba?, birde modem nedir? , modemin ayarlarını yazabilir misin?

sizin modem ne ?=

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnemyTerritory -- 14 Ağustos 2012; 4:33:14 >

benim modem uydunetin verdiği netmaster cbw-700w modem, ping konusunda sıkıntım yok ancak wireless sürekli kopuyor sayelerinde rt-211 adsl modemimi access point olarak bağlıyorum

cevabınız için teşekkürler bende 1 mbit int. var ve 60 kb/sn ile torrent **** diyoruz ping normal gibi olsada oyunda hissedilir derecede delay oluyo bu arada dota oynuyorum.Anladığım kadarıyla sizde böyle bir sıkıntı yok Qos olayı fln. var ya belki ondan dolayı bilemiyorum zaten modemi değiştirmek istiyorum docsis 3.0 modem alıyım bari.
  • quote:

benim modem uydunetin verdiği netmaster cbw-700w modem, ping konusunda sıkıntım yok ancak wireless sürekli kopuyor sayelerinde rt-211 adsl modemimi access point olarak bağlıyorum

Bence uyduneti arayıp modeminini fw güncelletin forumda böyle bir başlık vardı 2-3 sayfa uzunlugunda.
  • telefonla en güncel fwyi yüklettim yinede kopuyor dhcp kiralama süresini uzattım yinede kopuyor,zaten rt-211 e nazaran daha az çekiyor rt-211 5 çubuk ken cbw-700w 4 çubuk vs, ethernetle bağlanıyorum genellikle zaten evde diğerleri laptop vs ile bağlanıyor,sizin durumunuzun neden böyle olduğunu bilmiyorum ama,cfosspeed adlı program var,trafiği düzenliyor,önceliğe alıyor belirli uygulamaları falan bunu uydunet kullandığımdan beri kullanıyorum,çok faydası var indirin 1-2 gün kalsın ondan sonra beğenmezseniz silersiniz zaten :)

telefonla en güncel fwyi yüklettim yinede kopuyor dhcp kiralama süresini uzattım yinede kopuyor,zaten rt-211 e nazaran daha az çekiyor rt-211 5 çubuk ken cbw-700w 4 çubuk vs, ethernetle bağlanıyorum genellikle zaten evde diğerleri laptop vs ile bağlanıyor,sizin durumunuzun neden böyle olduğunu bilmiyorum ama,cfosspeed adlı program var,trafiği düzenliyor,önceliğe alıyor belirli uygulamaları falan bunu uydunet kullandığımdan beri kullanıyorum,çok faydası var indirin 1-2 gün kalsın ondan sonra beğenmezseniz silersiniz zaten :)

ama şöyle bişey var başkaları internet kullandımı cfos un yapabileceği hiçbirşey yok ama sizde böyle bir sıkıntı yok sanırsam.Modemden kaynaklanan bişey demek ki
  • evet bende sıkıntı yok ama ağdaki bütün bilgisayarlarda cfosspeed yüklü, onlar ben saniyede 500 kb ile dosya indirirken saniyede 110-120 kb geçemiyorlar indirme konusunda,ping 100 civarında avrupa serverları için maximum 150 falan oluyor, 200 den sonra kasmaya başlıyor o dereceyede internette sıkıntı olduğu zaman yada torrent idm vs 50 bağlantı olduğu zaman geliyor, onun dışında sıkıntı yok.Adsl dede sıkıntı olmuyordu bende.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnemyTerritory -- 14 Ağustos 2012; 19:25:56 >

hızınızın yüzde 85-90 ı olsun limit

burdan ayarlayamıyorsanız netlimiter benzeri birşey kurup ordan sınırlamayı yapın

modem routerda firewall tarzı şeyler varsa kapatın

birde baglantı sayısını dusuk tutun 100 baglanı ve sonrası modem router a göre kasma yapabilir.

birde dht olsun kad olsun bu gibi ağlar yuksek baglantı kurar yavaşlama yapar kapatın ihtiyacınız yoksa

evet bende sıkıntı yok ama ağdaki bütün bilgisayarlarda cfosspeed yüklü, onlar ben saniyede 500 kb ile dosya indirirken saniyede 110-120 kb geçemiyorlar indirme konusunda,ping 100 civarında avrupa serverları için maximum 150 falan oluyor, 200 den sonra kasmaya başlıyor o dereceyede internette sıkıntı olduğu zaman yada torrent idm vs 50 bağlantı olduğu zaman geliyor, onun dışında sıkıntı yok.Adsl dede sıkıntı olmuyordu bende.

indirirken hangisinde ping az oluyo adsl mi uydunet mi adsl daha iyi ise ona geçmeyi düşünüyorum da .....

Orijinalden alıntı: exeuntfor

dowload programı içinde upload donwload sınırlaması varsa bunu kullanın

hızınızın yüzde 85-90 ı olsun limit

burdan ayarlayamıyorsanız netlimiter benzeri birşey kurup ordan sınırlamayı yapın

modem routerda firewall tarzı şeyler varsa kapatın

birde baglantı sayısını dusuk tutun 100 baglanı ve sonrası modem router a göre kasma yapabilir.

birde dht olsun kad olsun bu gibi ağlar yuksek baglantı kurar yavaşlama yapar kapatın ihtiyacınız yoksa

yararlı bilgiler için sağol denicem ....
  • uydunette daha az ping oluyor yurtiçi, adslde ise biraz daha fazla, yurtdışında ise hemen hemen aynı 10 ms oynuyor en fazla uydunet 75 ms ise adsl 85 ms oluyor mesela..., download yaparken uydunet daha iyi çünkü aynı anda upload ve download yapabiliyorsun, adslde ise upload yaparken çok kasıyor download yapılmaz oluyor, ondan uydunet daha iyi :)

uydunette daha az ping oluyor yurtiçi, adslde ise biraz daha fazla, yurtdışında ise hemen hemen aynı 10 ms oynuyor en fazla uydunet 75 ms ise adsl 85 ms oluyor mesela..., download yaparken uydunet daha iyi çünkü aynı anda upload ve download yapabiliyorsun, adslde ise upload yaparken çok kasıyor download yapılmaz oluyor, ondan uydunet daha iyi :)

cevap için teşekkürler o zaman uydunet devam (bu arada docsis 3.0 modem 175 tl) kampanyaları mevcut abonelere yapmıyorlar ağustosun sonunda interneti kapatıp eylülün başında yeni kampanya gelince yeniden abone olcam kampanya olmazsa en fazla aktivasyon öderim 30 tl iddaa gibi bişey 1 e 5.8 fln veriyo

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.